Idézet: Chosen - Dátum: 2009. febr. 23., hétfő - 1:11
Sziasztok!
5 év után elérkezettnek látom az időt egy full új gép beszerzésére! Kicsit le vagyok maradva, hol is jár mostanság a dolog ezért titeket kérlek, hogy segítsetek egy gépet összerakni 2kilóbol:)
A lényeg:
mire? Nagyrészt 3d-s szoftverekkel való munkálatokhoz (leginkább !maya!, de azért zbrush és testvérei is fontosak lennének). Nem ártana azért ha néha néha eljáccogathatnék rajta, de nem szeretném hogy ez a munkaszoftverek rovására menjen, ezért ez csak másodlagos lenne!
mi nem kell? kb dvdíró ami maradhat a gépben... van benne egy (régi) 160as seagate vinyó, sebességéről és hasonlo dolgairól nem tudok semmilyen paramétert mondani, ezért inkább cseréljük ki ezt is:)
Szóval egy komplett gép, házzal táppal, minden belsőséggel kivéve dvdíró!
Fontos lenne hogy én maradnék az intel proci és nvidia vga mellett!
(monitor egér bill és társai nem kellenek)
Várom a hozzászólásokat, összeállításokat, esetleg indokot is, hogy mi miért jobb!
Azt még leírnám, hogy nem tudom fontos-e gép összeállítás szempontbol hogy 64bites vistának kéne futnia gépen!
Előre is NAGYON NAGYON szépen köszönöm a segítségeteket!
Nincs sok időm, ezért csak címszavakban, amit hirtelen korrektnek gondolnék:
9600 GSO vagy 9800 GT: elég gyors már de még elég olcsó
valami X48 alapú Gigabyte lap: stabil és ezen szabad a legkevesebbet spórolni
4 GB Corsair DDR2 DHX: a legolcsóbb rendes hűtésű RAM és közben megbízható is
Corsair VX450 táp, vagy FSP-ből valamelyik: ehhez annyira nem értek, nekem CoolerMaster moduláris van és több, mint frankó az is
Intel E5300, E7300, vagy E8200-as proci: mindegyik nagyon jó a maga kategóriájában ár/teljesítmény szempontból
Samsung 750GB/SATA2/32MB vinyó: egyértelműen a legjobb vétel mostanság, hacsak nem vagy márkafüggő a kérdésben
Az árakat alapvetően az IPON alapján néztem, de direkt nem írom ide, mert minden nap változik. A többi (bill, egér, stb) meg egyéni preferencia.