HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 313
  • 314
  • 315
  • 316
  • 317
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... IX. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#6281 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 10. 05. 17:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 10. 05. 17:31

Már pár updatelés óta csinálja (a beállításokat nem akarom elveszíteni, ezért nem akarom az egészet nullára legyalulni).

A beállításaid többféle módon is elmentheted.

1) Firefox menü -> Szinkronizálás (Sync). Itt nyitsz egy fiókot és lemented a felhasználói neveket, jelszavakat, előzményeket, beállításokat, addonokat, minden egyebet, titkosítva megy fel a Mozilla szerverére. Felírod a kulcsot hozzá (hosszú kód), vagy eszközt párosítasz hozzá és felírod a 3 PIN kódot.
Majd uninstallálod a Firefoxot, törölt le a profilmappát is. Utána mehet fel rá a legújabb FF. Ha fentvan, akkor Firefox menü -> Szinkronizálás (Sync) és itt beadod fiókadatokat, a kódokat, és visszaállít mindent, mintha újra sem lett volna telepítve.

2) Elmented a profilmappát, másold át valahova. Ezután uninsallálod a FF-ot, törölt le a profilmappát (vagy meg is hagyhatod, ha nem Windows rendszerpartíción van). Ezután újra feltelepíted a FF-ot. Az indítóikonján beállítod, hogy a firefox.exe mögött legyen ott a -profilemanager kapcsoló, és így indítod el. Létrehozol új profilt (jegyezd meg a nevét), és megadod a mappája elérési útjánál a te régi profilmappád elérési útját. Ezután úgy módosítod a parancsikont, hogy firefox.exe mögött megadod -p <profilod_neve>. Ha elindítod így, akkor visszakapsz mindent. Mégse ajánlom ezt a módszert, mert így lehet a hibajelenség is megmarad, ha a profil kuszálódott. Ez akkor jó módszer, ha csak újrainstalláltad a Wint, de megvan a régi, hibamentes profilmappa.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#6282 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 05. 17:43

XP-nek lassan az induló RAM az 512 MB, de ahhoz, hogy valamire használni is lehessen, kell az 1 GB...

A másik, hogy kell a HDD hely is, mert az belassítja ám rendesen, ha swappol egy jó töredezett merevlemezen. Erre vannak trükkök, a fix méretű swap, stb. de ha nincs hely, akkor kb. halottnak a csók.

Sajna a mai böngészők, a FF és a Chrome is rendesen zabálja a RAM-ot, ha valaki a sok lapos böngészést műveli (s ki nem?). Érdemes ránézni a folyamatokra és memória használat szerint sorba rendezni néha, tanulságos...

Csatolt kép: RAM.jpg

Gyula!

Ha használod az ASC-t, használd annak Startup Manager-ét is!

Csatolt kép: avc1.jpg
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#6283 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 05. 19:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2012. 10. 05. 15:30

Amúgy te mivel méred a memória kihasználtságát? 4 meg 8 giga! ne viccelj már! 1 giga megtöltéséhez már izzadni kell. Persze nem lehetetlen, ha valaki sok média izét tol eccerre (vagy ha valaki virtualizál).

...rendszer visszaállítást én se használom, legfeljebb manuálisan. Nagyobb (meg főleg apró noname programocskáknál) változtatások, telepítések előtt érdemes kipakolni a rendszer adatbázisokat (system.dat, user.dat, .ini-k meg ami kell). A windóz is ezt teszi, csak ott nem tudni, melyik milyen állapotot őriz, ezért érdemes sajátkezűleg felcímkézni: "régi videokártyával, csere előtt" vagy "x szervíz pakk telepítése előtt".

Azért találkozok furcsaságokkal: usb-s vinyón egy-némelyik bizonyos típusú fájlnál>tulajdonságok és félpercig darálja a C:-t (belső hdd), mintha átmásolná előbb, hogy tulajdonságokat mondhasson. Ez sem fájltípus függő, mert másiknál nem teszi. Fordítva is megy: C: jellemzőikor ráolvas a külső hdd-re is - illetve nyílván nem attól függ, hogy külső a lemez, csak itt a legfeltűnőbb/zavaróbb. Ezek a furcsaságok valahol mélyen a vindóz kernel bugyraiban... oszt csodálkounk mért lassú.

Kicsit offtopicok voltak, igaz. Annyiban kapcsolódik csak, hogy jó lehet még a régi gép is, nem rögtön új, ha máshol van a baj. Meg ez a lassú-gyors relatív. Egy 2-4-8 magos/giga ramos gépre win7-et (és pakkjait: új ofisz, stb) tolva nem biztos, hogy gyorsabb lesz, mint a jó öreg XP (bár az is attól függ, hogy 32/64 bit, 1/több magot kihasználja-e).

