HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 346
  • 347
  • 348
  • 349
  • 350
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... IX. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#6941 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 07. 18. 08:46

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2015. 07. 18. 08:03

És amikor rájössz, hogy még azzal se megy úgy, mint egy fele/harmad annyiba kerülő PC-n, akkor pedig garantáltan földhözbaszod a kalapod.. :)

Cserébe mobil, minthogy az a lényege :)

Szerencsére a játékot nem a grafika minősége határozza meg, amihez nagy zörgő láda kell :)
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#6942 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 18. 08:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 07. 18. 09:46

Szerencsére a játékot nem a grafika minősége határozza meg, amihez nagy zörgő láda kell :)

Ez igaz, csak manapság egy jó játék és a brutál grafika kéz a kézben jár..

Ha kiadnék fél milliót, akkor igenis elvárnám, hogy maximális legyen a játékélmény és nem esne túl jól, ha a szomszéd pistike kiröhögne, hogy neki a feléből vagy harmad áron 100x jobban fut nála minden a zörgő ládáján...

Mellesleg ez is csak addig fog nekem zörögni, amíg nem találok egy megfelelő hűtőt hozzá.
A kiterjedésével meg semmi bajom. A szoba sarkában bőven elfér..
Witcher3-azni meg nem megyek ki a parkba. :)

#6943 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 18. 08:58

Nem feltétlenül nagy, és zörgő. De szerintem mindenki eldönti magának, hogy mire van szüksége. Egyébként egy kisebb házban, rendes ventikkel, jó táppal nagyon halkacska tud lenni.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#6944 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 18. 09:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 07. 18. 09:43

A játékokat sem tudják megvenni, amúgy, a többség lopja.

Sajnos ez így van.
De ez szerintem nagyjából annak köszönhető, hogy a magyar átlagfizetésekhez mérten nagyon drága kb. minden. :(

#6945 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 18. 09:03

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 07. 18. 09:58

Nem feltétlenül nagy, és zörgő. De szerintem mindenki eldönti magának, hogy mire van szüksége. Egyébként egy kisebb házban, rendes ventikkel, jó táppal nagyon halkacska tud lenni.

Biza. :)
Az előző gépem pl. annyira halk volt, hogy a vinyó volt a leghangosabb benne.
Azóta van SSD-m is, úgyhogy ha megtalálom a megfelelő hűtőt, akkor remélhetőleg elég silent lesz a dolog...

#6946 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 18. 09:12

Szerintem többnyire azért meg lehet venni. Ha nem is megjelenéskor, de steamen is elég sok minden rotálódik akciókban.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#6947 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 18. 11:56

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2015. 07. 18. 09:03

És amikor rájössz, hogy még azzal se megy úgy, mint egy fele/harmad annyiba kerülő PC-n, akkor pedig garantáltan földhözbaszod a kalapod.. :)

Pontosan. És azt még csak upgradelni se lehet, vagy legalábbis csak nagyon korlátozottan. A játékgépbe majd bevágom azt a gtx 960-at amit nemrég vettem, aztán majd meglátom. Most akartam a hétvégén, csak sajna lebetegedtem, így ez most nem lesz. Lényeg, hogy már megvan... :)
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#6948 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 18. 12:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 07. 18. 10:43

A játékokat sem tudják megvenni, amúgy, a többség lopja.

Monnyuk a GTA V-öt konkrétan megvettem eredetiben, csak még nem igazán volt időm foglalkozni vele.

#6949 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 18. 12:08

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2015. 07. 18. 10:57

Pontosabban, a játékmenet fel van áldozva a grafikai őrültségek oltárán. Van ugyan benne akármilyen FSAA, meg ilyen blur, meg amolyan shader, meg hiperszuperemzéperikszjelentkezz ultra, viszont végigtolhatod egy hosszú nap alatt. Abban Gabibácsinak igaza van, hogy a mostani játékok inkább hasonlítanak valamiféle techdemóra, mint régi, igazi, oldskúl játékra. Valamelyik este, a legelső "ajtónyitogatós" Wolfenstein-játékkal szórakoztam, ami ugye 1,44 MB volt, felfért egy floppyra. És lekötött egy egész estén át, pedig pixeles a grafika, a hang is olyan amilyen, stb. Mégse zavaró, hanem inkább szórakoztató (egy ideig, haha!).

Szerkesztette: Macikák 2015. 07. 18. 12:09 -kor

#6950 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 18. 12:51

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2015. 07. 18. 09:57

Ha kiadnék fél milliót, akkor igenis elvárnám, hogy maximális legyen a játékélmény és nem esne túl jól, ha a szomszéd pistike kiröhögne, hogy neki a feléből vagy harmad áron 100x jobban fut nála minden a zörgő ládáján...

Mellesleg ez is csak addig fog nekem zörögni, amíg nem találok egy megfelelő hűtőt hozzá.
A kiterjedésével meg semmi bajom. A szoba sarkában bőven elfér..
Witcher3-azni meg nem megyek ki a parkba. :)

Tényleg arra gyúrsz hogy a szomszéd pistike kiröhög-e vagy sem?
Te ennél azért sokkal értelmesebb vagy.

#6951 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 18. 12:53

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2015. 07. 18. 10:00

Sajnos ez így van.
De ez szerintem nagyjából annak köszönhető, hogy a magyar átlagfizetésekhez mérten nagyon drága kb. minden. :(

Ez azért kifogás... Egyrészt játékot venni nem létszükséglet, másrészt én ipadra mindent megvettem, csak amigán warezolok, mert ott abandon kb minden.
Nyilván ha 10-20 ezer egy játék az durva, de szerintem steamen meg akcióban sok olcsó gáma is van.

#6952 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 18. 12:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2015. 07. 18. 13:08

Pontosabban, a játékmenet fel van áldozva a grafikai őrültségek oltárán. Van ugyan benne akármilyen FSAA, meg ilyen blur, meg amolyan shader, meg hiperszuperemzéperikszjelentkezz ultra, viszont végigtolhatod egy hosszú nap alatt. Abban Gabibácsinak igaza van, hogy a mostani játékok inkább hasonlítanak valamiféle techdemóra, mint régi, igazi, oldskúl játékra. Valamelyik este, a legelső "ajtónyitogatós" Wolfenstein-játékkal szórakoztam, ami ugye 1,44 MB volt, felfért egy floppyra. És lekötött egy egész estén át, pedig pixeles a grafika, a hang is olyan amilyen, stb. Mégse zavaró, hanem inkább szórakoztató (egy ideig, haha!).

Hát igen, a szememben egy jó ötlet sokkal többet ér mint a grafika. Szerintem ezzel sokan vagyunk így.

#6953 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 18. 17:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2015. 07. 18. 13:08

Pontosabban, a játékmenet fel van áldozva a grafikai őrültségek oltárán. Van ugyan benne akármilyen FSAA, meg ilyen blur, meg amolyan shader, meg hiperszuperemzéperikszjelentkezz ultra, viszont végigtolhatod egy hosszú nap alatt. Abban Gabibácsinak igaza van, hogy a mostani játékok többsége inkább hasonlítanak valamiféle techdemóra, mint régi, igazi, oldskúl játékra. Valamelyik este, a legelső "ajtónyitogatós" Wolfenstein-játékkal szórakoztam, ami ugye 1,44 MB volt, felfért egy floppyra. És lekötött egy egész estén át, pedig pixeles a grafika, a hang is olyan amilyen, stb. Mégse zavaró, hanem inkább szórakoztató (egy ideig, haha!).

Így, ezzel kis kiegészítéssel egyetértek veled.
De azért hálistennek akad a sok techdemo közepette némi kivétel is, amiket kár lenne kihagynom az életemből azért, mert nagyobb és esetlegesen (remélhetőleg nem sokáig) zörgős a gépem.

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 07. 18. 13:51

Jah nem, akkor félreértelmezted...
A lényege inkább a másik fele lett volna a mondandómnak, miszerint nagyon nem szerettem volna 2-3x drágábban venni egy olyan eszközt, amin fele annyira sem menne az új játékok többsége.
A hordozhatóságra pedig játékgép esetén nincs szükségem, ugyanis csak otthon játszom, nyugodt körülmények közt, nagy TV-n és 5.1-es hanggal megtámogatva..

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 07. 18. 13:54

Hát igen, a szememben egy jó ötlet sokkal többet ér mint a grafika. Szerintem ezzel sokan vagyunk így.

Én is így vagyok ezzel, de a régi játékok mai szemmel sajnos nekem már olyanok, mint a Bud Spencer és Terence Hill filmek.
Gyerekkoromban nagyon tetszettek, de ma már inkább nevetségesnek hat.
És hidd el vannak a mai játékokban is gyöngyszemek, csak sajnos egyre ritkábban.
Vaciláltam is emiatt, hogy érdemes-e új gépet vennem, de ahogy utánanézegettem az érkező címeknek, úgy döntöttem bevállalom a kockázatot.
Eddig hálistennek nem bántam meg, csak ebbe a hűtőméziériába futottam bele, ami viszont remélhetőleg hamarosan orvosolva lesz.

#6954 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 18. 19:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 07. 18. 14:51

Nem, abban meg Chris77-nek van igaza, hogy a dolog megfordult. Amikor életem legelső PC-jét kaptam, 1994/95 telén (még leírni is borzasztó), akkor még ugye a DOS-os játékok mentek, meg a szöveg, hogy "Ó, jó lesz ám a legócskább gép is, mert csak játékra kell!". Magam mondjuk meló céljára kaptam, de ez más történet. Mára viszont a játékokhoz kell a legbikább gép: minél több RAM, jó nagy HDD, videókártyák közül se épp a 8-ezres, stb. Munkára viszont még a retró Tualatin gépem is jó lenne... :)

Szerkesztette: Macikák 2015. 07. 18. 19:13 -kor

#6955 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 18. 20:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2015. 07. 18. 20:09

Nem, abban meg Chris77-nek van igaza, hogy a dolog megfordult. Amikor életem legelső PC-jét kaptam, 1994/95 telén (még leírni is borzasztó), akkor még ugye a DOS-os játékok mentek, meg a szöveg, hogy "Ó, jó lesz ám a legócskább gép is, mert csak játékra kell!". Magam mondjuk meló céljára kaptam, de ez más történet. Mára viszont a játékokhoz kell a legbikább gép: minél több RAM, jó nagy HDD, videókártyák közül se épp a 8-ezres, stb. Munkára viszont még a retró Tualatin gépem is jó lenne... :)

Akkoriban én c64-en játszottam és egy kölcsön xt-n szakdogát írtam :)
A világ meg nem fordult meg, mindig is játékra kellett az erős vga, sok memória.

#6956 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 19. 01:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 07. 18. 22:27

Akkoriban én c64-en játszottam és egy kölcsön xt-n szakdogát írtam :)
A világ meg nem fordult meg, mindig is játékra kellett az erős vga, sok memória.

Na, ezt inkább ne forszírozzuk -- én az első szakdogámat táskaírógépen kalapáltam, indigóval, német nyelven -- volt öröm mikor egy oldal teleírása után vettem észre, hogy fordítva tettem be az indigót, mert már olyan fáradt voltam. Szerintem a számítógépet is csak azért kaptam, mert zavarta a szüleimet az állandó ratata, csak voltak olyan tapintatosak, hogy nem mondták... :)

A PC-s dologra én meg úgy emlékszem, Te másképp, nem probléma. Mondjuk a fentiekből adódóan én az a ritka állatfaj vagyok, aki jóval előbb dolgozott a PC-n, mint hogy játszott volna. Arra is emlékszem még, hogy az ősidőkben a hangkártyás PC-t már nagyképűen "multimédia PC" névvel illették -- mai szemmel eléggé vicces ez már... :)

Szerkesztette: Macikák 2015. 07. 19. 01:13 -kor

#6957 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 19. 09:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2015. 07. 19. 02:13

Na, ezt inkább ne forszírozzuk -- én az első szakdogámat táskaírógépen kalapáltam, indigóval, német nyelven -- volt öröm mikor egy oldal teleírása után vettem észre, hogy fordítva tettem be az indigót, mert már olyan fáradt voltam. Szerintem a számítógépet is csak azért kaptam, mert zavarta a szüleimet az állandó ratata, csak voltak olyan tapintatosak, hogy nem mondták... :)

A PC-s dologra én meg úgy emlékszem, Te másképp, nem probléma. Mondjuk a fentiekből adódóan én az a ritka állatfaj vagyok, aki jóval előbb dolgozott a PC-n, mint hogy játszott volna. Arra is emlékszem még, hogy az ősidőkben a hangkártyás PC-t már nagyképűen "multimédia PC" névvel illették -- mai szemmel eléggé vicces ez már... :)

Én is így voltam, akkoriban a pc-k még nem voltak játékra alkalmasak, hercules graf, prüttyögés :)
A hangkártyás, vga-s, cd-s pc-ket hírdették mindenhol multimédiásnak, persze win 3.1-gyel :)

#6958 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 19. 11:59

Akkori PC-khez képest a C64 egy kis Arcade gép volt, plusz annál is több, mert kalandjátékok, stratégiák. Az Amiga meg egyenesen játékgépnek lett tervezve, szuper hardverrel.

Idézet

#6959 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 07. 19. 22:46

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2015. 07. 18. 18:39

Én is így vagyok ezzel, de a régi játékok mai szemmel sajnos nekem már olyanok, mint a Bud Spencer és Terence Hill filmek.
Gyerekkoromban nagyon tetszettek, de ma már inkább nevetségesnek hat.

Azért egy jó Metal Slug vagy társai célhardveres kivitelben nem lesz rossz. Csak kicsit elméreteztem és nehezen lesz szállítható, szóval jó eséllyel eladom és építem a következőt :-D
Make love not Wor.

#6960 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 07. 19. 22:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 07. 18. 13:53

Ez azért kifogás... Egyrészt játékot venni nem létszükséglet, másrészt én ipadra mindent megvettem, csak amigán warezolok, mert ott abandon kb minden.

Kb. 2 éve belefutottam egy EUs határozatba (hivatkozást véletlenól sem tudok hozni), csak annyira nem hirdették, hogy amit már nem lehet megvenni ezekből a régi vackokból, az szabadon felhasználható. Sega és a többiek kicsit kapálóztak a jogokért, hogy csak azt nyomhatod emulátorban, aminek a ROMja a kezedben van és tessék megvenni, de lehűtötték őket. Azóta jobban terjednek egyben a MAME játékok is, aztán újra nekiláttam.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 346
  • 347
  • 348
  • 349
  • 350
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.