HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? XXIX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1191 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 582
  • 583
  • 584
  • 585
  • 586
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? XXIX. és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: -----

#11661 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 14. 16:23

mostanaban inkabb a hatso parkoloban latom oket, szerintem miota fizetos a melygarazs, azota nem jarnak le. Egyebkent en mindig csak ezeket a gizdazokat latom, mostanaban meg a hatso egyenesben szoktak gyorsulgatni, ami kb eletveszelyes, hiszen 5-6 kijarat van a parkolobol arra a szakaszra, es kilatni is alig lehet a bokroktol. Na mindegy, engem nem zavarnak, en csak rohogok amikor hidegen turaztatjak a motort, gondolom ugyis apuci fizeti a szervizt..
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#11662 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 14. 16:44

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. febr. 14., szombat - 13:38

Abban az E46-ban már sor4 a 320 vagy sor6? Szerintem ez okozhat gondot pl. a váltó környékén.

Nem okozhat, mert váltóval együtt kell venni :)

Nem egyszerű a motor kérdés, volt ennél kavarás bőven,de a tisztánlátás végett:

M4x 4hengeres széria
M5x 6hengeres széria

M43 -al kezdték ez sima 8szelepes volt, DOHC.
aztán lett N42, majd N43, első 8szelepes, az utóbbi 16v.

M52 a sima sor6 24v DOHC
M52TU -II- csak dupla VANOS-os (változó vezérműtengely mindkét tengelyen)
M54 az szintén ugyanaz mint a M52TU, csak 2000 óta ez a neve és napjainking megmaradt. Gondolom vmi minimális változtatás volt.
M44 -M46 meg sztem a 4henegres VANOS-os,de ezekről nem sokat hallottam. Ha kell megkérdem a bontós havert, kb 2hetente elbont egy e46-ot, ő tuti tudja.

A wiki is csak barátnő nem szentírás, nemtudom  miért van a M43TUB19-ből kétszer is két különböző lóerővel. Sztem elírás lehet, ugyanis sosincs két azonos kódú motor különböző teljesítménnyel.
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#11663 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 14. 16:49

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. febr. 14., szombat - 14:55

A helyedben vennék egy összekócólt M3ast germanisztánból, és átlegóznék mindent, ami motor, hajtáslánc, futómű és fék, nameg a beltér, aztán azzal sunnyognék. Ha van tenger pénzed, meg időd.

Aha... sztem Dextrose nem az a fajta aki elkezd így legózni.  :Đ

Dextrose: mondanál nekem egy VIN kódot? Alvázszám utolsó 8 karaktere asszem. Akkor meg tudnám mondani, hogy mi van benne gyárilag.

Az e30-nál tudom, hogy a 6hengeresbe belepakoltak minden földi jót, mindenből a legjobbat, a 4henegresekbe meg maradt a fos. Értsd fékek terén is, 6hengeresbe már hűtött került. Amúgy én nem biztos hogy féket is nekiállnék cserélni, ha nem állatkodsz. Ráadásul te tudod, hogy mennyire bólintósak a fékjeid, nagyobb fékcsere akkor érdemes ha az ember 40-50lovat minimum alárak pluszba. Most ilyen 10-20paciért kár lenne körbe kicserélni mindent...
BMWパワー
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#11664 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 14. 17:10

Idézet: netcobra - Dátum: 2009. febr. 14., szombat - 16:23

mostanaban inkabb a hatso parkoloban latom oket, szerintem miota fizetos a melygarazs, azota nem jarnak le. Egyebkent en mindig csak ezeket a gizdazokat latom, mostanaban meg a hatso egyenesben szoktak gyorsulgatni, ami kb eletveszelyes, hiszen 5-6 kijarat van a parkolobol arra a szakaszra, es kilatni is alig lehet a bokroktol. Na mindegy, engem nem zavarnak, en csak rohogok amikor hidegen turaztatjak a motort, gondolom ugyis apuci fizeti a szervizt..

Nem azért nem járnak le mert fizetős, hanem mert ahogy hobizoli is írta, volt egykét gyógyegér köztük, aki rendszeresen nem bírt magával, így a többség úgy döntött hogy hanyagolja a lurdys talikat...

