HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 288
  • 289
  • 290
  • 291
  • 292
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... IX. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#5781 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 02. 05. 18:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 02. 05. 16:30

Érdemes haladni a korral, főleg a forint gyengülése előtt érte meg filléres hw-ekből megvenni a legjobbat, legújabbat, most már sajnos egekbe ment az euró, megdrágultak a cuccok és még fognak is drágulni, várhatóan az euró az egekbe megy.

Még szerencse, hogy nálunk forint van.
Ez a szar euró, fran, meg font, nem valami stabilak, össze-vissza mozog az árfolyamuk ... :D

#5782 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 05. 19:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 02. 05. 17:24

Igen, szörnyű a mai kizsigerelés.
És most csináljunk? Alapítsunk kommunát?

A kommuna (is) egy egyenszószosító.
Én a néphagyományainkban megőrződött eszmeiség szerint működő rendszert szeretném a mai tudás és technológia által adott többlettel. Nem azt ami a néphagyományainkban a felszín, hanem a valódi, a belső szabadságokra (önkormányzatiságokra) épülő szövetségi rendszerkonstrukciót. Azt amelyben csak az együttműködések szabályai kötöttek, ezeket a szabályokat az együttműködésben résztvevők hozzák többségi megegyezéssel (célszerűségi alapon).
Elvileg erre az elvre épült (volna)a coc új gazdasági mechanizmusának osztott (hierarchikus) döntéshozói rendszere.
A mai elnevezéssel ezt RÉSZVÉTELI demokráciának (is) nevezik. Jó szinten működik ez a szisztem a Svájci kanton föderatív rendszerben (rendszeres népszavazásokkal). És egy ilyen elven működő rendszert hoztak létre az Izlandiak, miután fellázadtak a gazdaságimpériumi rendszert kiszolgáló, az imperializáló (globáltőke liberál) rendszeren keresztül a Hazájukat megnyomorító vezetőségük ellen.
Mivel mi egy az alapszükségleteinket jobban (hatékonyabban és széleskörűebben) kiszolgálni képes földdarabon ékünk, mint ők, potenciálisan, jobb helyzetben vagyunk náluk. A jó életünket kevesebb külkereskedelemmel létre tudjuk hozni, így képesek vagyunk kevésbé függeni a környezetünktől, az onnan jövő hatásoktól.
Ez az alternatívája annak, amibe a világ vezetése bele akar rángatni bennünket. Érdemes tájékozódnod, milyen rendszer is lenne a központi vezérlésű VILÁGKORMÁNY konstrukció. Totális ellenőrzéssel és egy központilag vezérelt hadsereggel (és kis telepekre szétszeparáltan élő alattvalóval (miután a föld lakosságát lecsökkentették egymilliárd alá).
Nagyon itt az ideje ébrednünk, ezt a rendszert építik. Az EU PIRAMIS ehhez a konstrukcióhoz készül(t). Azért csinálnak mindent piramis hierarchikus vezérlésűre, mert így minden részpiramist a csúcsánál fogva bele lehet kapcsolni egy nagyobb piramisba. Végsősoron, az EGY nagy piramisba. Hálistennek, már egyre nagyobb erők ébrednek a szövetségi(föderatív) elvű működésmód létrehozására.

#5783 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 05. 20:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 02. 05. 16:30

Valóban szűk keresztmetszet a memóriakezelés, de az újabb Winek, Vistától felfelé még jobban daráltatják a winyót. Linuxok nem különben, azért egy grafikai csilivilis ablakkezelő, 3D effektek, sok futó program ott is kitesz magáért. Ilyen alapon meg panaszkodhatnánk mindenre.

Másrészt nem csak a memóriakezelés a szűk keresztmetszet, hanem a HDD is. Persze azok is gyorsultak az évek folyamán, de akkor is szűk keresztmetszet, egy rendes SSD ehhez képest ég és föld, az egész rendszer válaszképesebb, gyorsabban bootol, memórialapzgatás közben nem akad meg a rendszer, stb. Érdemes haladni a korral, főleg a forint gyengülése előtt érte meg filléres hw-ekből megvenni a legjobbat, legújabbat, most már sajnos egekbe ment az euró, megdrágultak a cuccok és még fognak is drágulni, várhatóan az euró az egekbe megy.

