HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 319
  • 320
  • 321
  • 322
  • 323
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... IX. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#6401 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 01. 15. 23:42

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2013. 01. 15. 22:52

Egy kattintást te is meg fogsz érni!

Huh, már megijedtem, mert én nem raktam be ilyet -- eszembe se jutna! Aztán láttam a különbséget a névben, meg a regisztrálás dátumát a Témarombolás-totyikban, hogy miről is van szó egyáltalán... :)

Szerkesztette: Macikák 2013. 01. 15. 23:50 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#6402 Felhasználó inaktív   nulla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 19. 18:31

A segítségetekre lenne szükségem (memória vásárlás)!
Jelenleg ilyen konfigom van:
AMD Phenom 2 (3.4ghz)
ASUS 6870 1gb
ASUS m4a87 td evo alaplap
(680GB +1TB samsung winyo)
4gb ddr3 geil ultra 1333mh (CAS6) memória
Mindez egy szerény hkc 500as táppal megtámogatva (korábban fsp bs 800W volt – de az nagyon haldoklott, ez meg egy olcsó vmi, de már 2 éve kifogástalanul megy)

A memória helyett szeretnék venni egy ilyen KIT-et:
http://www.bluechip....2-#specifikacio

A kérdésem hogy ez kompatibilis-e a gépemmel (alaplapba jó-e, procival menne-e), és h gyorsabb lesz-e (gondolom h sokkal nem, de erre most egy jó lehetőségem van megvenni), illetve ha már itt vagyok megkérdezem, hogy elbírna-e ez a táp még egy 3. winyót?
Ezen gondolkodtam (adattárolásra)
http://www.bluechip....eurs-#ismerteto

Válaszaitokat és segítségeteket előre is köszönöm!

#6403 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 19. 20:25

Üzenet megtekintéseIdézet: nulla - Dátum: 2013. 01. 19. 19:31

A segítségetekre lenne szükségem (memória vásárlás)!
Jelenleg ilyen konfigom van:
AMD Phenom 2 (3.4ghz)
ASUS 6870 1gb
ASUS m4a87 td evo alaplap
(680GB +1TB samsung winyo)
4gb ddr3 geil ultra 1333mh (CAS6) memória
Mindez egy szerény hkc 500as táppal megtámogatva (korábban fsp bs 800W volt – de az nagyon haldoklott, ez meg egy olcsó vmi, de már 2 éve kifogástalanul megy)

A memória helyett szeretnék venni egy ilyen KIT-et:
http://www.bluechip....2-#specifikacio

A kérdésem hogy ez kompatibilis-e a gépemmel (alaplapba jó-e, procival menne-e), és h gyorsabb lesz-e (gondolom h sokkal nem, de erre most egy jó lehetőségem van megvenni), illetve ha már itt vagyok megkérdezem, hogy elbírna-e ez a táp még egy 3. winyót?
Ezen gondolkodtam (adattárolásra)
http://www.bluechip....eurs-#ismerteto

Válaszaitokat és segítségeteket előre is köszönöm!

Hát játékra nem lesz gyorsabb. Az alaplapod QLV listájában nincs benne ez a memória ?
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#6404 Felhasználó inaktív   nulla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 19. 22:12

Ezt találtam:
http://support.asus....ATvwCy0OZLGNWwp
- és ebben nincs benne. Ez most akkor kizárja? (Egyetlen darab 16GB-os KIT nincs, viszont azt írják a kézikönyveb h 16Gb a max amit ugye kezel)

#6405 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 20. 07:23

Üzenet megtekintéseIdézet: nulla - Dátum: 2013. 01. 19. 23:12

Ezt találtam:
http://support.asus....ATvwCy0OZLGNWwp
- és ebben nincs benne. Ez most akkor kizárja? (Egyetlen darab 16GB-os KIT nincs, viszont azt írják a kézikönyveb h 16Gb a max amit ugye kezel)

A működést nem zárja ki. Viszont innét már csak a vak szerencsén múlik, hogy a helyes időzítéseket és feszültséget használja vagy sem. Lehet, hogy kézzel kell majd beállítani.
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#6406 Felhasználó inaktív   nulla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 20. 10:32

De ha azt belövöm neki, ami a gyári értéke, akkor elv. működnie kell, ugye?

#6407 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 20. 10:43

Üzenet megtekintéseIdézet: nulla - Dátum: 2013. 01. 20. 10:32

De ha azt belövöm neki, ami a gyári értéke, akkor elv. működnie kell, ugye?

Akkor nagy eséllyel jól fog működni.