Apropó service pack... Mintha a kicsipuha elfelejtett volna ilyesmiket készíteni már pár éve. Kérdem én, miért? Felteszem a win7 sp1-et aztán 2 órán keresztül a szaros frissítéseket tehetem utána. Kurvára el vannak kényelmesedve.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#6284 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 05. 21:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 10. 05. 17:24

A beállításaid többféle módon is elmentheted.

Köszönöm a jótanácsokat.
Nem szeretek kiküldeni a gépből, pláne nem biztonsági adatokat (persze, az amerikai adatvédelmi törvény alapján (amit jópár programhoz el kell fogadni) bármit kiszedhetnek a gépemből.
Igazából csak a könyvjelző gyűjteményemet kellene kimentenem. Elvileg létezik ez a lehetőség, de ezt sem tudom elérni.
Egyenként kimásolni és vissza, pedig sok munka.
Lehet, az lesz, h vagy megpróbálok két böngésző között egy beállítások átvétele csiki csukit, vagy a könyvjelzőkön kívül mindet törlök és úgy csinálok egy netszinkronizálásos akciót.
Érdekes még ez az új profilos verzió is amit említettél. Lehet, ebben is van valamilyen lehetőség.
Alapértelmezésben hol tárolja a beállításokat (profil adatokat)?

Szerkesztette: Gyula2222 2012. 10. 05. 21:36 -kor

#6285 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 05. 21:56

Hm, lehet, h már nem ez a topik, de megvettem az új konfigot, végül egy 1 terás vincsivel, de ebből csak ~122 GB-t volt hajlandó leparticionálni az (ősöreg, 2002-es) XP install CD. Mit javasoltok? (XP3 telepítés után pl. megnövelni a partíciót? Több partíció?)

Még egy, már rég csináltam, ill. el se hiszem, hogy sikerült. kiírta a balloont, hogy aktiváljam a Windowst, aktiváltam, kiírta, hogy sikeresen aktiváltam. Ez ilyen egyszerű lenne?

Szerkesztette: Hülyesamu 2012. 10. 05. 22:22 -kor

#6286 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 05. 22:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Hülyesamu - Dátum: 2012. 10. 05. 22:56

Hm, lehet, h már nem ez a topik, de megvettem az új konfigot, végül egy 1 terás vincsivel, de ebből csak ~122 GB-t volt hajlandó leparticionálni az (ősöreg, 2002-es) XP install CD. Mit javasoltok? (XP3 telepítés után pl. megnövelni a partíciót? Több partíció?)

Még egy, már rég csináltam, ill. el se hiszem, hogy sikerült. kiírta a balloont, hogy aktiváljam a Windowst, aktiváltam, kiírta, hogy sikeresen aktiváltam. Ez ilyen egyszerű lenne?

Igen sajnos, beleszaladtál az SP (asszem az SP2) nélküli XP telepítő problémájába. Ha most telepítesz SP3-at, akkor a lemezkezelőben már hozzáférsz a lemez többi részéhez. De én a helyedben szereznék, vagy készítenék egy SP3-al integrált XP telepítőt, pl:

http://hogyan.org/xp-telepites-nlite

http://regen.hu/xp/1xpintegralas.html

S mi lett végül a gép? Benyomások?

Az aktiválással kapcsolatban valaki mondta, hogy talán az MS engedékenyebb lett az XP-vel, s ezt már én is tapasztaltam nemrégiben.

Szerkesztette: StSanya 2012. 10. 05. 22:54 -kor

"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#6287 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 05. 23:22

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2012. 10. 05. 23:52

Az aktiválással kapcsolatban valaki mondta, hogy talán az MS engedékenyebb lett az XP-vel, s ezt már én is tapasztaltam nemrégiben.

Üdv,
Hát egyelőre felbontottam egy sört annak örömére, hogy sikerült az aktiváció, és megspóroltam 30 ropit, tényleg nagy kő esett le a szívemről. (A másik nagy kő akkor fog, ha a már aposztrofált HKC tápot lecserélem, az itt említett Chicony cuccok nem voltak olyan drágák. Egyébként érdekelne a vélemény, van még a talonban egy 400W körüli, 6-8 éves Azona táp, igaz, SATA kábel nélkül, de van konverter ehhez, érdemes ebben hosszabb távon gondolkodni, vagy inkább vegyek újat/javíttassam az Enermaxot?)

