HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 303
  • 304
  • 305
  • 306
  • 307
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... IX. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#6081 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 07. 14. 09:31

Üzenet megtekintéseIdézet: haarmaan - Dátum: 2012. 07. 14. 09:55

Szia kösz a segítséget.
Most hogy már kicsit jobban utána olvastam a dolgoknak, mindenkép intel LGA-1155 i7 i5 vonalon maradnék. Hiába olcsóbb az AMD, az INTEL sokkal jobban teljesít videoszerkesztés alatt.

A Jelenlegi gépem:
AMD ATHLON 64 X2 Dual Core 6000+ processzor
4GB
ASUS M2N-E alaplap
Nvidia GeForce 8600GT 512mb videokártya
Windows 7 64-bit op rendszer

Ezen a gépen egy 5-6 perces 1080/50p/28mbps videó renderelése is eltart több mint egy órát, pedig ez sem egy gyenge gép.

Ahol eddig olvastam véleményeket, ott mindenhol azt írják, hogy az SSD is melegen ajánlott egy videó rendelérésre összerakott gépbe. Sőt nem is egy, inkább kettő, plusz egy merevlemez.
Egyik SSD-n van a rendszer, a másikra rendereli a videót, és a HDD-n vannak a felhasználandó fájlok.

Úgyhogy SSD mindenképp lesz a rendszerben kettő is, ez már meg is van.

Linkjeim

Az egyikre megy a rendszer, a másikra meg mennek a renderelt videók. Az egyiket bele tettem a mostani gépembe és a fent említett renderelési idő máris lecsökkent 40 percre (5-6 perces 1080/50p/28mbps videó renderelése)

Tehát a fent irt igényem annyiban, módosítanám hogy:

1: Alaplap LGA-1155 atx-es ???
2: Processzor LGA-1155 Intel core i7 vagy i5 ???
3: Ram ??? (minimum 8gb de inkább 16)
5: HDD ??? ( egy 500GB-os bőven elég)
6: Videokártya ??? (legalább 1GB-os HDMI kimenettel)
7: Tápegység ???

A keret max 160000ft

Szorozd be a keretet 2-vel. 300 rugó kell az általad megálmodott csodához. :lama:
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#6082 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 14. 09:33

Szia kösz a segítséget.
Most hogy már kicsit jobban utána olvastam a dolgoknak, mindenkép intel LGA-1155 i7 i5 vonalon maradnék. Hiába olcsóbb az AMD, az INTEL sokkal jobban teljesít videoszerkesztés alatt.
...

Jók a 1155-s intelek, de ha ennyire árérzékeny vagy, és a Sony Vegas-t fogod használni, akkor Zsivaagoo-nak igaza van, a Buldozer a jobb választás számodra:

Kép

http://prohardver.hu...zerkesztes.html
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#6083 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 14. 11:29

Az ssd ilyen nagy mértékű írással járó folyamatokat amúgy nem szokták komálni... Bár állitólag a samsungok bírják.

Szerkesztette: djculture 2012. 07. 14. 11:29 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#6084 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 14. 14:48

OFF:

Üzenet megtekintéseIdézet: petyus_ - Dátum: 2012. 07. 10. 00:35

Mi a baj ezekkel a lapokkal? Nekem A7N8X-E Deluxe lapom volt, apám egészen tavaly októberig azt használta, csak már lassú lett neki a gép, egy havernál még most is teljesen jól működik.

Fentebb említettem, hogy nekem egy ASUS A7V8X-X típusú alaplapom van; ezt szeretném lecserélni egy NForce2-es alaplapra.

Az egy dolog, hogy az IDE port teljesen meghibásodott rajta, már azt megelőzően is nagyon sok problémám volt vele. (Nem csak nekem, mert amikor még új volt, ill. amikor különféle "anomáliák" jelentkeztek a számítógépem működésében, utánaolvastam a témának.) Nem lopta be magát a szívembe a cég.

Az első alaplapom (azt váltotta le ez az ASUS lap) egy EPoX 8K7A alaplap volt. Funkcionalitás, és működés szempontjából is etalon volt a maga idejében, ha szabad ilyet mondani. (Ritka is volt, mert Socket A lap létére nem VIA, hanem AMD 761 "Northbridge" volt rajta.)

