HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? XXIX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1191 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? XXIX. és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 15. 07:16

Idézet: Kory - Dátum: 2008. szept. 15., hétfő - 7:56

Főleg, hogy ez egy Suzuki.

Q7-nél, S-Mercinél fej elfordít.

Ez annyira természetes, hogy már nem is irtam :D

#322 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 07:33

2-2,2 millió és 6-8 éves autó?  :think: Mit akarsz venni 3-as BMW-t vagy Mercit? :)

Grande Punto alapverzióiban nincs klíma, de mindegyikből engednek 300-600 ezret, abba bőven belefér.

Itt néz körül, kollégám is itt vette, legnagyobb kedvezménnyel:
http://www.autocentrumszabo.hu/index.php?p...o+1.4+8V+Racing (a link csak egy példatípust tartalmaz).

Mondjuk 2,2-ből Sparkon, Dacian és Pandán kívül semmilyen új autó nem fog kijönni.

Szerkesztette: Kory 2008. 09. 15. 07:35 -kor

#323 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 07:38

Idézet: Kory - Dátum: 2008. szept. 15., hétfő - 8:33

2-2,2 millió és 6-8 éves autó?  :think: Mit akarsz venni 3-as BMW-t vagy Mercit? :)

Ooo... komolyan nem vagom, hogy ez most ironia vagy mi  :(  :think: Alulra vagy felulre lottem az elvarasokat?

A GP-re akkor megegyszer ranezek, plusz arra a linkre is amit dobtal. Thx!
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#324 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 07:43

Idézet: Boba - Dátum: 2008. szept. 15., hétfő - 8:38

Ooo... komolyan nem vagom, hogy ez most ironia vagy mi  :(  :think: Alulra vagy felulre lottem az elvarasokat?

A GP-re akkor megegyszer ranezek, plusz arra a linkre is amit dobtal. Thx!

Semmi, csak 6-8 éves autók 2,0-2,2 millióért kb. a fentiekből jönnek ki, átlag 1.4-1.6-os Astrák Focusok már általában olcsóbbak 6-8 éves korban. Szóval újabbat is nézhetsz, ennyi. :)

Függönylégzsák sincs alapból természetesen a GP-ben, kivéve az Emotion-t, bár nem túl drága ha valaki bele akarja rakatni, 80-90 ezer körül van.

Szerkesztette: Kory 2008. 09. 15. 07:43 -kor

#325 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 07:47

Ahh, vagy ugy! Akkor jo.:) Nem, nem all szandekomban 8 eves bmw-t vagy mercit venni... inkabb jojjon a fiatalabbja. :)

Drum, figyelsz??? Edesanyam felhivott, hogy tegnap egy autokereskedesben latott egy honda CRV-t... 8 eves, 2 lityis benzines es 2.5 misi, felretetesse-e nekem addig mig legkozelebb arra jarok... hiaba no, ha mar neki nem lehet terepjaroja, akkor a "kicsi" fiacskajanak legyen.

Amugy velemenyek a fenti kocsirol? Tobbet en se tudok... szoval nem az adott verda, hanem inkabb a 8-10 eves CRV-kkel erdemes-e foglalkozni. Hasznaltauto.hu-n olyanokat lattam, amik legalabb 4szer megkerultek a foldet.

#326 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 07:53

Egy karosszériás ismerősömnek van egy Stream-je, mellette pedig egy CR-V-je, a Stream-et újan, a CR-V-t használtan vette. Nem volt vele gondja, bár igaz főleg városban használja.

Nekem belsőre pl. semmivel se nyújt többet mint egy Swift, olyan tipikus "90-es évek japán autó" fíling. Motorikusan elég jó, dinamikusan viszi azt a kasznit is, igaz nála városban azért 380-400 km egy teletank. Mégis inkább a CR-V-t használja, mert a Stream még többet eszik és a CR-V mozgékonyabb, a Stream elég lusta. :)

Szerkesztette: Kory 2008. 09. 15. 07:54 -kor

#327 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 08:17

Magamnak lőttem egyet. Na?  :D
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#328 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 08:17

Neztem belso fenykepeket... ja... egyetertek, nem egy nagy eresztes, de szerintem boven jo volna. De... ez Nekem volna jo, asszony megorulne.

