Kínai klón telefonok copyphone-ok kínából
Elküldve: 2008. 10. 01. 19:03
Elküldve: 2008. 10. 03. 17:06
Elküldve: 2008. 10. 03. 17:28
Idézet: peba0706 - Dátum: 2008. okt. 3., péntek - 18:06
Úgy láttam van ügyfélszolgálatuk külön ilyen kérdésekre.
Elküldve: 2008. 10. 03. 17:31
mindenesetre a weboldalukon ott a FAQ, abban pedig a "How is the replacement policy? How do I get an Return Merchandise Authorization (RMAs) from DealExtreme.com?" írja le mit kell tenni (képet vagy videót feltölteni a hibáról. Ha fölveszed velük a kapcsolatot, megírják mennyit térítenek meg a visszaküldés költségéből)
Szerkesztette: Degeczi 2008. 10. 03. 17:41 -kor
Elküldve: 2008. 10. 04. 22:11
Most egy kicsit e felé billen a mérleg nálam, a P168C-től... kicsit barátságosabb dizájn, nem majmolja feleslegesen az iphonet, van benne fm rádió, és persze dual sim dual standby, szarkamera ez is...
(Gondolom az EU-ban az nem gond, hogy csak dual band, tehét 900/1800, mert ide pont az kell nem?)
Elküldve: 2008. 10. 05. 09:45
En ezzel szemezgetek, jo lenne kiprobalni egy GPS-es PDA-smartphone-t ami nem 300 fonttol kezdodik (90ezer forint). Ez csak feleannyi. Van video a kisebb tarsarol (ami 200 dolcsi), nagyon igenyesnek nez ki, szep a kijelzo, jo a hang (meg szar a kamera de azt ugysem hasznalom) stb. Ha megint lesz raktaron akkor valoszinuleg veszek egyet.
Elküldve: 2008. 10. 05. 10:10
Idézet: N.M.I. - Dátum: 2008. okt. 5., vasárnap - 10:45
En ezzel szemezgetek, jo lenne kiprobalni egy GPS-es PDA-smartphone-t ami nem 300 fonttol kezdodik (90ezer forint). Ez csak feleannyi. Van video a kisebb tarsarol (ami 200 dolcsi), nagyon igenyesnek nez ki, szep a kijelzo, jo a hang (meg szar a kamera de azt ugysem hasznalom) stb. Ha megint lesz raktaron akkor valoszinuleg veszek egyet.
Jaja, én is a hozzászólásokat nézem.
Engem most nagyon gondolkodtat ez a HTC Touch klón. Az iphone klón P168C-nél annyiban jobb, hogy van benne fm rádió, és nekem jobban is tetszik. Viszont a negativum tényleg az, hogy nem sok tapasztalat van vele. Egy német fórumon találtam egy gyorstesztet róla, ott csak jót írt a srác - mindamellett persze ami szokásos az ilyen copy-phone-oknál, hogy a kamerája valójában max vga felbontású.
Van most ugye a kínálatban NEW címszó alatt ez a Diamond J6, ami nem csak ENG+CHN, hanem már több európai nyelv is van benne. Illetve megjelent szintén NEW termékként egy Diamond S900, aminél viszont nemigen jövök rá mi a különbség közte és a J6 között. Se látszólag, se a leirásban nincs difi... viszont 99.9 dollár, tehát még 10-zel olcsóbb mint a J6...
Elküldve: 2008. 10. 05. 10:23
Elküldve: 2008. 10. 05. 10:39
Elküldve: 2008. 10. 05. 17:34
Masreszt a forumokat bongeszve olvastam az IMEI-rol: nem art tudni hogy a kinai masolatoknal az IMEI nem egyedi (elvileg minden egyes telefonnak mas kodja kell hogy legyen) ezert nem fog mukodni olyan szolgaltato halozataban akik egyszerre csak egy IMEI-nek adnak kapcsolasi jogot. Akar bannolhatjak is ha ketto telefon probal meg egyazon koddal kapcsolodni a halozathoz. Masreszt ha valakinek ellopjak a telefonjat es betelefonal a szolgaltatojanak hogy tiltsak le a telefont hogy mas ne hasznalhassa hivasokra akkor IMEI alapjan bannolnak ergo az osszes ilyen kinai telefont egyszerre tiltjak

Nezek valami olcsobb modellt aztan azzal tesztelem :Đ
Elküldve: 2008. 10. 05. 19:30
Idézet: N.M.I. - Dátum: 2008. okt. 5., vasárnap - 18:34
Masreszt a forumokat bongeszve olvastam az IMEI-rol: nem art tudni hogy a kinai masolatoknal az IMEI nem egyedi (elvileg minden egyes telefonnak mas kodja kell hogy legyen) ezert nem fog mukodni olyan szolgaltato halozataban akik egyszerre csak egy IMEI-nek adnak kapcsolasi jogot. Akar bannolhatjak is ha ketto telefon probal meg egyazon koddal kapcsolodni a halozathoz. Masreszt ha valakinek ellopjak a telefonjat es betelefonal a szolgaltatojanak hogy tiltsak le a telefont hogy mas ne hasznalhassa hivasokra akkor IMEI alapjan bannolnak ergo az osszes ilyen kinai telefont egyszerre tiltjak

Nezek valami olcsobb modellt aztan azzal tesztelem :Đ
Erről az IMEI témáról nem lehet valahol bővebben olvasni?
Én is láttam ilyen beirásokat, de ennyire vészese nem tálalta senki se

Elküldve: 2008. 10. 05. 19:49
Kozben kinéztem magamnak egy másik PDA+smartphone+GPS kombót 256 dolcsiért, valószínuleg meg is veszem csak elobb keresek hozzá védofóliát stb.

