HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 240
  • 241
  • 242
  • 243
  • 244
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... IX. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#4821 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 02. 24. 13:08

A Biosfrissítés nem nagy cucc.
Ha gondosan ellenőrzöd, h a laphoz tartozó adatbázist töltöd fel és betartod a frissítési előírást, akkor csak egy áramszünet tud gondot okozni.
Legbiztonságosabb az, amelyet a legmélyebb szintről csinálsz (van olyan bios, amelyik képes önmaga beolvasni a frissítését).
Van olyan frissítés is, amelyet a neten keresztül végeznek.
Azon meg érdemes elgondolkozni, mennyit érdemes költeni arra, h egy játékot nagyobb felbontásban játszhass.

#4822 Felhasználó inaktív   beegee01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 24. 13:37

Üzenet megtekintéseIdézet: beegee01 - Dátum: 2011. 02. 23. 14:31

A RAM-ok sincsenek meg, de azt néztem, hogy 10 fölött kicsivel már lehet venni DDR3-at. Így RAM+hűtő-re 15e-ret számolok, így jött ki a 40e a proc+alaplapra. Egyedül a vidkártya adott (sapp 5770 1GB), az összes többire együtt szánnék 55-60 ezret max. Az ellátásról egy FSP Bluestorm gondoskodik.

ezeket néztem ki: MSI 880GM-E41 alaplap; KINGSTON 4Gb DDR3 1333Mhz (2x2GB Dual kit);ARCTIC COOLING Alpine 64 Pro Rev.2;
Prociból nem tudom, hogy Athlon II x4 640, vagy Phenom II x2 560.
Szerintetek életképes az összeállítás, és melyik proci lenne jobb nekem? (inkább játék alatt kellene domborítani, kódolást keveset nyomok)

#4823 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 24. 17:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Ironjesus - Dátum: 2011. 02. 24. 13:52

Szia, alacsonyabb beállításokkal használtam a játékokat mert nem bírt velük a 4200+ de most elég komoly váltás ez a 945 mert maxon játszom neten a BFBC2-vel úgy hogy akadásnak még a legkisebb apró szikrája sem lelhető fel tehát elég komoly kis cucc!
MW2-nél pedig annyi a baj hogy hogy az fps 95 körül mozog minden maxon, és fut szépen csak mintha beleszólna a vinyó vagy én nem tudom, nem annyira dolgozhat a vinyó mert nem folyamatosan világít a szeme! Biost meg még sajna soha nem frissítettem és a boltba ahova járok ott meg azt mondták hogy 5k aztán 2.00 lesz a bios hát most nincs arra keret sajnos.
De gondolkodom abban hogy akkor venni kelle egy am3-as asus lapot csak nem tudom hogy belőle olyan ami tudja fogadni a ddr2 és ddr3 is. Max 20k lenne a keret de lehet hogy akkor beadom a memóriákat is aztán akkor lesz mellé ddr3 kingston 2x2, ahogy néztem nem is annyira vészes az ára!
Köszi a gyors választ!
UI: és nem is merek biost frissíteni mert ahogy hallottam el is lehet baszirgálni a lapot elég könnyen :(

Hát akkor lehet, hogy a memória fogy el! Mai játékoknak komoly beállításon (pláne Vista/7 rendszer mellett) kevés a 2GB...előfordulhat egy-két cím ami beéri kevesebbel, míg más játékokhoz viszonylag sok kell. A vinyó azért dolgozik időnként veszetteül mert az próbálja kipótolnmi a hiányzó RAM mennyiséget (virtuális memória) csak az a baj, hogy nagyságrendekkel lassabb az elérési idő és az átviteli sebesség. Ezt könnyen megállípíthatod erőforrás figyelő alkalmazásokkal...
Ha jól emlékszem (mert szoktam nézegetni) a BC2-nek nem túl nagy a RAM igénye ezért is fut jól.
A DDR3 most olcsó érdemes lehet beruházni, majd később egy AM3+ alaplapot, ha szeretnél időtállóságot és fejleszthetőséget az új generációs AMD procikra. :)

Szerkesztette: Nurba 2011. 02. 24. 17:47 -kor

#4824 Felhasználó inaktív   hornel 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 02. 27. 21:42

Tiszteletem!

Szeretnék egy új gépet, légyszíves segítsetek tájékozódni.

