HWSW Informatikai Kerekasztal: T-Home - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

T-Home Együtt. Veled Értékeld a témát: ***-- 2 szavazás

#441 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 25. 10:54

Idézet: mexel - Dátum: 2009. máj. 25., hétfő - 11:42

Gyors kérdés, talán tudja valaki: ismerősömnek van egy érdekes téhóm csomagja: DSL Classic Easy nevű. ha jól látom akkor ebben havi 0,5gb adatforgalom engedélyezett, de időben korlátlan. A gondja, hogy szeretné megosztani routerrel a netet 2 gép között, és úgy állítanám be a routert, hogy a kapcsolat "forever" legyen. Tud ez gondot okozni egy ilyen csomagnál? Pl könnyen átszalad így a fél gigán az adatmennyiség valamiért, vagy mégsem teljesen korlátlan időben sem az ilyen csomag, stb.
Előre is köszi  :up:

De időben korlátlan. Ha állandóan kapcsolódva van, akkor oda kell figyelni, hogy tuti ne forgalmazzon nagyon semmi a gépeket. 2 Windows update pillanat alatt elvihet 80-100 megákat, stb. Mondjuk 500 MB nem tudom mire elég? Csak emailezgetnek?

#442 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 25. 10:59

Idézet: Kory - Dátum: 2009. máj. 25., hétfő - 11:54

De időben korlátlan. Ha állandóan kapcsolódva van, akkor oda kell figyelni, hogy tuti ne forgalmazzon nagyon semmi a gépeket. 2 Windows update pillanat alatt elvihet 80-100 megákat, stb. Mondjuk 500 MB nem tudom mire elég? Csak emailezgetnek?

Én is ilyen automatiku frissítésekre gondoltam. Elvileg csak 1-2 nyomtatványt töltenek le és küldenek vissza, semmi másra nem használatos a net. Rábeszéltem őket korlátlan csomagra, szerintem nem is drágább mint ez, mert ez még egy régi konstrukció. Csak amíg az nem rendeződik addig is be kellene kötni vhogy.

#443 Felhasználó inaktív   Zoli_The_Hun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 27. 21:47

Hi,

Van valaki aki már próbálkozott a T-Home 25/5-ös kábelnetjével?
Nálam leraktak egy Cisco EPC3000-es modemet, de azóta se engedi a  szolgáltató
beregelni a cumót a hálózatára. :) Azt mondták várja néhány hetet, oszt jó lesz. :(
Vaj mi a francét árulnak olyan szolgáltatást amelyet műszakilag nem is tudnak teljesíteni?  :reklamacio:

Zoli_The_Hun

#444 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 27. 22:45

Idézet: Zoli_The_Hun - Dátum: 2009. máj. 27., szerda - 21:47

Hi,

Van valaki aki már próbálkozott a T-Home 25/5-ös kábelnetjével?
Nálam leraktak egy Cisco EPC3000-es modemet, de azóta se engedi a  szolgáltató
beregelni a cumót a hálózatára. :) Azt mondták várja néhány hetet, oszt jó lesz. :(
Vaj mi a francét árulnak olyan szolgáltatást amelyet műszakilag nem is tudnak teljesíteni?  :reklamacio:

Zoli_The_Hun

ilyet biztos hogy nem mondhatnak hogy várj pár hetet...
addig el sem mehetnének amíg nem működik minden szépen vele :think:

#445 Felhasználó inaktív   Fulmi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 28. 09:32

sziasztok!

miert lehet az hogy a ready jelem a modemen kb 3-4 orankent elkezd villogni es elmegy a net (fel oratol egeszen fel napig is ment mar el)? voltak mar kint tobbszor is szerelok, mondtak hogy eleg eros a jelem, erositon is allitottak. de a hiba meg mindig nem szunt meg. :(

kabelnetem van.

koszi: fulmi

#446 Felhasználó inaktív   Zoli_The_Hun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 29. 10:41

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2009. máj. 27., szerda - 23:45

ilyet biztos hogy nem mondhatnak hogy várj pár hetet...
addig el sem mehetnének amíg nem működik minden szépen vele :think:

Szia,

Ez így lenne normális esetben. De most konkrétan az a helyzet (ezt az ÜF és a szerelők is megerősítették) hogy úgy telepítik ki az új v3.0-s szabványú (akár 200 Mbit/s-et) tudó végponti eszközöket a felhasználókhoz, hogy a központban a szükséges hardveres és/vagy szoftveres fejlesztésekkel még nem végeztek. Konkrétan nekem azt mondták, hogy néhány hetet kell várni a megoldásra, mivel most minden technikai emberük ezen a projecten dolgozik, csak lassabban haladnak a munkával mint tervezték.

