Kedves fórumtársak!
Jelenlegi rendszeremet öt évvel ezelőtt raktam össze, akkor foglalkoztam utoljára a tesztek olvasgatásával és a benchmark-ok világával. Hamarosan szeretnék egy nagyobb update-et, de ember legyen, aki most belecsöppenve a hardware piacba, kiigazodik.
Az anyagi források teljes lenullázásának elkerülése végett valószínűleg nem egyből cserélném a teljes konfigot hanem 2-3 hónap leforgása alatt, kihasználva a fekete péntek, a karácsonyi s egyéb akciókat.
Hogy milyen legyen az új alaplap, egyszer a procit kellene meghatározzam. Nem vagyok egyik vagy másik mellett sem elkötelezve és AMD vs Intel háborút sem szeretnék kirobbantani itt. Beleolvasgatva néhány tesztbe, és nézegetve néhány előre összerakott gaming gépet az intel proci tűnik nyerőnek. Ebből is az i5, bár itt jön is az első kérdés, hogy játékok fsp tesztjében veri az AMD X8 FX 8350-et ellenben ez jelentősen olcsóbb.
Fontos lenne az ár/teljesítmény legjobb arányának szem előtt tartása, illetve legalább ennyi időre szeretném összerakni mint a jelenlegi PC-m.
Amit kinéztem:
CPU: i5-4690K Box
Alaplap: MSI B85-G43 GAMING
SSD: Samsung 840 EVO Basic, 2.5", 250GB
Mem: Kingston HyperX FURY 8GB
VGA: ezzel még várjunk, valószínűleg a sorrendben is ez lesz az utolsó, ami cserélődik
A fenti alkatrészek minimális informálódás utáni benyomások alapján lett kiválasztva. Lehet igazolni vagy cáfolni.
Jelenlegi konfigom:
Asus M3N72-D
AMD Athlon 64 x2 5600+
Gel 2x2GB
Saphire (?) Radeon HD 4830 512 mb ddr3
3 vinyó (ezek maradnak háttértáraknak)
FSP 400W – ez nem tudom fogja-e bírni az új cuccokat
Elvileg csak az alaplap+proci csere kell egyszerre történjen a többi kompatibilis kellene legyen a folyamatos cseréhez.
És a legfontosabb, hogy mire is kell? Hétköznapokban fotók feldolgozása, videók vágása és amikor az idő engedi (egyre kevesebbszer), akkor játék. Milyen játék? Minden ami izgalmas és szép és jól megy a gépemen.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Szerkesztette: KBoti 2014. 09. 14. 07:40 -kor