A mai napig hibátlanul működik annál, akinek eladtam.

Ilyen az ember... A személyes tapasztalatai rengeteget számítanak a vásárlási döntései során. Számomra ha alaplapról van szó, akkor EPoX a "király", az ASUS-t pedig kerülöm nagy ívben.

(Ettől függetlenül minden, nálam tapasztaltabb ember tanácsát, tapasztalatát figyelmbe veszem, és szívesen meghallgatom.)

Üzenet megtekintéseIdézet: petyus_ - Dátum: 2012. 07. 10. 00:35

NF7em nem volt, de emlékszem, egy időben mindenki arra vágyott :)

Ez így van. Az NForce2 chipset-es lapok között a legolcsóbb volt, ráadásul az Abit elsők között jött ki olyan BIOS-al, amely a lehető legnagyobb "mélységben" támogatta a tuningolást.

Márpedig a '90-es évek vége, 2000-es évek eleje nem szólt másról, mint hogy mindenki a lehető legtöbbet szerette volna kihozni az olcsón vásárolt, "szénné tuningolható", válogatott processzorából. Szerintem az a korszak volt a "tuningolás virágkora".

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2012. 07. 10. 07:56

EPoX 8RDA+ nehéz lesz működőt találni, évek alatt vagy 20db pusztult el az ismerősöknél. Nálam is egyik nap kikapcsoltam a gépet másnap be és kereste a bios tartalmát. Hiába lett flashelve úgy se kezelte. Így döglött meg az összes.

Köszönöm a beszámolót! :up: Nem túlzol azzal a 20 darabbal? Egyébként érdekes ezt hallani. Talán az a sorozat úgy, ahogyan volt, már egy rosszabb minőségellenőrzési rendszerben készült. Ami sajnálatos (a cég megszűnésével egyetemben), mert egy időben az EPoX szó tényleg egyet jelentett a feltétel nélküli minőséggel.

(Egy-egy alaplapjuk mégsem került olyan sokba, mint egy velük azonos képességű Tyan, vagy Shuttle modell.)

Fentiek alapján úgy tűnik, talán mégsem 8RDA+ alaplapot kellene keresnem. :think: (Egyébként valóban... nem sok hirdetésben lehet ilyet találni.)

Így viszont kérdés, hogy ha nem azt, akkor mit!? :-s

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2012. 07. 10. 07:56

abit nf7-s 2.0 meg ilyesmik tizezerszer jobba birják, mai napig mennek.

Na, azért itt álljunk meg egy szóra! Tisztán emlékszem még itt a HWSW-s topic(ok)ra is, amelyek arról szóltak, hogy akkoriban a legtöbb meghibásodott NForce2-es alaplap az Abit NForce2 volt. Lehet, hogy a BIOS-a zseniális volt, de... Olcsó volt, emiatt annak megfelelő minőségű is volt.

A lapra szerelt kondik minősége a bányászbéka feneke alatt volt. Sokaknak 1-2 év után púpos, szétfolyt kondikkal kellett "megküzdeniük"...

Én pedig nem szeretnék olyan használt alaplapot venni, ami már X alkalommal forrasztgatva, "berhelve" volt, vagy jó eséllyel akkor halálozik el, amikor én használom.

/OFF
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#6085 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 14. 18:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 07. 14. 11:31

Szorozd be a keretet 2-vel. 300 rugó kell az általad megálmodott csodához. :lama:

HA annyiból kijön, haha! :lol:

CSAK videószerkesztéshez én 0 (nulla) db. SSD-t tennék bele, viszont minimum egy 1,5 terás barombatár hagyományos HDD-t. Komoly videó-renderelésnél ugyanis szeretnek a szoftok kipakolni ezt-azt a vinyóra, ideiglenes fájlok formájában, pláne akkor, hogyha többmenetes renderelést csinálsz (de az egymenetes se fukar). Ha másra is lesz használva az a gép, akkor persze jó az az SSD, ha viszont csak videó-vágásra, akkor tök felesleges, szerintem. A többibe nem szólok bele... :beer:

Szerkesztette: Macikák 2012. 07. 14. 18:21 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#6086 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 14. 18:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2012. 07. 14. 16:48

Ilyen az ember... A személyes tapasztalatai rengeteget számítanak a vásárlási döntései során. Számomra ha alaplapról van szó, akkor EPoX a "király", az ASUS-t pedig kerülöm nagy ívben.

Igen, emlékeim szerint az EPoX Intel-vonalon is jól teljesített. Ha jól emlékszem, az első Tualatin-t kezelő lapot is ők tolták ki, igaz! Valami döbbenetes horror áron. A VII. Ker.-ben volt egy bolt (talán HERTA?) ahová akkoriban eccer beestem és megkérdeztem, hogyé' vannak azok az EPoX-lapok? Még a tátogásomra is emlékszem! :laugh:

A véletlen folytán magam ugyan jóval később (lassan 3 éve, 2009 őszén) egy ASUS lapot ujítottam be a retró gépemhez, amiben Tualatin Celeron ketyeg, de nem azért írom ezt, hogy Neked ellentmondjak, hanem valóban csakis a véletlen műve -- akkoriban az volt a Vaterán, gombokért! Ha jól emlékszem, valami 2500 Ft-ért vettem, CPU-m meg már volt. Máig is használom kisebb feladatokra (nyomtatás, szkennelés, lemezek ellenőrzése).
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#6087 Felhasználó inaktív   haarmaan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 07. 14. 21:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 07. 14. 10:31

Na akkor még egyszer kicsit részletesesben, hat dolgot soroltam fel amire szükségem lenne az új gépemhez.

1. Alaplap
2. Processzor
3. HDD
4. VGA
5. Tápegység
6. Ram

A többi komponens már megvan:
Monitor
Egér + Bilentyü
2db SSd
Számítógépház
DVD író

Komolyan azt mondjátok, hogy ezt a hat darab hiányzó komponenst nem lehet kihozni 160000ft-ból intel LGA-1155 i7 i5 vonalon?

Egyébként a feljebb belinkelt Buldózer teszt végigolvasása sem győzőt meg. Igen valamivel jobb a buldózer (a különbség elhanyagolható) ha a Sony vegast nézzük, de szinte minden másban jobb az Intel.
Nem véletlenül említi is a teszt, hogy a buldózer jelenleg egy félkarú óriás, és hagy egy-két kivánivalót maga után.

Egyébként szinte mindenhol az Ínteleket ajálják Videó rendereléshez, csak egy példa.
Linkjeim

#6088 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 15. 08:10

Üzenet megtekintéseIdézet: haarmaan - Dátum: 2012. 07. 14. 22:53

Na akkor még egyszer kicsit részletesesben, hat dolgot soroltam fel amire szükségem lenne az új gépemhez.

1. Alaplap
2. Processzor
3. HDD
4. VGA
5. Tápegység
6. Ram

A többi komponens már megvan:
Monitor
Egér + Bilentyü
2db SSd
Számítógépház
DVD író

Komolyan azt mondjátok, hogy ezt a hat darab hiányzó komponenst nem lehet kihozni 160000ft-ból intel LGA-1155 i7 i5 vonalon?

Egyébként a feljebb belinkelt Buldózer teszt végigolvasása sem győzőt meg. Igen valamivel jobb a buldózer (a különbség elhanyagolható) ha a Sony vegast nézzük, de szinte minden másban jobb az Intel.
Nem véletlenül említi is a teszt, hogy a buldózer jelenleg egy félkarú óriás, és hagy egy-két kivánivalót maga után.

Egyébként szinte mindenhol az Ínteleket ajálják Videó rendereléshez, csak egy példa.
Linkjeim

Végül is lehet 3 kompromisszummal:
- i5, (i7 kizárva!!!!)
- csak 8 Giga RAM
- mégiscsak tegyél hozzá egy tizest

Alaplap: GIGABYTE GA-Z68P-DS3 24,750
Proci: Intel Core i5 2550K 57,000
Memo: Corsair 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT
VGA : Asus ENGTX550 Ti DC/DI/1GD5 32,000
HDD : WD 1000GB Caviar Blue 7200rpm 32MB SATA3 WD10EALX 24,000
Táp : FSP Hexa 500W 13,200

Kb. 166 rugó, az ipon árai alapján.

------------------------------
szerk: szerk: szerk: szerk:

Árérzékeny vagyok, jelenleg emiatt AMD párti, VGA alapon pedig mindenképpen ATI.
A Phenom II X4 965 BE procimat nem cserélném le. Az i5 nem tud HT-t, tehát csak 4 maggal számolhatunk. Az Intel memória kezelése jobb, mint az AMD am3-as platformján elérhető, Bulldózer esetén ezt nem tudom.
Ha diszkrét VGA kártya kell, akkor semmi értelme az APU-kba épített GPU-nak, kivéve ha az alkalmazás fel van készítve a számításigényes feladatokhoz felhasználni őket.

Egyébként meg: Mákospacal! :-D :nevet:

Szerkesztette: Zsivaagoo 2012. 07. 15. 08:20 -kor

Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#6089 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 15. 12:28

Szia kösz a segítséget.

A Jelenlegi gépem:
AMD ATHLON 64 X2 Dual Core 6000+ processzor
4GB
ASUS M2N-E alaplap
Nvidia GeForce 8600GT 512mb videokártya
Windows 7 64-bit op rendszer

Ezen a gépen egy 5-6 perces 1080/50p/28mbps videó renderelése is eltart több mint egy órát, pedig ez sem egy gyenge gép.

Ahol eddig olvastam véleményeket, ott mindenhol azt írják, hogy az SSD is melegen ajánlott egy videó rendelérésre összerakott gépbe. Sőt nem is egy, inkább kettő, plusz egy merevlemez.
Egyik SSD-n van a rendszer, a másikra rendereli a videót, és a HDD-n vannak a felhasználandó fájlok.

Úgyhogy SSD mindenképp lesz a rendszerben kettő is, ez már meg is van.

Linkjeim

Az egyikre megy a rendszer, a másikra meg mennek a renderelt videók. Az egyiket bele tettem a mostani gépembe és a fent említett renderelési idő máris lecsökkent 40 percre (5-6 perces 1080/50p/28mbps videó renderelése)

Tehát a fent irt igényem annyiban, módosítanám hogy:

1: Alaplap LGA-1155 atx-es ???
2: Processzor LGA-1155 Intel core i7 vagy i5 ???
3: Ram ??? (minimum 8gb de inkább 16)
5: HDD ??? ( egy 500GB-os bőven elég)
6: Videokártya ??? (legalább 1GB-os HDMI kimenettel)
7: Tápegység ???

A keret max 160000ft

A lapodba belemegy a phenom 2 x4 is, az is megfontolandó lehet, mint legolcsóbb megoldás :)
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#6090 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 15. 13:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2012. 07. 15. 13:28

A lapodba belemegy a phenom 2 x4 is, az is megfontolandó lehet, mint legolcsóbb megoldás :)

Ha még tud venni egyáltalán...

#6091 Felhasználó inaktív   El_Diablo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 22. 19:38

Sziasztok!

Új gép vásárlására határoztam el magam, elég sokat kutakodtam is már
az alkatrészeket illetően, de mivel nem vagyok szakértője a dolognak,
sok kérdés merült fel bennem.

Az alapterv:

Processzor: Intel Core i5-2500K v. i5-3550
Venti+Hűtő: ?
Alaplap: ?
RAM: 4 GB / 8 GB (Corsair v. Kingston) 1600 MHz
Videókártya: Sapphire Radeon HD6850 1GB DDR5 / 6870
Hangkártya: Creative SB Audigy SE 7.1 / Asus Xonar DX
SSD: (ez talán ráér)
Vinyó: 1 TB Seagate v. WD Green
DVD-író: ?
Táp: Vmi 500 W-os biztos megteszi (Thermaltake pl.)
Ház: ?

Alapvetően nem játékra lesz, de magamat ismerve azért nem árt, ha bírja
a játékokat is. :)

Kérdések.

- PROCI. Melyiket válasszam a 2 közül? A számok alapján az i5-3550 az erősebb,
mégis az az olcsóbb picivel. Ez mitől van? Őt nem lehet túlhajtani, míg a
másikat igen?

- VENTI+HŰTŐ. Egyelőre nem hiszem h overclock-kal szeretnék bíbelődni, az a
legfontosabb h csendes legyen a cucc. Mennyire lényeges h a házon legyen még
egy venti h kifelé vigye a levegőt?

- ALAPLAP. Ez a kiegészítők függvénye egyelőre, úgy látom.

- RAM. Érdemes 8 gigára beruházni, kell vmilyen proginak ez mostanság?

- VID.KÁRTYA. A tesztek alapján úgy tűnik h megéri azt a párezer ft pluszt a
6870-es. Tudom, hülye kérdés, de 10 év alatt annyi minden bír történni:
ugye egy ilyen jószágra rá lehet dugni egy régi katódsugárcsöves cuccot? :)
(LG 795FT egyébként.)

- HANGKÁRTYA. Na, itt vagyok a legtanácstalanabb. Először az Audigy-t néztem ki,
mert régen (amikor utoljára gépet vettem :D ) még a Creative volt a menő.
Most meg erről a kártyáról (sőt az X-Fi Extreme-ekről is) annyi rosszat
hallottam driverek terén h erősen meginogtam. Az említett Xonarról már
szebbeket írnak, de zavar h igazi EAX-ot nem tud, és nem mellesleg egy tizessel
drágább. (Jól értelmeztem h ez floppy kábelen keresztül eszi az áramot?)

- SSD. Ez a kategória nekem eleve újdonság volt. :) Azt látom h miért
praktikus cucc, de az anyagiak miatt ezt lehet h későbbre hagyom.
Jól látom h külön beépítő keret is kell nekik?

- VINYÓ. Az 1 TB nekem bőven elég lesz. A fenti két márka merült fel lehetőségként.

- DVD-ÍRÓ. Legyen csendes és megbízható...

- TÁP. 500 W elég lesz? Valszeg kinézek vmilyen Thermaltake cuccot.

- HÁZ. Asszem ez a fentiek függvénye. Van vmi apróság, amire érdemes odafigyelni
a házat illetően?

Nos, ha bármilyen aspektusban tudtok segíteni, azt megköszönöm.

üdv
El Diablo
.

#6092 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 22. 22:19

Üzenet megtekintéseIdézet: El_Diablo - Dátum: 2012. 07. 22. 20:38

...
Nos, ha bármilyen aspektusban tudtok segíteni, azt megköszönöm.

üdv
El Diablo

Olvasd el a 3-4-gyel előbbi hsz.-emet!

HD6870; Dobozos proci; Jól szellőző és szerelhető ház; Táp: Chieftek, FSP 450+ watt; hangkártyát majd később, ha vlami professzionális dologra akarod használni; RAM 8Giga (Kingston, Corsair; Kingmax is lehet), a Win7 x64 örülni fog neki; vinyó : csak WD, ha lehet akkor Caviar Blue/Black;

Valami keretösszeget adj meg...

#6093 Felhasználó inaktív   El_Diablo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 22. 23:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 07. 22. 22:19

Olvasd el a 3-4-gyel előbbi hsz.-emet!

HD6870; Dobozos proci; Jól szellőző és szerelhető ház; Táp: Chieftek, FSP 450+ watt; hangkártyát majd később, ha vlami professzionális dologra akarod használni; RAM 8Giga (Kingston, Corsair; Kingmax is lehet), a Win7 x64 örülni fog neki; vinyó : csak WD, ha lehet akkor Caviar Blue/Black;

Valami keretösszeget adj meg...

Köszi a véleményt, és ötleteket. Úgy látom h 200 alatt ezt nem úszom meg, főleg ha a hangkártyát is ideveszem. Ilyen alaplapi izébizékre sandán nézek, félek h hallanám a különbséget (zene).
.

