HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 812
  • 813
  • 814
  • 815
  • 816
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#16261 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 02. 11:55

Idézet: Tiga - Dátum: 2009. jún. 2., kedd - 12:26

És a rengeteg járulék amit befizetted meg OEP meg fiszemfaszom, most semmire sem elég, mármint ami a kezelést illeti, minden saját zsebből illetve a 'magas' nyugdíjból megy.

Ez az egesz nyugdijrendszer egy elavult szar.
Fejlettebb allamokban ez is rohadt egyszeruen megy: fizetsz, amennyit tudsz/akarsz. Ha sokat fizettel, sok nyugdijad lesz, ha keveset, keves nyugdijad lesz, ha semmit, semmi nyugdijad nem lesz.
Mindenesetre az allamnak szinte semmi koze hozza. Es termeszetesen, ha meghalsz a nyugdijkorhatar elott, akkor megorokolheto a befizetes.
Itt meg mi megy? Nem lehet ilyet, mert az ongondoskodas hianya meg blablabla... lofaszt. Azert nem jo, mert ha nem tudjak ratenni a kezuket, nem tudnak lopni meg osztogatni. Ha meg meghalsz, mondjuk leginkabb par evvel a nyugdijkorhatar elott, tiszta haszon.

#16262 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 02. 12:24

Ez az önkéntes meg magán nyavaják se jobbak ott nem a liba lopja el a pénzt hanem az adott bank likviditási meg a többi nyavaja cimen.Meg lehet most is nézni 30-50% romlott mindenki egyenlege mert válságvan duma.Nem az hogy rosszul fektették be a zsét nehogymár elismerjék ezt.Leujabb marhaságon meg előre röhögök a SZUPERBRUTTÓSÍTÁS. :respect:

Szerkesztette: djculture 2009. 06. 02. 12:25 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#16263 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 02. 12:27

Idézet: djculture - Dátum: 2009. jún. 2., kedd - 13:24

Ez az önkéntes meg magán nyavaják se jobbak ott nem a liba lopja el a pénzt hanem az adott bank likviditási meg a többi nyavaja cimen.Meg lehet most is nézni 30-50% romlott mindenki egyenlege mert vállságvan duma.Nem az hogy rosszul fektették be a zsét nehogymár elismerjék ezt.

Azt nem mondom, hogy nem jobb, de teny, hogy annak is megvannak a maga kockazatai. De ami tuti: ilyen valsag nincs minden evben, es ha Te annyit befizetsz a megfelelo helyre (nem feltetlenul magannyugdijpenztar, hanem ilyen befektetos-biztositasos cucc), akkor ha 50%-ot is romlik - ami majd idovel reszben vissza fog menni - meg mindig a tobbszoroset kapod, mint amennyit nyugdijkent kapnal.

#16264 Felhasználó inaktív   anyaanya 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 02. 12:28

Tide írtam neked privit, ha Tiga olvassa, úgy se rossz :think:  :Đ
"Minden lány királylány, és a lányok cukorból meg virágból vannak." Zsul

#16265 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 02. 12:32

Idézet: anyaanya - Dátum: 2009. jún. 2., kedd - 13:28

Tide írtam neked privit, ha Tiga olvassa, úgy se rossz :think:  :Đ

Es nekem mikor irsz, aranyvirag? :omg:

#16266 Felhasználó inaktív   anyaanya 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 02. 13:27

Idézet: PolaR - Dátum: 2009. jún. 2., kedd - 13:32

Es nekem mikor irsz, aranyvirag? :omg:

:eek:  még mindig nem ért oda? :think:

utánanézek mit tehetek :o  :Đ
"Minden lány királylány, és a lányok cukorból meg virágból vannak." Zsul

#16267 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 02. 13:36

Idézet: PolaR - Dátum: 2009. jún. 2., kedd - 12:55

Ez az egesz nyugdijrendszer egy elavult szar.
Fejlettebb allamokban ez is rohadt egyszeruen megy:

Egy igazi buta, korlátolt arcista vagy, aki egy lepukkant fórum, lepukkant topikjában, nulla tájékozottsággal, mégnullább hozzáértéssel, veri a taknyát a semmire. :down:

