HWSW Informatikai Kerekasztal: Pirelli DRG A225G Digitális elosztó Portforward - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pirelli DRG A225G Digitális elosztó Portforward

#161 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 04. 07. 17:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsike123 - Dátum: 2011. 04. 07. 09:37

De nekem a Pirelli maga a router. Nincs külön routerem.

Ezen van még vagy 3 üres luk, amiből 90 méterre viheted a gépedig a kábelt. Ha ház túlvégében gyenge a wireless, akkor elhúzni a kábelt, oda lógatni routert/switchet/AP-t, aztán lesz több luk, valamint wireless lefedettség.
Make love not Wor.

#162 Felhasználó inaktív   Zsike123 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 04. 07. 18:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 04. 07. 17:28

Ezen van még vagy 3 üres luk, amiből 90 méterre viheted a gépedig a kábelt. Ha ház túlvégében gyenge a wireless, akkor elhúzni a kábelt, oda lógatni routert/switchet/AP-t, aztán lesz több luk, valamint wireless lefedettség.

Persze, van rajta még üres, de nem ezzel van a gond. A wireless jel kiváló, totál maxon van, rá is csatlakozik a laptop. Konkrétan még a helye is oké, mert van a PC-m jobb oldalt, utána balra a router, és a router után a laptop. Ennél közelebb már nem is tudnám vinni. De amúgy , ha kimegyek másik helyiségbe, akkor is kiváló a jel, és rácsatlakozik. Csak netezni nem tudok vele. Azt írja ki mindenre, hogy az oldal nem található. (Több böngészővel is próbáltam, több honlapcímet, tehát nem ütök félre sem. )

#163 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 07. 21:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsike123 - Dátum: 2011. 04. 07. 19:21

akkor is kiváló a jel, és rácsatlakozik. Csak netezni nem tudok vele. Azt írja ki mindenre, hogy az oldal nem található. (Több böngészővel is próbáltam, több honlapcímet, tehát nem ütök félre sem. )

Ha bentebb működik, akkor felettéb érdekes. Biztos nem a szomszédéra csatlakozol? IP-t kap, router pingelhető? Parancssorban indíts el egy "ping routeripcime -t" opciót a router mellett, aztán sétálj elfelé.
Make love not Wor.

#164 Felhasználó inaktív   Zsike123 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 04. 08. 19:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 04. 07. 21:07

Ha bentebb működik, akkor felettéb érdekes. Biztos nem a szomszédéra csatlakozol? IP-t kap, router pingelhető? Parancssorban indíts el egy "ping routeripcime -t" opciót a router mellett, aztán sétálj elfelé.

Semmi változás. Kiszolgáló nem található, ezt írja ki laptopon. Ugyanúgy felcsatlakozik netre, jel erőssége kiváló. :(

#165 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 08. 23:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsike123 - Dátum: 2011. 04. 08. 20:32

Semmi változás. Kiszolgáló nem található, ezt írja ki laptopon. Ugyanúgy felcsatlakozik netre, jel erőssége kiváló. :(

Fostalicska HWSW csak lenyelte a hozzászólásom. Szóval. Én pinget mondtam. És akkor kezdjük a kályhától. Lassan írom, hogy Te is megértsd. Routerhez közel működik rendesen, ping van? Ha tolsz egy ping 1.2.3.4 -t opciót, akkor távolodva szakad?
Make love not Wor.

#166 Felhasználó inaktív   Zsike123 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 04. 09. 14:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 04. 08. 23:11

Fostalicska HWSW csak lenyelte a hozzászólásom. Szóval. Én pinget mondtam. És akkor kezdjük a kályhától. Lassan írom, hogy Te is megértsd. Routerhez közel működik rendesen, ping van? Ha tolsz egy ping 1.2.3.4 -t opciót, akkor távolodva szakad?

Nem szakad.

#167 Felhasználó inaktív   Zsike123 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 04. 13. 09:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsike123 - Dátum: 2011. 04. 09. 14:58

Nem szakad.

Már fel is adtam. Marad így az egész. Át kell rakosgatni a kábelt így állandóan, de eddig is ez volt, amíg nem volt ez a Pirelli. Azért köszönöm a segítséget.

#168 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 13. 13:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsike123 - Dátum: 2011. 04. 13. 10:05

Már fel is adtam. Marad így az egész. Át kell rakosgatni a kábelt így állandóan, de eddig is ez volt, amíg nem volt ez a Pirelli. Azért köszönöm a segítséget.

