Idézet: debaj - Dátum: 2011. 02. 28. 12:19
Nem, csak ne verd ilyen hangosan a tamtamdobot, hogy hőőjakidolgozniakarannakpénzeisvan. Tudod, hogy van a mondás a vélemény meg a segglyuk hasonlatosságáról.
Nem gondoltam volna, hogy épp te nem tudsz általánosítani, és mindenáron azon a három szakmán fogsz pattogni, amit leírtam eléd. De hogy válaszoljak is: kohómérnök volt nem kevés, amikor még a vasésacél osrszága voltunk, aztán a kohókkal együtt ők is elértéktelenedtek, a matektanárnak meg lehet, hogy lenne állása, csak épp nem túl életszerű szituáció, ahogy mindent hátrahagyva, költségeket nem kímélve költözik az ország másik végébe, hogy elhelyezkedhessen a szakmájában, ami nem is olyan régen még megbecsültnek számítóott, havi nyolcvanért.
Tom.
Igen, tudom, h példák voltak. De akár hiszed, akár nem, ha tanári állást nézek, akkor pont a matek (és/vagy fizika) szakos pont az, akiket keresnek tanárnak. Pont azért, mert ők el tudnak menni pölö a MorganStanleyhez háromszoros fizuért. Nyelvszakosok - az vagyok - tudom mik a lehetőségek. Mérnököt (kohómérnököt meg faiparit talán pont nem, de minden mást) keresnek, belőlük még hiány is van. Az építészek egy részérél megvan a véleményem, mostmár családon belül. A fiataloknak derogál, h pár évet le kell húzniuk kulimelóval. Ez komolyan szégyen, szerintem.
Orvos, az kéne, csak pénz nincs rá. De olyat is ismerek nem egyet és tudom, hogy szeretik, amit csinálnak. Tudom, h sok év szopás után lenne csak értelmes fizuja, most pont ez ellen kűzdenek, remélem lesz vmi. (Tudom, miből?) Egészségügyi dolgozók, hát igen, ott nincs pénz, ezt a részét megértem.
Mit szeretnél, mit elemezzek még ki?
Szakmunkás csak kéne. Legalábbis jó.
Szalagmunkás meg... szar meló nyilván, de azért van aki erre is hajlandó, h megéljen, mert lopni nem fog.