HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 268
  • 269
  • 270
  • 271
  • 272
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... IX. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#5381 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 09. 08. 12:48

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 09. 02. 05:11

Ez a hűtő így komoly baromság :-(

Ez nézőpont kérdése. ;-)

Tény: jelenleg ez a hűtő a legjobb, leghatékonyabb léghűtés a piacon kapható összes megoldás közül. Akinek a legjobb kell, az megveszi.

Ha pedig valakinek esetleg nem tetszik ez az elforgatott borda, akkor még mindig választhatja a Noctua D14-et, vagy a Thermalright Silver Arrow HR-02 + Thermalright TY-140 párost, ha csúcsteljesítményű léghűtésre van szüksége.

Ezek ugyanis jelenleg még a legjobb léghűtések. A Noctua D14 még egyetlen jó ventillátorral is lazán elhűt egy tuningolt Core i7-es procit. A Thermalright fent említett megoldásáról nem is beszélve. A teszteken hol az egyik, hol a másik jobb, mindössze 1 Celsius fok különbséggel. Ráadásul a TY-140 ventillátor kifejezetten halk. Szóval Dr. Freeman gépébe is ezt javaslom, ha nem szimpatikus neki a Genesis, s számít a halk működés.

Egyébként a fentebb boncolgatott dolgokkal kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy ezek a bordák már annyira hatékonyak, hogy működés közben a ventillátorok gyakorlatilag hideg levegőt továbbítanak, mert a borda is hideg. Ideális esetben még csak át sem langyosodik. Így aztán a Genesis elforgatott bordáján egy lefelé fújó ventillátor nem "fűt", hanem hűt, bármire is fújja rá a levegőt.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#5382 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 08. 13:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 09. 08. 14:48

Így aztán a Genesis elforgatott bordáján egy lefelé fújó ventillátor nem "fűt", hanem hűt, bármire is fújja rá a levegőt.

A ház felső részében melegebb levegő van, mivel a meleg felfelé száll. Pl a videokártyák hűtői sem képesek a kialakításuk/hatásfokuk miatt minden hőmennyiséget kifújni a házból, bőven jut bellülre is. Az elforgatott cooler pedig ezt fújja rá "bármire". pl. RAM, VRM :down: :omg:

Ja és nem lefelé fúj, csak a weboldalon egy fekvő alaplapon van bemutatva.

Így képzeld el:

Kép
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#5383 Felhasználó inaktív   tibee77 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 09. 08. 15:38

Alaplap: http://hu.gigabyte.c...ga-ep35-ds4_21/
Proci: http://ark.intel.com/products/36500

#5384 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 08. 16:51

Üzenet megtekintéseIdézet: tibee77 - Dátum: 2011. 09. 08. 16:38

giga lapok sajnos memóriában nagyon válogatósak,van a lap termékinfon egy memória kompatibilitási pdf.Lehetőleg onnan kéne választani bele memóriát,két db nem egyforma pár miatt így is lehet hogy a dual chanel kikapcsol.Én a helyedbe nem eröltetném csak ha kitudom probálni hogy működik a 4db modul együtt.

Szerkesztette: djculture 2011. 09. 08. 16:52 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#5385 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 08. 17:17

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 09. 08. 17:51

giga lapok sajnos memóriában nagyon válogatósak

Én is válogatós vagyok, mint az Avatarengedélyezési Főhatóság Mikóházi Hivatalának Főseriffje. Betehetnél már egy normálisabb avatart.

Macikáknak meg kötelező beszámolni az új szupergépéről.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#5386 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 08. 18:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 09. 08. 19:17

Macikáknak meg kötelező beszámolni az új szupergépéről.

Köszi szépen, természetesen! Ma elhoztuk a "perszónál kompjútert", de butulás még nincsen, mert -- vennem kell "neki" holnap egy ASZTALT! Arra ugyanis, már nem gondoltam, hogy hová is teszem majd? De nőt, ilyen gyorsan átszámolni 280K-t, még életemben nem láttam... ;o)))
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#5387 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 08. 19:36

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 09. 08. 18:51

giga lapok sajnos memóriában nagyon válogatósak,van a lap termékinfon egy memória kompatibilitási pdf.Lehetőleg onnan kéne választani bele memóriát,két db nem egyforma pár miatt így is lehet hogy a dual chanel kikapcsol.Én a helyedbe nem eröltetném csak ha kitudom probálni hogy működik a 4db modul együtt.

Nekem is giga lapom van és két db nem egyforma pár memória van benne, aztán mégis megy a dualchannel. Sőt az egyik pár az még benne sincs a memória kompatibilitási listában.
Nálam van benne 2x1GB 800MHz DDR2 PQI és 2x2GB 1100MHz Kingmax EPP DDR2, most mind értelemszerűen a lassab RAM sebességén megy, de ettől függetlenül írják is az említett lista alján hogy ha mind a 4 DIMM foglalt akkor max. 800MHz. Lehet benne akármilyen gyorsabb memória.
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!

#5388 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 09. 13:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2011. 09. 08. 14:54

A ház felső részében melegebb levegő van, mivel a meleg felfelé száll. Pl a videokártyák hűtői sem képesek a kialakításuk/hatásfokuk miatt minden hőmennyiséget kifújni a házból, bőven jut bellülre is. Az elforgatott cooler pedig ezt fújja rá "bármire". pl. RAM, VRM :down: :omg:

Hol itt a probléma? Evidens, hogy a számítógépház belsejében elhelyezett bármilyen ventilátor azt a levegőt keringeti, ami belül van.

Ha ezt problémásnak találod, akkor ennyi erővel az összes "klasszikus" CPU hűtőt kapásból problémásnak kell találnod, hiszen azok mindegyike egy a CPU felületével párhuzamos ventillátorral van hűtve, s hát nyilván a számítógépházban lévő "meleg" levegőt fújják a CPU-t hűteni hivatott bordára. Valahogy mégis működnek azok is, aztán még a processzor sem ég meg.

Ettől függetlenül tény, hogy ezeknek az óriási bordáknak olyan a jó hőleadási hatásfoka, hogy még csak langyosnak sem érzed, ha egy jól szellőző házban működés közben megfogod. Amit írtam azt arra az elméletre írtam válaszul, hogy "baromság a hűtő, mert ha fúj, akkor a CPU meleg levegőjét fújja a RAM-okra és az alaplap forróbb alkatrészeire, ha pedig szív, akkor a RAM-ok és a hidak által termelt meleg levegővel forrósítja a processzort".

Teljesen mindegy. Ez olyan hatékony léghűtés, hogy egyik esetben sem kell egyetlen alkatrész túlmelegedésétől sem félni. Sőt... ez a ventillátor bizony nagyon is jól hűti az alatta lévő esetlegesen melegedő alkatrészeket is. Igen, a számítógép belsejében keringő levegővel. Hiszen az úgyis kevésbé meleg, mint az alkatrészek. (De hiszen éppen ez az összes bordás, ventillátoros hűtés lényege.)

Szóval, ha valakinek nem szimpatikus a dizájnja ennek a hűtőnek (bár zárt házban senki nem látja, átlátszó "dizájn házba" pedig még mindig lehet hagyományosabb formát választani, ha valakinek az tetszik jobban), akkor azt mondja. De ne azt, hogy "hűtés helyett fűt", meg azt, hogy "baromság".

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2011. 09. 08. 14:54

Ja és nem lefelé fúj, csak a weboldalon egy fekvő alaplapon van bemutatva.

Így képzeld el:

Tudom, hogyan helyezkedik el a számítógépházban a Genesis hűtő. :-)

Azt, hogy "lefelé fúj" úgy értettem, hogy a borda felé fúj. Tehát a levegő iránya a borda felé irányul, azt szellőzteti, nem pedig onnan szívja el a levegőt. (Ami a másik felszerelési lehetőség, amiről - ismétlem - fentebb szó esett.)

#5389 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 09. 14:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 09. 09. 15:20

Hol itt a probléma?
...
Amit írtam azt arra az elméletre írtam válaszul, hogy "baromság a hűtő, mert ha fúj, akkor a CPU meleg levegőjét fújja a RAM-okra és az alaplap forróbb alkatrészeire...

Azt azért sikerült elolvasnod hogy nemcsak a cpu meleg levegőjét fújja rá a cuccokra ? (vagy miért írtad le még1x ezt a hülyeséget ? :blink: )

#5390 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 09. 14:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2011. 09. 09. 15:14

Azt azért sikerült elolvasnod hogy nemcsak a cpu meleg levegőjét fújja rá a cuccokra ? (vagy miért írtad le még1x ezt a hülyeséget ? :blink: )

Megkérdezem mégegyszer: szerinted a "hagyományos" CPU hűtő (s úgy általában véve gyakorlatilag bármelyik CPU hűtő ventillátora) mi a jó nyavaját fúj rá a CPU-ra applikált hűtőbordára?

A házban keringő levegőtől elszeparált, spontán csoda révén keletkező hideg levegőt? :-p

Nyilván, hogy ugyanazt, a házban keletkezett meleg (ez relatív fogalom) levegőt. Ilyen a CPU-ra szerelt léghűtők működése. A számítógépházon belül vannak, s a belül keringő levegőt továbbítják a hűtőborda felé a saját ventilátorukkal.

A különbség annyi, hogy míg az egyszerűbb léghűtés mellett a processzor (és az arra szerelt hűtőborda) sokkal melegebb, mint ezekkel a "megahűtésekkel", miközben utóbbiak hűtőbordája a legintenzívebb tuning mellett sem lesz még csak langyos sem.

Szóval, akkor mi is a problémád a Genesis hűtéssel?

#5391 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 09. 18:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 09. 09. 16:33

Szóval, akkor mi is a problémád a Genesis hűtéssel?

1x azt írod hogy a cpu levegőjét fújja :omg: másodszorra meg már azt amit én is írtam, hogy ami a házban bennmarad meleglevegőt. Legalább ne rólam másolj. :laugh:
kb 50+°C-os levegőt fúj rá a VRM, RAM, chipset..stb dolgokra. Ezzel mindent csinál csak nem hűti azokat az alkatrészeket.

#5392 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 09. 19:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2011. 09. 09. 19:01

1x azt írod hogy a cpu levegőjét fújja :omg: másodszorra meg már azt amit én is írtam, hogy ami a házban bennmarad meleglevegőt. Legalább ne rólam másolj. :laugh:

kb 50+°C-os levegőt fúj rá a VRM, RAM, chipset..stb dolgokra. Ezzel mindent csinál csak nem hűti azokat az alkatrészeket.

Mert fentebb arról beszéltek, akik szerint "baromság" ez a hűtés. Egyébként teljesen mindegy, hogy csak a CPU levegőjét fújja (nyilván nem csak azt), vagy sem, mert már sokadszor mondom, hogy minden belső léghűtés működési elve az, hogy a bent keringő levegőt fújja az adott egység hűtőbordáira.

Az a nem mindegy, hogy ez a bent keringő levegő milyen meleg, s milyen eszközök hűtik azt, amit hűteni kell.

Szóval az említett esetben (normális, komoly, jól szellőző ház, a fent említett 3 professzionális léghűtés valamelyike) felejtsd is el gyorsan azt az 50+°C fokos levegőt, mert messze nincsen annyi. (Azt pedig már csak halkan jegyzem meg, hogy egy 65-70-xx+ °C-ra felhevülő elektronikus alkatrész hűtését már az 55-60°C-os levegő is elvégzi, hát még az ennél hűvösebb.)

S mégegyszer kérdezem...

Szerinted az ilyen hűtőknek:

Kép

mi a lényege? Hiszen 50+°C-os levegőt fúj a CPU hűtő bordájára! Elég a processzor. :omg:

De még ez is:

Kép

Te jó ég, ez nem is tudja hűteni a CPU-t, mert a házban keringő forró levegő a hűtőbordát is felforralja... :rolleyes2:

/Források: www.arctic.ac
www.coolermaster.com/

#5393 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 09. 19:29

Sajna megdöglött az alaplapom, így másik 775-ös lapot kellene keresnem. Sajna ddr2 és 6 sata portot tartalmazót mar nem lehet kapni, így ddr3 + 6 sata portos lapot kerestem, de már ilyen sincs. :( Úgy gondoltam, hogy akkor legyen ddr3 és 4 sata, meg veszek még egy pcie x1-es kártyát. Ket lapot neztem ki. Asus P5G41T-M LX3 és Intel DG43RK. Intel majdnem tökéletes, csak sajna vele elfelejthetem a tuningot. Csak ilyen lightos 2,5-ről 3GHz-re akartam, mint most is. Az asus is oké lenne, de olyat találtam, hogy az ich7 nem támogatja az AHCI-t. Igaz ez? Nem tudom, hogy mit csináljak. :( Használt alaplap szóba se jöhet! Új gépre meg nincs keret, és nem is lenne rá szükségem.

Szerkesztette: Csokis 2011. 09. 09. 19:31 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#5394 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 09. 19:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Csokis - Dátum: 2011. 09. 09. 20:29

Sajna megdöglött az alaplapom, így másik 775-ös lapot kellene keresnem. Sajna ddr2 és 6 sata portot tartalmazót mar nem lehet kapni, így ddr3 + 6 sata portos lapot kerestem, de már ilyen sincs. :( Úgy gondoltam, hogy akkor legyen ddr3 és 4 sata, meg veszek még egy pcie x1-es kártyát. Ket lapot neztem ki. Asus P5G41T-M LX3 és Intel DG43RK. Intel majdnem tökéletes, csak sajna vele elfelejthetem a tuningot. Csak ilyen lightos 2,5-ről 3GHz-re akartam, mint most is. Az asus is oké lenne, de olyat találtam, hogy az ich7 nem támogatja az AHCI-t. Igaz ez? Nem tudom, hogy mit csináljak. :( Használt alaplap szóba se jöhet! Új gépre meg nincs keret, és nem is lenne rá szükségem.

http://www.gepbolt.h...plap_s775_.html
Hádédész..

#5395 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 09. 19:55

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 09. 09. 20:40

Köszi, de csak 2 memória hely van rajta, nekem meg négy kellene. Igaz, ezt el is felejtettem írni. Találtam ilyen asus-t és MSI-t is, de már nem tudnak sehol se hozni, hiába van feltüntetve az árlistákban.
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#5396 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 09. 19:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Csokis - Dátum: 2011. 09. 09. 20:55

Köszi, de csak 2 memória hely van rajta, nekem meg négy kellene. Igaz, ezt el is felejtettem írni. Találtam ilyen asus-t és MSI-t is, de már nem tudnak sehol se hozni, hiába van feltüntetve az árlistákban.

4 memóriás lap már elég ritka normális chipszettel...

Szerkesztette: djculture 2011. 09. 09. 19:58 -kor

Hádédész..

#5397 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 09. 21:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Csokis - Dátum: 2011. 09. 09. 20:55

És ez? http://www.ipon.hu/w...k_p5b_de/135550

Északi híd mondjuk i965, de a déli az ICH8... S még RAM-ot se kell venned...

Kép

Szerkesztette: StSanya 2011. 09. 09. 21:08 -kor

"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#5398 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 09. 21:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Csokis - Dátum: 2011. 09. 09. 21:29

Én meg >> ITT << próbálok segíteni ha már másik topikba is beírtad a problémádat. :up:

Hátha itt elöbbre jutok: mi az alaplapod pontos típusa ?

#5399 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 09. 22:01

Meg még ezt találtam: http://www.bluechip....b3#specifikacio

G41 / ICH7, 4 db DDR3, viszont van már USB3., ami az árán is látszik.. :D

Kép
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#5400 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 10. 08:16

Eddig van egy hibátlan Memtest-eredményem... ;o)))

Csatolt kicsinyítések:

• Csatolt kép: memtest.jpg

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

Téma megosztása:

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 268
  • 269
  • 270
  • 271
  • 272
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.