HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 325
  • 326
  • 327
  • 328
  • 329
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... IX. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#6521 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 06. 02. 17:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2013. 06. 02. 14:21

Inteles videó AMD cpu hűtő felrakásához. Passzol. :nevet:

:laugh: Olvasni tudol-e? Ott volt hogy: "kb"... A pasztázás volt a lényeg, arra kérdezett rá.
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#6522 Felhasználó inaktív   Superstan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 06. 03. 23:15

Vért izzadtam, mert az AMD alaplapra alig tudtam rátenni, hogy szépen illeszkedjen minden, már a táp meg a vga is lógott ki a gépből, de sikeresen megoldottam a cooler master hyper TX3 beszerelését, a pasztát is sikerült felalkotnom, és a gép is szépen funkcionál, szóval, ha reggelre nem látom majd a videokártyán a hűtőt, jó lesz minden :D

Rá se akarok nézni egy darabig, mert amíg beügyeskedtem azt a leszorító kis részt, ötször robbant fel a fejem.

Mindenkinek köszönöm szépen a segítséget :) nem hiába járok ide, ha valami kínom van :D

#6523 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 04. 06:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Superstan - Dátum: 2013. 06. 04. 00:15

Vért izzadtam, mert az AMD alaplapra alig tudtam rátenni, hogy szépen illeszkedjen minden, már a táp meg a vga is lógott ki a gépből, de sikeresen megoldottam a cooler master hyper TX3 beszerelését, a pasztát is sikerült felalkotnom, és a gép is szépen funkcionál, szóval, ha reggelre nem látom majd a videokártyán a hűtőt, jó lesz minden :D

Rá se akarok nézni egy darabig, mert amíg beügyeskedtem azt a leszorító kis részt, ötször robbant fel a fejem.

Mindenkinek köszönöm szépen a segítséget :) nem hiába járok ide, ha valami kínom van :D

:laugh:

Minden munkának meg van a maga szépsége...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#6524 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 05. 14:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Superstan - Dátum: 2013. 06. 04. 00:15

Proci hűtőt csak kiszerelt alaplapnál célszerű felrakni. Bár csináltam már másként is... Türelem, deci vodka, 3 sör, 10 cigi ami fogyott, amíg felraktam a kényelmetlenül kis helyen. :D
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#6525 Felhasználó inaktív   Superstan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 06. 05. 22:11

Annyi problémám lenne, hogy a processzor rendesen hűt, ha játszadozom sincs vele gond, azonban olyan dolgok szaggatnak, amiknek nagyon nem kéne, és csere előtt nem volt ilyen gondom, a hőmérséklet nem szökik fel terhelés alatt sem. Lehet esetleg tudni, hogy mitől van ez?

#6526 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 05. 22:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Superstan - Dátum: 2013. 06. 05. 22:11

Annyi problémám lenne, hogy a processzor rendesen hűt, ha játszadozom sincs vele gond, azonban olyan dolgok szaggatnak, amiknek nagyon nem kéne, és csere előtt nem volt ilyen gondom, a hőmérséklet nem szökik fel terhelés alatt sem. Lehet esetleg tudni, hogy mitől van ez?

Ez majdnem biztos, h a venti cserétől független.
Első közelítésben megnézném a feladatkezelőben, h mi csinál valamiben túlterhelést.
A másodikban, csinálnék egy alapos karbantartást.
Nekem az utóbbi időben a firefox rendetlenkedik.

#6527 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 06. 08:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 06. 05. 23:52

Csinálj új FF profilt, az meg szokta oldani.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#6528 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 06. 09:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 06. 06. 08:17

Csinálj új FF profilt, az meg szokta oldani.

Köszönöm a tanácsot.
Megcsináltam a program által felajánlott alaphelyzetbe állítást. Ez új profil létrehozását is jelenti.
Azért ezt csináltam, mert a könyvjelzőimet nem akartam elveszíteni.
Addig jutottam, h az Adobe player kavart (amin javítottak már) és az Iwiw-ben disznólkodik valami ami az FF plugin kezelőjét hergeli.

