HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 272
  • 273
  • 274
  • 275
  • 276
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... IX. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#5461 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 09. 27. 18:46

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 09. 27. 16:30

Én inkább vennék egy kisebb de márkásabb ssd-t sok év garival,de mondom felhasználástól függ.

Na de mi számít "márkásnak"? A legtöbben azt mondják, hogy SSD-ben a Kingston az "etalon".

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 09. 27. 16:30

SSD re egyébbként mostanában hoznak ki szabványt,eddig semilyen standard megfelelősség nem vonatkozott rá.

Na, ez azért jó hír! Mármint, hogy lesz szabvány. Azt követően talán sokkal nyugodtabb lehet az, aki SSD-t vásárol.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#5462 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 27. 19:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 09. 27. 19:46

Na de mi számít "márkásnak"? A legtöbben azt mondják, hogy SSD-ben a Kingston az "etalon".

SSD-nél nem az SSD márkáját kell nézni, hanem hogy milyen a vezérlője.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#5463 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 08:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 09. 27. 20:23

SSD-nél nem az SSD márkáját kell nézni, hanem hogy milyen a vezérlője.

Na és azt honnan tudom meg? Bújom a teszteket az adott típus után kutatva? Melyik gyártmányú/típusú számít megbízható(bb)nak? :think:
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#5464 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 11:11

Sok helyen olvasgattam, hogy érdemes lenne AM3+-t venni, mivel abba majd belemegy az új Bulldozer, tehát fejleszthető maradna a gép. Összeraktam két verziót, ti melyiket javasolnátok?

GIGABYTE GA-970A-D3
AMD Phenom II X4 955 3.20GHz AM3 BOX Black Edition
KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz KIT
ASUS EAH6850 DC/2DIS/1GD5/V2 PCIE

GIGABYTE GA-PH67-DS3-B3
INTEL Core i3-2100 3.10GHz 1155

A két gép kb egy árban van (~100K), amin még gondolkozom, hogy esetleg 8GB RAM-ot vennék bele, ennek mennyire van értelme? Esetleg videókonvertálásnál jól jöhet? Illetve az 1333Mhz-es RAM jó lesz?

És hűtőt tudnátok javasolni mind a két procihoz?

#5465 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 11:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 09. 28. 09:03

Na és azt honnan tudom meg? Bújom a teszteket az adott típus után kutatva? Melyik gyártmányú/típusú számít megbízható(bb)nak? :think:

Az adott SSD példány technikai adatainál szokták feltüntetni a vezérlő típusát. Régen az Intel-X vezérlőit dicsérték és a jmicron volt, ami nem számított jónak, de ez még régebben volt. Most már vannak új vezérlők is. Nézz át az SSD topikba. PH-teszteken is szokták írni a vezérlő típusát.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#5466 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 11:31

Üzenet megtekintéseIdézet: petyus_ - Dátum: 2011. 09. 28. 13:11

Sok helyen olvasgattam, hogy érdemes lenne AM3+-t venni, mivel abba majd belemegy az új Bulldozer, tehát fejleszthető maradna a gép. Összeraktam két verziót, ti melyiket javasolnátok?

GIGABYTE GA-970A-D3
AMD Phenom II X4 955 3.20GHz AM3 BOX Black Edition

GIGABYTE GA-PH67-DS3-B3
INTEL Core i3-2100 3.10GHz 1155

A két gép kb egy árban van (~100K), amin még gondolkozom, hogy esetleg 8GB RAM-ot vennék bele, ennek mennyire van értelme? Esetleg videókonvertálásnál jól jöhet? Illetve az 1333Mhz-es RAM jó lesz?

És hűtőt tudnátok javasolni mind a két procihoz?

A bulldózerhez 1866Mhz-es memóriák is jók lesznek, ha tényleg fejleszteni akarod majd akkor meg ésszerűen nem csak a procit kell majd cserélned, mert gondolom direkt nem akarod lassabb memóriákkal járatni majd. Tehát full felesleges most a megjelenés elött 1333-as memóriákkal Phenom II-es konfigot csak azért összerakni mert majd "jó lesz". Ha eddig kibírtad gépfejlesztés nélkül akkor ezaz 1-2 hónap már marhára nem számít. Várd meg a megjelenést, olvasgasd a teszteket, ha tetszeni fog akkor építs rá gépet, ha nem akkor vegyél Intel i3-at :up:
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#5467 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 12:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2011. 09. 28. 12:31

