HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2788
  • 2789
  • 2790
  • 2791
  • 2792
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#55781 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 04. 22. 21:30

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 04. 22. 22:17

Pécelen nem kaptam mélyöblítésű, alsókifolyású wc-t. A XIII.-ból meg kibékávézni mulatságos lenne vele. :]

Legalább lenne ülőhelyed a buszon. Vagy megkéred lezlit, hogy segíjjen fuvarban, ő nagyjából hasonló tengelyen mozog.
Vagy Zsónszi.
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#55782 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 21:54

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2011. 04. 22. 22:30

Legalább lenne ülőhelyed a buszon. Vagy megkéred lezlit, hogy segíjjen fuvarban, ő nagyjából hasonló tengelyen mozog.
Vagy Zsónszi.

Zsónszi ott lakik a bidébót mellett. Onnan is messze van, nem hogy az állomásról, vagy a buszmegállótól, ami a végállomás előtt eggyel van. Az a porcelán 20-25 kiló. Holnapra már lesz, aki vigye, de így nem tudtam ma megcsinálni.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#55783 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 21:57

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 04. 22. 22:13

25 éve a vállalati ebédlőt bemuzsikáltuk egy Videoton rádióerősítővel, meg az akkor kapható legnagyobb, sokutas vidi hangfalakkal. Itthoni cucc később egy Fisher, 4x100 wattosnak (nem PMPO) mondott erőlködő volt. Amikor azt bekapcsoltam, elhalványodtak a lámpák a lakásban pár másodpercre. Lehet, hogy nem szólt 4x100-at, de a hozzávalót azt kérte a villanyórától.

Régi vidi erősítő meg hangfal ha felvan újítva ma is jobban szól mint a csili vili műanyag 5.1.Fisherem nekem is volt egy sima 2*50w os stk ic vel.Negyveneseket hajtottam vele egy kisebb művházba,simán bezenéltem vele.Csak aztán kevés lett és én hülye eladtam,pedig ma aranyatérne.
Mondjuk van szerencsére két ilyen: Kép

Azt bírom mikor lekötjük havernál a fél millás Harman/Kardon AV erősítőt aztán bekötöm ezt a Reloop monitorokra összeszarjuk magunkat ugy szólnak.A fél millás erősitőn fele annyi dinamika sincs.

Szerkesztette: djculture 2011. 04. 22. 22:11 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#55784 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 22:20

En meg ma talaltam 4db Genelec 8050A monitort...
Pakoltunk az egyik raktarban, erre elokerult par cucc.
Akadt valami amit nem tudok hova tenni. Valami feny vezerlo lehet, van rajta egy csomo DB25 csati (hatul), az elejen meg mindenfele feny vezerlesere valo gombok. Vicces, mert fenytechnikank nincs.

A Genelec monitorok viszont olyat szolnak, hogy leszakad a plafon :)

#55785 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 22:21

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 04. 22. 22:57

Azt bírom mikor lekötjük havernál a fél millás Harman/Kardon AV erősítőt aztán bekötöm ezt a Reloop monitorokra összeszarjuk magunkat ugy szólnak.A fél millás erősitőn fele annyi dinamika sincs.

Anno kergettük mi a "fekete macska farkát" a Hifi-magazint olvasgatva, de tegnap egy barátom érdekes dolgot mutatott. Egy közepesnél jobb Pana dvd-n játszottunk le cd-lemezeket, és egy Creek erősítő hajtotta a hangfalakat. (márkát nem tudok, kétutas álló, zongoralakkos, tüskéken áll a padlón)
Az erősítő három lába alatt valamilyen egyforma anyag alufóliába csomagolva, a negyedik alatt cserélgetés különböző anyagú fémpénzeket. Tudom, hogy bizonyos kor fölött csökken a magasabb hangok érzékelése. Rögtön meg is jegyeztem, hogy eljött nálam ez az idő. Amikor egy érmecsere után hallottam, akkor úgy döntöttem, mégsem a fülem romlott. Persze ez sem volt tökéletes váltás, mert akkor az ének lett visszafogottabb, mintha mindenki hátrébb ment volna a színpadon.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#55786 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 22:27

