Sziasztok!
A jelenlegi gépem éppen iskolás korba lép a nyár végén, úgyhogy aktuális egy gépcsere - nem volt nehéz a komplett új konfig mellett dönteni. A múlt hónapban megpróbáltam bepótolni az elmúlt 3-4 évi elmaradásomat, olvastam, olvastam, olvastam, a főbb dolgok megvannak, de szívesen venném a segítségeteket, tanácsaitokat a véglegesítéshez.
A keret, amit belőttem első körben, az a bruttó 150.000 HUF, de van benne tűréshatár. Nem azonnal kell a gép, szóval szeretném rendesen végiggondolni, mert az elkövetkező 3-4 évben nem akarok cserélni, max. kisebb fejlesztéseket tenni.
Amire kell: a legfontosabb hobbim a fotózás, úgyhogy Photoshop, Lightroom. Az elmúlt 4 évben egy játékot sem installáltam, és asszem, ez így is fog maradni, úgyhogy nem vennék külön VGA-t. A többi pedig alapvetően a szokásos: Firefox, Office. A zenehallgatás és filmnézés alapvetően nem erről a gépről történik, ezen a gépen a tárolás történik. A monitor, billentyű, egér marad a régi, azokkal meg vagyok elégedve

.
Ezen kívül már csak halk, és a tejesítményéhez képest nem energiazabáló gépet szeretnék.
Ja, és nem szeretnék bíbelődni ez összerakással, úgyhogy hasznos lenne, ha egy boltból lenne minden, hogy összerakhassák, tesztelhessék, elhozzam, élvezzem.
Alaplap - MSI Z68MA-ED55 (B3) vagy Gigabyte Z68MX-UD2H-B3 alaplap (s1155)
CPU - Intel Core i5-2400 (3,1GHz/6MB) (s1155)
CPU hűtő -
Memória - 8GB 1600MHz DDR3 RAM Kingston HyperX (2x4GB) (KHX1600C9D3K2/8G) CL9
HDD - 1TB WD 3.5" Caviar Blue WD10EALX SATAIII 32MB cache
SATA-PATA átalakító
ODD - LG GH22NS70 SATA DVD író fekete dobozos
Táp - FSP 400W FSP400-60APN PFC 80+
Ház - Fractal Design Define Mini
hangkeltő eszköz - 2.0-s
Az alaplap azért lett Z68-as, mert nekem megfelelőnek tűnik a core i-s VGA, viszont a majd esetleg később egy K-s proci is beleférjen a lapba. Most MSI lapom van, raktam már össze Gigabyte-osat is, alapvetően ezeket szeretem, és maradnék is ezek mellett. Meg ez mATX-es, és kis házat szeretnék.
Memóriából ilyen árak mellett nem akarok kevesebbet venni.
A dobozos CPU hűtőről olvastam, hogy hanyagolandó. Tudnátok ajánlani egy halkat?
ODD-ből most mit érdemes választani? Most egy PIO-m van, azzal nagyon meg vagyok elégedve, csak most nem láttam az aqua listájában, ahol ezt összeraktam.
Az eddigi vinyóim közül egy kivételével (Samsung) mind WD, tartanám a trendet... (Egy 300-as WD-met vinném tovább, tárolásra, backupnak megfelelő. Ehhez kell az átalakító.) Egy SSD később biztosan beszerzek egyet, de most még drágállom őket.
A legnagyobb dilemmám a ház. Végignéztem az egész árgépet, és eléggé le vagyok lombozódva, hogy a házak 95%-a nem tetszik.

Ha már veszek egy új házat, és szánok rá zsetont, akkor jól kinézőt szeretnék. De talán nem harmincezerért (Lian Li házak). De lehet, hogy elborul az agyam, és a Fractal Design Define Minije lesz. Majdnem harmincért...

És ez sajnos be is határolja, hogy hol tudok vásárolni...
Bocs, hogy kicsit hosszú lett, de próbáltam mindent összeszedni egy postba.
Előre is köszi a tanácsokat!
Üdv.
Sike