HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 182
  • 183
  • 184
  • 185
  • 186
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... IX. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#3661 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 10. 22:13

Idézet: szabo attila oli - Dátum: 2009. dec. 10., csütörtök - 18:01

Most ugye nem azt akarjátok mondani hogy az a két parafa csík fent és lent megakadályozza a ház hőleadását?Nem azt mondtam hogy vonja be parafával az egészet

Nem volt támadó szándékom a beírásommal. Kérlek, ne is tekintsd annak.
A fórumok (és bármely beszélgetések) akkor hasznosak, ha a több szem többet lát elven jobb megoldások születnek, és tanulunk egymástól.
A beírásodra a szemem előtt (miután a hangszigetelést említetted,) egy teli lap jelent meg, eszerint félreértettelek.
Az meg méretezés kérdése, h hogyan, mivel visszük el a meleget.
Az a pár foknyi hőfokkülönbség jelentős élettartamkülönbséget jelenthet.
A nyári dög melegben meg azt, h eldurran-e valami, vagy éppen nem egy melegzúgban.

Szerkesztette: Gyula2222 2009. 12. 10. 22:16 -kor

#3662 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 10. 22:46

Azért még teljes oldallap szigetelés esetén, ha elől befújó, hátul kiszívó venti megy, akkor ott nem lesz túlmelegedés. Az a pár fok nem fog rontani az élettartamon, nem 100 vagy 105 fokról van szó, hanem 35-40-ről.  :cool:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#3663 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 10. 22:53

Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2009. dec. 9., szerda - 12:54

bean:
a 28K-s 64GB-s SSD helyett lazán kiépíthetsz 2*500-as RAID rendszert, ilyesmiben nem gondolkodsz? Mondjuk tény hogy ez lenne a hangosabb megoldás :)

Igen jó lenne ha csak az írna be ilyeneket aki már használt SSD-t. Én használtam...

#3664 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 11. 13:17

Sziasztok!

4GB memóriát szeretnék tenni egy Asus P5K alaplapba. A kérdésem, hogy melyik a jobb megoldás: 2 x 2GB, vagy 4 x 1GB? Egyik helyről azt mondták nekem, hogy a 4 x 1 -et fogja jobban kihasználni a gép, másik helyről meg pont az ellenkezőjét..

Kösz
Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól.
Már hetedik éve, hogy anyósom átjön karácsonykor. Idén újítunk. Beengedjük.
A feleségem alapjában véve gyerekes. A múltkor is bejött a fürdőszobába és elsüllyesztette a papírhajócskáimat.

#3665 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 11. 13:53

Idézet: Sz@bi - Dátum: 2009. dec. 11., péntek - 13:17

Sziasztok!

4GB memóriát szeretnék tenni egy Asus P5K alaplapba. A kérdésem, hogy melyik a jobb megoldás: 2 x 2GB, vagy 4 x 1GB? Egyik helyről azt mondták nekem, hogy a 4 x 1 -et fogja jobban kihasználni a gép, másik helyről meg pont az ellenkezőjét..

Kösz

2x2-vel jobban jársz.
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#3666 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 11. 14:05

Idézet: FragMaster - Dátum: 2009. dec. 11., péntek - 14:53

2x2-vel jobban jársz.

Kösz! És az 4GB-os KIT legyen, vagy vehetek két különálló 2GB-osat? (persze ugyanabból a márkából/típusól)
Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól.
A feleségem alapjában véve gyerekes. A múltkor is bejött a fürdőszobába és elsüllyesztette a papírhajócskáimat.

#3667 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 11. 14:58

Idézet: Sz@bi - Dátum: 2009. dec. 11., péntek - 14:05

Kösz! És az 4GB-os KIT legyen, vagy vehetek két különálló 2GB-osat? (persze ugyanabból a márkából/típusól)

Kitben nem hinném, hogy drágább, vedd úgy miért ne.
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#3668 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 12. 12:06

Idézet: FragMaster - Dátum: 2009. dec. 11., péntek - 15:58

Kitben nem hinném, hogy drágább, vedd úgy miért ne.

Hát most ahogy nézem, olyat, amilyet én akarok, most nem lehet kapni 4GB-os kitben (CSX 800Mhz Standard)
Akkor úgy tenném fel a kérdésem, hogy ugye az sem baj, ha nem kitben, hanem külön 2db 2gigás modult veszek?
Köszi!

#3669 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 12. 13:17

Idézet: Sz@bi - Dátum: 2009. dec. 12., szombat - 13:06

Hát most ahogy nézem, olyat, amilyet én akarok, most nem lehet kapni 4GB-os kitben (CSX 800Mhz Standard)
Akkor úgy tenném fel a kérdésem, hogy ugye az sem baj, ha nem kitben, hanem külön 2db 2gigás modult veszek?
Köszi!

Bajnak nem baj, csak nagyobb a rizikó, hogy esetleg nem mennek duálban, ha háklisabb az alaplap... A kit-ekben a gyártó garantálja, hogy megegyező modulokat árusít, ha külön veszed a modulokat, nincs ilyenről szó.
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#3670 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 12. 15:02

Idézet: asdf - Dátum: 2009. dec. 3., csütörtök - 21:33

Ropke 8 ev utan kezdem ugy erezni, hogy ideje lenne ujitani :) Az alabbit neztem ki:
  • asus p5q3 (passziv vga miatt az pciex16 mellett jobbra-balra 1-1 pciex1-es alaplapok kiesnek, meg a fapad SE-s alaplapok sem szimpik, viszont hirtelen sok helyrol is eltunt ez a deszka, termekvaltas?)

Hat persze, hogy kifutott :( Esetleg egy p5e3 pro szobajohetne, de azon meg nincs e-sata, se firewire (nincs tervben a hasznalata, de sosem tudni mi lesz 3 ev mulva), nincs ps2 mouse es nincs fdd. Lehet, hogy varni kene, mig az s1156 deszkak es procik ara esik kicsit? Csak kerdes, meddig kell varni, mert s775-os, soooot, ddr2-es lapokkal is perpill dunat lehet rekeszteni... Tenyleg nem tudom mit csinaljak :(
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#3671 Felhasználó inaktív   F-UzR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 12. 19:43

Idézet: asdf - Dátum: 2009. dec. 12., szombat - 15:02

Tenyleg nem tudom mit csinaljak :(

Vegyél AM3-ast DDR3-mal; Athlon II X2 250, többnyire gyorsabb az Intel E5xxx és E6xxx Pentiumoknál és olcsóbb. Keress 1600-as DDR3-at CL7-es időzítéssel 2×1GB-ot. Ehhez egy jól felszerelt AMD785/SB710-es lapot. A VGA-val meg várj addig, amig megérkeznek a "jóárasított" passzív 5000-esek (az alaplapi HD4200-es is elég potens, főleg ha megrángatod egy kicsit az órajelét - a SidePort RAM-mal egyetemben).

#3672 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 12. 20:25

Koszi. Sorry, nem irtam, de intelesben gondolkozom (kornyekemen kb. nulla amd-s cucc van, ha barmi nyugom van, nem tudok csekkolni, hogy mivel van zur). A vga az meg kb. tokmindegy (ne alaplapi), passziv legyen szep nagy bordaval es keveset kajaljon, nem jatszom (meg arra mar irtam is a jeloltemet az idezett hsz-emben).
Archív:

#3673 Felhasználó inaktív   F-UzR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 12. 21:01

Idézet: asdf - Dátum: 2009. dec. 12., szombat - 20:25

...intelesben gondolkozom ...
...vga az meg kb. tokmindegy (ne alaplapi), passziv legyen szep nagy bordaval es keveset kajaljon...

Az Intel LGA775 erősen kifutó platform, ha az új konfigot is 8 évig akarod használni, akkor nem biztos, hogy jó ötlet. Az AM3 foglalatba még nagyon nagy valószínűséggel lesz 6 magos CPU is.
A VGA vásárlást én most halasztanám, jó az a passzív 4670 - nekem az "elődje" van, egy 3850 Ultimate - de nagyobb felbontásban (1280×1024 felett) szinte már nem elég semmire sem; biztosan jönnek jó 5000-es kártyák egy-két hónapon belül, ugyanis nagyon nagy űr tátong a 20K és 30K ár között!

#3674 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 12. 22:36

Idézet: F-UzR - Dátum: 2009. dec. 12., szombat - 21:01

Az Intel LGA775 erősen kifutó platform, ha az új konfigot is 8 évig akarod használni, akkor nem biztos, hogy jó ötlet. Az AM3 foglalatba még nagyon nagy valószínűséggel lesz 6 magos CPU is.

Nekem boven eleg egy 2 magos is, a mostani gepemmel is csak annyi bajom van, hogy az 512 memo keves, meg a flash-el teleszart oldalakon kicsit megfekszik neha (hq-s youtube szinten, bar azt atklikkelem sd-be oszt kesz ;) ).
Mivel nem nagyon jatszom es 1024-ben nyomom egy crt monitoron az a vga is boven eleg nekem szerintem, legalabbis most mindenkepp.
Az a baj, hogy marcius aprilisig tul sok minden nem fog tortenni a piacon, arak tekinteteben sem nagyon szerintem, hagyomanyosan bazinagy pangas szokik lenni ilyenkor...  Szoval en siman ellennek egy 775-re epulovel is, a gari az egyetlen ami visszatart, eleg csak az elso evben kifingania, mar nem fogjak tudni cserelni. A 1156-os deszkak meg foleg a procik viszont bazidragak egyelore.
Archív:

#3675 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 01:04

Idézet: asdf - Dátum: 2009. dec. 12., szombat - 23:36

...a gari az egyetlen ami visszatart, eleg csak az elso evben kifingania, mar nem fogjak tudni cserelni. A 1156-os deszkak meg foleg a procik viszont bazidragak egyelore.

Ezért lenne jó neked az AM3..olcsó és még darabig biztosan időtálló....ráadásul van bele 20k körül quad proci is illetve egy 780G, 785G integrált videóval tényleg el lehet még húzni a vga vásárlást, főleg ha nem is nagyon játszol (pl megvárod az 56xx szériát vagy a következő nagyobb árzuhét és 57xx, így lesz egy dx11 kártyád...ha minden igaz annak nem csak játék közben lehet majd hasznát venni: ha általánossá válik a direct compute támogatás). Az asszem még nincs megerősítve, de ha majd valóban AM3 kompatibilis lenne az új generációs AMD proci (Bulldozer kódnéven fut), akkor pláne jó befektetés lenne egy AM3 deszka (mondjuk attól tartanék azért, hogy ha a bulldozer is AM3 lábazattal jönne, az sem lenne garancia, hogy mindegyik mai AM3 deszka rendesen támogatná). Namindegy a döntés úgyis a tiéd és egy 775-ös duo-val is jól el lehet futkározni csak éppen most nem az a legjobb vétel/befektetés sztem!  :Đ
Másik jó lehetőség, hogy szépen lassan összevarrsz egy 1156-s rendszert (ha ráérsz még egy kicsit a cserére).  ;)

Szerkesztette: Nurba 2009. 12. 13. 01:07 -kor

#3676 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 01:44

Idézet: asdf - Dátum: 2009. dec. 12., szombat - 22:36

Nekem boven eleg egy 2 magos is, a mostani gepemmel is csak annyi bajom van, hogy az 512 memo keves, meg a

Sokan lecserélik (játék miatt) az 1-2 éves konfigjukat, amit meglehetősen kedvező áron meg lehet csípni és a Te felhasználásodban tökéletes.
Lehet, érdemes elgondolkoznod rajta.

#3677 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 10:31

Idézet: Nurba - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 1:04

Másik jó lehetőség, hogy szépen lassan összevarrsz egy 1156-s rendszert (ha ráérsz még egy kicsit a cserére).  ;)

Raerni raerek, ha meg meghal alolam idokozben, siman leakasztok egy tusl2c-t barhonnan :D Csak tok kenyelmes lett volna a teli szunetben elintezni ezt az egyik geprol atkoltozom a masikra problemat ;)
Archív:

#3678 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 10:38

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 1:44

Sokan lecserélik (játék miatt) az 1-2 éves konfigjukat, amit meglehetősen kedvező áron meg lehet csípni és a Te felhasználásodban tökéletes.
Lehet, érdemes elgondolkoznod rajta.

Mindenkepp garisat akarok, masreszt nagyben vasarolok (nem ugyeskedve, hivatalosan csak ceges ugyfelkor, irodistakonfig, innen is ered viszonylagos tajekozatlansagom amd es videozsuga fronton) igy ezzel szerintem nem jarnek jol.
Masreszt gondolom foleg komplett konfigtol szabadulnanak meg, nekem meg csak deszka, proc, mem vga kell (es nem gamer, hanem mindenkepp passziv) igy ez valoszinu amugy sem lehetne jarhato ut.
Archív:

#3679 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 10:54

Idézet: asdf - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 10:38

Mindenkepp garisat akarok, masreszt nagyben vasarolok

Nem akarlak semmire rábeszélni.
Én az újtól a kukamellölig mindenfélét használtam megelégedéssel.
Jó egy éve egy Asus M2V lapot használok egy egy X2 4200+ prcesszorral, 2 G memóriával.
A videokártyája a HD filmeket szépen tudja.
A hangjával nem vagyok megelégedve. Kerregős és változó minőségű a hangforrástól függően.

#3680 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 15:14

Idézet: StSanya - Dátum: 2009. dec. 12., szombat - 14:17

Bajnak nem baj, csak nagyobb a rizikó, hogy esetleg nem mennek duálban, ha háklisabb az alaplap... A kit-ekben a gyártó garantálja, hogy megegyező modulokat árusít, ha külön veszed a modulokat, nincs ilyenről szó.

Kösz!
Az a nagy gondom, hogy én ilyet akarok: CSX 800Mhz 4gb kit, normál, azaz nem overclocking (biztos nem akarom húzni), de ilyet most sehol sem találok.. Nem tudja valaki hol lehet még kapni ilyet?

Téma megosztása:

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 182
  • 183
  • 184
  • 185
  • 186
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.