A memóriakezelés nyilván, a különféle memóriasebességek miatt van egy hierarchikus rendszerben és ezért érdekes nagyon, a memóriakezelés MIKÉNTJE.
És megint a SZABADSÁG. Miért nem dönthetem én el (az ehhez tartozó anyagi vonzatokkal együtt), h mennyire legyen a saját gépem "3D csilivilis"?

#5784 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 05. 20:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 02. 05. 17:38

Épp ebben a cipőben járok egy kis PIII-as laptoppal, hogy lassú a diszk. Linuxban elég egyszerűen lehet ezt hangolni, hogy mekkora hajlandósággal lapozzon ki, ahogy fogy a memória. (Akár mondhatom neki azt is, hogy egyáltalán ne lapozzon, amíg csak van szabad memória, csak az akkor gáz, ha éppen kevés már a szabad memória, és elindítok egy programot, aminek kell mondjuk 100 MB RAM, akkor meg kell várni, amíg ki-swap-olja a 100 MB-ot.)
Persze hagyhatod így is, és szörnyülködhetsz, hogy új hardver vásárlására kényszerít a gaz szoftver :)

Te is ugyanezzel a problémával küszködsz és (a kondicionáltságodnak megfelelően) Te (is) TERMÉSZETESNEK veszed (ennek kikerülhetetlenül, így kell lennie). Fel sem merül Benned, h valakik az érdekeid ellenében (saját hátsó céljaik megvalósulása érdekében) CSINÁLJÁK, h így legyen.

#5785 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 05. 20:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 05. 20:03

A memóriakezelés nyilván, a különféle memóriasebességek miatt van egy hierarchikus rendszerben és ezért érdekes nagyon, a memóriakezelés MIKÉNTJE.
És megint a SZABADSÁG. Miért nem dönthetem én el (az ehhez tartozó anyagi vonzatokkal együtt), h mennyire legyen a saját gépem "3D csilivilis"?

Miért ne dönthetnéd te el?
Az XP-dnek is meg tudod mondani, hogy melyik effekteket ne használja, és melyikeket igen. Teljesen lesarkítva akár Win 2K-szerű egyszerű kocka kinézetet is tud.
Mondjuk ott még túl sok 3D nincs.

Win7-ben az Aero meg kikapcsolható (sőt, ha a vas nem bírja, akkor be sem kapcsolható). Vagy nem tudom milyen 3D-re gondolsz, ha nem erre.

#5786 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 05. 20:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 05. 19:51

A kommuna (is) egy egyenszószosító.
Én a néphagyományainkban megőrződött eszmeiség szerint működő rendszert szeretném a mai tudás és technológia által adott többlettel. Nem azt ami a néphagyományainkban a felszín, hanem a valódi, a belső szabadságokra (önkormányzatiságokra) épülő szövetségi rendszerkonstrukciót. Azt amelyben csak az együttműködések szabályai kötöttek, ezeket a szabályokat az együttműködésben résztvevők hozzák többségi megegyezéssel (célszerűségi alapon).
Elvileg erre az elvre épült (volna)a coc új gazdasági mechanizmusának osztott (hierarchikus) döntéshozói rendszere.
A mai elnevezéssel ezt RÉSZVÉTELI demokráciának (is) nevezik. Jó szinten működik ez a szisztem a Svájci kanton föderatív rendszerben (rendszeres népszavazásokkal). És egy ilyen elven működő rendszert hoztak létre az Izlandiak, miután fellázadtak a gazdaságimpériumi rendszert kiszolgáló, az imperializáló (globáltőke liberál) rendszeren keresztül a Hazájukat megnyomorító vezetőségük ellen.
Mivel mi egy az alapszükségleteinket jobban (hatékonyabban és széleskörűebben) kiszolgálni képes földdarabon ékünk, mint ők, potenciálisan, jobb helyzetben vagyunk náluk. A jó életünket kevesebb külkereskedelemmel létre tudjuk hozni, így képesek vagyunk kevésbé függeni a környezetünktől, az onnan jövő hatásoktól.
Ez az alternatívája annak, amibe a világ vezetése bele akar rángatni bennünket. Érdemes tájékozódnod, milyen rendszer is lenne a központi vezérlésű VILÁGKORMÁNY konstrukció. Totális ellenőrzéssel és egy központilag vezérelt hadsereggel (és kis telepekre szétszeparáltan élő alattvalóval (miután a föld lakosságát lecsökkentették egymilliárd alá).
Nagyon itt az ideje ébrednünk, ezt a rendszert építik. Az EU PIRAMIS ehhez a konstrukcióhoz készül(t). Azért csinálnak mindent piramis hierarchikus vezérlésűre, mert így minden részpiramist a csúcsánál fogva bele lehet kapcsolni egy nagyobb piramisba. Végsősoron, az EGY nagy piramisba. Hálistennek, már egyre nagyobb erők ébrednek a szövetségi(föderatív) elvű működésmód létrehozására.

