HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? XXIX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1191 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? XXIX. és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: -----

#541 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 16. 15:57

Idézet: keton - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 16:53

Nem egészen itt van a probléma, szerintem. Egy mai autó is sokáig képes megbízhatóan üzemelni, ha rendes karbantartást kap. Viszont egy mai komputerizált gépet javítani már csak megfelelő szervizben lehet, és ha valami tönkremegy rajta, csak a gyárra számíthatsz. Ők meg el fogják kérni az árát (kedvencem az Ivanicsos emberek hozzáállása: "gondoljon bele, mennyibe került az S80 T6 autója 10 éve, amikor megvette: hát ezért kerül ennyibe hozzá az alkatrész"). Ezt a tapasztalataim is alátámasztják, a V90 szervizelése (ami még az utolsó nem agyonkomputerizált gép a Volvónál, persze ebben is akad pár) kb. a felébe kerül egy 5 éves, azonos kategóriájú márkatárshoz képest. Mármint értem ezalatt a kötelező szervizeket (nem gányolva), ha az autónak semmi baja nincs, ha meg még pluszban is kell valamit csinálni, az extra mani. Egy idő után egyszerűen nem rentábilis egy ilyen autó fenntartása, még akkor sem, ha nincs semmi különösebb probléma vele.

Nahja, csak az a baj, hogy az elektronikabajok nem kapcsolódnak egyértelműen a megtett kilométerek/eltelt idő pároshoz. Futómű, motor, fék, kormányzás, ilyen pumpa, olyan gumibak, emilyen felfüggesztő elem, amolyan kallantyú - ezek az elektronizáltságtól függetlenül hibaforrások. Tehát minden, ami kopó alkatrész.

#542 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 16:05

Idézet: Rudi - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 15:55

Ez az új autóban menőzős, de tankolni csak egy ezresért tudó műmájerek meg egyszerűen csak szánalmasak. Ha nem telik az autó fenntartására, akkor tessék 2 kategóriával kisebb autót venni vagy járni bkv-val és kész.

Én szoktam 2000ft-ért tankolni, amikor utazok valahova és nem akarom otthagyni a kocsit teli tankkal, vagy mielőtt szervízbe/gumishoz viszem pl. Vagy pl fizu előtt egy nappal, ha inkább kajára kell pénz. Szntem senkit nem bántok meg ezzel  :cool:

#543 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 16:15

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 16:57

Nahja, csak az a baj, hogy az elektronikabajok nem kapcsolódnak egyértelműen a megtett kilométerek/eltelt idő pároshoz. Futómű, motor, fék, kormányzás, ilyen pumpa, olyan gumibak, emilyen felfüggesztő elem, amolyan kallantyú - ezek az elektronizáltságtól függetlenül hibaforrások. Tehát minden, ami kopó alkatrész.

Ez igaz, csak egy modern autóban a számítógép már mindenhol ott figyel. Az ablakemelőtől a szivargyújtón át motormenedzsmentig. És nem mindegy, hogy ha baj van az ablakemelővel, akkor egy kapcsolót cserélsz 5 ezerért, vagy egy kapcsolómodult, ami tud beszélni a kompóterrel, 50-ért. Pont az előbb emlegetett S80 motorjában van valami szelep (gőzöm nincs, mi az), ami csak gyáriban létezik, és egyedi sorozatszáma van, a számítógéppel kommunikál. Bontottat nem lehet berakni, mert más a sorozatszám, és csak a szervizben tudnák hozzáigazítani a sztoffert, de ez persze csak új alkatrész vásárlásakor lehetséges. Az ára egyébként 190 ezer forint... 200e km körüli futásteljesítménynél szokott előjönni ez a probléma, és az amúgy filléres alkatrészért nem szívesen fizetnek ki az emberek 190 rugót, főleg egy olyan autóban, ami talán másfél millát ér. De legalább az autó 95%-a újrahasznosítható. :)

#544 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 16:15

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 16:56

Ha lenne benned tunnyervér, mondanám hogy végy nyomásmérőt mert az csajozós, mindjárt 3at az A oszlopra :D Amugy, 5W40 és 5W40 közt is van különbség, nem csak az számit, egy nyomásmérés meg egy olajcsere remélem segit.