A partícionálás gyorsan megoldódott, átméreteztem egy szigorúan kétes eredetű programmal (EaseUS), amíg viszonylag kevés adat volt rajta, most látom az 1 terát, viszont kellene valami lemezellenőrző proggi, biztos,ami biztos (nyilván az SP3 frissítés után).

Benchmarkolni még nem benchmarkoltam, pedig ez is kellene, megnézném, hogy a kétmagos proci hány szálat tud. (A szubjektív véleménynek nincs sok értelme, a régi gép 2002-es 1,6-os Celeron volt, 512 MB RAM-mal, és 10+ éves Win installal, gondold el, mekkora regisztrációs adatbázisa volt.)

Ja, a végén a konfig:
ASUS M5A78L-M/USB3
Athlon II X2 @3,4 GHz
4 GB Kingston KVR1333D3N9/4G memória
1 Terás Samsung vinyó

Szerkesztette: Hülyesamu 2012. 10. 05. 23:33 -kor

#6288 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 06. 07:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 10. 05. 22:21

Köszönöm a jótanácsokat.
Nem szeretek kiküldeni a gépből, pláne nem biztonsági adatokat (persze, az amerikai adatvédelmi törvény alapján (amit jópár programhoz el kell fogadni) bármit kiszedhetnek a gépemből.

Az adatokat titkosítva, tömörítve küldi el a Mozilla szerverére, a kulcs nálad marad. A titkosítási algoritmus AES256, szóval nem tudnak belenézni. Nem szednek le semmit a gépedről, neked kell mindig manuálisan szinkronizálni, csak az megy fel, amit beállítottál.

Igazából csak a könyvjelző gyűjteményemet kellene kimentenem. Elvileg létezik ez a lehetőség, de ezt sem tudom elérni.
Egyenként kimásolni és vissza, pedig sok munka.

A könyvjelzőket ki tudod menteni: Ctrl + Shift + B, "Importálás és mentés" gomb, Mentés vagy Exportálás. Nem nagy munka. El tudod menteni úgy is, hogy a profilmappából csak az places.sqlite fájlt mented el.

Érdekes még ez az új profilos verzió is amit említettél. Lehet, ebben is van valamilyen lehetőség.
Alapértelmezésben hol tárolja a beállításokat (profil adatokat)?

Alapértelmezésben XP alatt Win_meghajto:\Documents and Settings\felhasználo_neve\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\alapban_egy_kodolt_nev, Vista/Win7-nél Win_meghajto:\Users\felhasználo_neve\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\. Ha nem találod hol tárolja a beállításokat (profil adatokat), akkor meglátogatod az about:cache oldalt, ott írni fogja.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#6289 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 06. 11:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Hülyesamu - Dátum: 2012. 10. 06. 00:22

Üdv,
Hát egyelőre felbontottam egy sört annak örömére, hogy sikerült az aktiváció, és megspóroltam 30 ropit, tényleg nagy kő esett le a szívemről. (A másik nagy kő akkor fog, ha a már aposztrofált HKC tápot lecserélem, az itt említett Chicony cuccok nem voltak olyan drágák. Egyébként érdekelne a vélemény, van még a talonban egy 400W körüli, 6-8 éves Azona táp, igaz, SATA kábel nélkül, de van konverter ehhez, érdemes ebben hosszabb távon gondolkodni, vagy inkább vegyek újat/javíttassam az Enermaxot?)

A partícionálás gyorsan megoldódott, átméreteztem egy szigorúan kétes eredetű programmal (EaseUS), amíg viszonylag kevés adat volt rajta, most látom az 1 terát, viszont kellene valami lemezellenőrző proggi, biztos,ami biztos (nyilván az SP3 frissítés után).

Benchmarkolni még nem benchmarkoltam, pedig ez is kellene, megnézném, hogy a kétmagos proci hány szálat tud. (A szubjektív véleménynek nincs sok értelme, a régi gép 2002-es 1,6-os Celeron volt, 512 MB RAM-mal, és 10+ éves Win installal, gondold el, mekkora regisztrációs adatbázisa volt.)

Ja, a végén a konfig:
ASUS M5A78L-M/USB3
Athlon II X2 @3,4 GHz
4 GB Kingston KVR1333D3N9/4G memória
1 Terás Samsung vinyó

Nos, a régihez képest maga a mennyország! :laugh: Használd egészséggel!

Azért az SP3-at minél előbb nyomd ám rá, az alapkövetelmény! Anélkül én még a netre sem engedném ki!

Az Azona-ra se nagyon alapoznék... Enermax-ot nézesd meg, értelmes áron azt javíttatni kell.
"Mindörökké! Enter."

