HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 286
  • 287
  • 288
  • 289
  • 290
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... IX. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#5741 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 02. 01. 07:34

Üzenet megtekintéseIdézet: lumosnina - Dátum: 2012. 01. 28. 19:29

i7 teszt <---egykis tapasztalat Grillonak :D Léghűtéssel érte el egy másik vevő :D

Ehe, nem rossz, 5 GHz baze. Majd 1-2 év múlva, mikor már nem lesz elég alapon, akkor megcibálom, addig élvezem, hogy nem kell a BIOSban szórakozni, hanem benyomom a power gombot, és megy minden :)
KomposztWC

#5742 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 01. 11:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2012. 01. 28. 12:06

Az úgy jó lehet, hogy az a három 12-es coolink elölre, oldalra, hátra, és felülre a 14-es helyre meg egy ilyen scythe 800 rpm-es, talán még ennek van a legértelmesebb hangja a 14-esek között.
Vagy a felső venti nem is lenne szükséges, elég lenne a másik 3 a házban?

A kérdés az, hogy mennyi hőt termel az általad használt konfiguráció!? Még mindig az "Antec Three Hundred" számítógépházat használod?

Neked kell eldöntened, hogy melyik a szimpatikus megoldás, de én pl. az oldalsó ventilátornak nem vagyok híve. "Agyontuningolt" konfiguráció esetében lehet jelentősége, én viszont a saját számítógépem esetében leragasztottam az oldalsó ventillátor nyílását, és az oldalsó szellőző nyílást is. Így az első-alsó és felső-hátsó ventik segítségével egy "szélfolyosót" tudtam kialakítani. Nagyobb a "huzat" a házban, mert szinte tökéletes a keresztirányú szellőzés.

Első körben egyébként a te gépedben én lehet, hogy az első-alsó 12 cm-es befele szívó, valamint a felső 14 cm-es kifelé fújó ventilátor kombinációját választanám.

Fontos kérdés az is, hogy milyen hosszú a videokártyád, mert az ilyen átlagos szélességű házakban egy hosszú VGA sajnos hatékonyan tudja blokkolni a levegőáramlást (ill. annak nagy részét).

Ha úgy döntesz, hogy inkább a hátsó, 12 cm-es venti helyet használod a felső helyett, az is egy lehetséges megoldás.

Bárhogy is... a te számítógépházadban, különösen páratlan számú ventilátor, vagy az összes ventilátor beépítése esetén könnyen lehet "alulnyomásos", vagy "túlnyomásos" a belső légtér. Ilyen környezetben (nagyon zsúfolt belső tér, hosszú VGA esetében is) különösen fontos a jó légnyomású ventilátor használata.

A fentebb javasolt TY-140, és az S-FLEX éppen ilyenek. Mint írtam kategóriájuk legjobbjai, ráadásul a leghalkabbak.

Nem szokásom mások zsebében turkálni, ezért - hidd el - minden szarkazmus nélkül kérdezem... tényleg az a +1.000 ft/ventilátor költség számít, hogy mégsem ezekben, hanem az egyébként hangosabb és rosszabb teljesítményű Slip Stream ventikben gondolkozol?

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2012. 01. 28. 12:45

Ja és ugye ezekhez csomagolnak átalakítót? Mivel nincs ennyi venticsatlakozó a lapomon.

Jellemzően csomagolnak átalakítót manapság a jobb ventikhez, de ha nem, akkor sem nagy kiadás egy átalakítót venni hozzá. (Hogy fentiekhez van-e, annak utána kell néznem.)

Üzenet megtekintéseIdézet: Csokis - Dátum: 2012. 01. 28. 23:29

Inkább csak bizonyos hangokra érzékenyebb a fülem/agyam. :) Pl. az FSP Zen 400W-os táp (a venti nélküli) is "hangos" nekem! :D Van egy magas sípoló hangja, amit én hallok és baromira zavar.

Ne haragudj, de ha a ZEN sípol, akkor azt át kell nézetned egy szakértővel! Vagy ha még garanciális, akkor a szervizzel. Ugyanis alapból az a tápegység tényleg hangtalan. Amikor pedig egy ilyen kaliberű tápegység kezd "ciripelni", az soha nem jelent jót.