#16268 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 02. 14:03

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. jún. 2., kedd - 14:36

Egy igazi buta, korlátolt arcista vagy, aki egy lepukkant fórum, lepukkant topikjában, nulla tájékozottsággal, mégnullább hozzáértéssel, veri a taknyát a semmire. :down:

Tegyuk hozza, hogy meg igy is boven intelligens ahhoz, hogy ne foglalkozzon a velemenyeddel, barmirol legyen is szo :cool:

#16269 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 02. 14:04

Par dolgot nem artana tisztazni szvsz. Az allamnak nincsen annyi penze, hogy megelolegezzen barmit is, foleg nem hosszu idore.

A jelenlegi rendszer kb. ugy mukodik, hogy a havonta beszedett adokbol es jarulekokbol tartja el magat ill. az orszagot. Azt most hagyjuk, hogy ezzel mikent szamol el vagy nem szamol el. Amit most befizetunk nyugdijjarulekot, azt a mostani nyugdijasokra koltik el es nem nekunk teszik felre. Ez igy van most is, es igy volt Pola az apad idejeben is. Ha mindenki felretenne azt, amit keres meg az adot is, akkor nem lenne rendszer sem ebben az orszagban, de mashol se.

Ha a Ratko gyerekek elmennek nyugdijba, akkor meg plane igy lesz. Na, az is egy szep tortenet, elore fazok tole.
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#16270 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 02. 14:13

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2009. jún. 2., kedd - 15:04

A jelenlegi rendszer kb. ugy mukodik, hogy a havonta beszedett adokbol es jarulekokbol tartja el magat ill. az orszagot. Azt most hagyjuk, hogy ezzel mikent szamol el vagy nem szamol el. Amit most befizetunk nyugdijjarulekot, azt a mostani nyugdijasokra koltik el es nem nekunk teszik felre. Ez igy van most is, es igy volt Pola az apad idejeben is. Ha mindenki felretenne azt, amit keres meg az adot is, akkor nem lenne rendszer sem ebben az orszagban, de mashol se.

Pontosan tudom, hogy mukodott es mukodik a mostani rendszer, ettol az meg nem lesz se jo, se igazsagos.
Es egy szoval sem mondtam, hogy ne legyen ado: csak a mertekevel van gond. Vegyenek el 10-20% kozotti osszeget, es mukodjon belole az allam. Ne legyen benne se nyugdij, se egeszsegugyi ellatas, azt mindenki intezze el a maradekbol, izlesenek es lehetosegeinek megfeleloen. Ennyi.

#16271 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 02. 14:37

Idézet: PolaR - Dátum: 2009. jún. 2., kedd - 15:13

Pontosan tudom, hogy mukodott es mukodik a mostani rendszer, ettol az meg nem lesz se jo, se igazsagos.
Es egy szoval sem mondtam, hogy ne legyen ado: csak a mertekevel van gond. Vegyenek el 10-20% kozotti osszeget, es mukodjon belole az allam. Ne legyen benne se nyugdij, se egeszsegugyi ellatas, azt mindenki intezze el a maradekbol, izlesenek es lehetosegeinek megfeleloen. Ennyi.

Ilyen csak a meseben van, nem tudod az embereket megtanitani az ongondoskodasra. De nem csak az ongondoskodas nincs meg, hanem egy olyan rendszer, ami kisegiti es eligazitja, hogy eppen akkor mi lenne neki a megfelelo.

Az se mukodik, ami amerikaban van: nincs betegbiztositasa? akkor nem jogosult korhazi ellatasra sem.
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#16272 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 02. 14:42

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2009. jún. 2., kedd - 15:37

nem tudod az embereket megtanitani az ongondoskodasra.

Nem is akarom. Megtanulja vagy megdoglik.
Itt a sajat peldam. Mint ahogy az elottem szolo magasan kvalifikalt kollegak is megjegyeztek, en egy buta, bunko, tehetsegtelen, semmirekello hulye fasz vagyok. Kozepfoku - az is epp alig - vegzettseggel, igazolt nyelvtudas nelkul. De ha en ezt a fentiek ismereteben fel tudom fogni es meg tudom erteni, sot, tudok eszerint elni, hisz van sajat egeszsegugyi es eletbiztositasom is, sot, befektetesem a nyugdijas evekre, ami eleg lesz, ha egyaltalan megelem, amire nincs sok esely, akkor talan menni fog masnak is.