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 04. 22. 23:21

Anno kergettük mi a "fekete macska farkát" a Hifi-magazint olvasgatva, de tegnap egy barátom érdekes dolgot mutatott. Egy közepesnél jobb Pana dvd-n játszottunk le cd-lemezeket, és egy Creek erősítő hajtotta a hangfalakat. (márkát nem tudok, kétutas álló, zongoralakkos, tüskéken áll a padlón)
Az erősítő három lába alatt valamilyen egyforma anyag alufóliába csomagolva, a negyedik alatt cserélgetés különböző anyagú fémpénzeket. Tudom, hogy bizonyos kor fölött csökken a magasabb hangok érzékelése. Rögtön meg is jegyeztem, hogy eljött nálam ez az idő. Amikor egy érmecsere után hallottam, akkor úgy döntöttem, mégsem a fülem romlott. Persze ez sem volt tökéletes váltás, mert akkor az ének lett visszafogottabb, mintha mindenki hátrébb ment volna a színpadon.

letezik ez a kategoria is, de keves ember engedheti meg maganak.
En egyszer voltam egy hifista ismerosnel - a hangfala ugy nezett ki mint egy fa keret amire a regi fajta 2 eres antenna kabelbol tekertek parat.
De az is olyat szolt - valami sztatikus hangfal volt...

Valami hasonlo:
Linkjeim

Az arabol kijonne egy kozep kategorias auto.

Szerkesztette: FőDudu 2011. 04. 22. 22:28 -kor

#55787 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 04. 22. 23:08

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 04. 22. 22:57

Reloop monitorokra összeszarjuk magunkat ugy szólnak.A fél millás erősitőn fele annyi dinamika sincs.

Reloopot nem mertem megvenni, Zajban néztem, ritka ótvarnak tűnt, de ki tudja, lehet én is csak az occsóbbra gyúrtam, oszt az olyan is. Ellenben valahol másik tanyán ott vannak a gyermekkori Bolerók, amivel kezdtem az ipart, meg a pultos Aiwa. Majd nyugdíjasklubban kap új ékszíjakat, oszt adunk a vérzésnek :-)
Make love not Wor.

#55788 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 23:10

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2011. 04. 22. 23:20

Hogyismondjam, az egy más kategória. Magyarra fordítva: mész a picsába :-D Nem véletlen a Genelec, kis aktív 10 centi magas geci, de az rendben van.
Make love not Wor.

#55789 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 23:12

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2011. 04. 22. 23:27

De az is olyat szolt - valami sztatikus hangfal volt...

Ezeket meg valahogy sosem tudtam értékelni. Főleg vallás az egész, embernél a dugaljakat is valami krémmel kellett bekenni, mert úgy jobb a villany. Persze stabilizátor nem volt hozzá, nem is értettem. Minnyá előkeresem én mit toltam. Ha még emlékszem, oszt megtalálom.

Genelec, Bose, JBL jólszól, erőben ott az Outline/Meyer, azon egy analóg zenész sem sértődik meg, oszt bódottá. Felőlem jöhetnek az elborult tüskéken álló csöves izékkel, amit be kell melegíteni, meg mittomén, de szerintem csak simán feketemágia.
Make love not Wor.

#55790 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 23. 01:07

Üzenet megtekintéseIdézet: anyaanya - Dátum: 2011. 04. 22. 21:10

:-s

_ :-) _

#55791 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 23. 01:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 04. 23. 00:12

Ezeket meg valahogy sosem tudtam értékelni. Főleg vallás az egész, embernél a dugaljakat is valami krémmel kellett bekenni, mert úgy jobb a villany. Persze stabilizátor nem volt hozzá, nem is értettem. Minnyá előkeresem én mit toltam. Ha még emlékszem, oszt megtalálom.

Genelec, Bose, JBL jólszól, erőben ott az Outline/Meyer, azon egy analóg zenész sem sértődik meg, oszt bódottá. Felőlem jöhetnek az elborult tüskéken álló csöves izékkel, amit be kell melegíteni, meg mittomén, de szerintem csak simán feketemágia.

Én évekig hangosítottam, mindenféle haknizenekaroknak, egy 100éves, 8csatornás peavey keverőerősítővel, (királyságos volt, mert 3 erősítő volt benne, amiknek a bemenetét is, meg a kimenetét is oda küldted ahova akartad, pl sztereo minden + monitor, vagy mono ének + mono hangszerek + monitor, stb) meg kétutas, házi hangfalakkal. (asztalosos rétegeltlemez fadobozba belevágva a legolcsóbb piezotweeter, a legolcsóbb mélyhangszóróval, egy pvc lefolyócsőre tekercselt frekvenciaváltóval, risszrossz paplanokkal teletömve, az elején méhészháló és persze hintőporral feljavított táblafestékkel bemattfeketítve. Szigorúan jackdugóval. :cool: ) Mondjuk mikinek már akkor is mindenki csak shure-t használt.