#6529 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 06. 09:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 06. 06. 10:20

Köszönöm a tanácsot.
Megcsináltam a program által felajánlott alaphelyzetbe állítást. Ez új profil létrehozását is jelenti.
Azért ezt csináltam, mert a könyvjelzőimet nem akartam elveszíteni.
Addig jutottam, h az Adobe player kavart (amin javítottak már) és az Iwiw-ben disznólkodik valami ami az FF plugin kezelőjét hergeli.

A könyvjelzőket ki tudod menteni (könyvjelzők kezelése, majd exportálás). Muszáj új profilt csinálni, csak akkor kezdesz tiszta lappal. Az új profilban pedig beimportálod a könyvjelzőket.

Új profilt a firefox.exe -profilemanager meghívásával tudsz csinálni, az új profilt pedig a firefox.exe -p ÚjProfilNeve kapcsolóval tudod használni, ehhez át kell hegesztened a Firefox ikonját. Ez meg szokott oldani minden FF-os nyűgöt.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#6530 Felhasználó inaktív   Superstan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 06. 06. 14:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 06. 05. 22:52

Ez majdnem biztos, h a venti cserétől független.
Első közelítésben megnézném a feladatkezelőben, h mi csinál valamiben túlterhelést.
A másodikban, csinálnék egy alapos karbantartást.

Bah köszönöm, lekapcsoltam a programot, ami felhúzta magát, és már jó :D elkezdem tényleg használni az agyam, mielőtt kérdezek :D
és be is ütemezem majd a windóz telepítést, ami amúgyis esedékes volt, csak az a fránya lustaság..

#6531 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 13. 21:48

Manapság melyik a leghalkabb 7200rpm-es 500gb-os winyó? mormolás eg kerregés mentest keresnék haldokló wd-m helyére.

#6532 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 13. 22:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Superstan - Dátum: 2013. 06. 06. 16:38

elkezdem tényleg használni az agyam, mielőtt kérdezek

NP, Gyuszó-muszótól kérdezhetsz BÁRMIT, mert ő MINDENHEZ ért a bolygóméretű, analítikus agyával.
Látnok, polihisztor, mágus, mittudom én... Kép

Az IT-hez pedig KÜLÖNÖSEN ért: mi csak az inasai (degukái) vagyunk, itt a HWSW-n... Kép

https://forum.hwsw.h...-hogyan-tovabb/

Hogy mi 15-20 éve nyomjuk az nem számít, felejtsd el! Kép

Szerkesztette: Macikák 2013. 06. 13. 22:53 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#6533 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 14. 07:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2013. 06. 13. 22:48

Manapság melyik a leghalkabb 7200rpm-es 500gb-os winyó? mormolás eg kerregés mentest keresnék haldokló wd-m helyére.

WD Blue-t és Toshiba modelleket nézegesd. WD Black az hangosabb, Seagate kevés garit ad. De ha a szempont a halkság és - gondolom - a rendszerindítás (a 7200 RPM alapján), akkor el kell gondolkodni az SSD-n...
"Mindörökké! Enter."

#6534 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 14. 08:38

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2013. 06. 14. 09:27

WD Blue-t és Toshiba modelleket nézegesd. WD Black az hangosabb, Seagate kevés garit ad. De ha a szempont a halkság és - gondolom - a rendszerindítás (a 7200 RPM alapján), akkor el kell gondolkodni az SSD-n...

SSD-re nincs pénz, sajnos, rendszerindításnál megelégszem a sima HDD-vel is, inkább szempont hogy ne zakatoljon mert azt ki nem állhatom. JA meg hogy ne rezonáljon alapjáraton az a másik ami az agyamra tud menni.
Ha jól gondolom most is egy WD blue (talán WD320aaks vagy mi) volt/van (érdekes formáztam és eltüntek róla a gyenge/badsectorok, egyébként ne mtudom javítható e vagy érdemes, de legutóbb állandón felpörögt majd leállt, vagyis nem tudott elindulni, most meg megint megy hiba nélkül....)

Cache mennyire számít egyébként? Érdemesebb a 32 mb -os verziót venni? Vagy Elég a 16 os is?
Elviekbe cska Sata2 port van a lapomom, ha olyat veszek ami Sata3 -as az működik vele majd ugy mint a Sata/Sata2 nél volt?