#6094 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 23. 09:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 07. 15. 09:10

Végül is lehet 3 kompromisszummal:
- i5, (i7 kizárva!!!!)
- csak 8 Giga RAM
- mégiscsak tegyél hozzá egy tizest

Alaplap: GIGABYTE GA-Z68P-DS3 24,750
Proci: Intel Core i5 2550K 57,000
Memo: Corsair 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT
VGA : Asus ENGTX550 Ti DC/DI/1GD5 32,000
HDD : WD 1000GB Caviar Blue 7200rpm 32MB SATA3 WD10EALX 24,000
Táp : FSP Hexa 500W 13,200

Kb. 166 rugó, az ipon árai alapján.

------------------------------
szerk: szerk: szerk: szerk:

Árérzékeny vagyok, jelenleg emiatt AMD párti, VGA alapon pedig mindenképpen ATI.
A Phenom II X4 965 BE procimat nem cserélném le. Az i5 nem tud HT-t, tehát csak 4 maggal számolhatunk. Az Intel memória kezelése jobb, mint az AMD am3-as platformján elérhető, Bulldózer esetén ezt nem tudom.
Ha diszkrét VGA kártya kell, akkor semmi értelme az APU-kba épített GPU-nak, kivéve ha az alkalmazás fel van készítve a számításigényes feladatokhoz felhasználni őket.

Egyébként meg: Mákospacal! :-D :nevet:

Revideálom nézeteimet az i5 fronton:
Intel Core i5 3.4 GHz dobozos Socket 1155 i5-3570K 58.500 Ft -ért jobb választás, mint az i5 2500k. ( Aqua árlista.)
( http://prohardver.hu...fogyasztas.html alapján.)

Szerkesztette: Zsivaagoo 2012. 07. 23. 09:51 -kor

#6095 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 23. 12:01

Sziasztok, nem új gép de....

olyan variáláson gondolkodom, hogy most van 3 hdd-m. Mindhárom WD, 640-es black, 1tb black és 1tb green.
Ezt akarom lecserélni egy 128-as ssd-re (vertex 4) és egy 2tb-os hdd-re. A 2 terás blacknek horror ára van, a green meg nemtom mennyire lesz ez így jó? A mostani greenen csak hd filmek vannak, tehát úgy programokkal nincsen terhelve. De az ssd mellett, lennének rajta progik is, mennyivel lesz lassabb érzésre, mint a black?
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#6096 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 23. 15:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2012. 07. 23. 13:01

Sziasztok, nem új gép de....

olyan variáláson gondolkodom, hogy most van 3 hdd-m. Mindhárom WD, 640-es black, 1tb black és 1tb green.
Ezt akarom lecserélni egy 128-as ssd-re (vertex 4) és egy 2tb-os hdd-re. A 2 terás blacknek horror ára van, a green meg nemtom mennyire lesz ez így jó? A mostani greenen csak hd filmek vannak, tehát úgy programokkal nincsen terhelve. De az ssd mellett, lennének rajta progik is, mennyivel lesz lassabb érzésre, mint a black?

10-20% saccra. A 32 megás puffer (7200 rpm) is elfogy meg a 64 megás (5400 rpm) is nagy fileoknál és nagyszámú kis filenál is.

#6097 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 25. 06:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 07. 23. 16:07

10-20% saccra. A 32 megás puffer (7200 rpm) is elfogy meg a 64 megás (5400 rpm) is nagy fileoknál és nagyszámú kis filenál is.

Ilyen kevés lenne a különbség?

#6098 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 25. 08:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2012. 07. 25. 07:37

Ilyen kevés lenne a különbség?

Nekem érzésre max. ennyi volt.

#6099 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 26. 18:42

Nem tudom Németbe ki van jobban benne a bolthálózatok áraiba vagy magába a boltok ismeretséégbe de kellene egy kis segítség.
Szeretne bátyám egy laptopot venni és most éppen ebben a térségben él kint: KATT
Valami IPON hoz hasonló üzletet keresnénk amiben viszonylag tűrhető áron lehet vásárolni.

#6100 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 26. 18:51

Melle az jó hely lehet. Annál már csak Bugyi jobb :D

Téma megosztása:

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 303
  • 304