HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? XXIX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1191 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 596
  • 597
  • 598
  • 599
  • 600
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? XXIX. és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: -----

#11941 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 16. 13:04

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. febr. 16., hétfő - 12:55

Ezek szerint hondákhoz a hátsó ülésre mellékelnek egy-egy embert aki pisztolyt fog a fejedhez, hogy ha nem mész baromállat módjára akkor lelő :D

Itt kezdődik az érdekes rész, hogy aki beül az ideges autóba abból a gép kihozza a rosszat vagy eleve ezt keresi az ember, azért vesz ilyet mert neki ez kell hogy önmegvalósítson.

#11942 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 13:08

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. febr. 16., hétfő - 12:09

Még mindig ott tartunk hogy savanyú a szőlő, ja....

Biztos egyszerüen mikor hondát akartunk venni, kiutasitottak az autótelepről, mert nem voltunk elég fessek. Haggyál már lógva a hülyeségeddel hogy savanyú, jó? Szerintem hobizoli motorja árban került annyiba, mint amit egy a fél honda/pug/swiftklub egyszerre fel tud mutatni, hogy a magamét meg se emlitsem.

Mellesleg, nem tudom, ki mondta vlaha hogy mi vagyunk a királyok. Engem a konstans lefosozás se zavar mellesleg, mert én tudom mit tud, mit nem, meg mi van benne. A gond inkább tenálad, meg a márkatársaid 90%nál van, pont ahogy hobizoli irta. A swifteseknél meg az a baj, hogy a 90%uk az hondáskezdemény, és csak akar, de nem tud. Még. Azért van annyi szétütött GTI mellesleg...

Egyebkent annyira nem volt draga am, mint azt sokan hiszik, csak koltseghatekony. Az egesz kerult 350k-ba mindent beleszamolva. OK, mindent a rendes bolti arakon veve megkozelitette volna a 7 szamjegyet is, ugy meg azert nyilvan nem gyere be a dolog
Ebben tenyleg minden, tomitesek, gepmunkak, alkatreszek arai egyutt benne van.
Jo hat azert nem egy dajrecuro+sportgyertya+sportgyujtokabel(+sportzokni+sportszelet) szint... de a kovidugeszok meg H hajtokarok nelkul egy sima gyari belu motorral mindjart kb -200k a tortenet, szoval...

Van Sopronban egy masik hasonlo, ott egy 1.6 Sporting-bol csinaltak egy GT-t donorkent hasznalva 1.6GT-t, az kb 330k-ba volt, de ott nyilvan tobb dolgot kellett atpakolni, ugyhogy ott az ijen forged cuccok nem is jatszottak. Na ott a gyari 88LE-bol lett ~160-165 ennyiert, a gyari meg a csak csippelt 1.4GT-ket veri is.

Az 1.3 8v Swift-k GTI-sitese is kb ennyiben all meg...

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#11943 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 13:08

Idézet: Locutus - Dátum: 2009. febr. 16., hétfő - 13:02

Szerintem ha nem feltűnően kékesen világít, akkor a rendőr nem kezd belekötni. Főleg ha a fényszóró is gyári amiben van. Mittomén 4300K az elég közel van a sima halogén színéhez.

De akkor meg nincs nagyon értelme, mert fényerőben nem lesz olyan nagy különbség, nem?

#11944 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 13:09

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2009. febr. 16., hétfő - 12:19

Külön izzóm van a tompítottra és külön a távolságira. Akkor ne akarjak távolsági xenont, csak tompítottat? :)

Nekem is igy van, csak a tompitottban van xenon. Neked nem bi-xenon kell, mert ott 1 foglalatban van a tompitott és a távolsági is. Ahol neked két izzó van, oda két xenon szett kell. Szal veszel egy sima szettet ami nem bi, és kész. Ha kell, van kontakt ócsóé garival, meg beszerelni/beállítani is segítek.
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#11945 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 13:09

Idézet: Daedalus - Dátum: 2009. febr. 16., hétfő - 12:36

autóban rejlő presztizs.. ez egy érdekes kérdés

Mondjuk ezt a presztizs dolgot se tudom a japan autok koreben ertelmezni. Lehet megbizhato, lehet gazdasagos... de presztizs? Meg az Audi is vekony jegen tancol, es hol vannak attol meg a japanok...

