HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 305
  • 306
  • 307
  • 308
  • 309
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... IX. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#6121 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 08. 03. 13:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 08. 03. 11:48

Tegnap a Phenom II X4 965BE procimhoz vettem végre egy Arctic Cooling Freezer 64 Pro-t a gyári hűtő helyett.
Jelenleg netezés és zenehallgatás alatt a proci 50 C fokos, és nem ordít a procihűtő venti. Szobahőmérséklet 30 C fok. :)

Jó ez a hűtő, nekem is ez van pár éve. :up:

Az energia gazdálkodást gondolom "kiegyensúlyozott" beállításon hagyod ? Próbáld ki energia takarékoson is.
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#6122 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 03. 13:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2012. 08. 03. 14:24

Jó ez a hűtő, nekem is ez van pár éve. :up:

Az energia gazdálkodást gondolom "kiegyensúlyozott" beállításon hagyod ? Próbáld ki energia takarékoson is.

Nem bántogatom. Az Athlon XP 2200+ os tartalék 2. gép tápventije elnyomja a fő gépem hangját. :D

A Phenom hőcsöves gyári hűtője meg átköltözött az Athlon II X4 640-re. Csak nehogy megfagyjon. :D

------------
szerk: Win7 megy, Cool&Quiet engedélyezve, a Gigabyte EasyTune toolja szabályozza a procihűtő venti fordulatszámát. 60 C fok fölött tolja fel a fordulatot 40%-ról 80 %-ra és esetleg fölé.

Szerkesztette: Zsivaagoo 2012. 08. 03. 13:55 -kor

Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#6123 Felhasználó inaktív   El_Diablo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 03. 21:30

Létezik vmilyen megoldás arra h ez a büdös NTFS minden könyvtár dátumát újraírogatja, amikor kerül bele vmi új fájl v. csak átmásolom a könyvtárat máshová? :(
.

#6124 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 04. 02:46

Üzenet megtekintéseIdézet: El_Diablo - Dátum: 2012. 08. 03. 23:30

Létezik vmilyen megoldás arra h ez a büdös NTFS minden könyvtár dátumát újraírogatja, amikor kerül bele vmi új fájl v. csak átmásolom a könyvtárat máshová? :(

Másolási problémára a megoldás a Total Commanderben:
Általános beállítások --> Másolás/Törlés --> Mappa dátum/idő másolása

Viszont ha egy új fált teszel a mappába akkor a mappa módosítási időtartama miatt az új dátum fog ott szerepelni.

Pl. A könyvtár nevében elhelyezel egy dátumot akkor jó lesz. Nekem vannak ilyenek:

20120422 - Budaörs
20120501 - Budakeszi-Farkashegy
20120526 - Dunakeszi
20120623 - Kisapostag
20120701 - Pápa

De legközelebb az ilyen szoftveres problémákat ne az új gép topikba írd...

---> https://forum.hwsw.h...k-alkalmazasok/
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#6125 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 04. 05:16

:offtopic: Arról nem beszélve, hogyha máshová másolod akkor is a másolás dátumát mutatja az átmásolt mappa. TC-nél maradva, ha áthelyezed (F6), akkor megmarad a dátum, viszont akkor eltűnik a mappa az eredeti helyéről (értelemszerű).

Másik fajta dátum-megőrzési módszer, hogyha a nem változtatandó mappákat begyúrod egy ISO-ba, és ha kellenek, akkor IsoBusterrel kitömöríted belőle. Ebben az esetben is az eredeti könyvtárdátumokat kapod vissza. Ez már mondjuk macerásabb, meg perverzebb is, de letöltött ISO-knál én például ezt alkalmazom annak érdekében, hogy az eredeti könyvtárdátumok megmaradjanak ott, ahol az szerintem fontos. Arra is jó ezen kívül még az IsoBuster, hogyha egy fizikai valójában meglévő CD/DVD-t akarsz a dátumok változása nélkül a vinyóra kinyerni. Persze ezeknek idő- és helyigénye is van. ON.

Szerkesztette: Macikák 2012. 08. 04. 05:29 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#6126 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 06. 21:14

Helló.

Ezekből a boltokból 300-350 eur ig mit lenne érdemes megvenni? (eeepc, netbook,sub noti meg mitom én mi van ami belefér)

http://www.computeruniverse.net
http://www.mediamarkt.de/
http://www.notebook.de/

Általános felhasználásra lenne, net,videó, zene stb...

