HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 237
  • 238
  • 239
  • 240
  • 241
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... IX. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#4761 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 01. 29. 13:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 01. 29. 13:25

A saját tapasztalatodat nem tudom, nem is akarnám cáfolni. Nekem nincs ilyen.

A PH-n elpöttyentetteket viszont inkább ne kelljen még kommentálni se… nemhogy mérvadónak tekinteni. :)

Jó, hát tudom, hogy a fórumokon leírt dolgokat fenntartásokkal kell kezelni. Azért az ominózus témában több tucat ember írta le a tapasztalatát, s nagyjából a fele számolt be ilyen problémákról.

Ismerve napjaink kínai gyártását - s kiindulva a saját tapasztalatomból - egyáltalán nem tartok elképzelhetetlennek egy ilyen meghibásodási arányt.

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 01. 29. 13:25

(Ha nagyon hangondod van, én a helyedben inkább vennék egy megfelelő méretű és teljesítményű ventilátort rá, mert aligha a hűtőtömb morog.)

Köszönöm a tippet! Erre - bevallom - nem gondoltam. Azt lehet tudni, hogy a Core i5-ös CPU-hoz adott gyári Intel hűtőre maximálisan milyen méretű ventilátor szerelhető? (A 12 cm-es méretben nem vagyok biztos.)

Véleményed szerint egy jó minőségű, márkás ventillátor a hűtés hatékonyságát is javítaná? (Mert mint írtam, a jelenlegi rendszerben a CPU hőmérséklettel is elégedetlen vagyok.)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#4762 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 29. 16:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 01. 29. 13:47

Igen, ez is a "látószögembe" került, amikor a gyártók oldalait böngésztem.

Mennyire hangos ez a hűtő?

Egyáltalán ettől és a többi hasonló árú, kategóriájú hőcsöves CPU hűtőtől milyen maximális hangerőt várhatok az adatlapomban szereplő konfigurációban? Annak tudatában, hogy a lap tudja szabályozni a PWM-es ventriket, így a CPU hűtőt is.

(Hangsúlyozom: nem tuningolok.)

Terhelés alatti CPU esetéen maximum 19 dB az elfogadható hangerő a hűtőtől a jelenlegi konfigban.

Itt az adatlapja:

http://www.coolermas...product_id=6602

Eszerint minimum fordulaton (800 RPM) 17 dBA zajt csap. Szerintem 1200 - 1300 RPM-ig nyugodtan felmehetsz, még csendes marad, tekintve hogy 92 mm-es ventije van, s 2800 RPM-en 35 dBA-es. S a három, közvetlenül érintkező hőcsöves, közel fél kilós fémtömeg hatékonyabban kapja le a hőt a CPU-ról, mint bármely gyári megoldás, bármilyen ventivel...

Nekem TX2 van, annak más ugyan a ventije, az 1200 RPM-en teljesen hangtalan...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#4763 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 29. 18:16

Köszönöm a véleményedet!

Ezt a hűtőt is figyelembe fogom venni a választásom során. ;-)

#4764 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 30. 08:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 01. 29. 13:52

Ismerve napjaink kínai gyártását - s kiindulva a saját tapasztalatomból - egyáltalán nem tartok elképzelhetetlennek egy ilyen meghibásodási arányt.

Szerintem jólfejlett előítéleteden kívül mást nemigen ismersz, de jól hangzik… :] (Az általad "istenített" termékek is Kínában készültek, akkor hogy is van ez? :nevet2: )

Idézet

Köszönöm a tippet! Erre - bevallom - nem gondoltam. Azt lehet tudni, hogy a Core i5-ös CPU-hoz adott gyári Intel hűtőre maximálisan milyen méretű ventilátor szerelhető? (A 12 cm-es méretben nem vagyok biztos.)

Szerintem amekkora a házba belefér… :p (A gyári méret mintha a 9 cm lenne, de nálad van minden eszköz.)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#4765 Felhasználó inaktív   martin495555 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 01. 30. 14:08

Üdv!
Előre is bocs a gagyi hozzászólásomért. Most akarok egy gépet összereketni és azt TV-n keresztül használni. Na most az érdekelne hogy olyan alapot keressek-e amin van HDMI kimenet vagy olyan videókártyát?

#4766 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 30. 14:47

Üzenet megtekintéseIdézet: martin495555 - Dátum: 2011. 01. 30. 15:08

Üdv!
Előre is bocs a gagyi hozzászólásomért. Most akarok egy gépet összereketni és azt TV-n keresztül használni. Na most az érdekelne hogy olyan alapot keressek-e amin van HDMI kimenet vagy olyan videókártyát?

Hát ha nem akarsz külön videókártyát venni (és nincs is szükséged erős 3D teljesítményre), akkor olyan alaplapot vennék, ami van normálisabb integrált video és HDMI kimenet...ez fogyasztásban is jobb megoldás. Pl egy 880G chipsetes deszka nem olyan rossz (Radeon HD 4200-vel), ha pl AMD-ben gondolkodsz.

#4767 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 31. 11:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 01. 30. 08:17

Szerintem jólfejlett előítéleteden kívül mást nemigen ismersz, de jól hangzik… :] (Az általad "istenített" termékek is Kínában készültek, akkor hogy is van ez? :nevet2: )

Nem "istenítek" semmilyen terméket, s nem örülök annak, hogy szinte minden Kínában készül.

Előítéleteim pedig nincsenek; nem véletlenül tartottam a konfiguráció összeállításánál felesleges kiadásnak a külön CPU hűtőt. Úgy gondoltam, hogy az Intel hűtő is stabilan, megbízhatóan fogja tenni a dolgát.

Nem rajtam múlott, hogy nem így alakult. Az pedig végképp nem, hogy rajtam kívül másoknak is hasonló tapasztalatai vannak.

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 01. 30. 08:17

Szerintem amekkora a házba belefér… :p (A gyári méret mintha a 9 cm lenne, de nálad van minden eszköz.)

Jól mondod, 9 cm-es ventillátort lehet erre a bordára szerelni.

A probléma az, hogy rosszul emlékeztem a terhelés alatti hőmérsékletre. Tegnap éjjel, s ma reggel leteszteltem, hűvös, 20°C és 19°C fokos szobában.

Maximális terhelésen azonnal 75°C-ig szaladt fel a hőmérséklet. Annál feljebb azért nem, mert felpörgött maximumfordulatra a ventillátor, amely így már (a csapágyzajon túl) zavaróan hangos lett.

Pár perc elteltével tudta 71°C fok körüli hőmérsékletre (kicsit "billegett" a hőfok... időnként 72-re is felugrott; a reggeli, 1 fokkal hűvösebb szobában, viszont sűrűbben mutatott 70°C-ot) hűteni a processzort.

Én ebbből arra a következtetésre jutottam, hogy nem elegendő pusztán a ventillátort cserélni. Ha találnék is olyan 9 cm-es ventit, ami jól hűt, annak olyan hatékonynak, s olyan nagy fordulatúnak kellene lennie, hogy egészen biztosan hangos lenne. S nagy valószínűséggel még úgy sem érne el jelentős javulást a hőmérsékleti értékekben.

Tekintettel arra, hogy a processzorom biztonságos üzemi hőfokának maximuma az Intel szerint 72,7°C fok, egyértelmű, hogy ez a gép nyáron ezzel a hűtővel csak 2D-ben lenne használható. Bármilyen, processzort igényebe vevő alkalmazás károsítaná a CPU-t, mert olyan forró hőmérsékleten üzemelne a processzor a 28-30°C-os szobában.

(Arégi gépem, a tökéletes "kereszthuzattal" rendelkező házban, a nyári 54-58°C körüli hőmérsékletű CPU-val, a ház belsejéből kiáramló jóval 40°C feletti levegővel alig 1-2 óra használat során még jobban felfűtötte a szobát nyáron. El tudom képzelni, hogy mi lenne 70°C feletti CPU hőmérséklet mellett.)

Vigyázó szememet tehát valamelyik nagyobb, hőcsöves hűtőre vetem, amit fentebb ajánlottatok.

#4768 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 31. 12:20

Nekem jelenleg egy ilyen:

http://www.arctic.ac....-2.html?c=2181

hűti a i3 540 CPU-t alapjáraton Silent módba, sajnos 1 hónap után én is tapasztaltam zajügyileg elváltozást pedig közel nem volt kipörgetve a venti. Gy egyébként olyan 20-25 fokos szobába max 60-65 fok.
Habár érdekes módon az Intel oldalán a Tj MAx ot 103 fokban határozták meg ami sztem picit sok és eszemben se lenne felengedni még 70 fokig se :D

#4769 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 31. 12:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 01. 31. 11:06

Nem "istenítek" semmilyen terméket, s nem örülök annak, hogy szinte minden Kínában készül.

Előítéleteim pedig nincsenek…

Hacsakúgynem :D

#4770 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 31. 13:11

Idézet

Habár érdekes módon az Intel oldalán a Tj MAx ot 103 fokban határozták meg ami sztem picit sok és eszemben se lenne felengedni még 70 fokig se :D

Hát, szerintem is hülye az Intel… áhh, nem értenek azok semmihez.

#4771 Felhasználó inaktív   martin495555 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 01. 31. 15:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Nurba - Dátum: 2011. 01. 30. 14:47

Hát ha nem akarsz külön videókártyát venni (és nincs is szükséged erős 3D teljesítményre), akkor olyan alaplapot vennék, ami van normálisabb integrált video és HDMI kimenet...ez fogyasztásban is jobb megoldás. Pl egy 880G chipsetes deszka nem olyan rossz (Radeon HD 4200-vel), ha pl AMD-ben gondolkodsz.

Köszi!
Még az érdekelne hogy alaplapnál mire kell figyelni, mert lehet venni 10000-ért és 50000-ért is?

#4772 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 31. 15:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 01. 31. 12:45

Hacsakúgynem :D

Kérlek, ne gúnyolódj! A kínaiak által produkált minőséggel kapcsolatos véleményemet nem előítéletek, hanem számos negatív tapasztalat táplálja.

S ne csak az IT területére tessék gondolni! Mást ne mondjak... zenész vagyok. Órákig mesélhetnék neked arról, milyen különbségek vannak egy napjainkban USA-ban, Európában, Japánban, Dél-Koreában, Indonéziában, Kínában gyártott hangszerek között, s hogy milyen különbség van egy adott márka által 10-15 éve Dél-Koreában és Kínában gyártott hangszerei és a most ott készülő hangszerek minősége között minden szempontból.

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 01. 31. 13:11

Hát, szerintem is hülye az Intel… áhh, nem értenek azok semmihez.

Azt nem tudom, mihez nem értenek, de az én processzorom esetében bizony 72,7°C fokot határoztak meg a biztonságos maximum hőmérséklet határának! :think:

#4773 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 31. 15:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 01. 31. 15:31

Kérlek, ne gúnyolódj! A kínaiak által produkált minőséggel kapcsolatos véleményemet nem előítéletek, hanem számos negatív tapasztalat táplálja.

S ne csak az IT területére tessék gondolni! Mást ne mondjak... zenész vagyok. Órákig mesélhetnék neked arról, milyen különbségek vannak egy napjainkban USA-ban, Európában, Japánban, Dél-Koreában, Indonéziában, Kínában gyártott hangszerek között, s hogy milyen különbség van egy adott márka által 10-15 éve Dél-Koreában és Kínában gyártott hangszerei és a most ott készülő hangszerek minősége között minden szempontból.

Pontosan annyi különbség van, amennyit hajlandó vagy fizetni érte… és ha 20 fillérért a majmot meg… eteted, akkor 20 fillér értékű majmot fogsz kapni.

Idézet

Azt nem tudom, mihez nem értenek, de az én processzorom esetében bizony 72,7°C fokot határoztak meg a biztonságos maximum hőmérséklet határának! :think:

Azt én sem… de hogy az olvasás megerőltető, az úgy tűnik. Tudod, mire válaszoltál? Elolvastad?

#4774 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 31. 17:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 01. 31. 15:50

Pontosan annyi különbség van, amennyit hajlandó vagy fizetni érte… és ha 20 fillérért a majmot meg… eteted, akkor 20 fillér értékű majmot fogsz kapni.

Ez világos, de én nem erről beszélek.

Egyrészt a dobozos Intel CPU elég drága volt, vagyis - szerintem - elvárható, hogy egy Intel nevű gyártó megfelelő minőségű gyári hűtőt csomagoljon mellé. (Ha plusz 2.000-3.000 forinttal drágábban kellett volna adni a jobb minőség érdekében, hát nem baj. Részemről azon nem múlott volna.)

Te is arra utaltál, hogy alapvetően minőségi a gyári hűtés, amit a processzorhoz adnak. Nem lehet tehát azt mondani, hogy "olcsó húsnak, híg a leve", avagy "20 filléres majmot kértem".

S hogy a másik - fent említett - konkrét példánál maradjak... meglep, ha azt mondom, hogy "Made in Mexico" Standard Stratocaster-t a cég úgy hozta forgalomba pár éve, hogy szálkás volt a nyak hátoldala? Mindezt akkor 160.000 forintért.

Sajnos nem is egyedi a példa. Keletebbre haladva pedig hatványozottan igaz. (S nem csak a "kici óccó" termékek esetében.)

Szóval minden relatív.

Így visszatértünk ahhoz, amit fentebb írtam: ha a kínai gyártásnak nem örülök, az nem előítélet, hanem tapasztalat.

Azt pedig te is nagyon jól tudod, hogy számos termék esetében esélye sincsen az embernek megkerülni a Kínában gyártott termékeket. Mert jellemzően csak az van.

(A Japánban gyártott, kb. 15 éves SEIKO típusú hangológépem immár az "ipari műemlék" kategóriájába tartozik.)