#11665 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 02. 14. 18:17

Jaja, RégiSwiftKlub is oda járt, de aztán egy idő után inkább a Campona parkolójára esett a választás, ott nem zavarunk senkit, csak mondjuk a -10 az ott is -10.
KomposztWC

#11666 Felhasználó inaktív   ElvisTheKing 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 14. 18:35

Remelem max 3 honap es itt az uj kocsim.
Scirocco 1.4 TSI 160BHP/240NM  + DSG 7 + DCC + 235/45 R17 + Dynaudio.  :D
Kiprobaltam dealernel, hat az amire szamitottam...komprsszor+turbo rulez, a hangja egy kis ferrarie, morog mar alapjaraton, horog, fent visit....oh yeah...en  mindig is ugy gondoltam hogy az auto benzinnel megy es nemetorszagbol szarmazik  :Đ
Mondjuk ezt Portugaliaban szerelik....no de sebaj....supercharged, turbocharged.... :respect:

Ja hihetetlen de lehet hozza rendelni DIZEL motort...bakker.... :omg:
AMD Athlon 1,33 GHz, MSI K7T266Pro RAID, 1 GB RAM (2PQI+1Kingston), Maxtor DiamondMax10 250 Gb/16Mb/PATA HDD, VGA Albatron 6600GT 128Mb (AGP), NEC ND-3520A DVD-RW, Audigy 1@4, 3com PCI NIC, IIYAMA VM Pro 452 19'' CRT, 2Mbit/Cable

Proud 3Dfx Voodoo Graphics owner - "Áj láv háromdéefiksz"

PCMCIA Audigy 2 ZS Notebook es Squeezebox v3 juzer

#11667 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 14. 18:44

Csodálkozom, h vki megveszi... Ez átszabott Golf az egész.

Szerkesztette: leslie 2009. 02. 14. 18:44 -kor

Az nevet utoljára, aki először üt.

#11668 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 14. 18:47

Idézet: ElvisTheKing - Dátum: 2009. febr. 14., szombat - 18:35

Remelem max 3 honap es itt az uj kocsim.
Scirocco 1.4 TSI 160BHP/240NM  + DSG 7 + DCC + 235/45 R17 + Dynaudio.  :D
Kiprobaltam dealernel, hat az amire szamitottam...komprsszor+turbo rulez, a hangja egy kis ferrarie, morog mar alapjaraton, horog, fent visit....oh yeah...en  mindig is ugy gondoltam hogy az auto benzinnel megy es nemetorszagbol szarmazik  :Đ
Mondjuk ezt Portugaliaban szerelik....no de sebaj....supercharged, turbocharged.... :respect:

Ja hihetetlen de lehet hozza rendelni DIZEL motort...bakker.... :omg:

Üdv a VWnél!  :respect:

Nekem már csak 2 hét és itt van...  :reszeg:

#11669 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 14. 18:50

Idézet: leslie - Dátum: 2009. febr. 14., szombat - 18:44

Hát attól még jobb mint a golf. Persze én biztos nem venném meg egyik vw-t se mert mind eszementül túlárazott.

#11670 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 14. 18:53

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. febr. 14., szombat - 18:50

Hát attól még jobb mint a golf. Persze én biztos nem venném meg egyik vw-t se mert mind eszementül túlárazott.

Amikor mi rendeltük decemberben, azonos felszereltségű és közel azonos teljesítményű motorral a Focustól 100K-val volt drágább a Golf listaáron.

#11671 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 14. 19:05

Idézet: mcsjunior - Dátum: 2009. febr. 14., szombat - 18:53

Amikor mi rendeltük decemberben, azonos felszereltségű és közel azonos teljesítményű motorral a Focustól 100K-val volt drágább a Golf listaáron.

De a Ford listaár az akkor is olyan volt, h bemész, köszönsz, és engednek 400-at kb...
Az nevet utoljára, aki először üt.

#11672 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 14. 19:40

Ha az arat leszamitjuk, egesz korrekt kis auto, bar a belseje nekem nagyon nem tetszik. amit a kulsore a multkor mondtam, azt visszaszivom, sotet szinben (pl fekete) tenyleg jol nez ki. Mondjuk az 1.4 TSI nem kene, azzal azert nem sportauto, de 2.0TFSI vel mar jo lehet, felvettem a listara ot-hat ev mulva par evesen a megane III RS a focus st es az astra opc melle. Persze ha a citroen kihoz addig valamit a c4 vts utodjakent, akkor az is felkerul :D  hosszu lista lesz az akkorra, de ugyis csak egy-ket megveheto allapotu lesz belole.  :)
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#11673 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 14. 19:43

Rossz hir accord fronton. A pecsi accord lefujva...  :( Fater megjegyezte, hogy hu de milyen csilivili minden a motorterben, es a muanyag kallantyuk is tipptopp allapotban voltak. Najah... meglett torve. Fellett hivva a tulaj, eloszor nem akarta beismerni. Sok percig azt mondta, hogy kutya baj az autonak es remek allapotban van. Miutan meglett neki jegyezve, hogy a lokharito kapasbol vatta uj plusz a motorterben az elejen a felfogato muanyagok szinten akkor mondta, hogy volt egy aprocc koccanas.