Idézet

-Hey, what kind of car youse drive, anyway?
-lt's a Lexus 430 LS.
-That's like a Toyota.
-lt's a Lexus.
-Yeah, Toyota, Lexus, same thing.

Samott :)
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#11946 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 13:11

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2009. febr. 16., hétfő - 13:08

De akkor meg nincs nagyon értelme, mert fényerőben nem lesz olyan nagy különbség, nem?

A sotet kornyezethez kepest a legnagyobb kontrasztot a 6000K-s szinhomersekletu, a hofeher fenyu adja.
Ha fenyero kell 55W-st tegyel be  :Đ

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#11947 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 13:16

Idézet: hobizoli - Dátum: 2009. febr. 16., hétfő - 13:08

Van Sopronban egy masik hasonlo, ott egy 1.6 Sporting-bol csinaltak egy GT-t donorkent hasznalva 1.6GT-t, az kb 330k-ba volt, de ott nyilvan tobb dolgot kellett atpakolni, ugyhogy ott az ijen forged cuccok nem is jatszottak. Na ott a gyari 88LE-bol lett ~160-165 ennyiert, a gyari meg a csak csippelt 1.4GT-ket veri is.

Az 1.3 8v Swift-k GTI-sitese is kb ennyiben all meg...

hobizoli

Egyszer egy fekete punto gt-s odajött hozzám benzinkúton, mikor még a civic volt, hogy vti-e, és nem e eladó :) Ha jól emlékszem ilyen felfelé kunkorodó kipuff volt rajta.

#11948 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 13:17

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2009. febr. 16., hétfő - 13:09

Nekem is igy van, csak a tompitottban van xenon. Neked nem bi-xenon kell, mert ott 1 foglalatban van a tompitott és a távolsági is. Ahol neked két izzó van, oda két xenon szett kell. Szal veszel egy sima szettet ami nem bi, és kész. Ha kell, van kontakt ócsóé garival, meg beszerelni/beállítani is segítek.

Igen igaz az nem bi-xenon mert az egy izzón belül oldja meg a távolságit és a tompítottat az izzó mozgatásával.
Szal nekem 2 külön szett kéne, és el is férne mindkét szett, csak így lemondanék a fénykürtről, ezt meg nem akarom.
Különben műszakin mennyire kötnek bele az utólagos xenonokba?

#11949 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 13:19

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2009. febr. 16., hétfő - 13:17

Igen igaz az nem bi-xenon mert az egy izzón belül oldja meg a távolságit és a tompítottat az izzó mozgatásával.
Szal nekem 2 külön szett kéne, és el is férne mindkét szett, csak így lemondanék a fénykürtről, ezt meg nem akarom.

Műszakin tuti nem engedik át... ha nincs mosó meg automata állítás hozzá. Arra az időre vissza fogod építeni gyárira :)

#11950 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 13:20

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2009. febr. 16., hétfő - 13:08

Szerintem legálisan a következő lehetőségeid vannak:
1) Ha készült az autód gyárilag xenonnal, akkor ebay-ről lősz xenonos lámpatestet a tartozékaival, esetleg sztoffer frissítés kellhet, és élvezed. Ez mondjuk drága lehet.
2) A mostani halogén "tuningja". Bura tisztítása kívül-belül (ha szét lehet szedni), ha megégett a foncsor, akkor foncsoroztatás, korrekt beállítás (csodákat tesz), és emelt fényerejű izzó (pl. Osram Nightbreaker és társai).

Amúgy ebben a mocskos időben a fényszórómosó csak úgy magában sem utolsó dolog...

#11951 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 13:22

nem hiszem hogy műszakin átengednék. ki kell szedni, műszaki után meg vissza. meg vannak történetek arról hogy osztrákok se szeretik...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#11952 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 13:22

Idézet: Locutus - Dátum: 2009. febr. 16., hétfő - 13:19

Műszakin tuti nem engedik át... ha nincs mosó meg automata állítás hozzá. Arra az időre vissza fogod építeni gyárira :)

Akkor helyből felejtős nekem mert 1 éven belül lesz 4 éves és megy műszakira a gép .