Ha a ping nem szakad, akkor a hálózatos kapcsolat jó és folyamatos.
Make love not Wor.

#169 Felhasználó inaktív   Zsike123 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 04. 14. 16:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 04. 13. 13:00

Ha a ping nem szakad, akkor a hálózatos kapcsolat jó és folyamatos.

Igen,de még mindig nem tudom, mitől nem megy a wifi. :(

#170 Felhasználó inaktív   jóvíz 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 09. 27. 08:48

szervusztok- pirelli router webhelyszűrésére szeretnék tanácsot kérni- gyermekeim akarom a badoo, és a csajok és pasik - és egyéb társkereső oldalaktól elszeparálni- úgy hogy a facebook mehessen nekik. a firewall /url blocking menüre gondoltam- de hiába írtam be pl www.pcworld.hu- ugyanúgy megjeleníti az oldalt- valamit kihagyok? vagy egészen rossz helyen keresgélek?

előre is köszönöm a segítséget- és a rászánt időtöket.

#171 Felhasználó inaktív   CSAKANYSANNY 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 06. 23. 19:31

Szia !

Bocsi a zavarásért de láttam hogy kerestél Pirelli DRG A225G eredeti frimwaret sikerült neked ?
Mennyire van lebutitva a t-home frimvare ?
Én sikeresen megbirkoztam a Thomson Speedtouch 780 i (WL) -el függetlenités terén , de ugy tudom a Pirelli DRG A225G -n megy 1 M több is nem ?
VOIP-ot lehet-e konfigurálni vagy sem ?

Várom válaszod köszi elöre is a segitséged !

Csákány Alexander
csakanysandor93@gmail.com

#172 Felhasználó inaktív   Mikeee89 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 09. 18. 18:34

Üdv, nekem a véleményem szerint legfrisebb firmware-s modemem van, ma kaptam a t-home-tól.
Firmware version: 1.38S-M (Mar 23 2011 14:54:32)
Nos gondjaim voltak az utorrenttel, ezért kutatgattam a neten és rájöttem a megoldásra, most már az utorrent is, meg port tesztelő oldalak is nyitottnak mondják a portomat.
Először is az UPnP-t be kellett kapcsolnom, aztán a nat/ virtual server részen a gépem belső ipjét kellett megadni, amit a parancssorban (cmd) tudtam meg, ipconfig parancs használatával.
Protocol típusnak a tcp&udp-t választottam, majd mindkét port helyére beírtam az utorrent által adott portot.
Majd enable-re pipa és add. Ezután minden klappolt. Azonban lenne a modemmel kapcsolatban néhány nem teljesen témába vágó kérdésem.
Az adsl részen van pár fura adat, ami miatt talán nem jön a max sávszél (10 mbit helyett kb 7-7,5 mbit).
Ezek az adatok jónak számítanak? Pl a zajszintnél lévők? Mert én nem tudom mi a jó mert nem értek annyira hozzá.
Pl a data részen a downstream-et ha átváltom kilobájtra, akkor kijön a jelenlegi max letöltési sebességem.
Próbáltam újraindítani (hosszúval is -reset gomb 15 másodpercig nyomva) a modemet, a gépet is ki/be kapcsoltam és megmaradt ott az a szám.
Szóltam a t-home-nak is állítólag a vonalban van vmi hiba, rajta vannak az ügyön.

kép a kérdéses részről

Meg teszteltem a pingtest.net-en és azt írja, hogy 88% a ping veszteség, mert 250ből csak 30 ért célt. Ez miért lehet, mit kell még beállítani a modemben?

Előre is kösz a választ. Üdv: Mikeee89

Szerkesztette: Mikeee89 2013. 09. 18. 18:37 -kor

#173 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 19. 06:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Mikeee89 - Dátum: 2013. 09. 18. 19:34