Szerkesztette: Virus9AX 2013. 06. 14. 08:49 -kor

#6535 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 14. 09:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2013. 06. 14. 09:38

SSD-re nincs pénz, sajnos, rendszerindításnál megelégszem a sima HDD-vel is, inkább szempont hogy ne zakatoljon mert azt ki nem állhatom. JA meg hogy ne rezonáljon alapjáraton az a másik ami az agyamra tud menni.
Ha jól gondolom most is egy WD blue (talán WD320aaks vagy mi) volt/van (érdekes formáztam és eltüntek róla a gyenge/badsectorok, egyébként ne mtudom javítható e vagy érdemes, de legutóbb állandón felpörögt majd leállt, vagyis nem tudott elindulni, most meg megint megy hiba nélkül....)

Cache mennyire számít egyébként? Érdemesebb a 32 mb -os verziót venni? Vagy Elég a 16 os is?
Elviekbe cska Sata2 port van a lapomom, ha olyat veszek ami Sata3 -as az működik vele majd ugy mint a Sata/Sata2 nél volt?

HD Sentinel-el nézz rá a régi HDD-re, hátha kiderül, mi a baja. Kábelcsere, stb. is érdemes lejátszani. A gyenge szektorokról - amelyekről még nem dőlt el, hogy használhatóak vagy hibásak lesznek - a merevlemez felfüggeszti az olvasást, de az írást nem. Így amikor futtatsz rá tesztet, vagy formatálod, akkor megtörténik a ráírás, s az addig nem engedett olvasás, s így kiderül, hogy tényleg bad sector-e, vagy használható, ezért kikerül a gyenge szektorok közül.

Rezonálást a rögzítésén tudod csökkenteni, gumialátéttel pl., ez házfüggő inkább.

Cache igazából alig számít valamit... Ne az alapján dönts!

Persze, nyugodtan vehetsz SATA3-at. Igazából csak parasztvakítás, mert a merevlemezek átvitele alig közelíti meg a SATA1 lehetőségeit is, de valóban, érdekes módon általában olcsóbbak a SATA3-asok mint a SATA2-esek. Nagyon ritkán bele lehet szaladni kompatibilitási hibába, de én SATA2 és SATA3 esetén nem tudok ilyenről. Régebbi SATA1-es déli hídak (intel ICH5, VIA) és SATA2-es HDD-k esetén volt néha ilyen, de vagy jumperrel vagy segédprogrammal a HDD-t át kellett SATA1-re állítani, s ment.

Ha a csendesség a prioritás, meg persze a teljesítmény, akkor egy 64 GB-os SSD 17 - 20 ezer + tárolásra hozzá egy WD Red (1 vagy 2 vagy 3 TB méretben) a jó választás. Egy 128 GB-os SSD pedig 23 - 27 ezer között van. Ennyit érdemes rááldozni, rá sem fogsz ismerni a gépre.
"Mindörökké! Enter."

#6536 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 14. 10:46

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2013. 06. 14. 11:35

HD Sentinel-el nézz rá a régi HDD-re, hátha kiderül, mi a baja. Kábelcsere, stb. is érdemes lejátszani. A gyenge szektorokról - amelyekről még nem dőlt el, hogy használhatóak vagy hibásak lesznek - a merevlemez felfüggeszti az olvasást, de az írást nem. Így amikor futtatsz rá tesztet, vagy formatálod, akkor megtörténik a ráírás, s az addig nem engedett olvasás, s így kiderül, hogy tényleg bad sector-e, vagy használható, ezért kikerül a gyenge szektorok közül.

Rezonálást a rögzítésén tudod csökkenteni, gumialátéttel pl., ez házfüggő inkább.

Cache igazából alig számít valamit... Ne az alapján dönts!

Persze, nyugodtan vehetsz SATA3-at. Igazából csak parasztvakítás, mert a merevlemezek átvitele alig közelíti meg a SATA1 lehetőségeit is, de valóban, érdekes módon általában olcsóbbak a SATA3-asok mint a SATA2-esek. Nagyon ritkán bele lehet szaladni kompatibilitási hibába, de én SATA2 és SATA3 esetén nem tudok ilyenről. Régebbi SATA1-es déli hídak (intel ICH5, VIA) és SATA2-es HDD-k esetén volt néha ilyen, de vagy jumperrel vagy segédprogrammal a HDD-t át kellett SATA1-re állítani, s ment.

