Idézet: didyman - Dátum: 2011. 03. 01. 03:49
Tudom, hogy nem BEGYOKA vagyok, de orujje nekem is, latom kedveled az ilyen mely empatiaval rendelkezo, hazaja allampolgarait nagy becsben tarto kollegakat
Szal bekafej, baszki, kurva irritalo a hozzaszolasod. Te kb. azt adod elo, hogy minden ember kotelessege nem csak kenyszerusegbol elviselni a sok marhat maga korul, de meg segitsen is neki, mert hat tulkeppen azert elunk, nem?
Szepek ezek a statisztikai adatok, igazak is, ettol fuggetlenul meg tobb milliardra teheto azoknak az embereknek a szama a Foldon, akik egy magyar minimalberesnel rosszabbul elnek, errol miert nem kozolsz szamadatokat? Sot, szinte minden kutatas azt hozza ki, hogy minel szegenyebb valaki, annal boldogabb - amit hajlamos vagyok elfogadni, ha azt nezem, nekem semmi sem jo - ezek alapjan a magyar politikai vezetok csak azt probaljak elerni, hogy a polgarok minel boldogabbak legyenek, es mar ez is baj?
Na viccet felreteve, nem azert hulye barki, "aki lakásban akar élni és autót akar venni, és európai/magyar emberként úgy szeretné érezni magát, mint egy európai/magyar", hanem azert, mert nem realizalja, hogy adott korulmenyeihez kepest ez nem lehetseges. Es itt millio oldalakat lehetne irni az okokrol, amiert igy van, a lenyegen viszont ez nem valtoztat: van egy adott bevetele, vannak kiadasai, ebbol egy hitel felvetelenel latnia kell, hogy mit fog elbirni a koltsegvetes es mit nem. Az se hiszem, hogy csak most, a valsag miatt valt mindenki szamara nyilvanvalova, hogy a bank a sajat hasznat lesi, minden mast nagy ivben es vastagon... Es biztos vannak olyan emberek, akiknel ez a hitelfelvetel es utana beszivas nem a sajat hulyeseguk miatt tortent - sot, szemelyesen csak ilyen embert ismerek - ettol fuggetlenul meg a sok "hitelkarosult" igen nagy resze nem gondolkozott el es hozott dontest megfeleloen hitelfelvetel elott. Es az suket duma, hogy nem lehetett latni, meg tarsai, hidd el nekem, nincs semmifele jovobelato kepessegem, lila gozunk nem volt, amikor ezt a lakast vettuk hitelre, hogy mi fog jonni, megsem szopatott meg a valsag. Esz se kellett hozza, mert en olyan messze vagyok az okos embertol, mint ide alaszka.
Felreertes ne essek, eszem agaban sincs LEGOKA-t vedeni, de ha jol tudom, vegzett sulit, MO-n melozik, adozik, mit akarsz meg, mit adjon vissza a "hazajanak"? Ha ezt a szoveget esetleg annak a tobb szaz most vegzett dokinak adnad elo, akik mar valoszinuleg kihuztak nyugatra melozni, megertenem. Mint ahogy minden ember mas, minden csalad es minden szulo mas, gondolom az, hogy nekik mit es hogy ad vissza, abszolute maganugy.
Ha latna ilyen sorsokat, mi tortenne? Jobban megertene oket? Biztosan. Ettol fuggetlenul meg, ha kilakoltatnak valakit, ha BIGYOKA nem veszi meg a hatosagi eljaras soran, majd megveszi mas. Ettol jobb lesz annak, akit kilakoltatnak? Nem hiszem. Jobb lesz ettol PUTYOKANAK? Ketlem. Akkor meg?
Felreertesben vagy, de nagyon. Minden ember kovet el hulyeseget eleteben, sot, tobbet is, es aki nem a halalos agyan fekszik, az nagy valoszinuseg szerint meg fog is. Van, aki kisebbet, van, aki nagyobbat. Ettol meg sem CIPOKA, sem en nem kivanom, hogy pusztuljanak, mint a fergek, annak ellenere, hogy mindig is azt mondtam, aki hulye, haljon meg. Adott szituban akar en is, mert ez mindenkire vonatkozik. Szoval attol meg, hogy az ember nem ezt kivanja, szerinted az a normalis, tarsadalmilag elfogadott, mondhatnam szokasjog (mert a teteles jog ilyet biztos nem emlit sehol), hogy a mas hulyeseget es azok kovetkezmenyeit nekem vagy barki masnak kellene kivedenem, vagy ha mar ez nem lehetseges, megoldanom? Ez mar azert tobb, mint vicces meg feltetelezesnek is. Ha igy gondolod, ha nem is vagy nagyon eltevedve a vilagban (ezt nem tudhatom), de hogy ebben az orszagban igen, az biztos.
Abban egyetertunk, hogy a vezetoknek kellene valamit tenniuk, ennek ellenere tojnak az egeszre. Mint ahogy szerinted HUPOKA is. A kulonbseg ott van, hogy a vezetoinket senki nem kenyszeritette arra, hogy ezt a szerepet felvallaljak, ok jelentkeztek, sot, tettek meg mindent, hogy abban a pozicioban legyenek, ahol ezt megtehetnek. Ugy gondolom, ettol kezdve a felelosseguk joval nagyobb ezen a teren, mint egy atlagembernek.