Nem biztos, hogy ami svejcben működik, az itt is működne.
A magyar az nem svájci ...

Egyszerű példa: ebben a faluban, anno '78-ban vagy '79-ben találták ki, hogy legyen vezetékes vízhálózat.
Kitaláltak egy ötletet, hogy két év alatt volna kész, a falu egyik fele ősszel, aztán télen a fagyok és a hideg miatt szünet, aztán a másik fele tavasszal. Az ötlet szerint az elsőre elkészült részt beüzemelték volna, azaz télen a fél faluban már vezetékes víz lett volna.
Összejött a falugyűlés, és elkezdtek vitázni, hogy melyik felén kezdjék, mert mindenki azt akarta, hogy ott, ahol ő lakik.
A végén lett egy kisebb tömegbunyó, oszt' nem lett elkezdve a vízhálózat.
Csak valamikor a 90-es évek közepén, majdnem 20 év múlva.

Hasonlóan gázbekötés, 90-es évek vége felé. A gázhálózat készen volt, és mentek sorban a szerelők beszerelni a konvektorokat, gázkazánokat a házakba.
Volt olyan utca, ahol kijötek az emberek, és vitázni meg verekedni kezdtek, hogy a szerelők előbb hozzájuk jöjjenek-e vagy a szomszédhoz.

Ugyanúgy az önérdek irányítana mindenkit, csak kisebb egységekben.

Ui: a külső környezetteől meg muszáj függni, és kapcsolatban lenni, ha akarunk valamit.
Vagy lehet azt is, amit Albánia csinált, elzárkózás. Igaz őket nem érintette a világválság, de vasutat is csak a 80-as években láttak először. Van vagy 500 km vasúthálózatuk, azt' 100 km-t vonatozni fél nap.
Ott is nagyon jó földdarabuk van, természeti kincsek, mégis le vannak maradva.

Szerkesztette: Sparow2 2012. 02. 05. 20:48 -kor

#5787 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 05. 20:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 05. 20:13

Te is ugyanezzel a problémával küszködsz és (a kondicionáltságodnak megfelelően) Te (is) TERMÉSZETESNEK veszed (ennek kikerülhetetlenül, így kell lennie). Fel sem merül Benned, h valakik az érdekeid ellenében (saját hátsó céljaik megvalósulása érdekében) CSINÁLJÁK, h így legyen.

Nem. Te csak panaszkodsz, hogy lassú, és hogy új vásárlásra kényszerítenek.
Én utánanéztem, hogy mitől lassú, beállítottam, hogy működjön normálisan, és elégedetten használok egy tizeniksz éves technikát, egy 15-20 éves diszkkel.

Ne meséld már be, hogy azt mások csinálják, hogy a modern kétmagos géped egy valag RAM-mal lassú egy XP-hez ... mikor 10 éves gépeken normálisan megy.

Szerkesztette: Sparow2 2012. 02. 05. 20:42 -kor

#5788 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 05. 22:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 02. 05. 20:36

Nem biztos, hogy ami svejcben működik, az itt is működne.
A magyar az nem svájci ...

Ebben igazad van. A különbség az, amit szociokultúrális identitástudatnak mondanak, és amit nemes egyszerűséggel, belénk PROGRAMOZNAK. Mégpedig, a genetikai szintű programozottságunkat is felülírni képes mélységben (a genetikai programozottságunk szerint, falkalények vagyunk).
Ha már számítástechnikai fórum, akkor úgy mondom, h biomechanikus testtel rendelkező számítógép vezérlésű robotgépek vagyunk. Utánépíteni még nem tudjuk, de egy érdekcsoport (a köztudat előtt titkolt tudásaként) jó szinten megismerte és megtanulta (olyan módokon is amiről a legtöbb embernek semmi ismerete sincs) programozni.
Ezen technikai elemek egyrészéről van szó ebben az előadásban:
http://kataklizma.in...he-manipulalasa
Én nem akarom senkinek előírni, miben higgyen és mik legyenek a vágyai. "Csupán" szeretném az embertársaim gondolkozásmódját fejleszteni, ezzel a világlátását javítani. Kiszabadítani a távprogramozásból és távvezérlésből.
Mindezt nagyon önző módon azért, mert tudom, csak együtt vagyunk képesek megváltoztatni a jelenlegi embertelen világrendet.