#16273 Felhasználó inaktív   bianca 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 02. 14:58

Hát nem tudom, figyelem az egészet hetek óta, itt, újságokban.
Mi müködik rendesen, nem tudom. :confused: Svájcba talán, ott magasak a físzetések, de bisztosítást magadnak kell rendeszni.
Mi szisztéma sem müködik, nyugdikóratár már 67nél van, 10 év mulva 15 millió nyugdias állami segélyre szorúl, mert most már ingyenkonyhara járnak mint munkánélküli vagy mert olyan alacsony a fízú.
A legtöbb lakás itt béreltlakás, nálunk nem volt olyan rendszer mint nálatok, hogy ház, maszeklakás stb.
Itt a lakásnak az adót mégis a bérlökkel fiszetik, ez meg van engedve a tulájdanosoknak. Mi példaul físzetünk 345 Eurót / évre és nem a mienk.
13.dik nyugdi? :eek: Még a munkások is a legtöbb hélyen álmodnak itt egy 13.dik fizúrol. :Đ

Szerkesztette: bianca 2009. 06. 02. 15:00 -kor

#16274 Felhasználó inaktív   AMDPower 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 02. 15:13

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2009. jún. 2., kedd - 11:33

Na, egy kis on:

Kép

lenyalnám a csöcsét  :D
AMD forever

#16275 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 02. 15:18

Egy betegségben meghalt embernél, a legmagasabb (ami akár 90% is lehet) egészségügyi ráfordítás, a halálát megelőző egy év alatt keletkezik.

Ráadásul Magyarországon, a legmagasabb a betegségi halálozás, aggkórban és balesetben jóval kevesebben halnak meg, bár ott sem kicsik a közvetlen halál előtti ráforditások.

Ha nem lenne társadalombiztosítás, valszeg elég magas lenne a fulladásos halálozás, hiszen a kedves/szerető/együttérző rokonok simán rászorítanák a párnát a betegségben haldokló rokon arcára, mondván ne szenvedjen annyit és gondolván ne kerüljön már olyan sokba.

#16276 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 06. 02. 15:24

Idézet: bianca - Dátum: 2009. jún. 2., kedd - 15:58

...
Mi példaul físzetünk 345 Eurót / évre és nem a mienk.
...

Én például havonta fizetek 300 €, és nem az enyém.  :cool:

#16277 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 02. 15:31

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. jún. 2., kedd - 16:18

Ha nem lenne társadalombiztosítás, valszeg elég magas lenne a fulladásos halálozás, hiszen a kedves/szerető/együttérző rokonok simán rászorítanák a párnát a betegségben haldokló rokon arcára, mondván ne szenvedjen annyit és gondolván ne kerüljön már olyan sokba.

Baszoggya meg, ha nem utalnalak annyira, most meg igazat is adnek, ebben ugyanis van valami... :rolleyes:

#16278 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 02. 15:32

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. jún. 2., kedd - 16:24

Adot? Nem berleti dijat?

#16279 Felhasználó inaktív   bianca 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 02. 15:40

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. jún. 2., kedd - 16:24

Lakbért vagy ingatlanadót? Mert a lakbér havonta 470 nálunk, ez a físztésnek májdnem 50%. :reklamacio: 
>olvasnivaló<

Szerkesztette: bianca 2009. 06. 02. 15:41 -kor

#16280 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 06. 02. 15:44

Idézet: bianca - Dátum: 2009. jún. 2., kedd - 16:40

Lakbért vagy ingatlanadót? Mert a lakbér havonta 470 nálunk, ez a físztésnek májdnem 50%. :reklamacio: 
>olvasnivaló<

:omg:

Persze, hogy lakbért. :) Adót majd csak jövőre. :rock:

Ez egyébként a fizetésem 150%-a.  :cool:

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 812
  • 813
  • 814
  • 815