VW alapu verdakat mennyire viszik el? Egy ismerosom arul egy 7 eves alap leont 1.5-ert, ha megsimogatom a bucijat akkor 1.5ert belefer az is, hogy kap egy szervizt (seat szervizben dolgozik a srac, sajat autoja volt).

Azon agyalok... klima, elso es oldallegzsak van, fuggony nemtom van-e. Nomeg a "bika" 1.6-os 102 pacis motor, de vegulis az tok eleg volna.

Hasznalt autonal amugy mire kell figyelni? Oke, hogy vegig nyomozhato az elete ennek a kocsinak, meg ismerem a tulajt meg haver... de ha nem ezt veszem meg, mire figyeljek?

Ha pedig mar megvan a verda... akkor mit kell szervizeltetni rajta? Fekek, ilyen-olyan olaj, ekszij...?

#329 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 08:19

Idézet: Indy - Dátum: 2008. szept. 15., hétfő - 9:17

KM-Projectes? :D Én akartam Lagunát mondani, de szétfikázzák, meg ráadásul ez full elsőszériás...ráadásul 1.8-as (megszüntetett motor). Halmozottan hátrányos :D

#330 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 08:23

Idézet: Kory - Dátum: 2008. szept. 15., hétfő - 9:19

KM-Projectes? :D Én akartam Lagunát mondani, de szétfikázzák, meg ráadásul ez full elsőszériás...ráadásul 1.8-as (megszüntetett motor). Halmozottan hátrányos :D

Szerinted nem 97 hanem 197?  :Đ Pedig olyan szép...  :wub: Nem rossz az az 1.8-as motor, nincs annak semmi baja és jobb mint az alapmotor. Én a 2.0 IDE-től fáznék inkább...

#331 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 08:24

Idézet: Boba - Dátum: 2008. szept. 15., hétfő - 9:17

VW alapu verdakat mennyire viszik el? Egy ismerosom arul egy 7 eves alap leont 1.5-ert, ha megsimogatom a bucijat akkor 1.5ert belefer az is, hogy kap egy szervizt (seat szervizben dolgozik a srac, sajat autoja volt).

Azon agyalok... klima, elso es oldallegzsak van, fuggony nemtom van-e. Nomeg a "bika" 1.6-os 102 pacis motor, de vegulis az tok eleg volna.

Hasznalt autonal amugy mire kell figyelni? Oke, hogy vegig nyomozhato az elete ennek a kocsinak, meg ismerem a tulajt meg haver... de ha nem ezt veszem meg, mire figyeljek?

Ha pedig mar megvan a verda... akkor mit kell szervizeltetni rajta? Fekek, ilyen-olyan olaj, ekszij...?

Hova viszik el, ellopják? Seat az szerintem olyan mint más márka.

Szerintem ha Seatnál dolgozik, akkor biztos utána lehet nézni a kocsinak, függönylégzsák biztosan nincs benne.

Biztos, hogy 102 lovas változat? Mert Seatéknál akkoriban 1.6 16V-s motort raktak, ami 105 lovas, és elég jó összességében. Legalábbis céges előző Toledoban 16V volt, nem a most futó 8 szelepes. Az előző Toledót viszonylag jól is mozgatta, és nem is evett túl sokat.

Szerintem semmi extra, átnézeted, kiderül mit kell esetleg kopóban cserélni, utána meg elővigyázatosságból a szokásos cserék (olaj, szűrők). Vezérműszíjat megnézeted, vagy ha még nem volt cserélteted. Többinél hasonlóan.

Szerkesztette: Kory 2008. 09. 15. 08:26 -kor

#332 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 08:25

Idézet: Indy - Dátum: 2008. szept. 15., hétfő - 9:23

Szerinted nem 97 hanem 197?  :Đ Pedig olyan szép...  :wub: Nem rossz az az 1.8-as motor, nincs annak semmi baja és jobb mint az alapmotor. Én a 2.0 IDE-től fáznék inkább...