Elsődleges szempontok: néma legyen, kevés helyet foglaljon és kicsi legyen a fogyasztása.
Amit elvárok tőle: Win7 Home Premium gond nélkül fusson rajta (természetesen Aeroval), HD (.mkv) filmeket le tudjam játszani akadásmentesen. Egyékbént ez ilyen otthoni netezgetős, pasziászolgatós cucc lenne, szóval semmi Crysis meg ilyenek... :closedeyes:

Intel Atom megoldásra gondoltam, ki is néztem 2 alaplapot, de nem tudom mi a különbség. Intel® Desktop Board D510MO a másik pedig egy Asus AT3IONT-I, ha jól értelmezem az Intelben egy komolyabb processzor ketyeg, viszont az asusban ez az ION integrált videókártya a komolyabb?
Mindenképpen szeretnék 4giga ramot bele.

Az lenne a kérdésem, hogy melyik proci milyen, illetve az integrált videó kártyák paraméterei. Persze más öteletet is szívesen fogadok, nem ragaszkodom hozzájuk. Sokat googleztam, de nem sikerült megtalálnom az infókat ezért is regisztráltam ide. Próbáltam az itteni keresővel is, kevés sikerrel.

Köszönök minden infót!

#4825 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 27. 22:07

Szervusz, üdv a fórumon!

Nem vagyok teljesen képben ezekkel a mini gépekkel, de azt hiszem mindenképpen érdemes lehet figyelmet fordítani az AMD Brazos platformjára. Azt hiszem még csak az ASRock megoldása kapható, de lassan lesz választék rendesen. Ebben 2 CPU mag és egy 80 stream processzoros DX11 IGP dolgozik (a cpu magba van integrálva a grafikus rész is, ez az úgynevezett APU az AMD Fusion első fecskéje). Elég jókat írnak a cuccról és teszteket is találhatsz róla!
Sajnos tapasztalatból nem tudok szólni és annyira mélyen sem ástam magam bele a témába.
Viszont miért kell 4GB RAM egy netezős, filmnézős gépbe? Én sem használok ki annyit, pedig ahhoz viszonyítva ez egy szörnyeteg! Biztos van oka, csak kíváncsi vagyok
:)

Szerkesztette: Nurba 2011. 02. 27. 22:10 -kor

#4826 Felhasználó inaktív   hornel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 02. 27. 22:16

Szia!

4 giga? Első sorban a win7 és a hd miatt... Vagy az tényleg túlzás? :D

#4827 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 27. 22:51

Üzenet megtekintéseIdézet: hornel - Dátum: 2011. 02. 27. 23:16

Szia!

szerintem az :)
A 32 bites Win 7 Ultimate alapból megeszik 700-800MB-t, de később sem nagyon megy 1GB fölé (bár attól is függ, hogy mennyire akarod teleszórni)...a maradék 1GB-ból meg szerintem simán lehet filmet nézni (most megnéztem néhány fullHD .mkv mintavideót...lejátszáskor ez körülbelül 100MB memóriába került VLC playerrel) :)
A maradék memóriából meg szerintem megnyithatsz egyszerre 20-25 weboldalt is.

#4828 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 27. 23:07

Üzenet megtekintéseIdézet: hornel - Dátum: 2011. 02. 27. 22:16

Szia!

2 éve a 2G memóriával perfect volt az XP.
Mára miután frissen felrakok egy rendszert a frissítéseivel, egyebekkel, már rendesen pittyeg a winchester.
Új gépnél szerintem vétek nem berakni a 4G memóriát (különösen alaplapi integrált VGA-nál, ami szintén a rendszermemóriából harap egyet magának).

#4829 Felhasználó inaktív   hornel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 02. 27. 23:14

Hát igen...most, hogy egy kicsit "beleástam" magam a témába, látom van olyan integrált videó - pl. a még kicsit gyerekcipőben járó amd esetében -, hogy 1gb memóriát "adhatunk" neki, amit gondolom érdemes is megtenni, így marad 3... :blush:

#4830 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 27. 23:33

Üzenet megtekintéseIdézet: hornel - Dátum: 2011. 02. 28. 00:14

Hát igen...most, hogy egy kicsit "beleástam" magam a témába, látom van olyan integrált videó - pl. a még kicsit gyerekcipőben járó amd esetében -, hogy 1gb memóriát "adhatunk" neki, amit gondolom érdemes is megtenni, így marad 3... :blush:

