Megint jönnék a dilettáns kérdéseimmel ha nem gond

)) Kérlek segítsetek ha tudtok:
Beraktam a memóriát (az sem volt egyszerű, mire elfogadtattam az alaplappal, elindult és látja a 16gb-ot), a gond akkor van, amikor használom (vettem mellé egy 2tb-os winyót, adatmentés céljából), elkezdtem rámásolni az adataim (2-3-400GB-os tömbökben) és mondjuk 40 percenként egy kék képernyővel kidob (meghal a gép, kék képernyő, és az angol szöveg h "He elösször látja ezt a képernyőt indítsa újra a gépet, stb. és egy hibakód az alján valami 0x00000 stb...).
Néha előfordult h másolás mellett benyomtam egy filmet is (de az utolsó hibát már teljesne natur, csak másolás alatt is elkövette).
Erősen memória hibára gyanakodtam, így kivettem az egyik modult (most csak egy 8gb-os van bent) és ezzel tesztelem (csak másolok).
Annyit még tudni kell, hogy a bepakolásnál nem volt hajlandó elindulni a gép, tehát beindult a masina, de fekete képernyő, BIOSig sem jutott el, ezt követően pakolásztam jobbra balra a slotokban, próbálkoztam a MEMOK! funkció gombbal, de azzal sem indult el - csak sűrűn villogott a piros led - ezt követően elindítottam a gépet ram nélkül, akkor sípolt, majd kikapcsoltam, és beraktam újra a 2 modult, és akkor beindult faszán.
Namost így gáz van a másolásnál (játékot próbáltam, de nem sok ideig, így nem biztos h elöjött volna a hiba).
Mi lehet a gond? (Én bennem felvetődött hogy ez alaplap - ASUS M4A87tdevo - nem képes 4gbosnál nagyobb blokkokat kezelni, és zavarja a 8gb-os modul, esetleg az új winchester?)
- Windows reinstall (még) nem volt (de adatmentés után tervezem), illetve BIOS resetet sem végeztem manuálisan (bár mikor beindult a gép a memóriával akkor bementem a biosba és nyomtam egy LoadDefaultSettingset - nem tudom, ez felér-e azzal ha kiveszem az elemet).
Remélem érthetően és pontosan fogalmaztam meg a hibát és a körülményeket - nagyon kérlek benneteket, hogy segítsetek!

Köszönettel;
nulla0