Olajnyomásmérésben ki tud segíteni? Csak szaki? Hidegen kéne mérni?

#545 Felhasználó inaktív   Zsömbi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 16:17

Idézet: Boba - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 16:40

Megvan a link.:

Leon

Ezaz... pls csekkoljatok, aztan sipitozzatok, ha valami nagyon gazosnak tunik vele. Faterom fog tesztvezetni, en csak hetvegen tudom megnezni.

Lehet lemaradtam valamiről és azért értetlenkedem, de magadnak keresel autót? Mi van a Civic-kel?
üdv.: Zsömbi

Fujitsu Siemens Amilo Pa 3553 .:. Mobile AMD Turion64 X2 RM70 2.0 GHz .:. 3072 MByte DDR2 PC5300 .:. 320 GByte 5400 rpm SATA .:. ATi Mobility Radeon HD3470
OS Windows Vista Home Premium

#546 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 16:18

Idézet: Zsömbi - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 17:17

Lehet lemaradtam valamiről és azért értetlenkedem, de magadnak keresel autót? Mi van a Civic-kel?

z'asszony... you know. Nomeg a civic muter-e... en gyaloglok vagy tomegkozlekedek. 1.5 honapja koltoztem fel pestre es gyalog 15 percre lakom a munkahelytol.

Amugymeg commenteljetek mar... segitsetek lebeszelni a Leonrol... (nemtom miert, de nincs hozza kedvem... pedig ismerem a forrast, tudom hol volt szervizelve, haver a tulaj, tipptopp allapotban van a verda... csakhat 1.4 75 lo. :omg: )

Szerkesztette: Boba 2008. 09. 16. 16:19 -kor

Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#547 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 16:37

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 17:15

Szervizbe vinni egyszerübb, hidegen, melegen, mindenhogy érdemes megmérni. De amugy, még ha egy FK olajnyomásmérőt veszel, az is olyan 8 rongy, de lekvárabb pilot vagy type-r van 3-5 rongyért is, csak nem tudom ezek mennyire hitelesek.

#548 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 16:38

Idézet: Boba - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 17:18

z'asszony... you know. Nomeg a civic muter-e... en gyaloglok vagy tomegkozlekedek. 1.5 honapja koltoztem fel pestre es gyalog 15 percre lakom a munkahelytol.

Amugymeg commenteljetek mar... segitsetek lebeszelni a Leonrol... (nemtom miert, de nincs hozza kedvem... pedig ismerem a forrast, tudom hol volt szervizelve, haver a tulaj, tipptopp allapotban van a verda... csakhat 1.4 75 lo. :omg: )

Nem tudok mit mondani.

#549 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 16:39

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 17:37

Szervizbe vinni egyszerübb, hidegen, melegen, mindenhogy érdemes megmérni. De amugy, még ha egy FK olajnyomásmérőt veszel, az is olyan 8 rongy, de lekvárabb pilot vagy type-r van 3-5 rongyért is, csak nem tudom ezek mennyire hitelesek.

Köszi, akkor ez lesz várhatóan.

#550 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 16:41

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 17:38

Nem tudok mit mondani.

Ez is valami, azert thx! :up:

#551 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 16:42

Én tudtam, hogy amit írtál nem kovacs_istv-nek ment. :) Azért is írtam, hogy hogy az Almera a Leon turbóhoz :D (az asszonynak)

Szerintem az általad linkelt 1.4-es ránézésre megvehető állapotban van. Nem is adják túl drágán, mondjuk úgy 1,4-re alkudva reális. Nekem pl. a színe is tetszik. :)

Mondjuk persze relatív mert 200 ezerrel olcsóbban 95 LE-s 1.4-es franciát kapsz, de hát.  :Đ

Az 1.4-es 16V motor klíma nélkül, nem 5 személlyel teljesen elmegy, nincs is hozzá hosszú váltó, szóval városkörnyékre, kevés autópályára bőven jó, nem pörgős, 16V ellenére alacsonyan van a nyomaték. Ne feledd, hogy ezt a motort Octavia-ba is rakták.

G Astra nem tetszik? 1.4-es 90 LE.

Szerkesztette: Kory 2008. 09. 16. 16:45 -kor

#552 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 16:43

Asszonynak bőven jó lesz, ne száguldozzon a beste, te meg veszel valami öreg retket jáccós autónak, és eljön a kánaán :D

#553 Felhasználó inaktív   Zsömbi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 16:45

Jah értem, így már minden világos. Szerintem a Leon azért elég sovány azzal a 75 pacival. Meg valahogy én nem vagyok oda a Seatokért. Szépnek szép kívülről, de belülről már nagyon nem tetszik, na meg VW. :Đ

Mazda RX-8-as még megvan neked? Azzal mi van?
üdv.: Zsömbi

Fujitsu Siemens Amilo Pa 3553 .:. Mobile AMD Turion64 X2 RM70 2.0 GHz .:. 3072 MByte DDR2 PC5300 .:. 320 GByte 5400 rpm SATA .:. ATi Mobility Radeon HD3470
OS Windows Vista Home Premium

#554 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 16:53

Idézet: Kory - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 17:42

Én tudtam, hogy amit írtál nem kovacs_istv-nek ment. :) Azért is írtam, hogy hogy az Almera a Leon turbóhoz :D (az asszonynak)

Szerintem az általad linkelt 1.4-es ránézésre megvehető állapotban van. Nem is adják túl drágán, mondjuk úgy 1,4-re alkudva reális. Nekem pl. a színe is tetszik. :)

Mondjuk persze relatív mert 200 ezerrel olcsóbban 95 LE-s 1.4-es franciát kapsz, de hát.  :Đ

Az 1.4-es 16V motor klíma nélkül, nem 5 személlyel teljesen elmegy, nincs is hozzá hosszú váltó, szóval városkörnyékre, kevés autópályára bőven jó, nem pörgős, 16V ellenére alacsonyan van a nyomaték. Ne feledd, hogy ezt a motort Octavia-ba is rakták.

G Astra nem tetszik? 1.4-es 90 LE.

A turbos leon az inkabb csak almodozas... az almera inkabb realitas.:)

1.4-re alkudast en is gondoltam, szinnel sincs bajom. Tudom, hogy kapnek franciat... csak azert ragadtam meg ennel az autonal, mert ismerem a tulajt, ismerem, aki szervizelte, es ismerem a szalon tulajat aki eladta es aki a szerviz tulajdonosa. Szoval lenne kit baszogatni, ha osszerogy a kocsi. :cool:

Klima van... a cordoba 60 pacis volt es klimas, nem volt egy sebesvonat, de elment. 5 szemelyezes viszont lehet lesz... de kikell birni. Cordobanal amugy nagyobb ez belul?

Gastra tetszik... nezesben van az is. Csak a masodik bekezdesben emlitettek miatt jatszik ez az auto.

Zsömbi, nekem bejon belul is, nekem nincs bajom a VW-kkel... viszont a 75 pacival tenyleg necces. Mazda koszoni megvan, de az jobb kormanyos. Nem mertem hazahozni. Leeds alvovarosaban pihen es var... ha minden jolmegy akkor maximum 3 evet. Akkor lesz 7 eves, es lesz benne 30ezer merfold. (Legalabbis nagyon ajanlom :nevet2: )

#555 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 17:03

Idézet: Boba - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 17:53

A turbos leon az inkabb csak almodozas... az almera inkabb realitas.:)

1.4-re alkudast en is gondoltam, szinnel sincs bajom. Tudom, hogy kapnek franciat... csak azert ragadtam meg ennel az autonal, mert ismerem a tulajt, ismerem, aki szervizelte, es ismerem a szalon tulajat aki eladta es aki a szerviz tulajdonosa. Szoval lenne kit baszogatni, ha osszerogy a kocsi. :cool:

Klima van... a cordoba 60 pacis volt es klimas, nem volt egy sebesvonat, de elment. 5 szemelyezes viszont lehet lesz... de kikell birni. Cordobanal amugy nagyobb ez belul?

Gastra tetszik... nezesben van az is. Csak a masodik bekezdesben emlitettek miatt jatszik ez az auto.

Értem, szerintem ha mindent ismersz, és tutinak tűnik az autó, akkor nem kell túl sokat gondolkozni. :)

Igen, nagyobb a Cordobánál, ez tulajdonképpen egy IV-es Golf, míg a Cordoba egy puttonyos Polo.

Idegen G Astrát akkor nyilván nem ajánlok, az egyetlen előny lenne mellette az erősebb motor, és esetleg 1-2 évvel fiatalabbat kapnál ennyiért, de az nem jelent semmit, ha egyszer a Leon is karbantartott. Nekem a Leon belülről is jobban tetszik.

Ilyesmire gondoltam még:
http://www.hasznaltauto.hu/2379311 Előnye hogy jobban megy, igaz nem "sporty", mint a Leon, viszont ha a Leon ismerős akkor azt kell venni.

Szerkesztette: Kory 2008. 09. 16. 17:08 -kor

#556 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 17:13

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 16:15

Nalátod. Opelem '94-es, és nem hidrotőkés. Ezek az új kocsik tudod...  :Đ
Az nevet utoljára, aki először üt.

#557 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 17:41

Thx Kory... azthiszem a puding probaja az eves lesz. Fatert elkuldom megkergetni a leont (szegeny, O is erezni fogja az enyhe Loero/2 hatast :Đ ) aztan majd meghajtom en is a hetvegen. Utan meg atnezetjuk szerelo ismerossel (a mar emlitett ottani szervizben dolgozo haver... az elozo seatjaink is O abajgatta igen korrektul) aztan kerunk egy kalkulaciot, hogy a kopo es cserere varo alkatreszek mennyibe kerulnek.

Alku + atiras + szervizeles remelem megall 1.6bol. Addig meg nezelodunk masfele is... focus, fiesta, gastra,  yaris, corolla... ezek vannak a wanted lista elejen. A leonba veletlenul akadt fater.

#558 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 17:48

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 16:11

120e van benne, 100-zal vettem, addig cserélték benne rendszeresen (60-ig márkaszervízben, Svájcban); 100-nál Ford 5W30-at kapott, most Castrol Magnatec 5W40-et...

@Kory: 1796ccm és ja, volt belőle 8-as is. Hümm, ez minimum 80-100e anyag + munkadíj. 120e km-nél. Finom.

http://cgi.ebay.de/Hydrostoessel-Ford-Fies...emZ140265402713
Ciciman is on borda

#559 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 17:48

Idézet: Boba - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 18:41

Alku + atiras + szervizeles remelem megall 1.6bol. Addig meg nezelodunk masfele is... focus, fiesta, gastra,  yaris, corolla... ezek vannak a wanted lista elejen. A leonba veletlenul akadt fater.

Hát ránézésre erre nem kell 200 ezret költeni, igaz sajna hogy az átírás maga lesz vagy 40 ezer. 150-160-at biztos nem kell rákölteni, de alá kell nézni az a tuti.  A vezérműszíj csere az elképzelhető hogy esedékes lenne a LEON-nál, arról nem ír. Meg azért azt is bele kell kalkulálni, hogy 2009. január nemsokára itt van (műszaki lejár).

Szerkesztette: Kory 2008. 09. 16. 17:50 -kor

#560 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 18:24

Idézet: leslie - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 18:13

Nalátod. Opelem '94-es, és nem hidrotőkés. Ezek az új kocsik tudod...  :Đ

A '98-s Puttom se az. :p

hobizoli