Ez van. Magyarország 2009. Még jó hogy többlet pénzbe nem kerül a váltás. De ez akkor is gáz.  :(  Kíváncsi leszek, valóban mit fognak produkálni, amint elkészülnek a beüzemeléssel. Nekem a 8/1-el nem volt gondom, remélem a 25/5-tel se lesz.

Zoli_The_Hun

#447 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 29. 10:57

Idézet: Zoli_The_Hun - Dátum: 2009. máj. 29., péntek - 11:41

...
De most konkrétan az a helyzet (ezt az ÜF és a szerelők is megerősítették) hogy úgy telepítik ki az új v3.0-s szabványú (akár 200 Mbit/s-et) tudó végponti eszközöket a felhasználókhoz, hogy a központban a szükséges hardveres és/vagy szoftveres fejlesztésekkel még nem végeztek.

...

Még jó hogy többlet pénzbe nem kerül a váltás.
...

Attól még a meglévő vonalon legalább v2-es sebességgel működhetne, amíg a központban nincs meg az upgrade. Egy kis kiesés OK, de heteket várni 2009-ben ilyen ürügy miatt?!
Gondolom a számlázásnál nem fogják beérni azzal, hogy várjanak pár hetet...

#448 Felhasználó inaktív   tigga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 29. 14:48

Idézet: Zoli_The_Hun - Dátum: 2009. máj. 29., péntek - 9:41

Szia,

Ez így lenne normális esetben. De most konkrétan az a helyzet (ezt az ÜF és a szerelők is megerősítették) hogy úgy telepítik ki az új v3.0-s szabványú (akár 200 Mbit/s-et) tudó végponti eszközöket a felhasználókhoz, hogy a központban a szükséges hardveres és/vagy szoftveres fejlesztésekkel még nem végeztek. Konkrétan nekem azt mondták, hogy néhány hetet kell várni a megoldásra, mivel most minden technikai emberük ezen a projecten dolgozik, csak lassabban haladnak a munkával mint tervezték.

Ez van. Magyarország 2009. Még jó hogy többlet pénzbe nem kerül a váltás. De ez akkor is gáz.  :(  Kíváncsi leszek, valóban mit fognak produkálni, amint elkészülnek a beüzemeléssel. Nekem a 8/1-el nem volt gondom, remélem a 25/5-tel se lesz.

Zoli_The_Hun

Én inkább azt mondanám, hogy nálad történt ilyen. Elég sok ED3 megrendelést láttam egy ilyen problémával sem találkoztam mint te szóval én ebből nem vonnék le általános következtetéseket.
Ügyfélszolgálat ilyet megerősíteni nem valószínű , hogy tud mert kb annyit tudnak az ED3-hoz kapcsolódó folyamatokról mint egy zsák krumpli  :( Szóval maximum félreinformáltak.

Priviben küldjél ügyfélszámot mert ha tömeges jelenséggé fajulna ami a te esetedben történt akkor pár emberrel kell konzultálnom. Remélem mihamarabb megoldódik a nálad jelentkező probléma.
szakértek hozzá csak most nem jut eszembe...

#449 Felhasználó inaktív   Chester85 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 29. 15:10

http://www.telekom.h...galtatasok/aszf
Változások: Kábelre jön a VH-1 a Classic helyett
És az Áfa emelése miatt szinte mindennek emelkedik a díja.
Kivéve 2 -3 Mini Sd, HBO HD, és Hd csomag.

A HD stb bérleti díja (kábel) csökken is 800 ft-al!

stb..
Budapest XVIII. Havanna ltp.

Internet: DigiLan StartNet 20/10 || Tv: DigiKábel Digi+

#450 Felhasználó inaktív   Zoli_The_Hun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 29. 15:54

Hi,

Jelenleg 1 db TA102-es modemem van 8/1-es nettel, kábel tellel. Arra számítottam kapok egy úgy modemet. Ehelyett kaptam az emlitett Cisco EPC3000-t ami csak a netet tudja, kábel telt nem. Így a 2 db modemnek kötelező maradnia. Jelenleg a régi modemmel a 8/1-es net megy, az új Ciscoval a 25/5-ös nem megy. Általánosítani meg nem én általánosítottam, hanem a technikai emberkék akik a beüzemelést végzik. Ők modták ez van. Sok helyen szívnak ezzel a gonddal, hogy az új modemeket egyszerűen nem engedi beregelni a központi rendszerük. Én csak leírtam ami infót kaptam tőlük. :)  Ellenőrizni az állításaikat nem tudom és nem is akarom. :) Valszeg itt a "jobb kéz nem tudja mit csinál a bal" esete forog fenn. Nem tom mennyire zavart be a folyamatokba, de párhuzamosan kértem digis tv-t is két box-szal. Ezek legalább működnek.