#6408 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 20. 11:36

Ott a nyerő ficsör az adatlapon: MemOK!
Az direkt erre van, hogy jól belője... :laugh:

Azt használd! :excl:

Csatolt kicsinyítések:

• Csatolt kép: untitled2.jpg

#6409 Felhasználó inaktív   nulla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 20. 23:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 01. 20. 11:36

Ott a nyerő ficsör az adatlapon: MemOK!
Az direkt erre van, hogy jól belője... :laugh:

Azt használd! :excl:

Na ezt most nem nagyoon értettem... valszeg én vagyok sügér, de ez az informatikus szlenget nem mindig értem... kifejtenéd 1-1 mondatban?:D

#6410 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 21. 02:44

Üzenet megtekintéseIdézet: nulla - Dátum: 2013. 01. 20. 23:31

Na ezt most nem nagyoon értettem... valszeg én vagyok sügér, de ez az informatikus szlenget nem mindig értem... kifejtenéd 1-1 mondatban?:D

Link
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#6411 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 21. 04:01

Köszi Trebron, itt meg egy gyakorlati bemutató videó:... :)

http://www.youtube.c...h?v=9azllBzU5PU

#6412 Felhasználó inaktív   nulla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 21. 07:04

El nem tudtam képzelni hogy az a gomb gyakorlatilag is használható... :)
Megmondom őszintén, volt már ebben a lapban inkompatibilis memória (még vagy 2 éve), akkor használtam is (de nem gondoltam h ér is vmit).
Köszönöm a segítséget! ;)

#6413 Felhasználó inaktív   nulla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 21. 07:05

El nem tudtam képzelni hogy az a gomb gyakorlatilag is használható... :)
Megmondom őszintén, volt már ebben a lapban inkompatibilis memória (még vagy 2 éve), akkor használtam is (de nem gondoltam h ér is vmit).
Köszönöm a segítséget! ;)

#6414 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 21. 07:08

Szívesen, máskor is... :)

#6415 Felhasználó inaktív   nulla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 25. 17:52

Megint jönnék a dilettáns kérdéseimmel ha nem gond :))) Kérlek segítsetek ha tudtok:
Beraktam a memóriát (az sem volt egyszerű, mire elfogadtattam az alaplappal, elindult és látja a 16gb-ot), a gond akkor van, amikor használom (vettem mellé egy 2tb-os winyót, adatmentés céljából), elkezdtem rámásolni az adataim (2-3-400GB-os tömbökben) és mondjuk 40 percenként egy kék képernyővel kidob (meghal a gép, kék képernyő, és az angol szöveg h "He elösször látja ezt a képernyőt indítsa újra a gépet, stb. és egy hibakód az alján valami 0x00000 stb...).
Néha előfordult h másolás mellett benyomtam egy filmet is (de az utolsó hibát már teljesne natur, csak másolás alatt is elkövette).
Erősen memória hibára gyanakodtam, így kivettem az egyik modult (most csak egy 8gb-os van bent) és ezzel tesztelem (csak másolok).
Annyit még tudni kell, hogy a bepakolásnál nem volt hajlandó elindulni a gép, tehát beindult a masina, de fekete képernyő, BIOSig sem jutott el, ezt követően pakolásztam jobbra balra a slotokban, próbálkoztam a MEMOK! funkció gombbal, de azzal sem indult el - csak sűrűn villogott a piros led - ezt követően elindítottam a gépet ram nélkül, akkor sípolt, majd kikapcsoltam, és beraktam újra a 2 modult, és akkor beindult faszán.
Namost így gáz van a másolásnál (játékot próbáltam, de nem sok ideig, így nem biztos h elöjött volna a hiba).
Mi lehet a gond? (Én bennem felvetődött hogy ez alaplap - ASUS M4A87tdevo - nem képes 4gbosnál nagyobb blokkokat kezelni, és zavarja a 8gb-os modul, esetleg az új winchester?)
- Windows reinstall (még) nem volt (de adatmentés után tervezem), illetve BIOS resetet sem végeztem manuálisan (bár mikor beindult a gép a memóriával akkor bementem a biosba és nyomtam egy LoadDefaultSettingset - nem tudom, ez felér-e azzal ha kiveszem az elemet).
Remélem érthetően és pontosan fogalmaztam meg a hibát és a körülményeket - nagyon kérlek benneteket, hogy segítsetek! :)
Köszönettel;
nulla0

#6416 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 25. 18:19

Üzenet megtekintéseIdézet: nulla - Dátum: 2013. 01. 25. 17:52

...
nulla0

Én 1333 MHz-n járatnám azokat a memókat (alaplap többet nem tud szabványosan a 870-es chipset miatt). No meg elég 100 gigánként cuccot átküldeni a 2 TB-os vinyóra.
Nem hiszem, hogy azok a memók jó választás volt ehhez a felálláshoz.
A 16 GB max. memória méret is cinkes.