Szerk.: Más kérdés, hogy ha valaki most kérne tanácsot abban, hogy milyen hangtalan tápegységet vásároljon, akkor biztosan nem az FSP Zen-t javasolnám neki. Anno az egyetlen alternatíva volt, de mióta megjelentek a felső kategóriás, 80+ arany és platina hatásfokú tápegységek, azóta sok más, ventilátorral szerelt tápegység javallott.

A 400-as FSP ZEN árából egy 750 Watt-os FSP Aurum CM, vagy egy 600-700 Watt-os CoolerMaster Silent Pro Gold is simán kikerül, és egy átlagos konfiguráció esetében meg sem hallod a hangját egyiknek sem.

Üzenet megtekintéseIdézet: Csokis - Dátum: 2012. 01. 28. 23:29

Egyébként a leírásoknál lévő dB érték csalóka. Sok minden befolyásolja, hogy milyen a hang és te hogy viszonyulsz hozzá. [..]

Bizony, és a gyakorlatban, a saját környezetében (számítógépház) használva egyéb tényezők is belépnek. Ezért írtam fentebb, hogy nem mindegy, milyen a rácsozat a venti előtt, milyen eszközökön keresztül kell a levegőnek áramlania, stb, stb, stb. Ezek mind befolyásolják azt a tényleges hangot, amit az ember "kihall" a számítógépéből.

Szerkesztette: Piftuka 2012. 02. 01. 11:36 -kor

"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#5743 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 01. 12:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2012. 02. 01. 11:29

Ne haragudj, de ha a ZEN sípol, akkor azt át kell nézetned egy szakértővel! Vagy ha még garanciális, akkor a szervizzel. Ugyanis alapból az a tápegység tényleg hangtalan. Amikor pedig egy ilyen kaliberű tápegység kezd "ciripelni", az soha nem jelent jót.

Tévedsz, mindegyik FSP Zen 400W-os sípol, csak nem sok mindenki hallja! :) Kb. 30 darab volt az üzletben, és az összeset végighallgattam. Mindnek volt egy magasfrekis sípolása! ;)

Szerk.: Egyébként ez "természetes" dolog, nem hiba! Még stol írta azt hiszem.

Szerkesztette: Csokis 2012. 02. 01. 12:10 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#5744 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 02. 08:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2012. 02. 01. 11:29

A kérdés az, hogy mennyi hőt termel az általad használt konfiguráció!? Még mindig az "Antec Three Hundred" számítógépházat használod?

Neked kell eldöntened, hogy melyik a szimpatikus megoldás, de én pl. az oldalsó ventilátornak nem vagyok híve. "Agyontuningolt" konfiguráció esetében lehet jelentősége, én viszont a saját számítógépem esetében leragasztottam az oldalsó ventillátor nyílását, és az oldalsó szellőző nyílást is. Így az első-alsó és felső-hátsó ventik segítségével egy "szélfolyosót" tudtam kialakítani. Nagyobb a "huzat" a házban, mert szinte tökéletes a keresztirányú szellőzés.

Első körben egyébként a te gépedben én lehet, hogy az első-alsó 12 cm-es befele szívó, valamint a felső 14 cm-es kifelé fújó ventilátor kombinációját választanám.

Fontos kérdés az is, hogy milyen hosszú a videokártyád, mert az ilyen átlagos szélességű házakban egy hosszú VGA sajnos hatékonyan tudja blokkolni a levegőáramlást (ill. annak nagy részét).

Ha úgy döntesz, hogy inkább a hátsó, 12 cm-es venti helyet használod a felső helyett, az is egy lehetséges megoldás.

Bárhogy is... a te számítógépházadban, különösen páratlan számú ventilátor, vagy az összes ventilátor beépítése esetén könnyen lehet "alulnyomásos", vagy "túlnyomásos" a belső légtér. Ilyen környezetben (nagyon zsúfolt belső tér, hosszú VGA esetében is) különösen fontos a jó légnyomású ventilátor használata.

A fentebb javasolt TY-140, és az S-FLEX éppen ilyenek. Mint írtam kategóriájuk legjobbjai, ráadásul a leghalkabbak.

Nem szokásom mások zsebében turkálni, ezért - hidd el - minden szarkazmus nélkül kérdezem... tényleg az a +1.000 ft/ventilátor költség számít, hogy mégsem ezekben, hanem az egyébként hangosabb és rosszabb teljesítményű Slip Stream ventikben gondolkozol?