Mivel a régi netem megy, ár nem változott, így türelmesen várok. Akkor leszek morcosabb ha nem fog menni semelyik net se.

Zoli_The_Hun

#451 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 29. 17:22

Elég elkapkodottnak tűnik ez az áprilisra datált DOCSIS 3.0 bevezetés Tínél. Anno korábban is én inkább idén ősz felé tartottam reálisnak a D3 hazai bevezetését, épp ezért csodálkoztam rá Tí koraiságára, de úgy tűnik megvan a böjtje. Ez a modemes és régi eMTA megoldás erősen tákoltnak tűnik, de persze ahhoz hogy megvárják az EPQ3202-es eMTA-t az még későbbi indulással járna hisz még csak nemrég validálták CableLabsnál, a piaci bevezetése még odébb lesz. Nem olyan rég validálták a EPC3010-es 8 csatornás Broadcom chipsettel szerelt modemet is, az azon alapuló eMTA gyanítom még erősen odébb lesz.

http://www.cablemode...ed_Products.pdf

#452 Felhasználó inaktív   tigga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 05. 14:32

Idézet: Zoli_The_Hun - Dátum: 2009. máj. 29., péntek - 14:54

Hi,

Jelenleg 1 db TA102-es modemem van 8/1-es nettel, kábel tellel. Arra számítottam kapok egy úgy modemet. Ehelyett kaptam az emlitett Cisco EPC3000-t ami csak a netet tudja, kábel telt nem. Így a 2 db modemnek kötelező maradnia. Jelenleg a régi modemmel a 8/1-es net megy, az új Ciscoval a 25/5-ös nem megy. Általánosítani meg nem én általánosítottam, hanem a technikai emberkék akik a beüzemelést végzik. Ők modták ez van. Sok helyen szívnak ezzel a gonddal, hogy az új modemeket egyszerűen nem engedi beregelni a központi rendszerük. Én csak leírtam ami infót kaptam tőlük. :)  Ellenőrizni az állításaikat nem tudom és nem is akarom. :) Valszeg itt a "jobb kéz nem tudja mit csinál a bal" esete forog fenn. Nem tom mennyire zavart be a folyamatokba, de párhuzamosan kértem digis tv-t is két box-szal. Ezek legalább működnek.

Mivel a régi netem megy, ár nem változott, így türelmesen várok. Akkor leszek morcosabb ha nem fog menni semelyik net se.

Zoli_The_Hun

Szia,

Ránéztem a csomagodra a létesítési rendszerben eléggé érdekes:

Az új csomagod már aktív így fel kellene engednie a cisco modemet.  Továbbítottam az ügyet a létesítésnek, hogy nézzenek rá mi lehet a probléma. Addig türelem :)
szakértek hozzá csak most nem jut eszembe...

#453 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 17. 19:25

Idézet: Dabsol - Dátum: 2009. máj. 6., szerda - 22:01

Nektek is egyre lassabb a 8mbites sebesség?

Vagy az 5,9mbit/380kbit teljesen normális. Mikor kértem a 8mbitet az elején még 800kval is jött le, most meg már csak 550k.

Nalam nem lassabb de egyre nagyobb a ping es ez baromira zavar.
Olyannyira hogy nagyon elkezdtem gondolkozni az elofizetes lemondasan.
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#454 Felhasználó inaktív   Skullkid 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 15:26

Üdv!

Olvasgattam kicsit a témát és láttam vegyesek a tapasztalatok a 8/1Mbites DSL internettel.

Mi a közeljövőben tervezünk váltani, ugyanis a jelenlegi szolgáltatónál kb. 8-9000 Ft-ot fizetünk a 4 megás netért.
Bár a vonalunk nem bírja a 8 megát, mert régebben volt már és akkor kisebb csomagra váltottunk. T-Pontban egy ügyintézővel sikerült összeállítani egy csomagot, Analóg kábel TV Családi + DSL Medium + Alap díjcsomag (telefon). Továbbá azt is mondta, hogy érdemes lecserélni a szűrőt, mert azt a 800 Ft-ot megéri.