Szerintem integrált videóban nem jár gyerekcipőben az AMD...Annyi most az újdonság, hogy magába a CPU-ban van a GPU is. 1GB memóriát meg minek kéne adni ennek a GPU-nak? Szerintem a 256 is bőven elég...vagy még túlzás is. Másrészt most új gép építésnél tényleg alap a 4GB, de egy ilyen netbook szintű konfigba nem hiszem el, hogy 2GB kevés lenne, úgy hogy csak netezés, film és kép nézegetés meg zenehallgatás a fő felhasználási terület. Persze amai árak mellett simán lehet 4GB-t venni és ha van hozzá kedv akkor figyelni kéne valami erőforráskijelző gadget-tel, hogy mikor/hányszor lépi túl a rendszer a 2GB-t. Szívesen fogadnám a tapasztalatokat (komolyan érdekelne). :)

Szerkesztette: Nurba 2011. 02. 27. 23:37 -kor

#4831 Felhasználó inaktív   hornel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 09:01

Igazad lehet, pláne ha a HD tartalmakhoz nem kell sok memória, nem tudom nem értek hozzá. :lama:
Videokártya órajel tekintetében az AMD vezet, viszont a CPU az Intel változatnál gyorsabbnak, kiforrottabbnak tűnik és ha jól értelmezem az ez ION nem CPU-ba integrált, viszont lassabb. A másik gondom, hogy nekem mini ITX házam lenne (az AMD nem fér bele), ki is néztem magamnak olyat, amiben nincs táp, hanem csak adapter, mint a notebookokhoz. Ennek örülök, mert egy zajforrással kevesebb + kicsi a fogyasztása.
Azért érdekelne még egy Intel fan véleménye is, esetleg pártatlan vélemények is. Kérem senki ne fojtsa magába! :)

Köszönöm! :respect:

#4832 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 10:14

Üzenet megtekintéseIdézet: hornel - Dátum: 2011. 02. 28. 09:01

Igazad lehet, pláne ha a HD tartalmakhoz nem kell sok memória, nem tudom nem értek hozzá. :lama:
Videokártya órajel tekintetében az AMD vezet, viszont a CPU az Intel változatnál gyorsabbnak, kiforrottabbnak tűnik és ha jól értelmezem az ez ION nem CPU-ba integrált, viszont lassabb. A másik gondom, hogy nekem mini ITX házam lenne (az AMD nem fér bele), ki is néztem magamnak olyat, amiben nincs táp, hanem csak adapter, mint a notebookokhoz. Ennek örülök, mert egy zajforrással kevesebb + kicsi a fogyasztása.
Azért érdekelne még egy Intel fan véleménye is, esetleg pártatlan vélemények is. Kérem senki ne fojtsa magába! :)

A fullhd filmek dxva-s gyorsításához legalább 512mb kell, tehát célszerű ennyit adni a gpu-nak.

Szerkesztette: Valdy 2011. 02. 28. 10:14 -kor

Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#4833 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 10:29

ASRock miniITX megoldás
Gigabyte féle miniITX megoldás

A processzoros részét nyilván az Atom-hoz kell hasonlítani. A fentebb linkelt Anand tesztben az látszik, hogy a Brazos kevesebbet fogyaszt, 1024x768/low beállításokkal elviszi az újabb játékokat, és komolyabb feladatoknál (Photoshop, winrar, Cinebench, x264 Encode) elfenekeli az Atom 330 és D510 megoldását is. Ne csak az AMD logót nézd nevem alatt, mert igaz, hogy szimpatizálók a gyártóval, de azért mindig igyekszem tisztába lenni a tényekkel. Egyetlen gáz most az, hogy hiány van/volt ezekből a Fusion procikból, de lassan kezdenek szállingózni a különböző megoldások...pl az MSI és az Asus cucca még nem futott be. Az ASRock-ról azt hallottam, hogy túl gyorsan dobták piacra és frissíteni kell az UEFI-t rajta (ez amolyan modern bios)...bár az újabbakat már biztosan úgy szállítják, de benne van a pakliban.

Idézet

A fullhd filmek dxva-s gyorsításához legalább 512mb kell, tehát célszerű ennyit adni a gpu-nak.

Na ez új infó nekem is :)
Mondjuk nem másztam mélyen a HD videózás témába, de akkor úgy tűnik, hogy már a gagyi teljesítményű (pl HD5450) kártyákon mégis van értelme az 512MB memóriának?! Sőt még 1GB-os példány is van...ezeken a hasamat fogva röhögtem mindig. :D Egyszer mondjuk megpróbáltam 1920x800-as mkv-t lejátszani egy 2,66GHz-es Celeron-D procival és egy Radeon 9250-nel szerelt gépen (csak kíváncsiságból)...és piszkosul szaggatott (igaz ott nincs hardveres gyorsítás sem).