Szerkesztette: Virus9AX 2012. 08. 06. 21:19 -kor

#6127 Felhasználó inaktív   wamzer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 07. 14:26

Üzenet megtekintéseIdézet: wamzer - Dátum: 2011. 11. 21. 16:41

unokaöcsémnek építeném első gépét (13 éves) kb. 100 ropi van rá. a későbbiekben is jól fejleszthető játékgép kéne.

mindenféle segítséget nagyon szívesen veszek, akár komplett lista árakkal is jöhet, sőt...

ezer kössz és hála!

heló,

ebből akkor nem lett semmi, viszont, ha van rá időtök, aktualizáljuk a kérdést, tehát most mi lenne a legjobb vétel "játékgép" gyanánt? Egy nvidia gtx 570 adott a konfigban, e köré kellene megfelelő vas kb. 100 ezres limitben gondolkodva (a videokártyát nem számolom bele a 100-ba). Valamint játékra 64bit és több, mint 4Gb RAM jobb választás, vagy az x86 még mindíg stabilabb játszani?

ismételten köszönöm szépen, h foglalkoztok a kérdéssel!

#6128 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 07. 15:45

Üzenet megtekintéseIdézet: wamzer - Dátum: 2012. 08. 07. 15:26

heló,

ebből akkor nem lett semmi, viszont, ha van rá időtök, aktualizáljuk a kérdést, tehát most mi lenne a legjobb vétel "játékgép" gyanánt? Egy nvidia gtx 570 adott a konfigban, e köré kellene megfelelő vas kb. 100 ezres limitben gondolkodva (a videokártyát nem számolom bele a 100-ba). Valamint játékra 64bit és több, mint 4Gb RAM jobb választás, vagy az x86 még mindíg stabilabb játszani?

- 2-4 magos proci, órajel 3 GHz és feljebb. Intel vagy AMD a szerelem?
- 2* 4 GB RAM, min 1600MHz-es.
- HDD kell-e? Min. WD Caviar Green/Blue/Black 500 GB.
- Alaplap: proci függvénye
- Oprendszer: Lehet Win XP/Win7 x64 dual boot-os nyugodtan.
- Táp: min. 450-500 W minőségi
- Ház kell-e?
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#6129 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 08. 14:17

Üzenet megtekintéseIdézet: wamzer - Dátum: 2012. 08. 07. 15:26

heló,

- Core i3 3.3G - 30k
- 2×4GB DDR3, órajel kb. hóttmindegy, ilyen extraórajeles, extrakésleltetéses vackokért kár bármennyi pluszpénzt adni - 10k
- HDD-ből bármit csak ne WD-t, marad a Seagate, 1 TB - 20k
- alaplap: ha nincs valami extra igény, akkor bármilyen 1155-ös lap, legyen azért rajta SATA3, 10/100/1000 LAN, és a PCIe x16 mellett x1 és hagyományos PCI is, jól jöhet - 15k
- oprencer: win7 x64. xp felesleges, ha csak kimondottan nincs valami sw-je, ami sehogy se megy win7-en - ár 0-30k ízlés szerint
- táp: 400w+ minőségi, ami ma már nem az FSP-t jelenti pl. Olcsójó: Chicony/Hipro - 10k

Ez így warezwindowssal 85k, legálissal 115k körül.

8 giga ram és emiatt az x64-es oprencer ajánlott, van már game, ami használ 3.25 GB-nél többet. Meg ma már ideológiailag is illik elfelejteni a 32 bites rendszereket. :)
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#6130 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 08. 15:53

Üzenet megtekintéseIdézet: EV6 - Dátum: 2012. 08. 08. 15:17

...
- HDD-ből bármit csak ne WD-t, marad a Seagate, 1 TB - 20k
...

Nagyon nem szereted te a WD-t. :D Oka? Szerelem vagy rossz tapasztalatok? :D

(Egy 80 gigás WD-t láttam bad szektorok szaporodása miatt behalni másfél év után, de azt rosszul szellőző házban, szerver funkciót betöltő PC-ben használták megállás nélkül.) Nekem kimondottan jó tapasztalataim vannak velük. Seagate egyébként nálam a 2. helyen van, több hely nem játszik. :-D

#6131 Felhasználó inaktív   BooBoo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 08. 15:56