Igaz, hogy olyat nem szólt, mint a metallicán a meyersound, viszont az egész került vagy 20forintba és soha nem mondta senki, hogy húdeszar. :-)

#55792 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 23. 04:06

Üzenet megtekintéseIdézet: FõDudu - Dátum: 2011. 04. 22. 23:20

Pakoltunk az egyik raktarban, erre elokerult par cucc.
Akadt valami amit nem tudok hova tenni. Valami feny vezerlo lehet, van rajta egy csomo DB25 csati (hatul), az elejen meg mindenfele feny vezerlesere valo gombok. Vicces, mert fenytechnikank nincs.

A Genelec monitorok viszont olyat szolnak, hogy leszakad a plafon :)

a genelec az gonosz cucc. zenét hallgatni pl szar rajta, kihozza a keverés és a mastering összes hibáját :Đ

mutass képet azokról aizékről

mondjuk hogy egy hotelbe minek genelec, azt el nem bírom képzelni, hacsak nincs az egyik lakosztályban egy stúdió :-p

Szerkesztette: qnadam 2011. 04. 23. 04:07 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#55793 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 23. 04:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 04. 22. 20:19

Jóreggelt Neked is. Idén már előjött a téma, tessék kinézni a fejünkből, aztán ilyen témakörök magasságába visszaolvasni. Oszt ez a Kétiszre is vonatkozik, így Gabibácsi nem véletlenülanyázik vissza, mert guga mindig bírta tetézni, és nem általános faszkodás volt, hanem komolyan gondolta és túlment bizonyos határokon. Persze ha az embre visszakapja, akkor meg fáj mi? Nálunk ezt úgy mondják, hogy ha megdobnak kővel, dobd vissza kettővel:

https://forum.hwsw.h...03#entry6901203

Jahno! Tévedésben vagy. Gabibácsi rendszeresen előadja, hogy lebérdroidozom, leoltom. Megmondom neked mi a szokásos recept. Bejön, elkezdi méregetni a farkát, beszól, kap 4-5 ingyenkört következmények nélkül, aztán kap egy sallert, miután felháborodik, hogy az övé még sem akkora. Na erre szoktatok rákontrázni, hogy mindig bírom tetézni.
Ha bajom lenne a csávóval, akkor hallhattad volna tőlem fészbukos ügyben, hogy megérdemelte, hogy kirakták, a medve nem játék. De nem olvashattál tőlem semmit, mert a csávó egyáltalán nem érdekel.

Általában az van, hogy ide eszi a penész, lazán ledroidozza saját magát, és úgy állítja be, hogy én voltam.
Egyetlen helyen sem droidoztam le, mert Gabibácsival nem szoktam beszélgetni. Arra hivatkozik, hogy leoltottam. Hol?
Hja, aztán mikor elkezd beszólogatni, s kap mellé egy maflást, akkor képes a hülyélye beírni az idétlen szmájlijával együtt, hogy guga ne idegeskedj, ez a topik erről szól.

Nekem mondja? Cyberde például, ha engem leanyáz, s én őt vissza, az miért nem minősül csörtének? Vagy, ha polával beugatunk egymásnak, érdekes, hogy soha nincs belőle csörte, mert én pl. nem azért szoktam. Sőt itt vagyok lassan 10 éve, soha nem volt balhém senkivel, mindig megtaláltam a hangot mindenkivel.
RICS-el volt csörtém moderáció miatt.
Beugatás viszont volt folyamatosan, pickin on me.

Ha bajom lenne gabibácsival, akkor teljesen természetesen mennék utána a szigetre és osztanám a gyereket, amíg el nem megy a kedve a fórumozástól. Látom milyen topikokat látogat, de nem én megyek utána, hanem ő jön ide. Először csak megy a hazudsz, kamu, ne vetíts, stb. Ha rákérdezek, hogy mondjon már valami konkrétumot, hogy mi a hazugság, akkor azzal jön, hogy minden amit írok. Normális? Aztán meg az, hogy tudjuk guga mindenhez ért, mindenkinél okosabb. Oké, de kinek a nevében beszél? Ki kérte meg arra, hogy idejöjjön és beugasson? Én tudom a legjobban, hogy ez a topik arról szól, hogy kötetlenül leugatjuk egymást. Csak, hogy ezt nem mindenki teheti meg.