#5789 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 05. 22:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 02. 05. 20:41

Nem. Te csak panaszkodsz, hogy lassú, és hogy új vásárlásra kényszerítenek.
Én utánanéztem, hogy mitől lassú, beállítottam, hogy működjön normálisan, és elégedetten használok egy tizeniksz éves technikát, egy 15-20 éves diszkkel.

Ne meséld már be, hogy azt mások csinálják, hogy a modern kétmagos géped egy valag RAM-mal lassú egy XP-hez ... mikor 10 éves gépeken normálisan megy.

Nem tudom mekkora szakember vagy és mekkora befektetéssel szerezted meg azt a tudást amivel rendelkezel (nekem egy Dos, NT, WP, Dbase, Quattro, Autocad(2.6) középfokú szoftwerüzemelteőim és az van, amit autodidakta módon tanultam).
Szerinted a felhasználók hány %-a képes finomhangolni egy gépet? Milyen szintűek az ehhez rendelkezésreálló segédbrogramok?
És házifeledatként: Te ha hatékonyan működő, a hardwert jól kihasználó, "felhasználóbarát" rendszert akarnál csinálni, akkor milyent csinálnál?

#5790 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 06. 00:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 05. 22:20

Ebben igazad van. A különbség az, amit szociokultúrális identitástudatnak mondanak, és amit nemes egyszerűséggel, belénk PROGRAMOZNAK. Mégpedig, a genetikai szintű programozottságunkat is felülírni képes mélységben (a genetikai programozottságunk szerint, falkalények vagyunk).
Ha már számítástechnikai fórum, akkor úgy mondom, h biomechanikus testtel rendelkező számítógép vezérlésű robotgépek vagyunk. Utánépíteni még nem tudjuk, de egy érdekcsoport (a köztudat előtt titkolt tudásaként) jó szinten megismerte és megtanulta (olyan módokon is amiről a legtöbb embernek semmi ismerete sincs) programozni.
Ezen technikai elemek egyrészéről van szó ebben az előadásban:
http://kataklizma.in...he-manipulalasa
Én nem akarom senkinek előírni, miben higgyen és mik legyenek a vágyai. "Csupán" szeretném az embertársaim gondolkozásmódját fejleszteni, ezzel a világlátását javítani. Kiszabadítani a távprogramozásból és távvezérlésből.
Mindezt nagyon önző módon azért, mert tudom, csak együtt vagyunk képesek megváltoztatni a jelenlegi embertelen világrendet.

Elkezdtem nézni, de ez alapból hülyeség, hogy nem tájékoztatnak a törvényekről. Magyar Közlönyben leközlik mindet. Ha bármi "érdekes" van, rögtön felkapja a média.

Ha jól értem, amit írtál, hogy kevesebb munkával mindenkinek több jutna?
Vagy mi volna jobb? Kevesebbet kellene dolgozni? Vagy kényelmesebben élnénk?

#5791 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 06. 01:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 05. 22:32

Nem tudom mekkora szakember vagy és mekkora befektetéssel szerezted meg azt a tudást amivel rendelkezel (nekem egy Dos, NT, WP, Dbase, Quattro, Autocad(2.6) középfokú szoftwerüzemelteőim és az van, amit autodidakta módon tanultam).

Papíron informatikus mérnök vagyok. Napi szinten SQL (Oracle) + Java megy, néha egy kis C. Régebben SQL + Power Builder.
De nagyon sok másban is otthon vagyok, pl. assemblyben és C-ben készítek egy kis hobbi projektet. Régebben programoztam Pascalban, BASIC-ben is (de néhány Excel makró kivételével nem használtam BASIC-et már talán 15 éve). Meg még ezer mással foglalkoztam.

Szerinted a felhasználók hány %-a képes finomhangolni egy gépet? Milyen szintűek az ehhez rendelkezésreálló segédbrogramok?

