HWSW Informatikai Kerekasztal: Árva fájlrekordszegmens, (mentés) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Árva fájlrekordszegmens, (mentés) Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Petipc 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 05. 12:42

Sziasztok! Sűrgősen kéne nekem segítség!
2 HDD-m van. Az egyiken van egy vista és egy logikai partíció, a másik ennek a tükörképe, csak ott XP van.

Reggel még tökéletes volt az xp. átváltottam vistára, és mivel rég voltam ott, ezért frissítésekkel kezdett el bombázni. elfogadtam őket, de közben megpróbáltam telepíteni a daemon toolst, ami telepítés elött újra akarja indítani a gépet. újraindítottam, hiszen a frissítéseknek is jót tesz. Tartottam egy kis szünetet, s mire visszajöttem azt kellett látnom, hogy "Arva fajlrekordszegmens (szám) törlése". Elég keményen futott ez a parancs, és olyan 200x már lefuthatott, mire megfogtam a gépet, és gyorsan újraindítottam. Ezek után próbáltam belépni az xp-be, de egy tized másodpercig még látom a windows logot, ami alatt kéne futnia a töltő csíknak, amikor kék háttér, fehér betü, ami fél másodperc alatt eltűnik, és újraindúl a gép. az xp melletti partíció egyébként él, viszont nagyon fontos dolgok vannak az xp partícióján, amik mentésre szorulnak. Hogyan tudnék hozzáférni az xp-hez, és lementeni a dolgokat?  vistábol nem tudom elérni, mert azt írja ki, hogy sérült.

#2 Felhasználó inaktív   Petipc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 05. 12:52

Egyébként ha elindítom a vistát, akkor a legelején konzisztencia vizsgálatot akarna az xp partíciójára, amit ha hagyok, akkor ugyan úgy, "Arva fajlrekordszegmens (szám) törlése"... Végig kéne hagynom ezt futni? Mert a folytonos törlés, nem néz ki jól.

#3 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 05. 13:31

Idézet: Petipc - Dátum: 2008. okt. 5., vasárnap - 12:52

Egyébként ha elindítom a vistát, akkor a legelején konzisztencia vizsgálatot akarna az xp partíciójára, amit ha hagyok, akkor ugyan úgy, "Arva fajlrekordszegmens (szám) törlése"... Végig kéne hagynom ezt futni? Mert a folytonos törlés, nem néz ki jól.

Én a helyedben kivenném (letiltanám) a Vistás HDD-t és megpróbálnám a XP-t indítani. Itt a CHKDSK futása megszakítható. Ha nem indul, akkor a telepítő CD-ről kérnék egy javítótelepítést.
Amit a CHKDSK letöröl, annak általában annyi!
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#4 Felhasználó inaktív   Petipc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 05. 13:39

Idézet: pittti - Dátum: 2008. okt. 5., vasárnap - 13:31

Én a helyedben kivenném (letiltanám) a Vistás HDD-t és megpróbálnám a XP-t indítani. Itt a CHKDSK futása megszakítható. Ha nem indul, akkor a telepítő CD-ről kérnék egy javítótelepítést.
Amit a CHKDSK letöröl, annak általában annyi!

próbálom az xp-t indítani, de éppenhogy annyit látok belőle, hogy logo, kékhalál szerü valami, restart... Igazábol kedvencek listát, e-mail-eket, meg pár dokumentumot kéne menteni. nem oylan sok nagyságban, remélem érintetlenek.

A javító telepítésnél megmaradnak ezek a fájlok? nem törli le az e-mail fájlokat?(outlock)

#5 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 05. 14:38

XP indításakor F8, majd válaszd ki, hogy fagyás esetén ne legyen újraindítás. Ekkor a kékhalált nyugodtan tanulmányozhatod. Jelen esetben azonban ezzel már semmire nem mész, mivel a fájlrendszer sérült. Mostantól adatmentésről beszélünk, tehát lehetőleg ne maceráld tovább a sérült fájlrendszerű merevlemezt, hanem az ezzel foglalkozó topic valamelyik tanácsa szerint járj el. Illetve javaslom, hogy oda tegyél fel további kérdéseket is.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#6 Felhasználó inaktív   Petipc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 05. 14:54

Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2008. okt. 5., vasárnap - 14:38

XP indításakor F8, majd válaszd ki, hogy fagyás esetén ne legyen újraindítás. Ekkor a kékhalált nyugodtan tanulmányozhatod. Jelen esetben azonban ezzel már semmire nem mész, mivel a fájlrendszer sérült. Mostantól adatmentésről beszélünk, tehát lehetőleg ne maceráld tovább a sérült fájlrendszerű merevlemezt, hanem az ezzel foglalkozó topic valamelyik tanácsa szerint járj el. Illetve javaslom, hogy oda tegyél fel további kérdéseket is.

kösz.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

2 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 2 vendég, 0 anonim felhasználó