Idézet: -Turbo- - Dátum: 2008. dec. 13., szombat - 7:09
most csak a "csakazértisellentmondok" üzemmódba kapcsoltál?
2giga elég? azt vettem le a korábbi hszekből hogy nem igazán vagy tisztában a mai játékok igényeivel, erőviszonyaival. xp mellé SEM elég a 2 giga, de az ember minek rajon fel xpt?
egyrészt az általad oly nagyra tartott hd 4000 széria egyetlen igazi (elméleti) előnye elvész, hisz az xp csak dx9et tud.
másrészt ilyen hw magasságokban ugyanolyan sebességet nyújt minkét oprendszer, de a vistában legalább több új funkció van. ja, és windows7? ennyire biztos hogy olyan kibaszottjó lesz? mondjuk "várni" rá fölösleges ha az ember most veszi a gépet. addigra már lehet hogy lesz vista sp2 és ha az megfelel az igényeknek akkor
minek váltani? dx11 lesz vistára is. xpre persze nem.
egéybként meg bizony, 8800 facelift, és?az ati hányszor csinált ilyet? az meg pláne vicces hogy gamer pcben az a 20watt (vagy kevsebb) fogyasztás különbség legyen a döntő(ráadásul pláne vicces hogy a powerplay ellenére idleben ugyanannyit eszik mindkét vga)
Jajjmá
Most miért rakjak fel én vagy a kérdező vistát?
(kötözködés nélkül írhatsz pár érvet amiért megéri)
2, 3 és 4 (ből amit látott) giga memóval is használtam a gépem. Játékoknál kb olymindegy volt (crysis és fc2 profitál picit belőle) főleg a grafikus programjaimnál volt egy kis változás. Bár a photoshop remekül van megírva így bármennyi memóriát felemészt, megoldás hogy időnknt bezárja az ember.
Mik használják ki normálisan és címzik is ki normlisan a több memóriát? És ezek közül melyiknél nem fog vissza a vinyó? (Értsd ha valami be is tölt pl 2 gigát memóriába mennyi idő mire azt vinyóról benyomja?)
Ezért írtam hogy tapasztalataim alapján 2 giga általában elég, nem akadékoskodni akarok.
Persze nem árt a több, olcsó is most, de az volt a kérdés mi az ami elég.
A mostai dx10es programok még nem alapjaiban dx10re írt gammák, sokat még nem profitálunk belőle. (VGAnál írtam is hogy ebből úgyse látunk
most gyk semmit.)Ha sokat profitálnánk ÉS egy kiforrott normális erőforással és nem félnapos átalakítással használhatóvá tehető oprendszer lenne a vista én is azt használnám meg sokan.
Mire dx10es gammák ott tartanak hogy normális dx10esek lesznek addigra itt a vista facelift, alias windows7, gondolo olvastál már róla pár dolgot nem kell bemutatnom. Van vistám is, cégnél is sok gépen az van; igaz főleg garázda szemmel,( azaz akkor találkozok a géppel ha baj van) nézem mert sokkal több probléma van vele mint xpvel. Persze, még relatív új, relatív elbaxták, ezért várunk ki sokan.
Ahh, több új funkció. Hja, kár hogy 95%ban az üzleti szférának vannak benne fejlesztések! Hasznosak, jók is, bár megint akkor van értelme ha teljesen az ő elképzelésik szerint csinálod ami biztonságtechnikailag meg pár szempontból nem jó, így melóban sem igazán pártolom ezek kiaknázását (user nem tudja mit hova mentett, minden nyomi alap win könyvtáar használni kell és abbapakolni akkor működneka közös dolgok, mindenre ms programot kell használni, stb.)
Előzetesek alapján a vista leggyengébb pontjain javítanak win7el, kompatibilitás, erősforráspazarlás.
Van vista sp2, nézz utána milyen hihetetlen sokat javított... (Energiáit már a w7be fektetik.)
XPvel ugyanaígy vagyok, egyelőre kettőt előre másfelet hátra az xpről a vistára váltás,akkor meg még minek váltani?
Szerkesztette: MC Pite 2008. 12. 13. 12:38 -kor