A bulldózerhez 1866Mhz-es memóriák is jók lesznek, ha tényleg fejleszteni akarod majd akkor meg ésszerűen nem csak a procit kell majd cserélned, mert gondolom direkt nem akarod lassabb memóriákkal járatni majd. Tehát full felesleges most a megjelenés elött 1333-as memóriákkal Phenom II-es konfigot csak azért összerakni mert majd "jó lesz". Ha eddig kibírtad gépfejlesztés nélkül akkor ezaz 1-2 hónap már marhára nem számít. Várd meg a megjelenést, olvasgasd a teszteket, ha tetszeni fog akkor építs rá gépet, ha nem akkor vegyél Intel i3-at :up:

Petyus:

Ha Bulldózerre vágysz és mindenáron kell most a gép és mindenáron Bulldózer képes gép kell, akkor 1866-os memókkal, de Athlon II X2 250 procival (15-be kerül, 10-ért el bírod passzolni bármikor). A Phenom finom, de nehezebben és nagyobb bukóval tudod majd eladni később.

Az Intel platformos összeállításod jó, mint már írtam. Az i3-at később el lehet adni (jobban mint a Phenomot), ha i5-i7-re összegyűlik a vágott dohány.

Ökölszabályok:
- RAM: a több jobb!
- Proci: a több mag jobb!
- HT technology: Intelben van, AMD-ben még nincs, ezért az Intel ugyanannyi processor core mellett jobb!
- Órajel: a magasabb jobb! (RAMnál azonos időzítésekkel, itt van a csavar. :nevet2: )
- Bizonyos professzionális(?!) alkalmazások Intel platformra vannak optimalizálva. :ejnye-bejnye:

Gyári hűtőkről: Phenom esetében mindenképpen cserélni kell (gondolj a nyárra :nevet2: ) ! Athlon és i3 esetében bőven elég a gyári. (Bár az Inteles gyári hűtők felfogatásától az LGA775 megjelenése óta hányingerem van.)

Az i3 oda tud keményen könyökölni bizonyos esetekben a Phenom II X4 mellé kb. ugyanazért az árért. Most! Ha csúcsgép a célod egy éven belül, akkor i7! (Sajnos a realitások még ezt támasztják alá.)
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#5468 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 23:53

Igen, és ne feledkezzünk el a jövő évi ÁFA-növelésről se, az egekbe -- mert MEGSZORÍTÁSOK, azok ugye NINCSENEK! Bele se gondolok, mi lenne, ha LENNÉNEK... ;P @Zsivagoo: az i5 gyári hűtője is jónak mondható, szerintem. Egyszer volt KÉZMELEG  a tápból kijövő ájer (némi, masszív játékot követően) ezidáig, egyebekben meg még annyi se.

Szerkesztette: Macikák 2011. 09. 28. 23:57 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#5469 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 29. 07:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 09. 28. 13:20

Ökölszabályok:
- RAM: a több jobb!
- Proci: a több mag jobb!
- HT technology: Intelben van, AMD-ben még nincs, ezért az Intel ugyanannyi processor core mellett jobb!
- Órajel: a magasabb jobb! (RAMnál azonos időzítésekkel, itt van a csavar. :nevet2: )

Alapvetően igazad van, de azért túlzásba sem kell vinni. A több RAM jobb, olcsó is, elfér, vannak feladatok (virtuálgépezés, képszerkesztés, stb.), amik bármennyit meg tudnak enni belőle. Viszont 8-12-16GB környékén lehet még felesleges az átlag felhasználónak és játékosnak, legfeljebb elfér alapon lehet bele pakolászni.

Procinál is gyakran felesleges a 2-nél több mag, sok játék max. 2 magot tud használni. Speciális alkalmazást meg kevesen használnak, ami bármennyi magot ki tud használni (tömörítők, legutóbb pl. sakkprogramokkal volt dolgom).

HTT: jó, ha van HTT, de átlag felhasználásnál és játéknál lehet, hogy nem ad semmi pluszt.

Órajel: egy szinten túl nincs értelme feszegetni. Elmúlt a Netburst-korszak, mikor minden a GHz-ek körül forgott.

#5470 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 29. 07:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 09. 29. 08:10

Alapvetően igazad van, de azért túlzásba sem kell vinni. A több RAM jobb, olcsó is, elfér, vannak feladatok (virtuálgépezés, képszerkesztés, stb.), amik bármennyit meg tudnak enni belőle. Viszont 8-12-16GB környékén lehet még felesleges az átlag felhasználónak és játékosnak, legfeljebb elfér alapon lehet bele pakolászni.