Nem tudom, hány %-a, de biztos nem kevés.
Amihez ma mindneki ért, az a számítógép. Meg a foci. Mi vagyunk a tízmillió szövetségi kapitány országa, biztos hallottad már.
Én azt mondom, mi vagyunk a tízmillió informatikus országa is.

De nem is ez a lényeg, hogy hány % ért hozzá: ha köhög az autód, azt is kevés ember kezdi házilag megkalapálni otthon.
És nem csak most, hogy sok benne az elektronika, és hogy bezzeg a régi Warteszt még otthon az udvaron szét lehetett szedni. Persze, akinek megvolt a tudása és a gyakorlata hozzá. De akkor is volt sok ember, aki egy csöpögő csapban nem tudott tömítést cserélni, nem hogy autót javítani.
És ugyanez van sok mindennel: otthon kifestesz, vagy festőt hívsz? Szétrobbantod felújításkor a fürdőszobát, meg a fél lakást, aztán újjáépíted, vagy kőművest, vízszerelőt, asztalost, stb.-t hívsz? Van aki megcsinálja ezeket, mert ért hozzá, van aki meg kénytelen szakit hívni.

És házifeledatként: Te ha hatékonyan működő, a hardwert jól kihasználó, "felhasználóbarát" rendszert akarnál csinálni, akkor milyent csinálnál?

Mi az, hogy a hardvert jól kihasználó? Minél kevesebb erőforrást igénylő? Mert az éppen a felhasználóbarátság ellentéte.

A helyzet az, hogy ma inkább a felhasználóbarátság, a szép grafikus felület ami a többet nyom a latban.
Lehet neked a command prompt is jó, vagy a kocka Win2K ablakok, de a legtöbb embernek jobban tetszenek a tetszetősebb felületek, ide húzom az egérrel, áttetsző, meg kisf*szom. Még ha több számítási kapacitást emészt is fel. Mert olcsó a számítókapacitás. A gyerek zsebpénzből vehet egy P4-es konfigot, nincs értelme spórolni a bitekkel.

#5792 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 06. 07:09

Idézet

és az van, amit autodidakta módon tanultam).

Szerinted a felhasználók hány %-a képes finomhangolni egy gépet?

Hajrá Dex :lollypop:

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#5793 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 06. 07:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 05. 20:03

Félreértetted, amit írtam. Te döntheted el. Linux alatt fel sem kell tenned a 3D csilivilit, Win alatt meg kikapcsolhatod az Aerot. Azért írtam mégis a linux 3D-t, mert az is erőforráséhesebbé teszi az OS-t, és ha már van, az emberek szívesen használják (főleg a laikusok vannak érte jobban oda).

Azt látom, hogy az IT-t társadalmilag, politikailag akarod megideologizálni, hogy na, az is az elnyomó rendszer egyik húzása, elnyomó eszköze. Közben meg csak IT, semmi összeesküvés nincs benne. Persze a sw-gyártók igyekeznek mindig újat eladni, ahogy a gazdaság más területein is igaz ez, a gyártók meglepő módon az új eladásából élnek.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#5794 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 06. 09:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 02. 06. 07:43

Félreértetted, amit írtam. Te döntheted el. Linux alatt fel sem kell tenned a 3D csilivilit, Win alatt meg kikapcsolhatod az Aerot. Azért írtam mégis a linux 3D-t, mert az is erőforráséhesebbé teszi az OS-t, és ha már van, az emberek szívesen használják (főleg a laikusok vannak érte jobban oda).

Azt látom, hogy az IT-t társadalmilag, politikailag akarod megideologizálni, hogy na, az is az elnyomó rendszer egyik húzása, elnyomó eszköze. Közben meg csak IT, semmi összeesküvés nincs benne. Persze a sw-gyártók igyekeznek mindig újat eladni, ahogy a gazdaság más területein is igaz ez, a gyártók meglepő módon az új eladásából élnek.

Na, ezt akartam kifejezni, csak nem sikerült ilyen tömören és pontosan megfogalmaznom.
Nincs összeesküvés: mindenkinek az egyéni érdeke, hogy ha már telítődött a piac a régebbi termékeivel, akkor ne kopjon fel az álla, hanem újabb termékeket adjon el.