Jellemzően csomagolnak átalakítót manapság a jobb ventikhez, de ha nem, akkor sem nagy kiadás egy átalakítót venni hozzá. (Hogy fentiekhez van-e, annak utána kell néznem.)

Szerk.: Más kérdés, hogy ha valaki most kérne tanácsot abban, hogy milyen hangtalan tápegységet vásároljon, akkor biztosan nem az FSP Zen-t javasolnám neki. Anno az egyetlen alternatíva volt, de mióta megjelentek a felső kategóriás, 80+ arany és platina hatásfokú tápegységek, azóta sok más, ventilátorral szerelt tápegység javallott.

A 400-as FSP ZEN árából egy 750 Watt-os FSP Aurum CM, vagy egy 600-700 Watt-os CoolerMaster Silent Pro Gold is simán kikerül, és egy átlagos konfiguráció esetében meg sem hallod a hangját egyiknek sem.

Bizony, és a gyakorlatban, a saját környezetében (számítógépház) használva egyéb tényezők is belépnek. Ezért írtam fentebb, hogy nem mindegy, milyen a rácsozat a venti előtt, milyen eszközökön keresztül kell a levegőnek áramlania, stb, stb, stb. Ezek mind befolyásolják azt a tényleges hangot, amit az ember "kihall" a számítógépéből.

Még mindig az az antec van, sok hőt nem termel szerencsére.
Már megrendeltem, 3 coolink 1200-ast meg a 14-es slip streamet. Az oldalsó venti eléggé jól jön a vga-nak.

Mivel nincs lehetőségem mindet meghallgatni, ezért csak a rájuk írt specifiációkat tudom figyelembe venni, így viszont 14-esben a slip stream a leghalkabb.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#5745 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 02. 10:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2012. 02. 01. 07:34

Ehe, nem rossz, 5 GHz baze. Majd 1-2 év múlva, mikor már nem lesz elég alapon, akkor megcibálom, addig élvezem, hogy nem kell a BIOSban szórakozni, hanem benyomom a power gombot, és megy minden :)

Nem fog neked annyi időt hagyni a microsoft, win8 hoz megint új gép kell az 100%. A multkor letöltöttenm a win8 követelményeinek előírását pdf ben. Egy mázsa kitétel van, másként csak egy butított win8 fut. Negyedik vagy 5 ik oldalnál abbahagytam

Szerkesztette: djculture 2012. 02. 02. 10:01 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#5746 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 02. 12:18

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2012. 02. 02. 10:00

Nem fog neked annyi időt hagyni a microsoft, win8 hoz megint új gép kell az 100%. A multkor letöltöttenm a win8 követelményeinek előírását pdf ben. Egy mázsa kitétel van, másként csak egy butított win8 fut. Negyedik vagy 5 ik oldalnál abbahagytam

Amin elmegy a vista azon a 8 is el fog, nem?
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#5747 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 03. 10:06

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2012. 02. 02. 10:00

Úgy vagyok vele, hogy a win7 sem rossz, XP-vel is elég sokáig húztam. Persze lehet igazad lesz, de tervben akkor is az van, hogy 2-3 évig a procit biztosan nem akarom cserélni.

Meg igazából semmit :)
KomposztWC

#5748 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 03. 10:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2012. 02. 02. 12:18

De. Meg a 7-8 között nem lesz éles váltás, ahogy a Vista-7 között sem volt. Azelőtt meg a NT4 és a 2000 között volt egy nagyobb ugrás, 2000 és XP között minimális. A Win7 jó sokáig használható lesz.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#5749 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 03. 13:28

A MONOPOLIZÁLÁSSAL is kényszerítő világrend látványos halódásának időszakát éljük.
Németország már (a Microsofthoz képest) alternatív oprendszerre állította át a közigazgatást.
Feltehetőleg hamarosan megtörik a szoftwerrel való gépvásárlásra kényszerítéses játék lehetősége.

#5750 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 03. 19:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 01. 08. 21:34

Miért? Megvan a megoldás?

Nem, a megoldás most sincs meg, de akkor már nem volt meg a lap sem ...

Ugye, AM2 foglalattal voltak 2 magos CPU-k.
AM3 foglalattal meg 4 magosak is. Elvileg az AM3 CPU működik az AM2 lappal, csak azt nem tudom, hogy a 2-nél több magosak is?
Meg gondolom az alaplap sem biztos, hogy minden CPU-t elbír látni árammal rendesen, ez lap függő, hogy hány wattot bír el.

#5751 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 03. 20:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 03. 13:28

A MONOPOLIZÁLÁSSAL is kényszerítő világrend látványos halódásának időszakát éljük.
Németország már (a Microsofthoz képest) alternatív oprendszerre állította át a közigazgatást.
Feltehetőleg hamarosan megtörik a szoftwerrel való gépvásárlásra kényszerítéses játék lehetősége.

Miféle kényszerítés? Ha jól tudom, az XP-re még 2 évig van bővített támogatás. Pedig már 10 éves. Meddig legyen, 100 évig?

#5752 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 03. 21:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 02. 03. 19:47

AM3 foglalattal meg 4 magosak is. Elvileg az AM3 CPU működik az AM2 lappal, csak azt nem tudom, hogy a 2-nél több magosak is?
Meg gondolom az alaplap sem biztos, hogy minden CPU-t elbír látni árammal rendesen, ez lap függő, hogy hány wattot bír el.

Működnek, de nem mindegyik, mivel ez nem magszámfüggő, hanem hogy a CPU tartalmaz-e DDR2 vezérlőt. S valóban, a TDP-re figyelni kell!

Szerk: Hogy biztos minden ok legyen, a lap CPU support listáját kell átnéni..

Szerkesztette: StSanya 2012. 02. 03. 21:06 -kor

"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#5753 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 03. 21:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 02. 03. 20:00

Miféle kényszerítés? Ha jól tudom, az XP-re még 2 évig van bővített támogatás. Pedig már 10 éves. Meddig legyen, 100 évig?

Nem tudom, mennyire vagy öreg motoros.
Én ZX Spectrum 16-tal kezdtem (amit késöbb kibővítettem 48, majd 80 KB-s ra.
A 286-os gépen profi mód lehetett irodai munkát végezni, még ACAD-Orcad feladatokat is végezni.
P-1 géppel léptem először a netre és jól elég volt.
Most egy kétmagos proci van a gépemben és hiába bővítettem a memóriát 4 G-re, XP-Sp3 mellett több, mint egy cigi ameddig feláll (levelező programot és a Firefoxot betöltve) a rendszer és szinte folyamatosan darál a winchester.
A meddig legyen?, hibás szemléletmódból eredő kérdés.
Épeszű szemléletmóddal vannak feladatok (célok) amelyekhez jól megfeleő eszközöket csinálunk, választunk.
A kényszerítés ott van, h úgy alakítják a körülményeinket, h az eszközeik alkalmatlanná váljanak az új környezetben azokra a feladtokra amikre korábban alkalmasak voltak.
Persze tudom, az egész szépen, szívhezszólóan meg van ideologizálva.
A szikár valóság pedig az, h az egész rendszer a tömegek kiszolgáltatott függőségi helyzetbe hozásáról, függőségben tartásáról szól, mert a rabszolgatartó rendszerekben a rabszolgaállomány biztosítása az elsődleges feladat.
Jelenleg egy olyan rendszerben élünk, amely elsődlegesen gazdasági (megélhetési) kényszerítést alkalmaz (bérrabszolgasági rendszer). Ennek egyik eleme az, h kerüljön sokba (sokat kelljen érte dolgozni) azon szükségletek kielégítése (is) amelyekhez számítógép kell.

#5754 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 03. 22:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 02. 03. 20:47

AM2+ foglalattal jelentek meg először a 3-4 magos processzorok.

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2012. 02. 03. 22:00

Működnek, de nem mindegyik, mivel ez nem magszámfüggő, hanem hogy a CPU tartalmaz-e DDR2 vezérlőt. S valóban, a TDP-re figyelni kell!

Szerk: Hogy biztos minden ok legyen, a lap CPU support listáját kell átnéni..

AM2/2+ processzorokban csak DDR2 memórioavezérlő van. AM3-as processzorokban pedig DDR2/3.

Én is AM3-as prcesszort használok AM2+ alaplappal.
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#5755 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 03. 22:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Csokis - Dátum: 2012. 02. 01. 13:07

Tévedsz, mindegyik FSP Zen 400W-os sípol, csak nem sok mindenki hallja! :) Kb. 30 darab volt az üzletben, és az összeset végighallgattam. Mindnek volt egy magasfrekis sípolása! ;)

Szerk.: Egyébként ez "természetes" dolog, nem hiba! Még stol írta azt hiszem.

Így igaz, sőt! Több külföldi fórumon is "hálás" téma ennek a tápnak a sípolása. Itt most úgy tűnik, Piftuka téved, mert ez gyárilag ilyen -- bár nekem, magamnak, személyes tapasztalatom nincsen ezügyben...

Szerkesztette: Macikák 2012. 02. 03. 22:57 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#5756 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 03. 23:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2012. 02. 02. 13:18

Istenem, én még ott tartok, hogy cseréljük le a Vistát egy Win7-re -- de, a júzer nem hagyja! Viszont, én cumizok vele...

#5757 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 03. 23:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 02. 03. 11:43

NT4 és a 2000 között volt egy nagyobb ugrás, 2000 és XP között minimális.
Attól függ, hogy mire is használod, ugye? Win2K vs. XP között azért elég éles határvonal van, például a játékok tekintetében.

Szerkesztette: Macikák 2012. 02. 03. 23:09 -kor

#5758 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 03. 23:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 03. 22:47

A 286-os gépen profi mód lehetett irodai munkát végezni, még ACAD-Orcad feladatokat is végezni.
Most egy kétmagos proci van a gépemben és hiába bővítettem a memóriát 4 G-re, XP-Sp3 mellett több, mint egy cigi ameddig feláll (levelező programot és a Firefoxot betöltve) a rendszer és szinte folyamatosan darál a winchester.
Épeszű szemléletmóddal vannak feladatok (célok) amelyekhez jól megfeleő eszközöket csinálunk, választunk.
A kényszerítés ott van, h úgy alakítják a körülményeinket, h az eszközeik alkalmatlanná váljanak az új környezetben azokra a feladtokra amikre korábban alkalmasak voltak.
A szikár valóság pedig az, h az egész rendszer a tömegek kiszolgáltatott függőségi helyzetbe hozásáról, függőségben tartásáról szól, mert a rabszolgatartó rendszerekben a rabszolgaállomány biztosítása az elsődleges feladat.
Jelenleg egy olyan rendszerben élünk, amely elsődlegesen gazdasági (megélhetési) kényszerítést alkalmaz (bérrabszolgasági rendszer). Ennek egyik eleme az, h kerüljön sokba (sokat kelljen érte dolgozni) azon szükségletek kielégítése (is) amelyekhez számítógép kell.

Szia, Gyula. Annyi igazságod mindenképpen vagyon, hogy jómagam például még ma is: az Úr 2012-ik évében is a leggyengébb, Windows Me-t futtató gépemmel nyomtatok, szkennelek, sőt! Még CD-t és DVD-t is írok vele (utóbbiból csak az egyrétegest, persze). Hogy miért is? A válasz kézenfekvő: mert egyszerűen nincs szükségem többre, az adott feladathoz. Persze, jól tudom: nem mindenkinek van otthon több gépe.

Szerkesztette: Macikák 2012. 02. 03. 23:29 -kor

#5759 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 04. 10:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 03. 21:47

Igen, nekem is volt ZX Spectrumom, ha jól rémlik akkor 48-as.
Azért most eléd tennének egy 286-os gépet, Windows 3.1-gyel, vagy DOS-os programokkal, nem hiszem, hogy örülnél neki, hogy azon kell dolgoznod.
A 286-.os korszak lejárt már rég, lassan 30 éve 386-os létezik. (Csak hozzánk kicsit lassabban gyűrűzött be). Már az első Pentiumot is jövőre lesz 20 éve, hogy kiadták.

Én meg 486-ossal, és akkor valóban nagyon jó volt.
De közben változtak az igényeink, te sem barkácsolsz otthon össze egy saját Ford T modellt (azt még házilag elő lehet állítani, megfelelő fémipari szaktudással és gyakorlattal), hanem veszel egy sokkal modernebb autót.