Procinál is gyakran felesleges a 2-nél több mag, sok játék max. 2 magot tud használni. Speciális alkalmazást meg kevesen használnak, ami bármennyi magot ki tud használni (tömörítők, legutóbb pl. sakkprogramokkal volt dolgom).

HTT: jó, ha van HTT, de átlag felhasználásnál és játéknál lehet, hogy nem ad semmi pluszt.

Órajel: egy szinten túl nincs értelme feszegetni. Elmúlt a Netburst-korszak, mikor minden a GHz-ek körül forgott.

Gondoltam visszakérdez, hogy meddig érdemes öklözni. :nevet:
Ha a cucc túl van már az "orgazmuson", akkor már felesleges öklözni. HW-nél pénzbe fáj, egyébnél másba. :nevet2:
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#5471 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 29. 08:29

Játéknál a 2 mag már nem elég számos esetben, erre vannak már tesztek is.
Persze nem a passziánszra meg a flash játékokra gondolok. :)

Sőt amik most jönnek/jöttek azoknak már alap.
Persze legfontosabb a VGA és 2 maggal is elmegy, de ha nincs alatta 4 gyakran már nem tudod kihozni a maximumot.

Szerkesztette: ThomasS31 2011. 09. 29. 08:31 -kor

#5472 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 29. 08:51

Üzenet megtekintéseIdézet: ThomasS31 - Dátum: 2011. 09. 29. 09:29

Játéknál a 2 mag már nem elég számos esetben, erre vannak már tesztek is.
Persze nem a passziánszra meg a flash játékokra gondolok. :)

Én sem pasziánszra gondoltam. Bár lehet, hogy el vagyok maradva, nem nagyon játszom új játékkal. Azt viszont ökölszabályként tudom, hogy 2006-ig szinte egyik játék sem támogatta a többszálúságot. A Q3-ban lehetett bekapcsolni, de inkább csak szopni lehetett vele a bugok miatt és a többi Q3 motoros játékban be sem lehetett kapcsolni, automatikusan visszaállt 0-ra az r_smp kapcsoló, pedig a Q3 motoros játékok rendkívül CPU limitesek, sokat dobna rajtuk még most is az SMP support, a gyenge grafika ellenére csomóan most is játsszák őket a gyors játékmenet és a trickjumpok miatt.

2006-tól kezdtek megjelenni SMP-s játékok, de sokáig csak 2 szálat támogattak, eleinte trükközni is kellett a több mag bekapcsolásához. Tudom, hogy a legújabb játékok már a 4 magot is támogatják, kérdés, van-e valami limit erre vonatkozólag. Olvasok én is teszteket, tényleg kijön a 2 vs. 4 mag különbség, de lehet a 4 vs. 6 vs. 8 mag különbség nem jönne ki a legújabb játékoknál sem.

Szerk.: a Flash is támogatja már egy ideje a több szálat, így a Flashjátékok is. Mondjuk ez esetben is ismeretlen, hogy hány mag támogatott maximum. Maximum pedig lenni szokott. Kevés az az alkalmazás, amit tényleg akárhány magra optimalizálnak.

Szerkesztette: Raynes 2011. 09. 29. 08:58 -kor

#5473 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 29. 09:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 09. 29. 09:10

Ezeket cáfolnám. Manapság egyre több játék használja ki a 3-4 szálúságot még ha nem is nagy hatékonysággal, de a mikrolaggokat sikeresen kiküszöbölhetik vele.

HTT: nekem ugyebár van az i3 540 -es be és áldom az eget hogy benen van. Vegyük példának a COD legutóbbi szériáját. mgí ismerősnek az E8400 el furán akadozott (mikrolaggolt) addig nekem azonos órajel mellett gond nélkül futott, pedig a VGA és RAM teljesítmény is nagyjából megegyezett.

A GHz meg kb 3.5-4 felett nem számít annyira már de azért jó minnél magasabb mert csak úgy tudja kihajtani a VGA-kat.

#5474 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 29. 12:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2011. 09. 29. 10:46

Ezeket cáfolnám. Manapság egyre több játék használja ki a 3-4 szálúságot még ha nem is nagy hatékonysággal, de a mikrolaggokat sikeresen kiküszöbölhetik vele.

HTT: nekem ugyebár van az i3 540 -es be és áldom az eget hogy benen van. Vegyük példának a COD legutóbbi szériáját. mgí ismerősnek az E8400 el furán akadozott (mikrolaggolt) addig nekem azonos órajel mellett gond nélkül futott, pedig a VGA és RAM teljesítmény is nagyjából megegyezett.