Sziasztok! Sajnos az alaplapomat Gigabyte GA-MA78LMT-US2H elégette a tápom Chicony Hipro 430W. Garanciába visszakaptam a pénzemet és most alaplapot kell keresnem. Sajnos ugyanolyat már nem tartanak.
Ami fontos lenne, hogy "analóg" 5.1-et tudjon a hangfalrendszerem miatt
Szilárdtest kondenzátorok, AM3 foglalat, DDR3 RAM minimum 2 SLOT (4 jobb lenne), PCI-E 16x
Integrált VGA jó ha van, de nem feltétel.
Igazából a Gigabyte GA-880GM-D2H-ra gondoltam, ami a leírása alapján 7.1-et is tud, de csak 3 jack van a hátulján. Akkor ez most hogy? SPDIF Nekem nem jó, de nem is látok rajta csak usb-ket, ps2-ket, hdmi, dvi és d-sub-ot a 3 jack-en kívül.

#6132 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 08. 16:16

Üzenet megtekintéseIdézet: BooBoo - Dátum: 2012. 08. 08. 16:56

Sziasztok! Sajnos az alaplapomat Gigabyte GA-MA78LMT-US2H elégette a tápom Chicony Hipro 430W. Garanciába visszakaptam a pénzemet és most alaplapot kell keresnem. Sajnos ugyanolyat már nem tartanak.
Ami fontos lenne, hogy "analóg" 5.1-et tudjon a hangfalrendszerem miatt
Szilárdtest kondenzátorok, AM3 foglalat, DDR3 RAM minimum 2 SLOT (4 jobb lenne), PCI-E 16x
Integrált VGA jó ha van, de nem feltétel.
Igazából a Gigabyte GA-880GM-D2H-ra gondoltam, ami a leírása alapján 7.1-et is tud, de csak 3 jack van a hátulján. Akkor ez most hogy? SPDIF Nekem nem jó, de nem is látok rajta csak usb-ket, ps2-ket, hdmi, dvi és d-sub-ot a 3 jack-en kívül.

Gigabyte GA-880GM-UD2H jobb, de az is SPDIF-es. Mondjuk a hátlapon 6 db jack van.
Van mindkettő nekem, a D2H-val LYÓT szoptam, szar volt az alaplapi Realtech csip és szart rámenni a hálóra. Kellett bele tenni egy szintén ríltekes TP-Link kártyát (alaplapit letiltani) oszt lőn csoda.

#6133 Felhasználó inaktív   BooBoo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 08. 16:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 08. 08. 17:16

Gigabyte GA-880GM-UD2H jobb, de az is SPDIF-es. Mondjuk a hátlapon 6 db jack van.
Van mindkettő nekem, a D2H-val LYÓT szoptam, szar volt az alaplapi Realtech csip és szart rámenni a hálóra. Kellett bele tenni egy szintén ríltekes TP-Link kártyát (alaplapit letiltani) oszt lőn csoda.

Szerintem ha 6db jack van, akkor az jó, de az ára elég borsos. Az eredeti lapom 15.000 volt. Persze azt már nem lehet kapni, pedig Nekem tökéletesen megfelelt.

Szerk.: Erről mi a vélemény: MSI 870-C45 (770-es chipset)Úgy tűnik, hogy megfelel Nekem. Amennyiben persze valaki le nem beszél róla...
Mit lehet tudni erről a 770-es chipsetről? (Guglizok is, de a szakértők ugye...)

Szerkesztette: BooBoo 2012. 08. 08. 17:06 -kor

#6134 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 08. 18:38

Üzenet megtekintéseIdézet: BooBoo - Dátum: 2012. 08. 08. 17:39

Szerintem ha 6db jack van, akkor az jó, de az ára elég borsos. Az eredeti lapom 15.000 volt. Persze azt már nem lehet kapni, pedig Nekem tökéletesen megfelelt.

Szerk.: Erről mi a vélemény: MSI 870-C45 (770-es chipset)Úgy tűnik, hogy megfelel Nekem. Amennyiben persze valaki le nem beszél róla...
Mit lehet tudni erről a 770-es chipsetről? (Guglizok is, de a szakértők ugye...)