Szerintetek? Jó választás a T-Home?

Előre is köszönöm!

#455 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 20. 18:46

Idézet: Skullkid - Dátum: 2009. jún. 19., péntek - 15:26

Üdv!

Olvasgattam kicsit a témát és láttam vegyesek a tapasztalatok a 8/1Mbites DSL internettel.

Mi a közeljövőben tervezünk váltani, ugyanis a jelenlegi szolgáltatónál kb. 8-9000 Ft-ot fizetünk a 4 megás netért.
Bár a vonalunk nem bírja a 8 megát, mert régebben volt már és akkor kisebb csomagra váltottunk. T-Pontban egy ügyintézővel sikerült összeállítani egy csomagot, Analóg kábel TV Családi + DSL Medium + Alap díjcsomag (telefon). Továbbá azt is mondta, hogy érdemes lecserélni a szűrőt, mert azt a 800 Ft-ot megéri.

Előre is köszönöm!

Nekem évek óta T-s ill. elődje volt-van. Nem volt eddíg sok gondom(remélem nem is lesz), ha volt valami akkor udvariasan és korrekt módon intézték az ügyet.
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#456 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 21. 12:46

Idézet: komi28 - Dátum: 2009. jún. 20., szombat - 19:46

Nekem évek óta T-s ill. elődje volt-van. Nem volt eddíg sok gondom(remélem nem is lesz), ha volt valami akkor udvariasan és korrekt módon intézték az ügyet.

Kb én is ezt tudnám elmondani, nagyon régóta T kábelnetes előfizető vagyok, alapvetően teljesen elégedett vagyok velük. Volt csomagáthelyezésem másik városba, számlareklamációm, modemcsere és összességében véve korrektül megy minden, a net teljesen jó és az ügyfélszolgálatuk is igyekszik orvosolni a gondokat (ha vannak).

#457 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 21. 12:52

Idézet: Skullkid - Dátum: 2009. jún. 19., péntek - 14:26

Üdv!

Előre is köszönöm!

Helló!

Mindjárt megnézem, de szerintem a DSL Medium (nekem ez van), az nem 8/1, hanem 8/512 papíron.
Nálam gyakorlatban 6,92/0,395, de ez viszont fixen, éjjel nappal, március 25-től..

Szerk.: Szerintem Te a Kábelnet Mediumot akarod:) AZ valóban 8/1 papíron. Arról viszont nem tudok semmit se írni, nálunk nincs kábele a t-nek. Optika sincs, de azt már nagyon várom.........

havri

Szerkesztette: havri1 2009. 06. 21. 12:54 -kor

Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#458 Felhasználó inaktív   Skullkid 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 21. 16:58

Köszönöm a tapasztalatokat, holnap megyünk. :)
havri1: 8/512-re gondoltam, csak reflexből írtam hogy 8/1.

#459 Felhasználó inaktív   Tetris 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 22. 22:25

Hali.

Alig 1 hónapja kötötték be hozzám a 25mbites kábelnetet, eleinte minden hibátlan volt, az elmúlt 1 hétben az addigi 2.5mb/s stabil letöltési sebesség visszaesett 1.5-2mb/s ingadozóra, illetve mostmár fél perccel a letöltés elindítása után megáll, 0kb/s -en áll amig le nem lövöm és újra nem indítom, mindeközben a többi cucc megy (msn, web stb).

Nincs valakinek ötlete, hogy ez mi lehet?

#460 Felhasználó inaktív   ratracer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 23. 11:25

Sziasztok!
Elnézést az OFFért, de sok helyre nem tudok fordulni a problémával:

Fullos UPC csomag havi 16 305 forintért (csomag és társasházi kedvezménnyel)

Költözés miatt nem tudom tovább vinni, de névátírással átadható, 2010. április 8-ig h?séggel.
A csomag tartalma:
Digital HD Gold Movie 9630.- (HD adók, HBO teljes család, Cinemax teljes család, felvesz, megállít stb.), Chello Gold 5700.- (25 mbit), Telefon Bronze díjcs. 975.-

A névátírási procedúra miatt 2 hónapot még átvállalnék (ha az átírásnak van költsége akkor azt is).

Tel.: 30/22-88-490

köszönöm!

Téma megosztása:

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »