Elküldve: 2008. 10. 18. 09:06
Kicsit próbálgattam, mit bír a gép.
DES bekapcsolva, alapállásban 333Mhz alapfreki, 9× szorzó, feszültség auto. A DES lenyomnja 1.08 köré a feszt, és leveszi 6-ra a szorzót, így 2Ghz a proci. Terhelés esetén megy vissza 9×-re, a feszültség 1.2 körül.
Ezután felnyomtam az alapfrekit 400-ra, ram szorzót 1:1-re, (fesz maradt auton, mert nem ugrott be, hogy írtátok, az nem túl egészséges). Boot, win, minden ok, DES továbbra is működik, de csak a szorzót állítja, a vcore-t nem, így az folyamatosan 1.376V. Terhelés esetén szorzó 6-ról 9-re. Újabb boot, alapfreki 450Mhz, boot, win, minden ugyanaz, mint az előző felállásban, vcore 1.376V, szorzóa alapban 6×, terhelve 9× a proci így 4050Mhz-en fut. (Egyik verziót se teszteltem tartósan, csak 1-2 percet, amíg nézegettem, meg tömörítettem vele, szóval nem mérvadó, de azért nem rossz! Hőmérsékletet se mértem, tényleg csak a kíváncsiság hajtott.)
Aztán rájöttem, hogy esetleg gáz lehet a túlfesszel, illetve, hogy nem feltétlenül szükséges akkora vcore, ezért 1.2-re állítottam. Na ezt nem vette be a szervezete, BIOS checksum errorral visszanyomta magát alapállásba, ahogy amúgy valószínűleg használni fogom, mivel a DES csak így működik rendesen. Majd ha már berendezkedtem a gépen, esetleg kísérletezek vele, mindenesetre elég szép, hogy a 4GHz-t elsőre simán beharapta...
Tuningőrült vagyok: monitor 17''@18,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérről meg a többiről már nem is beszélek...