#11953 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 13:29

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2009. febr. 16., hétfő - 13:17

Fénykürtről érdemes is lemondani, hisz ennek kúrvára nem tesz jót a fel-le kapcsolás. A bixenonnál egy takaró fémlapot mozdít el, igy nem kell a trafónak bekapcsolni -hisz már megy- illetve megvan a fényerő is.
Én azt csináltam, hogy vettem rendes fehér helyzetjelzőt meg fehér távolságit, hogy ne üssön el olyan nagyon. (merugye amit eddig fehérnek hittél az a xenon mellett sárga) és a ködlámpába is fehéren világító izó van, azt csá. Távolságit úgyis ritkábban használ az ember, villantani meg jó sima halogénnel is.

Én úgy oldottam meg,hogy utcán is 5perc alatt vissza tudjam alakítani halogénesre,sztem nálad is lehet, attól függ mennyire van beépítve az izzó környéke. Ismerős kia rio-jába ki kell venni a lámpát,meg a fél elejét, hogy izzót cserélj. Műszakin szinte tuti nem megy át, rendőrök meg elnézik,ha nem nagyon vakítasz vele. De azért ha nincssötét kinn akkor én nem kapcsolom fel,mert látszik,hogy xenon, nem akarom,hogy emiatt szúrjanak ki. Éjjel meg csak annyit látni, hogy jön egy xenonpár, azt nem, hogy milyen autó.

Sztem érdemes berakni ha sokat mászkálsz éjjel olyan helyen ami gyérebbül van kivilágítva, nagyon nagyon jó dolog.
BMWパワー
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#11954 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 13:30

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2009. febr. 16., hétfő - 13:22

Akkor helyből felejtős nekem mert 1 éven belül lesz 4 éves és megy műszakira a gép .

olyan gáz kicserélni az izzót? milyen verdáról is beszélünk?
BMWパワー
Kép

#11955 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 13:32

Xenonhoz: Nem tudom, honnan ez az info, hogy akkor nincs fenykurt, nekem gyarilag xenonos az auto es lehet vele "villogtatni". Nem bixenon, hanem ket kulon izzo, de mindketto xenon. Egyebkent joval nagyobb fenyereju barmelyik halogennel a 4200k-s is. Ha jol tudom az enyemben is az van, meg a gyarilag xenonos autok 99%-ban. A tobbi meg kb csak parasztvakitas, esoben meg szart sem latsz vele, viszont szep kek a lurdy parkoloban gizdazashoz, max veszelyes. Kinek mi eri meg:)
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#11956 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 13:36

Lehet, hogy torke felreertettem, de nekem az jott le, hogy lehet xenonnal villantani, csak az elektronika nem szereti.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#11957 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 13:41

netcobra: de a gyári xenon, és a 20k-s tesco xenon picit más kategória...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#11958 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 13:43

Nekem nem az jott le. Amugy meg nem az a dolga, hogy szeresse, hanem hogy csinalja a dolgat:) Mondjuk cserelni nem szeretnem, vicces arakon vannak. Ahol neztem, a hella D1S izzok(csak izzo!) darabja 30k korul van es ugye parban illik cserelni. Bezzeg D2S meg D2R mar van neten is 4-5k-ert. Tenyleg, az vajon jo az enyembe?
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#11959 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 13:44

Idézet: netcobra - Dátum: 2009. febr. 16., hétfő - 13:32

Xenonhoz: Nem tudom, honnan ez az info, hogy akkor nincs fenykurt, nekem gyarilag xenonos az auto es lehet vele "villogtatni". Nem bixenon, hanem ket kulon izzo, de mindketto xenon. Egyebkent joval nagyobb fenyereju barmelyik halogennel a 4200k-s is. Ha jol tudom az enyemben is az van, meg a gyarilag xenonos autok 99%-ban. A tobbi meg kb csak parasztvakitas, esoben meg szart sem latsz vele, viszont szep kek a lurdy parkoloban gizdazashoz, max veszelyes. Kinek mi eri meg:)

A tiéd gyári, jóhogy lehet vele villantani, én az utólagosan beépítettről beszélek.

#11960 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 13:45

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. febr. 16., hétfő - 13:41

netcobra: de a gyári xenon, és a 20k-s tesco xenon picit más kategória...

En kiprobaltam, villantani azert lehet vele csak nem akkor a fenyereje, mint amit pl 15-20sec mulva tud. Amikor bekapcsol is villan egyet, de egybol le is esik a fenyero a -kesobbi- felere, majd onnan erosodik fel.

hobizoli