Ezek utan kicsit megingott a bizalmam a verdaban.

Van tovabb is... ez nem a verda, ez az eladot (autolerakat vagy mi a franc...) minositi. Mi ugy mentunk el, hogy szombaton jonnek megnezni az accordot, ha kell akkor elotte mondjuk es lemondja, mert szegedrol jonnek megnezni. Egyik Pecsi ismerosom kuldtem oda szombaton... sehol senki. Felhívja az eladot, aszongya mara senki sincs bejelentve, ezert nem ment be. Hopp... szegedrol sehol senki?

Utso pojen... penteken felhivtak, hogy OK, akkor mondjak en egy arat az autora. Akkor meg azt mondtam, hogy tessek csak odaadni a szegedieknek azt a verdat, hamar annyira messzirol utaznak. Mostmar kiderult, hogy se szegediek nincsenek se kituno es hibatlan allapot. Ezek utan a nyasgem lep eletbe. :mad:

Hat errol ennyit. Nagy kar. :(

Szerkesztette: Boba 2009. 02. 14. 19:45 -kor

Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#11674 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 14. 19:56

Idézet: Boba - Dátum: 2009. febr. 14., szombat - 19:43

Hat errol ennyit. Nagy kar. :(

Bakker azt hittem újabb autóknál nincs ennyi szopás vételkor...  :( Sajnálattal olvastam a postodat, pedig már azt hittem lesz egy jó kis verda.
Nálam is volt ilyen áá semmi baja, tiptop, aztán kiderült úgy meg volt csukva, hogy a tetőn is lett pukli az A oszlopoknál és félre is húz... linkre utaztunk 500km-t megnézni, pedig úgy indult, hogy nyugidjas bácsi csak az unokáját szállítja a szomszéd faluba, aztán mint kiderült lelkes karosszérialakatos volt az öreg  :omg:

Hát annyit tudok mondani, hogy türelem. Vagy ha jól megcsinálták akkor lealkudni a felére és elhozni :) Kérdés mennyire volt lezúzva.
BMWパワー
Kép

#11675 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 14. 19:59

Az eleje tutira, a motorterig jutott a kar, hiszen ott is cserelve lettek cuccok. Illetve a bal oldalan felul ujralett fenyezve a cucc. Mondvam csak valaki nekidolt es megkarcolta a kocsit. Hat, kezdem nem elhinni.

Sajna turelem az kell. Hetfon nezek meg egy masik accordot. Majd meglassuk, hogy mennyiert.

Ha az sem okes, akkor felhivom a pecsieket, hogy 2.6 misiert elviszem az accordot. Ha azt mondja, hogy nem akkor egy hellosziaval megkoszonom az egyuttmukodest es kesz. 2.9-ert adna ugy, hogy nem vallotta be azt, hogy torve volt a verda.

#11676 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 14. 20:26

Idézet: Boba - Dátum: 2009. febr. 14., szombat - 19:59

Az eleje tutira, a motorterig jutott a kar, hiszen ott is cserelve lettek cuccok. Illetve a bal oldalan felul ujralett fenyezve a cucc. Mondvam csak valaki nekidolt es megkarcolta a kocsit. Hat, kezdem nem elhinni.

Sajna turelem az kell. Hetfon nezek meg egy masik accordot. Majd meglassuk, hogy mennyiert.

Ha az sem okes, akkor felhivom a pecsieket, hogy 2.6 misiert elviszem az accordot. Ha azt mondja, hogy nem akkor egy hellosziaval megkoszonom az egyuttmukodest es kesz. 2.9-ert adna ugy, hogy nem vallotta be azt, hogy torve volt a verda.

Szerintem azért értelmes keretek között törött autót is meg lehet venni. Nyilván nem olyat, ami a tűzfalig ki van cserélve, meg a teteje is fényezve van, de pl az hogy valamelyiknek a lököse fényezett, vagy 1-2 elem nem olyan gáz, főleg ha igényesen meg van csinálva. Az majdnem mission impossible, hogy tényleg törésmentes 4év+ használt autót találjon az ember.