Én életemben egyszer láttam Rönót lerohadva pálya vagy út szélén, az egy fenti 1.8-as 16V Laguna volt, Horvátországban (horvát rendszám), persze lehet csak kifogyott a benzin, de úgy húzatták be egy pihenőhelyre.
Miért szüntették meg?

#333 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 08:28

Idézet: Indy - Dátum: 2008. szept. 15., hétfő - 9:23

Nem tudom, nem tűnik belsőre lepusztultnak, végülis 13-14 ezer / év. Attól függ kié volt, ha csak munkába járásra, évente egyszer nyaralásra használta, bőven lehet valós is. Emberfüggő.

A küszöb milyen?

Szerkesztette: Kory 2008. 09. 15. 08:29 -kor

#334 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 08:31

Idézet: Kory - Dátum: 2008. szept. 15., hétfő - 9:28

A küszöb milyen?

Mintha ráment volna valamire, nem tűnik totálkáros sérülésnek, lehet ezért kerül 1.6-ba...

#335 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 08:44

Idézet: Boba - Dátum: 2008. szept. 15., hétfő - 9:17

Neztem belso fenykepeket... ja... egyetertek, nem egy nagy eresztes, de szerintem boven jo volna. De... ez Nekem volna jo, asszony megorulne.

Amire mindegyik másiknál: km óra állása VS belső tér állapota, ebből kiderül mennyit mer lehazudni a futásból. Műanyag elemek milóg,hollóg, kasznin az illesztések hogy futnak, feliratok hogy vannak, vannak e, festés, abból kiderül mennyire volt törve és hogy csinálták meg. Motornál, hogy füstöl, mint füstöl, csattog e, hidegen melegen, tulaj a próbakör alatt hogy vezet, sebességet hogy veszi, visszakettőpadló micsinál, stb stb stb.
Ami extotál, olajköd mögötte, buzizott, kerék terpeszben az ültetéstől, malomkerék felni, az alapból felejtős.

#336 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 08:46

Idézet: Indy - Dátum: 2008. szept. 15., hétfő - 9:31

Mintha ráment volna valamire, nem tűnik totálkáros sérülésnek, lehet ezért kerül 1.6-ba...

Valószínű. Mondjuk nem szoktam ilyen Lagunákat nézegetni, hogy az 1.6 sok vagy kevés-e így most nem tudom, de a Lagunáknak zuhan az ára rendesen.

Szerkesztette: Kory 2008. 09. 15. 08:47 -kor

#337 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 08:53

Idézet: Indy - Dátum: 2008. szept. 15., hétfő - 9:17

szolj ha kell diag vasarlas elott  :cool:

amugy az 1.8 16v nem szunt meg szerintem, csak az 1.6

ami valoban _megszuntetett_ az a 2.0 IDE :D

egyebkent erdemes sima 2.0 16V-t szerintem venni, bizonyos esetekben kevesebbet zabal, mint a kisebb kobcentis, a fenntartasa meg nem kerul sokkal tobbe.

#338 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 08:58

ez milyen felszereltseg amugy, privilege? a 17es felnit nagyon gyorsan ledobnam rola, mas velemenyt meg foto alapjan nem tudok mondani :)

haveromek tarsashazaban garazsban all egy II-es laguna, 2.0T privilege, ugy nez ki az auto, mintha most gurult volna ki a szalonbol (+por :D ), gyakorlatilag evente kb 1x mozditjak az autot... elgondolkodtato hogy mi ertelme lehet igy fenntartani

#339 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 09:03

Idézet: Goodman - Dátum: 2008. szept. 15., hétfő - 9:53

amugy az 1.8 16v nem szunt meg szerintem, csak az 1.6

ami valoban _megszuntetett_ az a 2.0 IDE :D

egyebkent erdemes sima 2.0 16V-t szerintem venni, bizonyos esetekben kevesebbet zabal, mint a kisebb kobcentis, a fenntartasa meg nem kerul sokkal tobbe.

Milyen Rönóban van ma 1.8 16V ?  :think:
---
2003. október:
http://www.hasznalta...ult_laguna_2003

2003. január:
http://www.hasznalta...ult_laguna_2003

Szerkesztette: Kory 2008. 09. 15. 09:06 -kor

#340 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 09:04