#5795 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 06. 10:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 02. 05. 17:38

Szuper. Ezt vontad le abból, hogy a te szuper gépeden lassú a Windows XP, az én ócska 8-9 éves szaromon meg nem? A te 2 magos 4 GB RAM-mal ellátott gépeden a Win 7-nak is hasítania kellene, nemhogy az XP-nek. (Bár ahhoz nem árt egy rendes diszk is)
Egyébként ha már van 4GB RAM-od, meg 2 CPU magod, akkor mi a tökért egy 15 éves diszk ketyeg benne???

Egyébként bizonyára lehetne hangolni Windows XP-nél is a diszk cache és a swap/lapozófile használatát.
Épp ebben a cipőben járok egy kis PIII-as laptoppal, hogy lassú a diszk. Linuxban elég egyszerűen lehet ezt hangolni, hogy mekkora hajlandósággal lapozzon ki, ahogy fogy a memória. (Akár mondhatom neki azt is, hogy egyáltalán ne lapozzon, amíg csak van szabad memória, csak az akkor gáz, ha éppen kevés már a szabad memória, és elindítok egy programot, aminek kell mondjuk 100 MB RAM, akkor meg kell várni, amíg ki-swap-olja a 100 MB-ot.)

Szerintem mérd meg a diszk sebességét, minimum 20-25 MB/s-ot kel produkálnia folyamatos olvasással, egy 30 GB-os diszknek. Nálam anno 40 GB-osak tudtak 25 és 30 MB/s körül valahol.
Ha ez nincs meg, vagy sokkal kevesebb, akkor érdemes elkezdeni keresni, hogy mitől lassú. Pl. a DMA be van-e kapcsolva.
Ha meg a diszk sebessége OK, akkor máshol kell keresni a hibát.
Persze hagyhatod így is, és szörnyülködhetsz, hogy új hardver vásárlására kényszerít a gaz szoftver :)

Raid 0 megoldja a kérdést nekem is két 40 gigás sata1 segate van összedobva rendszernek, igy együtt 100 körül hasítanak a vinyó legvégén is ahol még a mai vinyók is lecsökkennek 60 alá. Ha behalnak se esek kétségbe épp most veszek tartaléknak 5db ot. Lehet benyomok még 2db ot úgy már 200MB/s körül olvasna irna a tömb.:D
Nállam sajnos az ssd-k nem bírják a kiképzést, már össze se számolom hányat gariztattam. Így ezt találtam ki helyettük.

Szerkesztette: djculture 2012. 02. 06. 10:57 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#5796 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 06. 11:56

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2012. 02. 06. 10:55

Raid 0 megoldja a kérdést nekem is két 40 gigás sata1 segate van összedobva rendszernek, igy együtt 100 körül hasítanak a vinyó legvégén is ahol még a mai vinyók is lecsökkennek 60 alá. Ha behalnak se esek kétségbe épp most veszek tartaléknak 5db ot. Lehet benyomok még 2db ot úgy már 200MB/s körül olvasna irna a tömb.:D
Nállam sajnos az ssd-k nem bírják a kiképzést, már össze se számolom hányat gariztattam. Így ezt találtam ki helyettük.

Biztos, hogy 40 GB-osak? Vagy biztosan jól mérted a 100 MB/s-ot?
Anno szórakoztam RAID-del, hogy mennyit gyorsít, 2 diszk volt együtt 55 MB/s körül, egyeként olyan 25-30 MB között mozogtak.
És nem gyorsul lineárisan a több diszktől a rendszer, ha beraksz 4-et a kettő helyett, nem lesz dupla olyan gyors.
Pakolgattam bele, 3-at, 4-et, a végén 5-öt (alaplapi 2 vezérlő + 2 PCI vezérlő). Stopperral mértem oprendszer indulást, meg egy-két műveletet.

Gyakorlatilag mérhető gyorsulás az egy és két diszk között volt, de nem túl sok.
Meg még ott lehetett érezni használat közben, hogy na, ha kattintok, akkor gyorsabban indulnak a programok, de egy diszknél se kellett sokat várni semmire. A 3 és 2 diszkes RAID között nem sok különbség volt, a többinél meg annyi sem, stoperral mérve ugyanannyi volt az elindulás ideje. Használatban sem volt észrevehető gyorsulás.