#6290 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 06. 12:50

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2012. 10. 06. 12:56

Nos, a régihez képest maga a mennyország! :laugh: Használd egészséggel!

Köszi mindenkinek a segítséget, én egyébként jó kompromisszumnak érzem a gépet (ár-érték-fejleszthetőség), a tervezett kereten belül a tervezett képességeket kaptam, ráadásul ASUS-t (a másik gépnek elsősorban az alaplapja dőlt ki).
A szekvencia egyébként az volt, hogy Opera install - SP1 - SP2 -SP3 - aktiválás - .NET 4.x a vidikártya miatt - minden más.

Egyébként most agyat vérzek, kezdtem volna átpakolni egy USB-s 3,5-ös külső case-zel a fájlokat, nem indult, eltört a táp kábele. 12V, 2A, eszembe jutott, hogy nekem van egy régebbi, nem működő ugyanilyen cuccom, hátha ugyanaz az áram, igen, de mint most kiderült, ott is a táp adta fel, ezenkívül most várok az eBay-en egy noteebook tápot (szintén a kábel tört el). Mi a f*szért nem tud Kína rendes kábelt gyártani, de komolyan.

Egyébként még lehet, h visszajövök nem sokára, mert van egy másik, hat éves gép, amire abszolút legolcsóbb, hasonló csere kellene (mobo-proci-memória), viszont Linuxos rendszer.

#6291 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 06. 19:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Hülyesamu - Dátum: 2012. 10. 06. 13:50

Köszi mindenkinek a segítséget, én egyébként jó kompromisszumnak érzem a gépet (ár-érték-fejleszthetőség), a tervezett kereten belül a tervezett képességeket kaptam, ráadásul ASUS-t (a másik gépnek elsősorban az alaplapja dőlt ki).
A szekvencia egyébként az volt, hogy Opera install - SP1 - SP2 -SP3 - aktiválás - .NET 4.x a vidikártya miatt - minden más.

Egyébként most agyat vérzek, kezdtem volna átpakolni egy USB-s 3,5-ös külső case-zel a fájlokat, nem indult, eltört a táp kábele. 12V, 2A, eszembe jutott, hogy nekem van egy régebbi, nem működő ugyanilyen cuccom, hátha ugyanaz az áram, igen, de mint most kiderült, ott is a táp adta fel, ezenkívül most várok az eBay-en egy noteebook tápot (szintén a kábel tört el). Mi a f*szért nem tud Kína rendes kábelt gyártani, de komolyan.

Egyébként még lehet, h visszajövök nem sokára, mert van egy másik, hat éves gép, amire abszolút legolcsóbb, hasonló csere kellene (mobo-proci-memória), viszont Linuxos rendszer.

Elegendő lett volna a szűz XP-re rögtön az SP3-al kezdeni, nem kellenek a korábbiak... De végül is tesztnek jó... :laugh:
"Mindörökké! Enter."

#6292 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 06. 20:02

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2012. 10. 06. 20:36

Elegendő lett volna a szűz XP-re rögtön az SP3-al kezdeni, nem kellenek a korábbiak... De végül is tesztnek jó... :laugh:

:)))

Jut eszembe: a lapon és a monitoromon is van DVI, találtam DVI-kábelt is, de amikor a D-Sub helyett a DVI-vel kötöttem őket össze, akkor nem nem ment jel a monitorra, üresjáratban volt. Mit toltam el? (Valami nagyon alap, gondolom.)

Még egy: az Enermaxot hol lehet javíttatni, van nekik valami szervizük?

Szerkesztette: Hülyesamu 2012. 10. 06. 20:17 -kor

#6293 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 06. 22:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Hülyesamu - Dátum: 2012. 10. 06. 22:02

:)))

Jut eszembe: a lapon és a monitoromon is van DVI, találtam DVI-kábelt is, de amikor a D-Sub helyett a DVI-vel kötöttem őket össze, akkor nem nem ment jel a monitorra, üresjáratban volt. Mit toltam el? (Valami nagyon alap, gondolom.)

Még egy: az Enermaxot hol lehet javíttatni, van nekik valami szervizük?

A táp miatt írj neki egy PÜ-t, hátha elvállalja a javítást: didyman

DVI-ből létezik többféle is. Ha pl az alaplapon DVI-D/I van, a monitoron meg DVI-D (vagy fordítva) és "találtál a szekrény mögött" egy DVI-A kábelt, akkor ez így összekötve nem fog képet produkálni a kábel miatt.

Kép

A másik. Én már nem erőltetném annyira az XP-t az új konfiggal, kipróbálhatnád a win7-et hátha megtetszik.
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#6294 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 07. 18:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2012. 10. 06. 23:19

A táp miatt írj neki egy PÜ-t, hátha elvállalja a javítást: didyman

...