Szerkesztette: Nurba 2011. 02. 28. 10:37 -kor

#4834 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 10:39

Üzenet megtekintéseIdézet: hornel - Dátum: 2011. 02. 28. 09:01

A sima Atom + a cpu-ba intergált Intel HD nem tudom mennyi HD filmmel bírkózik meg, ennek érdemes utánanézni.
Atom + Ion biztos, hogy lejátszik kb. minden HD filmet, plussz streamelt HD vieókat is gyorsít. Netezésre egyébre is alkalmas, bár ez személyfüggő, aki szereti a gyorsaságot (én) annak kicsit erre is lassú. :)
AMD-ből az említett Brazos kicsit gyorsabb (bár az Atomot lehet tuningolni, az enyém 1600 helyett 2000-en jár, így már nem biztos, hogy gyorsabb), filmek terén tud annyit elvileg mint az Ion. Sok különbség szerintem azért érzésre nincs két ilyen rendszer között.
Ami jókora ugrás és nem kerül sokkal többe: egy Athlon X2-es proci. Ehhez ITX lap viszont nem nagyon van, csak m-ATX. Kicsit nagyobb (alig nagyobb házzal is megoldható), ill. kicsit játszani kell a feszültséggel (visszavenni) és akkor vmi nagyobb paneltáppal szintén elmegy passzívan, viszonylag jó fogyasztással. Cserébe erősebb jóval, ha kell.

Egy ITX-es Ion paneltáppal olyan 20W idle 30W lejátszás és full terhelésen. Egy Athlon X2 pedig 30W idle, 40W körül lejátszás közben, 60-70W terhelve.
Ramban nekem speciel 2GB van mindkettőben Win7 Ultimate-tel. Gondom nem volt velük, bár intenzíven nem is használom semmire, csak filmezésre. (Mondjuk a mai DDR3 árak mellett már 4GB-ot tennék bele én is.)

Szerkesztette: vipi 2011. 02. 28. 10:41 -kor

#4835 Felhasználó inaktív   hornel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 17:57

Köszönöm az infókat! :respect:

Nurba: nem akartalak az AMD miatt megsérteni, én abszolút pártatlan vagyok a kérdésben.
Jelenleg is egy Intel Atomos gépről írok (Dual 330 / GMA950), csak ez olyan hangos, mint kb. amilyen az Asrock AMD megoldása lehet (pici ventillátor pörög mint az őrült és fütyül)... A Gigabyte viszont nagyon bejön nekem, talán ő halkabb is...

vipi: nem a pénz az elsődleges szempont (relatíve), de amire használjuk nincs értelme erősebb gépre költenem. A játékból már egyékbént is kinőttem így 32 éves koromra, a két kislányomnak meg a Barbie izé játékok ezen a mostani gyenge gépen is futnak... :laugh:

Egyébként ezen is fut a Win7, HD filmek is - igaz utóbbi kompromiszumokkal. Sajnos ebbe egyetlen egy foglalat van, amibe be is raktam a maximális 2 giga memóriát. A GMA950 pedig no comment... :blush:

#4836 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 19:33

Mi a különbség az 1155-ös és az 1156-os tokozású processzorok között?

#4837 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 19:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2011. 02. 28. 20:33

Mi a különbség az 1155-ös és az 1156-os tokozású processzorok között?

az 1155 az új Sandy Bridge CPU -hoz van az 1156 pedig az előző generációhoz.

#4838 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 01. 00:11

Üzenet megtekintéseIdézet: hornel - Dátum: 2011. 02. 28. 18:57

Nurba: nem akartalak az AMD miatt megsérteni, én abszolút pártatlan vagyok a kérdésben.
Jelenleg is egy Intel Atomos gépről írok (Dual 330 / GMA950), csak ez olyan hangos, mint kb. amilyen az Asrock AMD megoldása lehet (pici ventillátor pörög mint az őrült és fütyül)... A Gigabyte viszont nagyon bejön nekem, talán ő halkabb is...