Ha a több percig indul el az XP egy modern számítógépen, akkor ott valami nagyon nem jó.
Pentium III-as gépeken simán megy az XP.
Ezent az Athlon XP-s gépen (ami már nem új, 2005 előtti, mert még az előző melóhelyemen melóztam, amikor vettem; talán 2004-es, most meg 2012 van; ráadásul újonnan sem egy csúcsgép volt, hanem olyan középkategóriás), amiről éppen írok ide, régen XP volt rajta, kb. 30 mp kellett, hogy bejöjjön a Windows XP dekstopja. De Debian is bejön ennyi idő alatt, Gnome-mal, tokkal-vonóval.
Ennyi meg 286-oson is volt, mire megszámolta a 2 MB memóriát, bejött a DOS meg bejött a 3.1-es Windows.

Most éppen az van, hogy nem kerül sokba.
Egy P 4-es gépet megveszel bagóért bontóban, 10-15e-ért már válogathatsz rendberakott, kitisztított gépekből. (Persze nem játékra valót, de irodai munkára, netezésre, office-ra bőven sok is)
De új gépet is veszel mondjuk 1 havi fizetésért.

Ismerősnek volt netkávézója, még az utolsó cigró is jött hozzá, ha valami baja volt az ócska számítógépének. Nem győzte őket elzavarni, hogy ő számítógépet nem javít, ez egy netkávézó.
Éppen ezért cserélődik relatív gyorsan, mert olcsó. Tőlünk fejletetbb országokban meg még olcsóbbnak számít.

Azért hülyeség ez a rabszolga duma, mert az ember mindig is rabszolga volt, mindig is melóznia kellett a megélhetésért.
Talán csak a mennyben nem. De ott meg almát nem ehetett. És mindig jónak kellett lennie.
És ahogy nézünk visszább az időben, annál többett kellett dolgozni. Ahogy jött a technikai fejlődés, úgy lett egyre kevesebb és kevesebb a munka.
100-200 éve még lejártak kézzel mosni a patakra. Ma már berakják az automata mosógépbe, megnyomják a gombot, oszt' a gép kimos magától, csak ki kell venni belőle a ruhát,amikor készen van (oszt' panaszkodnak, hogy mosni kell).
Vagy pl. az őskorban, hogy csak egy kis húshoz jusson az ember, mennyit kellet dolgoznia. És ne gondold, hogy akkor szépen elosztották, miért tették volna? Az erősebb jóllakott, hülye lett volna odaadni a kaját, amíg éhes volt. A gyengébb meg evett, ha jutott neki.
Ma már nem is végez szinte senki nehéz fizikai munkát. Ha csak két méternyi árkot kell ásni, pl. víz bekötéshez, ma már azt is markológép csinálja.

Egyszer költözz ki egy tanyára, ahol mindent te csinálsz, a boltból csak sót, cukrot, meg a lámpába petróleumot vegyél, reggel vigyél be vizet kútról a lavórba mosakodni, meg járj ki a kert végi budiba csokkantani, oszt' majd meglátod, hogy rabszolga vagy-e. Termeld meg magadnak a kaját, a növényeket, a húst, és javítgass meg mindent ami tönkremegy. Nem kötelező ebben a rabszolgatartó társadalmoban élni. Nem véletlen, hogy 1-2 megszállottól eltekinte mindenki inkább ezt választja.
Ma sokkal több az igényünk, mint mundjuk ami 100 éve volt, de még annál is, ami 50 éve volt, mégis kevesebb a munka.

Szerkesztette: Sparow2 2012. 02. 04. 10:22 -kor

#5760 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 04. 10:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2012. 02. 03. 23:27

Szia, Gyula. Annyi igazságod mindenképpen vagyon, hogy jómagam például még ma is: az Úr 2012-ik évében is a leggyengébb, Windows Me-t futtató gépemmel nyomtatok, szkennelek, sőt! Még CD-t és DVD-t is írok vele (utóbbiból csak az egyrétegest, persze). Hogy miért is? A válasz kézenfekvő: mert egyszerűen nincs szükségem többre, az adott feladathoz. Persze, jól tudom: nem mindenkinek van otthon több gépe.

Ez OK.
De mégis van jobb számítógéped annál a Windows ME-snél. Valamiért csak kellett.

Téma megosztása:

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 286
  • 287
  • 288
  • 289
  • 290
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.