A másik. Én már nem erőltetném annyira az XP-t az új konfiggal, kipróbálhatnád a win7-et hátha megtetszik.

Egy 1 terás vinyóra lehet tenni egy 50 gigás partícióra XP SP3-at, egy 100-asra Win7-et - a Win7 boot managere megoldja a duál boot lehetőséget, a maradékot meg egybe kell partícionálni adatnak oszt jó idő. (Majd elfelejtettem, mindegyik partíció legyen elsődleges NTFS partíció!)
Megmaradhatnak a bevált XP-s progik is, lehet ismerkedni a Win7-tel is, az adatpartícióhoz meg hozzáfér mindegyik Win verzió.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#6295 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 08. 11:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2012. 10. 05. 20:59

Apropó service pack... Mintha a kicsipuha elfelejtett volna ilyesmiket készíteni már pár éve. Kérdem én, miért? Felteszem a win7 sp1-et aztán 2 órán keresztül a szaros frissítéseket tehetem utána. Kurvára el vannak kényelmesedve.

Teljesen igaz. Ettől nekem is ki van már a picsám nagyon. Legközelebbi telepítésnél bevetem a WSUS Offline Update-et. Májkrémszafték igyekezhetnének az XP SP4-gyel (bár egyes cikkek szerint nem lesz ilyen), és a Win7 SP2-vel.

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 10. 07. 19:22

Egy 1 terás vinyóra lehet tenni egy 50 gigás partícióra XP SP3-at, egy 100-asra Win7-et - a Win7 boot managere megoldja a duál boot lehetőséget, a maradékot meg egybe kell partícionálni adatnak oszt jó idő. (Majd elfelejtettem, mindegyik partíció legyen elsődleges NTFS partíció!)
Megmaradhatnak a bevált XP-s progik is, lehet ismerkedni a Win7-tel is, az adatpartícióhoz meg hozzáfér mindegyik Win verzió.

Sőt, egy Ubuntu 12.04.1 x64 is rámehet WUBI telepítővel, úgy nem kell particionálni, hanem az NTFS partíción belül egy fájlba települ és beteszi magát a Win bootloaderáébe. Így kockázat nélkül Linuxszal is lehet ismerkedni. Esetleg virtuális gépre is fel lehet dobni a Win7-et vagy az Ubuntut és akkor rebootolgatni sem kell.

Szerkesztette: Raynes 2012. 10. 08. 11:33 -kor

#6296 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 08. 16:59

adott notimban egy ilyen VGA:

Kép

maga a téma nem lényeg, csak a sárga kompozit kivezetés. az hány pólusú? elvileg 2 elég, de hátul 3 beforrasztott tüske van.
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#6297 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 09. 04:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 10. 08. 12:31

Teljesen igaz. Ettől nekem is ki van már a picsám nagyon. Legközelebbi telepítésnél bevetem a WSUS Offline Update-et. Májkrémszafték igyekezhetnének az XP SP4-gyel (bár egyes cikkek szerint nem lesz ilyen), és a Win7 SP2-vel.

És ez hogy működik? A legújabb verzió belőle 1.8mb. Ebben nem hiszem hogy minden frissítés benne van...
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#6298 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 09. 07:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2012. 10. 09. 05:17

És ez hogy működik? A legújabb verzió belőle 1.8mb. Ebben nem hiszem hogy minden frissítés benne van...

Ha kész a hagyományos módszerrel a frissítés, fent van mind, akkor elindítod ezt a progit és elmented vele a frissítéseket, be tudod jelölni, hogy melyeket mentse el. Legközelebb, újabb Win reinstall után csak újra előszeded ezt a progit, és fel fog passzintani minden elmententett frissítést, nem kell Windows Update-ezni.

#6299 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 09. 07:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2012. 10. 09. 05:17

Én XP-re használom a WSUS-t, rendszeresen lehúzom vele, illetve ráfrissítek, most per pill 1 GB méretű a telepítő könyvtár. SP3-as XP telepítése után elindítom, s _majdnem_ minden frissítést feltol. Van ugyanis néhány frissítés, ami csak online jön le. Nem netre kötött gép, illetve lassú net esetén hasznos nagyon.

Ez a frissítő:

Csatolt kép: wsus1.jpg

Ez pedig a telepítő:

Csatolt kép: wsus2.jpg
"Mindörökké! Enter."

#6300 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 09. 10:29

Köszi!

Téma megosztása:

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 313
  • 314
  • 315
  • 316
  • 317
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.