#11677 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 14. 20:30

Inkabb a kamuzason huztam fel az agyam. Azt mondjak, hogy kocc volt itt meg ott azt mondom oke. De, hogy azt mondjak, hogy kituno allapot es serules mentes es valaki csak megkarcolta... hat arra a kereskedore mar sajna ferdeszemmel nezek. :(

De majd meglatjuk mi lesz. Lehet jovo heten mint mondtam odaszolok, hogy 2.6 vagy 2.7ert elviszem oszt mondjon valamit.

#11678 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 14. 20:32

Idézet: netcobra - Dátum: 2009. febr. 14., szombat - 19:40

Ha az arat leszamitjuk, egesz korrekt kis auto, bar a belseje nekem nagyon nem tetszik. amit a kulsore a multkor mondtam, azt visszaszivom, sotet szinben (pl fekete) tenyleg jol nez ki. Mondjuk az 1.4 TSI nem kene, azzal azert nem sportauto, de 2.0TFSI vel mar jo lehet, felvettem a listara ot-hat ev mulva par evesen a megane III RS a focus st es az astra opc melle. Persze ha a citroen kihoz addig valamit a c4 vts utodjakent, akkor az is felkerul :D  hosszu lista lesz az akkorra, de ugyis csak egy-ket megveheto allapotu lesz belole.  :)

Miért? 8.0 alatt százon van a 7 sebességes DSG-vel a 160-as TSI, és közben 6.3-at eszik vegyesben benzinből a gyáriak szerint, tuti sportgép lehet ilyen adatokkal.  :D :nevet: Vagy a 6.3-hoz inkább 18 kell százra.  :Đ

Viccet félretéve, a 2.0-es TSI nem megy ám sokkal jobban, az meg 7.1 százra. 0.9 másodpercért milliós különbség (meg némi rugalmasságért), és ahhoz csak 6 sebességes a DSG és ott a gyáriak is 1 literrel több fogyit hazudnak be. Mindemellé szerintem az orra is nehezebb.
Egyébként az "F" betűt a VW már elhagyta a jelölésből egy ideje (simán csak TSI). Az FSI annak idején a közvetlen befecskendezésre utalt, de már mindegyik olyan.

A 2.0-es TSI ráadásul még "csak" Euro-4-es, míg az 1.4-es Euro-5-ös (egyébként már a legújabb CR 2.0-es TDI is az - részecskeszűrővel).

Szerkesztette: Kory 2009. 02. 14. 20:40 -kor

#11679 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 14. 20:43

Idézet: Boba - Dátum: 2009. febr. 14., szombat - 20:30

Inkabb a kamuzason huztam fel az agyam. Azt mondjak, hogy kocc volt itt meg ott azt mondom oke. De, hogy azt mondjak, hogy kituno allapot es serules mentes es valaki csak megkarcolta... hat arra a kereskedore mar sajna ferdeszemmel nezek. :(

De majd meglatjuk mi lesz. Lehet jovo heten mint mondtam odaszolok, hogy 2.6 vagy 2.7ert elviszem oszt mondjon valamit.

Mikor én mentem Hondát venni 2 éve, akkor is első állomás pilisszentlófasz, egy kék 5gen, 2.0 tiptop állapot a tulaj szerint, menjünk nézzük meg biztos tetszeni fog mert über az autó... Odaértünk kívülről jó, hátsó ívek szépen javítva, műszaki után volt, az ürge még fel is vágott rá, hogy minden kopó cucc cserélve (aztán kicsúszott a száján, hogy ismerőse van a vizsgaállomáson, na mondom akkor ennyit a sok cserélt alkatrészről)... bőr belső, klíma stb... körbeszagoltuk haverommal az egészet, aztán jött a motortér. Mondom neki, mintha valami nyikorogna ahogy jár, vagy sípol vagy nemtom, fura hangja volt. Ekkor az ürge bedobta, hogy "már mondani akarta", hogy hengerfejes valszeg az autó, de tök egyszerű megjavítani... ahham... viszlát. Nem kicsit lettem volna ideges, ha csak amiatt megyek le Sopronból 200km-t.

#11680 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 14. 20:48

Idézet: leslie - Dátum: 2009. febr. 14., szombat - 18:44

De jól van átszabva, és ennyi a lényeg. A VW most nagyon eltalálta ezt.
Nyilván túl van árazva mint minden német autó, de akinek amúgy is van pénze új autóra, és ez tetszik neki, az ki fogja csengetni a +1-2 millát.

Téma megosztása:

• (1191 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 582
  • 583
  • 584
  • 585
  • 586
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.