Ha a csendesség a prioritás, meg persze a teljesítmény, akkor egy 64 GB-os SSD 17 - 20 ezer + tárolásra hozzá egy WD Red (1 vagy 2 vagy 3 TB méretben) a jó választás. Egy 128 GB-os SSD pedig 23 - 27 ezer között van. Ennyit érdemes rááldozni, rá sem fogsz ismerni a gépre.

Igen én is ezt néztem hogy néhol 0.5-1K val olcsóbb a Sata3 -as.
SSD jó lenne de perp nem vagyok elengedve anygailag csak 10-13K van rá max. Nem vettem volna még csak hát ki tudja mikor fogja feladni a harcot addig meg tárolok rajta lényegtelen/pótolható dolgokat és nem használam az első particiót rajta.(iso, film zene, telepített programok)
Egyébként vicces de a mási kwinyóra telepített Win akkor indul ha a WD-t állíltom be bootnak... jól megkavarta a sz@#t...

#6537 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 14. 11:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2013. 06. 14. 11:46

Igen én is ezt néztem hogy néhol 0.5-1K val olcsóbb a Sata3 -as.
SSD jó lenne de perp nem vagyok elengedve anygailag csak 10-13K van rá max. Nem vettem volna még csak hát ki tudja mikor fogja feladni a harcot addig meg tárolok rajta lényegtelen/pótolható dolgokat és nem használam az első particiót rajta.(iso, film zene, telepített programok)
Egyébként vicces de a mási kwinyóra telepített Win akkor indul ha a WD-t állíltom be bootnak... jól megkavarta a sz@#t...

A win akkor a WD-n hagyta a rendszer állományokat, sajna... Előfordul az ilyen keveredés, amikor több merevlemez van jelen telepítéskor. Legjobb telepítéskor csak egy merevlemezt a rendszeren hagyni.

HD Sentinel-t futtattál? Mit mond arra a WD-re? Linkeld be, hátha halasztható az a vásárlás, s még gyűjtögethetsz SSD-re.

Szerkesztette: StSanya 2013. 06. 14. 11:26 -kor

"Mindörökké! Enter."

#6538 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 14. 12:10

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2013. 06. 14. 13:25

A win akkor a WD-n hagyta a rendszer állományokat, sajna... Előfordul az ilyen keveredés, amikor több merevlemez van jelen telepítéskor. Legjobb telepítéskor csak egy merevlemezt a rendszeren hagyni.

HD Sentinel-t futtattál? Mit mond arra a WD-re? Linkeld be, hátha halasztható az a vásárlás, s még gyűjtögethetsz SSD-re.

100/99 -et mond kondícióra.De ha hazaértem csinálok screen-t.
AZ a baj hogy ez már a 2. alkalom hogy ez előjön, illetve ezt a felprögést leállást se tudom mire véljem (elektronika haldoklik?, pedig arra se a smart se a sentinel nem irt semmit)

Szerkesztette: Virus9AX 2013. 06. 14. 12:13 -kor

#6539 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 14. 13:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2013. 06. 14. 14:10

100/99 -et mond kondícióra.De ha hazaértem csinálok screen-t.
AZ a baj hogy ez már a 2. alkalom hogy ez előjön, illetve ezt a felprögést leállást se tudom mire véljem (elektronika haldoklik?, pedig arra se a smart se a sentinel nem irt semmit)

Az energiagazdálkodás összes profiljában be van állítva, hogy ne kapcsolja le a merevlemezeket?
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#6540 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 14. 13:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2013. 06. 14. 15:31

Az energiagazdálkodás összes profiljában be van állítva, hogy ne kapcsolja le a merevlemezeket?

Nincs ( 90 perc), de nem cska Windows-ba csinálta, szóval az nem kavarhat be.

Téma megosztása:

• (356 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 325
  • 326
  • 327
  • 328
  • 329
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.