HWSW Informatikai Kerekasztal: Pirelli DRG A225G Digitális elosztó Portforward - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pirelli DRG A225G Digitális elosztó Portforward

#141 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 05. 25. 13:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Doky586 - Dátum: 2010. 05. 25. 13:17

Hogy jön ki belőle a net? Furcsának tartanám ha alapesetben a szolgáltató nem tudna netet adni iptv mellé...

Mondom két külön dobozt kapsz a koaxon.
Make love not Wor.

#142 Felhasználó inaktív   fokszmulder 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 11. 16. 21:02

Sziasztok!

Múlt héten kötötte be hozzám a Té a 15/1-es adsl-t iptv-vel. A szolgáltatással egy hétig nem volt semmi gondom, csutka sávszél, jó minőségű tv stb, maximálisan meg voltam vele elégedve.
Tegnap volt egy rövid áramszünetem, újraindult minden, viszont a net 3M/128k-ra esett vissza.
1412-re jeleztem, állítgattak valamit, reset stb, de a helyzet változatlan. 72 órán belül állítólag majd kitalálnak valamit.
Annyit nem szeretnék tétlenül várni, kérdezném, hogy a Pirelli router beállításai között nem kell-e valamit csesztetni, ami miatt lehet a lassulás.
A router az áramszünetnél kiütötte magát, újra adtam neki user/pass-t, tehát gondolom mindent felejtett. Azt nem tudom, hogy a tés csóka ezen kivül állított-e rajta valamit, amikor beindította a múlt héten.
Előre is köszönöm.

#143 Felhasználó inaktív   fokszmulder 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 16. 21:28

Na bocsánatot kívánok, elbeszélgetek itt magammal.

Probléma egy újabb resettel most megoldódott!
(eddig kettő volt)

Minden jó ha,.......
:)

#144 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 11. 17. 17:28

A Pirelli és Huawei kütyüket már a T-s szakik távolról bűvölik. Valószínűleg újratöltötte a firmware-t és beállításokat a T-s csóka. Nálam a nyáron azért kellett az optikai Huaweit kicserélni mert pont akkor áramtalanítottam vihar miatt mikor távolról töltöttek rá valamit és az nem sikerült. Ennek az lett a következménye, hogy belassult a net és nagyon sokszor megszakadt, órába is tellet a visszacsatlakozás. Az újbóli távfrissítés meg szintén nem akart működni. Inkább elvitték és belőttek helyette egy újat.
RaidX

#145 Felhasználó inaktív   hjanos0 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 19. 14:53

Nekem is ez a sz* van. :angry::dry::s:(:-o:excl::unsure:
Én csak egyet szeretnék.
A VoIP beállítások hoz szükséges SIP adatokat kifejteni ebből a szarból. Van megoldás erre????
Vagy tud valaki egy T-s csókát aki ezeket kiadja?!
A cél, hogy egy sima VoIP telefonnal, vagy progival, stb. (és nem csak analóg telefonnal) használni tudjam az előfizetést, a VoIP-ot.
Köszi.

#146 Felhasználó inaktív   Tibi24 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 21. 12:35

Üzenet megtekintéseIdézet: hjanos0 - Dátum: 2010. 11. 19. 14:53

Nekem is ez a sz* van. :angry::dry::s:(:-o:excl::unsure:
Én csak egyet szeretnék.
A VoIP beállítások hoz szükséges SIP adatokat kifejteni ebből a szarból. Van megoldás erre????
Vagy tud valaki egy T-s csókát aki ezeket kiadja?!
A cél, hogy egy sima VoIP telefonnal, vagy progival, stb. (és nem csak analóg telefonnal) használni tudjam az előfizetést, a VoIP-ot.
Köszi.

Én akkor próbáltam ezt kérni tőlük, mielőtt ilyen szolgáltatást vettem volna igénybe, azonban ezt NEM adják ki. Néhány ember van a T-nél aki egyáltalán érti miről van itt szó, a többi csak mellébeszél. Hallva a T által megkutyult modem-routerek problémáiról saját Fritzbox készülékre integrálva esetleg igénybe vettem volna a szolgáltatást. Ez semmilyen módon nem megy. Most nagyon örülök, hogy maradtam az analóg telefonnál, ami mellékesen ugyanannyiba kerül náluk, és (az ő) voip-os telefonjuknál sokkal jobb minőségű, valamint használhatom a jó kis Fritzbox-omat, ait úgy konfigurálok, ahogy akarok.
Meg vagyok győződve, hogy a problémákat a kutyult T FW verziók okozzák, nem a Pirelli HW. Ugyanezek a problémák vannak a T-nél pl. Speedtouch routerekkel is. A németeknél ezeket a SIP beállításokat a szolgáltató ugyanúgy odaadja, ahogy a net beállításait, és használhatod a készüléket az eredeti FW-ekkel, vagy olyan eszközzel, amit akarsz. A T itt hülyének nézi az előfizetőit, ezzel egy olyan rendszert kényszerít rájuk, ami senkinek sem jó.

#147 Felhasználó inaktív   pozsy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 03. 11:43

És biztos nem lehet kinyerni valahogy a sip accountot? Utána gondolom már lehetne használni.
--
pozsy

#148 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 04. 09:24

Sziasztok!

Szeretnék routert tenni a Pirelli után, közvetlenül a box elé, hogy abból a szobából is lehessen netezni routeren keresztül, ahol a tv box van. Csakhogy nem működik úgy a tv, ha beteszem a routert. kb 10mp után megáll a kép.
Mit lehetne tenni hogy működjön?
Köszi!
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#149 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 04. 12:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Melorin - Dátum: 2011. 04. 04. 09:24

Szeretnék routert tenni a Pirelli után, közvetlenül a box elé, hogy abból a szobából is lehessen netezni routeren keresztül, ahol a tv box van. Csakhogy nem működik úgy a tv, ha beteszem a routert. kb 10mp után megáll a kép.
Mit lehetne tenni hogy működjön?
Csak tipp: tedd a pirellin a saját router WAN IP címét DMZ-be; a saját routeren pedig a tvbox ip-címét tedd DMZ-be..

#150 Felhasználó inaktív   Zsike123 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 04. 06. 09:16

Sziasztok!

Van egy
Pirelli DGR-A225G típusú routerem múlt hétvége óta . Az iptv szerelő beállította rajta az internetet is, ment az én gépemen is,ami rá van kötve, illetve ment laptopon is a wifivel. Miután elment a szerelő, wifi nem működött, és az én netem sem. Kiderült, hogy véletlenül kicsúszott a gépből a kábel, visszadugtam, azóta megy a net nálam, viszont wifi sehogy sem működik. Kiírja a laptop, hogy csatlakoztatva, és kiváló a jel erőssége, de netezni nem tudok rajta. T-home oldalán már mindenféle beállítást néztem , és próbáltam, de semmi nem használt. Már SP3-at is raktam a laptopra, hátha az a baja, de nem. :( Légyszi segítsetek, fontos lenne nagyon, hogy tudjuk használni a wifit is.
Előre is köszönöm!

#151 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 06. 11:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsike123 - Dátum: 2011. 04. 06. 09:16

Az iptv szerelő beállította rajta az internetet is, ment az én gépemen is,ami rá van kötve, illetve ment laptopon is a wifivel. Miután elment a szerelő, wifi nem működött

A másik fórumban még ezt is írtad:

Idézet: Zsike123

A lényeg, hogy T-com-tól van a telefon, és a tv, viszont az internet mástól.

Ezért nem tudni milyen a rendszered. Vajon egy idegen wlan szolgáltató AP-je van rádugva a Pirelli-re? vagy egyébb extra?
TV és telefon mellé nem érné meg inkább a triplanet kedvezmény?

#152 Felhasználó inaktív   Zsike123 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 04. 06. 12:58

A lényegek lényege, hogy én már ezt az iptv-t se annyira akartam, de férjem rábeszélt. (Iptv+telefon olcsóbb együtt, mint maga a UPC). Az internetszolgáltatómmal semmi gondom nem volt már évek óta (Interware), meg vagyok elégedve velük, ha bármilyen hiba volt a nettel, szóltam, és fél nap se kellett megjavították. Viszont T-commal már többször is volt vitám maga a telefon miatt. (Egy számlát késve adtam fel kb. 2010.februárjában, ezért küldtek 3-4 csekket, hogy fizessem be, mert elmaradásom van. Utána már másikat mondta elmaradásnak a telefonba, na, aztán bementem hozzájuk, és tisztáztuk, hogy most akkor mi is van. A visszakapcsolás is kicsit váratott magára, amiért persze szintén majd külön díjat fizetek. Szóval ennél többet én már a T-comtól nem akarok. Csak tényleg fura, hogy a srác hogy tudta használni a netet akkor wifiről? ?
Interware van rádugva Pirellire, egyéb extra nincs.

