Üdv, nekem a véleményem szerint legfrisebb firmware-s modemem van, ma kaptam a t-home-tól.
Firmware version: 1.38S-M (Mar 23 2011 14:54:32)
Nos gondjaim voltak az utorrenttel, ezért kutatgattam a neten és rájöttem a megoldásra, most már az utorrent is, meg port tesztelő oldalak is nyitottnak mondják a portomat.
Először is az UPnP-t be kellett kapcsolnom, aztán a nat/ virtual server részen a gépem belső ipjét kellett megadni, amit a parancssorban (cmd) tudtam meg, ipconfig parancs használatával.
Protocol típusnak a tcp&udp-t választottam, majd mindkét port helyére beírtam az utorrent által adott portot.
Majd enable-re pipa és add. Ezután minden klappolt. Azonban lenne a modemmel kapcsolatban néhány nem teljesen témába vágó kérdésem.
Az adsl részen van pár fura adat, ami miatt talán nem jön a max sávszél (10 mbit helyett kb 7-7,5 mbit).
Ezek az adatok jónak számítanak? Pl a zajszintnél lévők? Mert én nem tudom mi a jó mert nem értek annyira hozzá.
Pl a data részen a downstream-et ha átváltom kilobájtra, akkor kijön a jelenlegi max letöltési sebességem.
Próbáltam újraindítani (hosszúval is -reset gomb 15 másodpercig nyomva) a modemet, a gépet is ki/be kapcsoltam és megmaradt ott az a szám.
Szóltam a t-home-nak is állítólag a vonalban van vmi hiba, rajta vannak az ügyön.
kép a kérdéses részről
Meg teszteltem a pingtest.net-en és azt írja, hogy 88% a ping veszteség, mert 250ből csak 30 ért célt. Ez miért lehet, mit kell még beállítani a modemben?
Előre is kösz a választ. Üdv: Mikeee89
Szerkesztette: Mikeee89 2013. 09. 18. 18:37 -kor