A GHz meg kb 3.5-4 felett nem számít annyira már de azért jó minnél magasabb mert csak úgy tudja kihajtani a VGA-kat.

i3 ereje duplája mindenféle ht nélkül is bármelyik core 2 duonak.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#5475 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 29. 14:19

Azt is jegyezzük meg, hogy a HT bizonyos esetekben nemhogy gyorsít, ellenkezőleg, lassít.

Ez a nem számít a MHz, az meg olyan, mint a szöveg, hogy nem a méret a lényeg, amivel a kicsivel rendelkezők nyugtatgatják magukat... :)
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#5476 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 29. 14:37

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2011. 09. 29. 15:19

Azt is jegyezzük meg, hogy a HT bizonyos esetekben nemhogy gyorsít, ellenkezőleg, lassít.

Nem baj, ha van HTT, de kár rá extra pénzt áldozni. Addig volt hasznos, míg 1 magos procik voltak és számított ez a kis plusz. Fizikailag 2 magtól felfelé nem sok értelme, nem tudom, miért szenvedik bele a procikba, akkor inkább majdnem ugyanannyi transzisztorból beletehetnének plusz 1-2 magot.

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2011. 09. 29. 15:19

Ez a nem számít a MHz, az meg olyan, mint a szöveg, hogy nem a méret a lényeg, amivel a kicsivel rendelkezők nyugtatgatják magukat... :)

Rossz hasonlat. Az architektúra, cache, egy csomó minden számít. Még a Netburstos időkben, hiába húztak meg 6Ghz-re egy Celeront, kibírta ugyan a mutatványt nitrogénnel hűtve, de nem lett annyival gyorsabb. Mikor bejöttek aztán a 3+ GHz-es P4-es kazánkorszak után a C2D-ók, akkor nevetséges ~1,8Ghz körüli órajelük volt. Azóta persze nőttek a GHz-ek ezen a fronton is, de fontosabbak a magok, a cache. Aztán a mai gépben már nem a CPU a szűk keresztmetszet. Olcsón kapni már egész jó teljesítményű, belépő szintű x2-es procikat (i3, vagy olcsóbb Phenom), amik kihajtanak egy erősebb VGA-t is, és kellő memóriával kompromisszummentes játékélményt nyújtanak. Inkább FSB/memósebesség fronton maradtak fontosak a Hz-ek.

#5477 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 30. 07:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 09. 26. 18:38

CPU support list a laphoz:
http://www.gigabyte....p.aspx?pid=2314

Ezek alapján mehet bele LGA775-ös Core 2 Quad proci. De ezt meg pofátlanul drágán árulják, ésszerűbb lenne használtan venni. :think: No meg DDR2 memória bővítés is drágább, mint új platformba DDR3 1333-as RAMot venni.

Forint gyengülés miatt meg kb. június óta 10-20 %-kal mentek fel a vas árak.

Ha új lap + proci + memória + VGA, akkor meg a jelenlegi táp gyártó és típust is tudni kell.

Mi a VGA igény és mennyi pénz menne rá? Kb. HD6850 42k-ért?

szerk: izé, most néztem meg jobban a CPU support list-et, és ez alapján az alaplap felejtős nagyon. Mindenképpen új platform kell

Én azért nem zárnék ki egy Q6600-ast sem, amivel azért el lehet döcögni még, és azt támogatja az alaplap. :idea:

#5478 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 30. 08:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2011. 09. 30. 08:26

Én azért nem zárnék ki egy Q6600-ast sem, amivel azért el lehet döcögni még, és azt támogatja az alaplap. :idea:

Ez is igaz. :up:

#5479 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 30. 08:34

Mondjuk én még a két magos athlon2 vel is elvagyok,filmeket nem kódolgatok amihez kellene a cpu power.Játékhoz inkább a bika vga kell.

Szerkesztette: djculture 2011. 09. 30. 08:35 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#5480 Felhasználó inaktív   Krapu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 30. 15:08

Szisztok!

Elérkezett az idő, hogy fejlesszem a gépemet. Alaplapot már kinéztem :
Asus P8z68 Deluxe vagy GigaByte GA-Z68X-UD5-B3 s1155 DDR3 2xPCIE 8xUSB3 ATX

A két lap között gondolkodom. Esetleg vélemény??
Évek óta csak Asus. Nem merek váltani nagyon, de sokan dicsérik a Gigát.

Játékra tervezem! Esetleg olcsóbb is szóba jöhet:)

Előre is köszönöm!
Traffipaxjelzők, lézerblokkolók, játékok, számítógép és a HORGÁSZAT!

Téma megosztása:

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 272
  • 273
  • 274
  • 275
  • 276
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.