Nem sértődtem meg :)
Sok fórumon megy az AMD-Intel meg az NV-Ati gyilok habzó szájjal, de ez a fórum szerencsére nem ilyen...lehet szimpatizálni meg érvelni, csak értelmesen ;)

Valaki vett itt egy olyan ASRock csodát, azt mondta nem hangos (lassan pörög rajta a venti), ha jól emlékszem...csak volt vele valami szívás és uefit-t kellett frissíteni rajta.

Az Iponon ezt írja ez egyik tulaj az ASRock-ról:

Idézet

Ajánlom azoknak akik egy olcsó és megfizethető számítógépet szeretnének összerakni. Elfogadhatóan csendes gép. 1 db SATA HDD vel és DVD íróval használom 2GB RAM mal. Monitor nélkül 28-30W a fogyasztása normál használat mellett. Elboldogul a h264 el tömörített filmekkel (.mkv) de akkor már 512 MB ot kell a "videókártyának" adni. Külső tápos számítógépházzal szinte nem is hallani hogy működik. 1080p filnél nem volt 30% a terhelés. háttérben több program futott.

Egy másik a YouTube videókra panaszkodik, ami nekem furcsa...elvileg azt is gyorsítja a GPU a legújabb flash player-rel.

Korábban panaszkodtak ilyet is:

Idézet

Ma vittem vissza az ASRock Fusion E350M1 lapot.
Bekapcsoláskor nem volt kép se HDMI-n se DSUB-on.
A venti felpörgött, de utána se kép se hang.
Kikapcsolni nem lehetett csak ha 5s-ig tartottam nyomva a kikapcsoló gombot.
Cserélni nem akarták mert állítólag a nagyker egyelőre nem szállít több lapot minőségi okok miatt.
Tud erről valaki valamit?

Ha minden igaz, ezért kellet új uefi ez volt a minőségi ok...bár kép nélkül nem lehet egyszerű frissíteni

Szerkesztette: Nurba 2011. 03. 01. 00:14 -kor

#4839 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 01. 09:54

Üzenet megtekintéseIdézet: hornel - Dátum: 2011. 02. 28. 17:57

vipi: nem a pénz az elsődleges szempont (relatíve), de amire használjuk nincs értelme erősebb gépre költenem. A játékból már egyékbént is kinőttem így 32 éves koromra, a két kislányomnak meg a Barbie izé játékok ezen a mostani gyenge gépen is futnak... :laugh:

Egyébként ezen is fut a Win7, HD filmek is - igaz utóbbi kompromiszumokkal. Sajnos ebbe egyetlen egy foglalat van, amibe be is raktam a maximális 2 giga memóriát. A GMA950 pedig no comment... :blush:

A pénzt mint szempontot csak a saját példámra írtam (ott is csak a második gépre). Azt akartam hangsúlyozni, hogy "netes gép" témakörben is mások lehetnek az elvárások két embernél. Az Atom+Ion-t sokan megfelelőnek tartják a célra. Valóban az is, de én személy szerint kényelmesebben érezném magam egy kicsit erősebb géppel akkor is ha csak netre kell. ezért ajánlottam egy normál 2 magos megoldást... ami egyébként paneltáppal már drágább is lesz valószínűleg, mint egy ITX-es Atom+Ion. De cserébe erősebb és csendes/jól fogyaszt.

A hűtésről egyébként: Nem tudom mennyire melegszik a Brazos, de hűtésre gyakorlatilag ugyanolyan az Asrock Atom+Ion lapja is, ami nekem van. Én arról simán lekaptam a kis ventit és fölé tettem egy 800-on pörgő extra halk ventit a ház falára. Mondjuk itt a ház kialakítása is olyan, hogy pont a szabadon maradt hűtőborda fölött van kb. 1-1.5cm-rel a venti így is a ház szellőzőjére felrakva.
Tehát a lényeg amit ki akartam hozni belőle, hogy ha jó a ház kialakítása akkor sima venticserével, szinte barkácsolás nélkül megoldható a halk hűtés, nem kell foglalkozni a gyári kis ventilátoros megoldásokkal.

#4840 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 01. 13:28

Nagy élmény lehet az biztos én nekem bizonyos helyzetekbe még az AMD Athlon X2 BE-2300 as procival is szar netezni,pedig gpu gyorsítás is megy meg minden.Nem igazán van elég sok oldal optimalizálva,telesz@rják flashel jávával sriptekkel és csak erölködik a gép tőle.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

Téma megosztása:

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 240
  • 241
  • 242
  • 243
  • 244
  • Utolsó »