Nem vagyok Asus rajongó, GigaByte párti vagyok (régebben MSI), a 2 x 4 GB DDR3 1600-as Kingston RAMok 1333-on mennek. Egyetlen egy db BluScreen-em sem volt a gépemen másfél éve.

-------------------------
szerk: Samsung vinyó :boa:

Szerkesztette: Zsivaagoo 2013. 01. 25. 18:21 -kor

Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#6417 Felhasználó inaktív   nulla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 25. 18:28

Most egy memóriával megy és az elmúlt órában problémamentes volt (egyenlőre - szvl nem hiszem a winyóval lenne gond, ami egyébként WD nem samsung).
De kipróbálom az 1333mhz-t is, vagy esetleg egy pici plusz fesz a ramnak? (van rajta borda)

#6418 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 25. 18:39

Üzenet megtekintéseIdézet: nulla - Dátum: 2013. 01. 25. 18:28

Most egy memóriával megy és az elmúlt órában problémamentes volt (egyenlőre - szvl nem hiszem a winyóval lenne gond, ami egyébként WD nem samsung).
De kipróbálom az 1333mhz-t is, vagy esetleg egy pici plusz fesz a ramnak? (van rajta borda)

Érdemes mindent (a leggyengébb elem) gyári garantált specifikációja szerint járatni.
Ha így stabil (és van hozzá ambíció (vagy kényszer)) akkor érdemes elkezdeni a feszegetést.
A memóriákat mindenképpen érdemes párban járatni.
A nagy tömbök másolásánál a blokkméret növelése helyett érdemesebb megnövelni az írási puffer (késleltetett felírás gyorsítótára) méretét.

#6419 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 25. 19:48

Üzenet megtekintéseIdézet: nulla - Dátum: 2013. 01. 25. 17:52

Megint jönnék a dilettáns kérdéseimmel ha nem gond :))) Kérlek segítsetek ha tudtok:
Beraktam a memóriát (az sem volt egyszerű, mire elfogadtattam az alaplappal, elindult és látja a 16gb-ot), a gond akkor van, amikor használom (vettem mellé egy 2tb-os winyót, adatmentés céljából), elkezdtem rámásolni az adataim (2-3-400GB-os tömbökben) és mondjuk 40 percenként egy kék képernyővel kidob (meghal a gép, kék képernyő, és az angol szöveg h "He elösször látja ezt a képernyőt indítsa újra a gépet, stb. és egy hibakód az alján valami 0x00000 stb...).
Néha előfordult h másolás mellett benyomtam egy filmet is (de az utolsó hibát már teljesne natur, csak másolás alatt is elkövette).
Erősen memória hibára gyanakodtam, így kivettem az egyik modult (most csak egy 8gb-os van bent) és ezzel tesztelem (csak másolok).
Annyit még tudni kell, hogy a bepakolásnál nem volt hajlandó elindulni a gép, tehát beindult a masina, de fekete képernyő, BIOSig sem jutott el, ezt követően pakolásztam jobbra balra a slotokban, próbálkoztam a MEMOK! funkció gombbal, de azzal sem indult el - csak sűrűn villogott a piros led - ezt követően elindítottam a gépet ram nélkül, akkor sípolt, majd kikapcsoltam, és beraktam újra a 2 modult, és akkor beindult faszán.
Namost így gáz van a másolásnál (játékot próbáltam, de nem sok ideig, így nem biztos h elöjött volna a hiba).
Mi lehet a gond? (Én bennem felvetődött hogy ez alaplap - ASUS M4A87tdevo - nem képes 4gbosnál nagyobb blokkokat kezelni, és zavarja a 8gb-os modul, esetleg az új winchester?)
- Windows reinstall (még) nem volt (de adatmentés után tervezem), illetve BIOS resetet sem végeztem manuálisan (bár mikor beindult a gép a memóriával akkor bementem a biosba és nyomtam egy LoadDefaultSettingset - nem tudom, ez felér-e azzal ha kiveszem az elemet).
Remélem érthetően és pontosan fogalmaztam meg a hibát és a körülményeket - nagyon kérlek benneteket, hogy segítsetek! :)
Köszönettel;
nulla0

Ha már volt szó róla, akkor elnézést, de - BIOS frissítés volt már?

A másik: Próbáld meg azért azt a hibakód alján lévő valamit elcsípni. Néha segít az ok megtalálásában.
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#6420 Felhasználó inaktív   nulla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 25. 20:14

Most 1333-on üzemel, és egyenlőre nem hibázott (nem akarom elkiabálni), BIOS frissítés nem volt (legutóbbi ilyen akciómnál sikerült beleszakítani egy fasza áram ingadozás miatt, úgyhogy ezzel már nem játszom)

Téma megosztása:

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 319
  • 320
  • 321
  • 322
  • 323
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.