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 01. 31. 15:50

Azt én sem… de hogy az olvasás megerőltető, az úgy tűnik. Tudod, mire válaszoltál? Elolvastad?

Félreértettél.

Tudom, hogy Virus9AX-nek válaszoltál. Én a te gondolatoddal - azt kiemelve - párhuzamosan jegyeztem meg észrevételemet a Core i6-760-as proci gyári hőmérsékleti ajánlásával kapcsolatban. A válaszom tehát nem konkrétan neked szólt, hanem egy általános észrevétel volt.

#4775 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 31. 17:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 01. 31. 17:11

Ez világos, de én nem erről beszélek.

Hmm… pedig mégis arról van szó. Mert az is relatív, hogy te mit tartasz drágának. :)

Idézet

Félreértettél.

Ebben az esetben - főleg, ha szerinted nem is volt félreérthető - elnézésedet kérem.

Idézet

Tudom, hogy Virus9AX-nek válaszoltál. Én a te gondolatoddal - azt kiemelve - párhuzamosan jegyeztem meg észrevételemet a Core i6-760-as proci gyári hőmérsékleti ajánlásával kapcsolatban. A válaszom tehát nem konkrétan neked szólt, hanem egy általános észrevétel volt.

Akkor vedd úgy kérlek, hogy az enyém is… mert nem árt, ha tudjuk, miről beszélünk. Például a Tc az nagyon nem ugyanaz, mint a Tj. Annyira nem az, hogy aki képes a Tj-t közvetlenül mérni… az másra is képes. :)

#4776 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 31. 19:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 01. 31. 18:48

Hmm… pedig mégis arról van szó. Mert az is relatív, hogy te mit tartasz drágának. :)

Ebben az esetben - főleg, ha szerinted nem is volt félreérthető - elnézésedet kérem.

Akkor vedd úgy kérlek, hogy az enyém is… mert nem árt, ha tudjuk, miről beszélünk. Például a Tc az nagyon nem ugyanaz, mint a Tj. Annyira nem az, hogy aki képes a Tj-t közvetlenül mérni… az másra is képes. :)

Ha már itt tartunk elmagyarázhatnád mi is az a Tj és Tc :D

#4777 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 31. 23:57

Üzenet megtekintéseIdézet: martin495555 - Dátum: 2011. 01. 31. 16:27

Köszi!
Még az érdekelne hogy alaplapnál mire kell figyelni, mert lehet venni 10000-ért és 50000-ért is?

Hát legyen rajta mindenféle csatlakozó amire szükséged van, legyen rá mondjuk 3 év gari és ha az AMD-nél maradunk, akkor a foglalat legyen AM3. Szerintem 20k körül általában már értelmes lapok kaphatóak normál felhasználóknak. Márkából menni szokott a Gigabyte, Asus, MSI, de még az ASRock sem olyan rossz, mint ahogy mondják.

#4778 Felhasználó inaktív   Ironjesus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 02. 13:30

Sziasztok adott egy Asrock N68PV-GS alaplap és szeretném kicsit meghúzni a procit mi egy 4200+ winsdor x2. A biosban nem tudom állítani a szorzót ami 11x200 csak a feszt tudnám.
Segítséget szeretnék kérni mert sebességtöbbletre lenne szükségem! A választ előre is köszönöm!

#4779 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 02. 15:22

Idézet

Kép

Szerintem hirdessünk végszükséget…

#4780 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 03. 16:59

szerintetek hogy lenne érdemesebb:
e7300-at eladni, helyére egy q8x00 / q9x00 procit
e7300-at eladni lapostul, 800mhz-es ramokat megtartva, venni egy am2+ -os lapot, és hozzá egy phenom ii x4 procit? :think:

igaz csak a procicserével kevesebb lenne a macera :Đ ötletek?
MB: Asrock H67M, CPU: Intel Core i5-3550S + Xigmatek Gaia, RAM: 2x4GB Kingmax Hercules DDR3 1600 MHz, VGA: Sapphire HD7850 2GB, Sound: Creative SB X-Fi XtremeMusic, SSD: Samsung 830 128GB, HDD: Samsung F1 320GB, Seagate 7200.12 500GB, WD Caviar Red 2000GB, WD Caviar Green 500GB, Optical: Optiarc AD-7260S, PS: Corsair VX450, Case: GIGABYTE GZ-X1, Scythe Kama Bay, TFT: Dell U2312HM, Speakers: Edifier R1900TII, Input: Lenovo Enhanced Performance USB Keyboard, Logitech MX 310, Logitech M505, PC Remote

BattleTag: ssanyesz#2866, Diablo3 Profil

Téma megosztása:

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 237
  • 238
  • 239
  • 240
  • 241
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.