Üdv, nekem a véleményem szerint legfrisebb firmware-s modemem van, ma kaptam a t-home-tól.
Firmware version: 1.38S-M (Mar 23 2011 14:54:32)
Nos gondjaim voltak az utorrenttel, ezért kutatgattam a neten és rájöttem a megoldásra, most már az utorrent is, meg port tesztelő oldalak is nyitottnak mondják a portomat.
Először is az UPnP-t be kellett kapcsolnom, aztán a nat/ virtual server részen a gépem belső ipjét kellett megadni, amit a parancssorban (cmd) tudtam meg, ipconfig parancs használatával.
Protocol típusnak a tcp&udp-t választottam, majd mindkét port helyére beírtam az utorrent által adott portot.
Majd enable-re pipa és add. Ezután minden klappolt. Azonban lenne a modemmel kapcsolatban néhány nem teljesen témába vágó kérdésem.
Az adsl részen van pár fura adat, ami miatt talán nem jön a max sávszél (10 mbit helyett kb 7-7,5 mbit).
Ezek az adatok jónak számítanak? Pl a zajszintnél lévők? Mert én nem tudom mi a jó mert nem értek annyira hozzá.
Pl a data részen a downstream-et ha átváltom kilobájtra, akkor kijön a jelenlegi max letöltési sebességem.
Próbáltam újraindítani (hosszúval is -reset gomb 15 másodpercig nyomva) a modemet, a gépet is ki/be kapcsoltam és megmaradt ott az a szám.
Szóltam a t-home-nak is állítólag a vonalban van vmi hiba, rajta vannak az ügyön.

kép a kérdéses részről

Meg teszteltem a pingtest.net-en és azt írja, hogy 88% a ping veszteség, mert 250ből csak 30 ért célt. Ez miért lehet, mit kell még beállítani a modemben?

Előre is kösz a választ. Üdv: Mikeee89

Írtad, hogy a T szerint vonalhiba van. Akkor miért csodálkozol a csomagveszteségen? Megoldják majd a vonalat és jó lesz.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#174 Felhasználó inaktív   Mikeee89 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 09. 19. 09:04

Na úgy néz ki állítgat a T-home, mert kezd helyreállni, jön a max sebesség és nem szakadozik. A pingtest meg azt írja, hogy valószínű a tűzfal blokkol a routerben.

#175 Felhasználó inaktív   Mikeee89 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 09. 19. 11:20

Volt itt a szerelő, egy helyen megnézte a kábelt volt egy hiba, azt kijavította, de mondta, hogy messze vagyunk a központtól (1,8 km) és emiatt nem tudják biztosítani a netet, visszaállt megint 8 megabitre (10 helyett), hát, mindegy ez is több mint az 5 mega.

#176 Felhasználó inaktív   ferkooo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 10. 17. 07:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Mikeee89 - Dátum: 2013. 09. 19. 11:20

Volt itt a szerelő, egy helyen megnézte a kábelt volt egy hiba, azt kijavította, de mondta, hogy messze vagyunk a központtól (1,8 km) és emiatt nem tudják biztosítani a netet, visszaállt megint 8 megabitre (10 helyett), hát, mindegy ez is több mint az 5 mega.

Az 1.8 km az nem távolság igazi parasztvakítást lököt le neked a szervizes . én 1,1km-re vagyok az osztótól és 10,5-el jön. Volt hasonló problémám de akkor a központ automatikusan levette a sebességet 3 Mb/s-ra majd mikor betelefonált a szervizes akkor visszakapcsolták a rendes sávszélességet . Ugyan akkor szóltak ha routert cserélek akkor át kell nekik is állítani a portot nekik a központban. Nem értem mi a köze a szolgáltatónak a routerhez ne kérdezd.

#177 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 17. 10:02

Üzenet megtekintéseIdézet: ferkooo - Dátum: 2013. 10. 17. 08:35

Az 1.8 km az nem távolság igazi parasztvakítást lököt le neked a szervizes . én 1,1km-re vagyok az osztótól és 10,5-el jön.

Ezt honnan szoktátok megtudni, hogy milyen hosszú a kábel?
Make love not Wor.

#178 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 10. 17. 22:43

Telekomos sanyika, mondom figyejjémá, messze vagyok dslam-tól, csak 4 megával megy, "átrakunk hülyevejre, adunk egy pirelli dobozt, menni fog 6 megával"

Itt volt az a pillanat, amikor megkérdeztem, hogy magától indul kifelé, vagy a két kuvasz nyomatékosítását kéri...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#179 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 10. 18. 07:02

„Az 1.8 km az nem távolság igazi parasztvakítást lököt le neked a szervizes”
Én 100m-re vagyok az elosztótól, mégse megy 12Mbps fölé, akkor se volt amikor 15-re fizettem elő, pedig sokat próbálkozott az emberke..
Ezért 10-re váltottam, a sebességteszt (teszt userként belépve) 12-t mutat..

#180 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 18. 09:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Doky586 - Dátum: 2013. 10. 18. 08:02

Én 100m-re vagyok az elosztótól, mégse megy 12Mbps fölé,

Jó, jó, de a drót milyen hosszú?
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +