HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... IX. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#1081 Felhasználó inaktív   Randal 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 04. 19:19

Bassus gyerekek. Ne mondjátok már, hogy egy sima közepes ház nem elég egy középkategóriás gépnek:S
Nem lesz ezen semmi extra tuning meg ilyesmi.

#1082 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 04. 19:28

Nem a tuning... rakj bele egy 8800gt-t :D
Persze egy 4670 kiválthatja, csak közölve lett hogy szűkös. (meg vékony, meg hangos meg... meg, de az mástészta)
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1083 Felhasználó inaktív   Randal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 04. 19:39

4670 helyett egy 4830 lesz benne:) Nemtom az méreteiben mekkora. Hiába, én azt hittem, hogy a miniatürizálás korszakát érjük, de ezek szerint nem:D

Közbe itt más fórumon mondják, hogy hiába fejlettebb a P43, mégiscsak a P45 butítása. viszont teszteknél meg a P35 leváltójának írják. Tehát elméletileg jobb nála.
Csak azért írom ezt, mert nem értek annyira hozzá, és szerintem ha valami újabb és többet tud mint a régebbi, akkor elméletileg jobb is és korszerűbb, időtállóbb.
Hogy a P43 tovább fogja-e húzni mint a P35 az a kérdés.

Szerkesztette: Randal 2009. 01. 04. 19:43 -kor

#1084 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 04. 19:45

Sajnos nem fotóztam le amikor egy hasonló asus házba beleprésletem egy GTX260-at. Merevlemezek nem fértek el tőle, kb félcenti híján a 3,5"-os helyekbe is beért. Kipróbáltam oldallal együtt, egy régebbi játéknál (semmi tuning), olyan levegőt fújt ki a vga, hogy szószerint égette a kezemet. Gyorsan kilőttem, és átpakoltam a jó régi ocsmány szerver házikóba. Igaz így hangos. Nagyon. De jólszellőzik, csupa lyuk, jó helyen vannak a ventik. 20e környékén lehet még kapni itt ott ezt a típust amit használok. Csak ajánlani tudom.
ASUS TA-B7-be még egy régi 5-6 éves gépnek is melege van. Pedig az nem nagyon melegedett a másik házban.

Szerkesztette: Primary 2009. 01. 04. 19:48 -kor

#1085 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 04. 20:32

cm690-est kell venni.
pite nem szereti, mert tiszta lyuk (van benne 5db 12-es venti hely) de én nagyon meg vagyok vele elégedve. 15-18k huf
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#1086 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 04. 20:44

Jó ház, Elite is jó!
Én csak azt mondom aki _halk_ gépet akar összerakni (nálam sokan mondják hogy éjjelente tölteni fog, nappal se nagyon akarják hallani, etc) annak nem a legmegfelelőbb.

A 'bajom' hogy olcsó házaknál is kikoptak a normáisabban szellőző de nem szétluggatott házak, amikbe lehetett olcsó nem meleg és halk vasakat építeni. Mindig volt 1-2-3 ház amit szerettem 5-6k környékén, de most atx méretben nem tudok ilyet mondani mert hiába kap halkventis vgat, hiába kap arctic/glacialtec prochűtőt és ventiket, mikor tölcsér nyomja ki a prochűtő hangját, tenyérnyi luk van  a vga hűtő mellett.
//Az viszont tény hogy picit elfogult vagok antec fele, szerencsére pár jó kuckójukba építettem és nagyon meggyőzőek, azért merem ajálngatni. :respect:
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#1087 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 04. 20:51

Navégre...
http://www.asus.com/products.aspx?l1=1&l2=...562&modelmenu=1

#1088 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 04. 21:54

Idézet: MC Pite - Dátum: 2009. jan. 4., vasárnap - 21:44

Jó ház, Elite is jó!
Én csak azt mondom aki _halk_ gépet akar összerakni (nálam sokan mondják hogy éjjelente tölteni fog, nappal se nagyon akarják hallani, etc) annak nem a legmegfelelőbb.

A 'bajom' hogy olcsó házaknál is kikoptak a normáisabban szellőző de nem szétluggatott házak, amikbe lehetett olcsó nem meleg és halk vasakat építeni. Mindig volt 1-2-3 ház amit szerettem 5-6k környékén, de most atx méretben nem tudok ilyet mondani mert hiába kap halkventis vgat, hiába kap arctic/glacialtec prochűtőt és ventiket, mikor tölcsér nyomja ki a prochűtő hangját, tenyérnyi luk van  a vga hűtő mellett.
//Az viszont tény hogy picit elfogult vagok antec fele, szerencsére pár jó kuckójukba építettem és nagyon meggyőzőek, azért merem ajálngatni. :respect:

Ez a ház+táp kérdés örök kérdöjel lesz. Én azt mondom aki egy nem tök alap gépet akar összerakni annak legalább 25k kell rászánia ezekre.
ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

#1089 Felhasználó inaktív   Mailer Daemon 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 01. 05. 17:38

Szasztok,

kis helpet kérnék, alaplapot szeretnék venni.

Mindegy, hogy amd vagy intel platform, nem húz a szívem egyik felé sem  :p

Amit tudnia kéne:

- legyen rajta integrált videókari (később lesz csak zseton egy normálisabb vga-ra)
- nembaj ha van integrált audio, lan, stb... (talán ez ma már mindegyiken van...)
- stabil, megbízható (NEM tuningolni kell, csak arra, hogy ha napokig szükséges, akkor is menjen fagyás nélkül)
- min. 4GB memóriát tudjon kezelni (gondolom ez sem nagy elvárás...)
- proci támogatás: na igen, ebben a témában nem vagyok otthon most, a lényeg, hogy normális teljesítményű kétmagost bele lehessen pakolni (ezt sem akarom tuningolni)
- PCI-E

Tudom ez így nem túl konkrét, de van esetleg vmi márkás, megbízható lap, amit érdemes mostanság megvenni? Ja, ha lehet, akkor max. 20K-ig.

Pl. egy ilyen 10K-s Gigabyte mennyire lehet jó választás:
http://www.argep.hu/...uct_678584.html

thx előre is,
MD  :up:

Szerkesztette: Mailer Daemon 2009. 01. 05. 17:40 -kor

MD

#1090 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 05. 18:02

Idézet: Mailer Daemon - Dátum: 2009. jan. 5., hétfő - 18:38

Szasztok,

kis helpet kérnék, alaplapot szeretnék venni.

Mindegy, hogy amd vagy intel platform, nem húz a szívem egyik felé sem  :p

Amit tudnia kéne:

- legyen rajta integrált videókari (később lesz csak zseton egy normálisabb vga-ra)
- nembaj ha van integrált audio, lan, stb... (talán ez ma már mindegyiken van...)
- stabil, megbízható (NEM tuningolni kell, csak arra, hogy ha napokig szükséges, akkor is menjen fagyás nélkül)
- min. 4GB memóriát tudjon kezelni (gondolom ez sem nagy elvárás...)
- proci támogatás: na igen, ebben a témában nem vagyok otthon most, a lényeg, hogy normális teljesítményű kétmagost bele lehessen pakolni (ezt sem akarom tuningolni)
- PCI-E

Tudom ez így nem túl konkrét, de van esetleg vmi márkás, megbízható lap, amit érdemes mostanság megvenni? Ja, ha lehet, akkor max. 20K-ig.

Pl. egy ilyen 10K-s Gigabyte mennyire lehet jó választás:
http://www.argep.hu/...uct_678584.html

thx előre is,
MD  :up:

pl:
GIGABYTE GA-EG31MF-S2
EG31mf-S2

ASUS M3N78-CM
m3n78-cm
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#1091 Felhasználó inaktív   Mailer Daemon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 05. 18:11

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2009. jan. 5., hétfő - 18:02

köszi, ezeken már nagyjából el tudok indulni.

a jövőre nézve van érv vmelyik platform mellett?
esetleg vmelyik chipset mellett?

köszi,
MD
MD

#1092 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 05. 18:44

Integrált vga-val mindenkpp amd paltformot preferálnám, pláne egy 4*50e-s energiatakarékos jó kis procival.

#1093 Felhasználó inaktív   Randal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 05. 18:48

Mc Pite:

Esetleg megnéznéd az Ipont vagy a Depót (meg akár az argep.hu-t) , hogy ott netto 7ezer kategóriáig melyik az ami tetszene?:D
Nem kötelező, csak egy játék;)

#1094 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 05. 19:31

coolermaster rc331 elite
nagyobb, mint az asus házak, bár még mindig ez is "mid-tower case" a nagyobb házak 15 körül kezdődnek
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#1095 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 05. 21:05

Sziasztok!

Na kész lett a gép. :cool: Szuper lett, mindjárt besz*rok annyira gyors. :D

Nagyon szépen köszönöm mindenki segitségét.

Kérdés: a COD 5 mit terhel a legjobban, vagy mivel teszteljem. ezenkivül még a Crysis van meg. :rolleyes:

szerk: a 3D Marktal is fogom tesztelni!

Szerkesztette: pappas 2009. 01. 05. 21:08 -kor

ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

#1096 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 05. 21:39

Grat hozzá! :D
Szerintem  szedd elő a játékaidat amik szaggattak vagy próbálj ki újakat, nincs sok értelme benchmarkozni.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1097 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 05. 22:03

Idézet: Randal - Dátum: 2009. jan. 5., hétfő - 19:48

Mc Pite:

Esetleg megnéznéd az Ipont vagy a Depót (meg akár az argep.hu-t) , hogy ott netto 7ezer kategóriáig melyik az ami tetszene?:D
Nem kötelező, csak egy játék;)

Szted?

házak, táp nélkül,20ig, nézzük...

-aerocool icurve, majdnem, de 13ért inkább elite, oldalának negyede nincs is
-artic coolingok - tetszenek, írtam is; mégha táppal is vannak, emberek 80-85%ának tökéletes
-pluas cs-3010 gagyi kék világítás, vékony, elol kevés levegőutápótlás
-asusok/foxcon(/dtk) középút
-ctből normál méretben semmi, kicsiket meg ac üti -ill kövezzetek meg de az ősrégi dragon még elmegy - hátránya a régi táp
-cm centurion/elite/690 ok, de csendes konfigot nem lehet belőle építeni
-gb poseidon ha lenne plexivel az egész korekt lenne
-gmc toast se rossz, de nem is nagy szám zaj/hűtés szempontjából, extrém kinézet gyengevinyóhűtéssel
-kolink 3159t vinyónak melege lesz
-spire swordFin SP-9007B ct ház olcsóbban de nem szeressük elrendezés
-tt soprano/swing - casetekkel közös alapok, nem rossz, de helyenként gyenge perfroráció, egyszerű(olcsó) belső nem olcsan olcsóért. Persze ez is balra nyílik, és ráadásul egészalakos... Mégis akinek pl iponból kell ház és 20as keretig a THERMALTAKE VB1000BNS Soprano ksp egy ajánlott plecsnit tőlem. :)  DX a giccsverzió (világítás) mégis ajánlott plecsni a szilikonos vinyórögzítés miatt, még a béna előlappal is - szerencsére csukva ritkán látszik. link
Kép
-akit a zaj kevésbé izgat Mambo néven féláron megkapja. 1 8centis venti még 2 vinyót szépen elhűt, annyi levegőt még pont kap elöl, sajna oldala már lukas megint. Elite mellé egy alternatíva...
-mambo tesója a VG7000 is(SopranoRS 101), jobban perforált orr és lukas oldal a 2 testvér ára között.
-Tt VJ2000BWS M5 érdekes alternatíva, sokaknak tetszene, jó gépépítéshez van pár ütőkártyája (táp alul pl, inside vizesíthető).
-xilence a műbétéixes; nagyon szép, nagyon jó, de annyi eszük volt hogy elfelejtettek 180°ot fordítania tápon és a vinyóhűtés is kimaradt (ott 90°ot kellett volna fordítani a boldogsághoz). Ennek ellenére sztárolják pár helyütt...

#1098 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 06. 00:40

Meg mindig az uj gep megvetelen agyalok, es lassan hazamegyek, tehat aktualissa valhat. Az alapkoncepcio: abszolut nem kene csucsgep, mert egyreszt nem akarok vagyonokat kolteni ra, masreszt ugyis elavulna par honapon belul, harmadreszt pedig tobbnyire Sacred 2-hoz, Titan Quest-hez, stb. tipusu game-ekhez kell majd (kesobb Diablo III), ezekhez pedig nem kell atomeromu.
Tehat, ipon-on kineztem (osszeraktam) egy configot, ami ezeket a game-eket elviszi, es nem is egy rossz gep, az alaplapon es a videokartyan nem sporolok (annyit), mert azok a legfontosabb osszetevok (tudom, a tapon sem erdemes, meg a monitoron sem, de akkor gyakorlatilag semmin nem sporol az ember, es megintcsak horribilis osszeget koltenek ra). Tehat a config:

Alaplap: Gigabyte GA-EP35-DS3
Proci: Intel Core2Duo E6550 2.33GHz 775
Memo: Kingston 2048 MB DDR2 800Mhz
VGA: Sapphire Radeon HD4670 512MB DDR3 PCIE
Winyo: Hitachi 320GB 7200rpm 16MB SATA2
Haz: Aerocool AeroEngine II-BBP Jr Fekete (a hazakhoz abszolute nem konyitok, tehat ha van jobb tipp az ipon altal default-kent felajanlottnal, akkor szivesen vennem a tanacsokat)
Tap: Chieftec GPS-450AA-101A 450W

Mik a velemenyek errol? Szerintem kis-jatek confignak tokeletes, c2d + 4670 + 2gb abszolut nem olyan rossz. Sajnos Core i7 / Quad / Phenom + 4870 X2 + 4 GB-ra nem telik, ugyhogy a fenti configra redukaltam a dolgot.  :)

#1099 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 06. 03:31

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2009. jan. 6., kedd - 1:40

Meg mindig az uj gep megvetelen agyalok, es lassan hazamegyek, tehat aktualissa valhat. Az alapkoncepcio: abszolut nem kene csucsgep, mert egyreszt nem akarok vagyonokat kolteni ra, masreszt ugyis elavulna par honapon belul, harmadreszt pedig tobbnyire Sacred 2-hoz, Titan Quest-hez, stb. tipusu game-ekhez kell majd (kesobb Diablo III), ezekhez pedig nem kell atomeromu.
Tehat, ipon-on kineztem (osszeraktam) egy configot, ami ezeket a game-eket elviszi, es nem is egy rossz gep, az alaplapon es a videokartyan nem sporolok (annyit), mert azok a legfontosabb osszetevok (tudom, a tapon sem erdemes, meg a monitoron sem, de akkor gyakorlatilag semmin nem sporol az ember, es megintcsak horribilis osszeget koltenek ra). Tehat a config:

Haz: Aerocool AeroEngine II-BBP Jr Fekete (a hazakhoz abszolute nem konyitok, tehat ha van jobb tipp az ipon altal default-kent felajanlottnal, akkor szivesen vennem a tanacsokat)

Mik a velemenyek errol? Szerintem kis-jatek confignak tokeletes, c2d + 4670 + 2gb abszolut nem olyan rossz. Sajnos Core i7 / Quad / Phenom + 4870 X2 + 4 GB-ra nem telik, ugyhogy a fenti configra redukaltam a dolgot.  :)

Találtam neked egy cikket, ha gondolod elolvashatod.

ITT!

Nekem van/volt egy Asus hd 4670-em, nem mondom hogy bevált, az elsö probléma a enyhénszólva zajos hütés, a második a néhai lefagyás, vagy ép szoftvere mondta azt, hogy nem tud tovább müködni ezért leáll. (Persze, hogy cseréltem és frissitettem drivert nehogy megkérdezétek :Đ )

Bár a zajos hütésen kivül a többi 4670 harcosról nem nagyon halottam rosszat.

#1100 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 06. 08:30

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2009. jan. 6., kedd - 1:40

most nincs az árlistában, de kb 2 hete még volt HIS ICEQ 4670, kb +3-4-val drágább, de halkabb is. én csak azért nem azt vettem, mert kellett nekem a natív hdmi port, és azon csak 2xdvi volt.  :up:
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

Téma megosztása:

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.