Ez egy Artemis (HTC P3300) replika, full extrás, fórumban írják is hogy gond nélkul megy a GPS úgyhogy elégedett vagyok. A Palm Heroes is futni fog rajta talán

Ezt a linket (http://forum.xda-developers.com) is a fórumában találtam, nagyon hasznos tanácsok vannak a legtobb okostelefonhoz. Ide kell jonni ha valami nem mukodik.
Itt a driver CD hozzá

Szerkesztette: N.M.I. 2008. 10. 05. 20:19 -kor
Elküldve: 2008. 10. 05. 21:28
Elküldve: 2008. 10. 05. 21:59
Olyanra is sokszor volt példa hogy félrevezeto volt a mobil leírása (ugye a készíto adja a specifikációkat a DX-nek) aztán a fórumban írták hogy a funkció hiányzik belole, például dual band van de nem standby-os. Ilyenkor is visszakapod a pénzt.
Megrendeltem a fentebb látható telót, majd írok véleményt ha megjott. Kozben barátnom szemez a Diamonddal

Elküldve: 2008. 10. 05. 23:35
nem annyira olcsók ezek imho, mint amennyivel gagyibbak, és amennyivel több szopásra lehet számítani.

Elküldve: 2008. 10. 06. 00:07
A P3300 újonnan 300 font. Ennyit soha nem fogok PDA-ra kolteni mert egyszeruen nem érnek annyit. Legrosszabb esetben veszek egy kulon GPS-t 100 fontért aztán cipelem azt magammal. Ha meg miniszámítógép kell akkor veszek egy netbookot ami százszor tobbet tud egy ugyanannyit kóstáló PDA-nál.
Ez 150 font (sem) volt, a fórumon nem panaszkodtak rá (csak hogy pl. nem mukodik benne a rádió... na ez engem hol érdekel). Ha nagyjából hozza azt amit az eredeti is akkor nincs gond. Ha nem mukodik akkor lásd az elso bekezdést. Nagyon nem tudok rajta veszíteni.
Diamondnál visszavonom amit a kulsore írtam, az eredeti is ugyanolyan szogletes és matt. Csak a gyártó honlapján csillog mintha polírozva lenne. Egy nagy kulonbség van a DX-es és az eredeti kozott: az utóbbi 6x annyiba kerul.
Elküldve: 2008. 10. 06. 06:39
Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. okt. 6., hétfő - 0:35
nem annyira olcsók ezek imho, mint amennyivel gagyibbak, és amennyivel több szopásra lehet számítani.

Engem egy dolog érdekel lényegében, hogy dual sim dual standby legyen... namost ebből itthon van 2 féle telefon, a samsung d780, és d880. Mindkettő 45 ezer ft körüli áron megy, még kéz alól is, és ritka mint a fehér holló. Ennyit messze nem ér meg a téma.
Viszont a kínai telefonok java része dual simes, sőt jónéhány dual standbyos is, szóval ott van miből választani. A lélektani határ nálam 150$, ennyit hajlandó vagyok áldozni rá akkor is ha van benne némi rizikó. És a DX-en azért elég jelentős választék van. Ezeket a HTC Touch klónokat pl 100$ körül adják, ami potom pénz érte. Hogy az eredeti mit tud az nem nagyon izgat. Valszeg ennél többet, már csak azért is mert WM6 van rajtuk, míg ezeken csak valami kínai oprendszer. Ugyanakkor a felsorolt dolgokat tudják, más meg nem kell. Telefonálni tudjak a két simről, rádiót hallgatni, meg azért vmennyire a kamera is használható legyen (igen, ez valóban gyenge pontjuk), és kinézzen valahogy.
Most komolyan, mit kapok itthon 17500 ft-ért 1év garral? Mert érintő képernyős, ilyen megjelenésű, dual standbyos, fm rádió, mp3-4, kétakksi stb telefont aligha.
Elküldve: 2008. 10. 06. 09:14
nekem eredeti Diamond van, és csillog ez szinte mindenhol

DX-es és eredeti között azért elég nagy különbség van, nem csak annyi mint a P3300 eredeti és DX között. DX-es Diamondon ha jól láttam nem is windows van, gps sincs, és csak kinézetre egyformák.
Locutus: a dual simet megértem, nem is a kínai csodák ellen vagyok, amíg valakinek csak a design kell, meg 1-2 alapvető funkció. nem is tudom hogy a normális gyártóknál miért nincsenek dualsim mobilok (1-2 ritka kivételen kívül)
de ha "komolyabb" használatra szeretnék telefont (mármint akarom a gps-t használni, és esetleg az egyéb funkciókat is) akkor inkább eredetit vennék...
Elküldve: 2008. 10. 06. 13:47
Tiszteletben tartom hogy te megvetted az eredeti HTC Diamondot, biztosan megérte neked mert naponta azt nyustolod. De engem csak olyan szinten érdekel hogy lecserélhetem majd a hótprimitív k550i-met egy olyanra. Mindketto ugyanannyiba kerul, akkor miért ne tenném?

Ezt találtam az Orange oldalán a HTC-rol:

Nem tunik túl csillogósnak, pont olyan matt mint a DX-es képeken

Elküldve: 2008. 10. 06. 14:05