Akkor már miért nem AM3+ foglalatos lapra váltasz? Ha nem kell integrált VGA pl. egy jól felszerelt 870-es chipsetes 16 ezerért:

http://www.ipon.hu/w...me3_r2.0/184803

Kép

Kép

Idézet

7.1 CH HD Audio with Content Protection (Realtek ALC892 AUdio Codec)

"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#6135 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 08. 19:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 08. 08. 16:53

Nagyon nem szereted te a WD-t. :D Oka? Szerelem vagy rossz tapasztalatok? :D

(Egy 80 gigás WD-t láttam bad szektorok szaporodása miatt behalni másfél év után, de azt rosszul szellőző házban, szerver funkciót betöltő PC-ben használták megállás nélkül.) Nekem kimondottan jó tapasztalataim vannak velük. Seagate egyébként nálam a 2. helyen van, több hely nem játszik. :-D

Sajna tapasztalat, nem volt túl sok, olyan 5-6 db, önszántamból nem vettem, csak ha azzal jött laptop vagy desktopba épp nem lehetett kapni mást, de egyik se érte meg a garancia végét, hanem sunyi módon megbadsectorosodtak, vagy kattogni kezdtek, amíg meg működtek vibráció és hő volt csak amit produkáltak, szóval gariban mindig valami mást kértem helyettük. Mostanra meg maradt WD és Seagate, mint választási lehetőség, Hitachi már WD, ami sose jelent jót (ld. amikor a Sea megvette a Maxtort és elkezdtek fostaliga slim Maxtort árulni Sea matricával) Samsung már Seagate, bezárult a kör.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#6136 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 08. 20:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2012. 08. 06. 23:14

Helló.

Ezekből a boltokból 300-350 eur ig mit lenne érdemes megvenni? (eeepc, netbook,sub noti meg mitom én mi van ami belefér)

http://www.computeruniverse.net
http://www.mediamarkt.de/
http://www.notebook.de/

Általános felhasználásra lenne, net,videó, zene stb...

Erről vélemény?

http://www.computeru...x73br-ty010.asp

Vagy érdemesebb valmai i3-ast venni amiben ilyne intel szutyok vga van?
pl:
http://www.computeru...note-ts11hr.asp

Végül is filmezés (akár HD felbontásban is TV re kirakva ha lehetséges) netezés, skype, a fő irány, játék nem lesz.

Szerkesztette: Virus9AX 2012. 08. 08. 20:24 -kor

#6137 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 08. 20:25

Üzenet megtekintéseIdézet: BooBoo - Dátum: 2012. 08. 08. 17:39

Milyen proci megy bele?
Egy Athlon II X2 250-hez nem fogok combos lapot kínálgatni pl. ;)

Nem venném meg: MSI 870-C45. Borzalmasan gyík lap a specifikációja szerint.

#6138 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 08. 20:32

Üzenet megtekintéseIdézet: EV6 - Dátum: 2012. 08. 08. 20:30

Sajna tapasztalat, nem volt túl sok, olyan 5-6 db, önszántamból nem vettem, csak ha azzal jött laptop vagy desktopba épp nem lehetett kapni mást, de egyik se érte meg a garancia végét, hanem sunyi módon megbadsectorosodtak, vagy kattogni kezdtek, amíg meg működtek vibráció és hő volt csak amit produkáltak, szóval gariban mindig valami mást kértem helyettük. Mostanra meg maradt WD és Seagate, mint választási lehetőség, Hitachi már WD, ami sose jelent jót (ld. amikor a Sea megvette a Maxtort és elkezdtek fostaliga slim Maxtort árulni Sea matricával) Samsung már Seagate, bezárult a kör.

Tehát üzemeltetési tapasztalatod nincs róluk. Nótbukk nem mérvadó.

Nálam jól szellőző házban, ütés-rúgás-rázkódás nélkül mennek mindig. ZÉRÓ hibával. Típusra, szériára odafigyelek, nem szoktam friss, új csodákat venni. Min. egy év amíg a gyerekbetegségeket javítják. Na, ez után vásárolok.

Maxtor sem volt rossz. Ja, Sarki Pistike tunninggépében nem szabványos PCI frekivel, szellőzés nélkül, ütve-verve, rugdosva, persze, hogy pusztultak. :boa: Pistike.

#6139 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 08. 22:15

Kép

http://prohardver.hu...revlemezek.html
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#6140 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 09. 08:01

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2012. 08. 08. 19:38

Akkor már miért nem AM3+ foglalatos lapra váltasz? Ha nem kell integrált VGA pl. egy jól felszerelt 870-es chipsetes 16 ezerért:

http://www.ipon.hu/w...me3_r2.0/184803

Kép

Kép

Tényleg ez lesz a jó Booboo-nak.
(GA-880GM-UD2H már nem kapható.)

Téma megosztása:

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 305
  • 306
  • 307
  • 308
  • 309
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.