boba: ugyanazt az accordot nézegetjük

Sosem jártam még ebben a topicban, de most beleolvastam, mert én is vásárlás előtt állok, látom épp egy accord van terítéken, ráadásul pécs... visszaolvastam és ott a
link
Én csütörtökön néztem meg, ki nem próbáltam, de a faszi nekem is azt mondta, hogy tökéletes törésmentes állapotban van, és hogy a jobb(?) hátsó ajtó mögötti elem lett fényezve, mert volt rajta egy mély karcolás. A motortér tényleg feltűnően tiszta volt, de én semmi rosszra nem gondoltam (sajnos nincs elég tapasztalatom/rutinom).
Néztem egy
másik accordot is, a hirdetés alapján elég jó. Következő a sztori hozzá: olaszból hozták be kb 2 éve egy rendelésre, de aztán a megrendelő nem kapott hitelt így rajtuk maradt az autó (tényleg nagyon régen fent van a hirdetés, az autó azóta ott áll a kereskedésben, már se műszakija nincs se semmi). Kívülről rendben van, de először azt mondták, hogy a bal oldali ajtók újra lettek fújva, mert karcosak voltak (úgy látszik most ez a sztenderd duma, és a karc a törés szinonímája). Mikor másodjára mentem már kiderült, hogy tulajdonképpen a motorház is újra lett fújva, sőt, az autó kb 70%-a. Belül kicsit lelakott, a kormányon a fém betétek karcosak és mintha az alattuk lévő bőr sem lenne a helyén teljesen (ehhez az a sztori, hogy a hülye olasz tulaj kapargatta vezetés közben, a váltót szintén, az is karcos). A hátsó ülés egy helyen ki van szakadva vagy égetve a félbőr ülés bőr részén. A motor egyébként gyönyörűen jár, pöccre indult, pedig akksi sem volt benne már vagy egy éve (én kértem, hogy indítsuk be és akkor kotortak elő hozzá valami akksit). A felszereltsége egyébként elég durva (nagy gyári navi és dvd lejátszó, cd, tempomat, esp, bőr kormáyn/váltó, szép 16-os felnik stb.), csakhát ettől a sok mellébeszéléstől már semmit nem hiszek el.
Egyelőre mindegy, mert még a lóvé sincs meg teljesen, csak nézelődök, de bármennyire accordot szeretnék lehet inkább leteszek róla, aztán lesz valami más, most már a vw jettákat nézegetem, barátnőm faterjának van, az 1.6-os 105 lovas 8 szelepes MPI egész szépen mozgatja, 3 milla körül nagyon jó állapotúakat hirdetnek, elég nagy, biztonságos, nagy csomagtartó, stb. Egy baja van, hogy nem accord