Szerkesztette: Zsike123 2011. 04. 06. 13:00 -kor

#153 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 06. 14:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Melorin - Dátum: 2011. 04. 04. 10:24

Szeretnék routert tenni a Pirelli után, közvetlenül a box elé, hogy abból a szobából is lehessen netezni routeren keresztül, ahol a tv box van.

De miért elé, miért nem a Pirellibe, aztán kész?
Make love not Wor.

#154 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 06. 15:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsike123 - Dátum: 2011. 04. 06. 12:58

Interware van rádugva Pirellire, egyéb extra nincs.

Lehet hogy csak én vagyok érthetetlen de ez így biztos kevés. A Pirellibe kellene hogy menjen a házba bejövő telefonkábel is, és a TVbox kábele is. minimum. De egy gépről is írtál (valószínű nem egy hűtőgép hanem PC) hogy kábelen megy rajta a net. Az nem ebbe van dugva?
Az "Interware" az mi lehet fizikailag? valami dobozra van ez nálad ráírva, és megy belőle kábel a tetőn levő antennához is???

#155 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 06. 15:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 04. 06. 15:59

De miért elé, miért nem a Pirellibe, aztán kész?

Benne van a mondatban, amit idéztél tőlem: mert abban a szobában szeretnék netezni, és nem abban ahol a Pirelli van.
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#156 Felhasználó inaktív   Zsike123 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 04. 06. 15:47

Bocs, de nem vagyok egy nagy pc guru. Szóval, megpróbálom vázolni akkor : van a telefon vezetéke, amely kijön a fali csatlakozóból. Annak a végére szereltem egy elosztót még anno, mikor az internetet beköttettem. Az elosztó egyik felébe megy az előbb említett telefon vezeték, a másik felébe pedig meg a telefonkészülék zsinórja, és az internet vezetéke. Az internet vezetéke csatlakozik rá a Pirellire, a Pirelli pedig össze van kötve az én asztali gépemmel. (PC-vel). És a Pirelliből megy az iptv vezetéke a tv-nél lévő set - top -boxba. Az pedig a tv-vel. Remélem így egyértelmű.

#157 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 06. 16:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsike123 - Dátum: 2011. 04. 06. 16:47

Bocs, de nem vagyok egy nagy pc guru. Szóval, megpróbálom vázolni akkor : van a telefon vezetéke, amely kijön a fali csatlakozóból. Annak a végére szereltem egy elosztót még anno, mikor az internetet beköttettem. Az elosztó egyik felébe megy az előbb említett telefon vezeték, a másik felébe pedig meg a telefonkészülék zsinórja, és az internet vezetéke. Az internet vezetéke csatlakozik rá a Pirellire, a Pirelli pedig össze van kötve az én asztali gépemmel. (PC-vel). És a Pirelliből megy az iptv vezetéke a tv-nél lévő set - top -boxba. Az pedig a tv-vel. Remélem így egyértelmű.

a géped és a pirelli közé rakd a routert
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#158 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 06. 16:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Melorin - Dátum: 2011. 04. 06. 16:14

Benne van a mondatban, amit idéztél tőlem: mert abban a szobában szeretnék netezni, és nem abban ahol a Pirelli van.

Routertől a kábel 90 métert elmehet bármere, plusz ott a wlan is.
Make love not Wor.

#159 Felhasználó inaktív   Zsike123 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 04. 07. 08:37

De nekem a Pirelli maga a router. Nincs külön routerem.

Csatolt fájl:

#160 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 07. 16:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsike123 - Dátum: 2011. 04. 07. 09:37

De nekem a Pirelli maga a router. Nincs külön routerem.

És ha megkukkolod, akkor a netdrótod meg az tvdrótod mellett - szerintem - találsz felhasználatlan lukakat.
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.