A lineáris olvasási sebesség hiába nőtt minden egyes plusz diszkkel, használat közben nem gyorsult.
Viszont itt van mellettem egy doboz, 4x2 Xeon maggal, ebben csak 2 darab 72 GB-os diszk van RAID0-ban. Lineáris olvasásban nem is túl gyorsak, már nem elékszem pontosan, de kb. azok is 50-60 MB/s körül lehetnek együtt, mert arra emlékszem, hogy nem voltak sokkal gyorsabbak, mint az asztali gépben lévő diszkek.
Viszont, ha az asztali gépen töröltem ki egy lefordított kernel fát, az tartott egy kis időbe, legalább fél perc, de inkább több, nem mértem, de várni kellett jó darabig.
Ha meg a Xeonos masinán, ott meg csak 2-3 mp volt, kb. kettőt pislogtam, és már kész is volt.

Egyáltalán nem csak a lineáris olvasási sebesség számít.

#5797 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 06. 12:00

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2012. 02. 06. 10:55

Egyébként sem ez volna az üdvözítő megoldás, hiszen másnál sem indul percekig az XP sokkal gyengébb számítógépeken is.
Plusz a RAID0-hoz megint új hardver kellene: új diszk.

Ha már ennyi diszked van, akkor rakd inkább RAID5-be, akkor valóban nem kell kétségbe esned, ha behalnak (cserébe egyik CPU kicsit többet számol).

#5798 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 06. 12:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 02. 06. 00:34

Elkezdtem nézni, de ez alapból hülyeség, hogy nem tájékoztatnak a törvényekről. Magyar Közlönyben leközlik mindet. Ha bármi "érdekes" van, rögtön felkapja a média.

Ha jól értem, amit írtál, hogy kevesebb munkával mindenkinek több jutna?
Vagy mi volna jobb? Kevesebbet kellene dolgozni? Vagy kényelmesebben élnénk?

- Már úgy látom, nem értetlen vagy, hanem adod az értetlent (végtelenül egoista vagyok, vagyok annyira gátlástalan és agresszív, h ebben a mások kárára haszonelvű rendszerben jól megélek, egyébként meg, hulljon a férgese, értük nem kár).
Ez egy rövidlátó szemléletmód. Rajtad is élősködnek és az élősködő ellehetetlenül ahogy fogy a legelője.
A filmet érdemes lett volna végignézned. Ahhoz, h valaki megnézze a jogszabályokat, képesnek kell lennie azok megnézésére és ÉRTELMEZÉSÉRE.
Kevesek sokak fölött csak úgy tudnak az uralmukhoz ERŐDOMINANCIÁT létrehozni és fenntartani, ha az "oszd meg és uralkodj" elvét használják. Ezt pedig csak akkor tudják megtenni, ha SZELLEMI NYOMORBAN tarják a népet, megosztottságokat gyártanak és konkurencia (ellenséges) viszonyt hoznak létre a megosztottságok között.
Az a rendszer amelyben élünk, a kényszerrendszer csúcstechnológiája. Ebben a rendszerben (rendszerszabályok között) úgy jönnek létre a kényszerek, h az emberek nagy többsége csupán (az alap életösztönre építően) a kisebb ellenállás irányába menve a saját boldogulásáért dolgozik. A piramis alján élők úgy, h a teljes energiájukat KÉNYTELENEK a puszta fizikai ellátottságuk megteremtésére fordítani.
A tömegprogramozók feladata a tömegek szűklátókörű, másság intoleráns (vallásos) gondolkozáslogikára való programozása (minden hibás és ekként kezelendő ami más, mint a tömegideológia által mutatott (réteg/csoport) igazság). Érdemes megnézni, h a közoktatásunk mennyire a vallásoktatás sémája szerint működik. A tanerő elmondja, mi az (abszolút) igazság és ennek szolgai visszamondását jutalmazza, hiba esetén, bünteti. A TEKINTÉLY szava a megfellebbezhetetlen (objektív) igazság. Ebben a rendszerben TUDOMÁNYOSSÁG CÍMKE vallásosságot gyártanak.
A médiafelületeken keresztül már csak HIEDELMEKET és a rendszerkonform viselkedésmódokat nyerőnek bemutató sémákat kell terjeszteni (mert a nyerő viselkedésminták követésére vagyunk genetikailag programozva).
Nagyon igaz az a mondás, miszerint az a legmélyebb rabszolgaság amikor a rabszolga azt HISZI, szabad.
- Hogy mit ad a szövetségi elvű működés? Az elérhető legkevesebb munkával (életidő felhasználásával) mindenki fizikai ellátottságát és LEHETŐSÉGET a magasabbrendű szükségleteink (igényeink) kielégítésére.
http://www.google.hu...lient=firefox-a

#5799 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 06. 12:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 06. 12:00

Az a rendszer amelyben élünk, a kényszerrendszer csúcstechnológiája. Ebben a rendszerben (rendszerszabályok között) úgy jönnek létre a kényszerek, h az emberek nagy többsége csupán (az alap életösztönre építően) a kisebb ellenállás irányába menve a saját boldogulásáért dolgozik. A piramis alján élők úgy, h a teljes energiájukat KÉNYTELENEK a puszta fizikai ellátottságuk megteremtésére fordítani.

Aki erősebb, annak több jut.
Nem kitalálták, hanem így van a természetben: lásd pl. egy kutyafalkát, disznókat, vagy bármilyen állatcsordát.

Nem azért mondom, mert én olyan jól élek. Nekem is naponta melózi kell járnom, hogy megélhessek.
Az embernél ez megy túlzásba is, mert vannak akik rettentő nagy vagyont felhalmoznak. Bár lehet az alfahím kutya is megtenné, hogy magának őrzi az összes húst. Csak nincs sok értelme, mert megenni egyedül úgysem tudja, aztán rárohad 3 nap múlva az egész.

- Hogy mit ad a szövetségi elvű működés? Az elérhető legkevesebb munkával (életidő felhasználásával) mindenki fizikai ellátottságát és LEHETŐSÉGET a magasabbrendű szükségleteink (igényeink) kielégítésére.
http://www.google.hu...lient=firefox-a

Maslow-piramis, igen. Mi van vele?
Kicsit valami konkrétabb választ vártam ... ha már kiszámoltad, hogy 10 év munka kell egész életre, akkor miket számoltál?
Hogy pl. nem napi 8 órát, csak napi 3 órát kell dolgozni (esetleg óriásepret kapálni?), és 2 havi munkádból volna egy új autód.
Vagy mégis, hogyan próbáljam elképzelni? Végülis mit lehetne megtermelni 10 évi munkával, ami egész életre elég lesz?
És a fő kérdés: hogyan nem lesznek olyanok, akiknek nagyobb lesz az igényük, és ők akár 10 évnél, 20 évnél, 30 évnél is többet dolgoznak, csak hogy az igényeiket kielégítsék? Mert az ember olyan, hogy ritkán elégedik meg azzal ami van, különben még mindig barlangokban élnénk.
És hogy nem lesz akinek a 10 év munka is sok, és rabszolgának érzi magát, mert neki elég volna csak 5 év munka is, mert nincs akkora igénye?

Szerkesztette: Sparow2 2012. 02. 06. 12:21 -kor

#5800 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 06. 12:31

Érdemes megnézni, h a közoktatásunk mennyire a vallásoktatás sémája szerint működik. A tanerő elmondja, mi az (abszolút) igazság és ennek szolgai visszamondását jutalmazza, hiba esetén, bünteti. A TEKINTÉLY szava a megfellebbezhetetlen (objektív) igazság. Ebben a rendszerben TUDOMÁNYOSSÁG CÍMKE vallásosságot gyártanak.

Azért ne keverjük itt is a vallást és a tudományt.
A vallás az kimondja, hogy ez van, és hidd el.
A tudományban nincs egy beégettet igazság. Ha találsz valami újat, vagy bebizonyítod, hogy egy régi tétel nem jó, akkor azt kijavítják.

Egyébként melyik tantárggyal van bajod? Az oktatásnak melyik része hibás?

Objektív igazságot leginkább általános iskolában, vagy gimnáziumban mondanak, ahol olyan szinten vannak, hogy 2 + 2 = 4. Itt nagyon mást nem is lehet mondani, mert valóban, 2 + 2 az nekem is 4 meg neked is 4 (tízes számrendszerben), aki azt mondja, hogy 5, az rosszul számolt.
Amikor meg valami olyat tanítanak, amiben még nincs teljesen tisztázva minden, ott elmondják, hogy ezek az elméletek vannak, aztán azokat elmagyarázzák, elmondják, hogy esetleg melyikel mélethez kik, mikor, milyen kísérleteket végeztek, amik igazolják/cáfolják, és hogy a tudomány mai állása szerint ez vagy az a legvalószínűbb, és csókolom.

Téma megosztása:

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 288
  • 289
  • 290
  • 291
  • 292
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.