De egyébként mindegy, letiltottam a hozzászólásait, így nincs mire reagálnom. Én meg ezer százalék, hogy nem megyek utána a fórumon, hogy beszólogassak neki. Úgyhogy el lehet dönteni, hogy ki a faszkalap. Én elhiszem, hogy együtt dolgoztok vele, meg jó fej. S emiatt a védelmére keltek. De szükségtelen lenne őt bármitől is megvédeni, ha nem jönne ide állandóan kiharcolni magának a maflást.

Leugat, hogy nem tudom eltartani a családomat, megkúrom a nejemet, ilyet bármelyik cigány tud.
Ha nem engem basztatna, hanem valamelyik hirtelen természetűt, lehet leszedték volna már a bicikliről az ürgét, úgy hogy érje be ennyivel, s itt vissza is vehet arcból.

#55794 Felhasználó inaktív   benőcke 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 04. 23. 04:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 04. 22. 20:19

Jóreggelt Neked is. Idén már előjött a téma, tessék kinézni a fejünkből, aztán ilyen témakörök magasságába visszaolvasni. Oszt ez a Kétiszre is vonatkozik, így Gabibácsi nem véletlenülanyázik vissza, mert guga mindig bírta tetézni, és nem általános faszkodás volt, hanem komolyan gondolta és túlment bizonyos határokon. Persze ha az embre visszakapja, akkor meg fáj mi? Nálunk ezt úgy mondják, hogy ha megdobnak kővel, dobd vissza kettővel:

https://forum.hwsw.h...03#entry6901203

Szerintem mi nem őriztünk együtt libát, hogy kioktass engem. Az biztos, ha gyereked lenne, felfogtad volna, miről írtam. Jóreggelt!
...a szeretet a megismerés igája...

#55795 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 23. 04:48

Gjijjó! Jött mail, de tele van ilyenekkel: kívülről
El tudom olvasni, de inkább küldj egy üres mailt guga kukac guga pont hura. Arra válaszolok. Fórumon keresztül kapott mailok bugosak :-D

#55796 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 23. 04:49

Ábazzz, a fórummotor visszafordította és itt szépen, jól megjelenik :Đ ékezetes í, ű, ő helyett kettős kereszt meg számok.

#55797 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 23. 04:50

Bocs, bemásolom ide, mert itt megjelenik jól, aztán mentem doksiba :Đ

Lelőhely neve: Bánk - Temető
KÖH szám: 40356
A nyilvántartás szerint nem volt kutatva, elvileg a 16. században a török rombolja le a templomot az akkori faluval együtt. Hogy mitől huszita, azt majd megmondod.
Jövő héten tudok részleteiben utánakérdezni a teendőknek, ugyanis ha pénzt adtok rá, akkor nem csak a helyi megyei múzeumot lehet megkeresni, hanem a Nemzeti Múzeumot is pl.
A kulturális Örökségvédelmi Hivatal most van átalakulóban, megyei szinten a kormányhivatalokba lettek beintegrálva, tehát már neked is majd a nógrád megyei kormányhivatal illetékes irodáját kell keresned.
Ahhoz, hogy ásni lehessen, kell elvileg egyszer a pénz, amivel szerződni tudtok egy olyan szervezettel, aki az ásatást megcsinálja. Ez vagy a megyei múzeum, vagy a Nemzeti, esetleg MTA Régészeti Intézet, ELTE Régészettudományi Intézet. Utána kérdezek, foglalkozott-e valaki a környéken ilyennel, mert akkor az illetőt illendő/érdemes bevonni.
Ha van szerződés és pénz, akkor a kiválasztott intézmény kérheti meg az ásatási engedélyt.
Ehhez jön még a többi hatósági engedély, de azt most így kívülről nem vágom (talajvédelem, környezetvédelem, stb).
A 16 milka most jól hangzik, de nem tudom, mekkora területről van szó, ráadásul akkoriban a templom köré temetkeztek, tehát ha a jelenlegi temető miatt nem szedték már ki a régieket, akkor ott sírok lesznek, akár 4-5 rétegben egymás felett. Akár ilyen, de gondolom nem ekkora. (http://sirasok.blog....u_a_dunantulon)

Amit tudok, segítek, de akkor egyezzünk meg, hogy vagy ti intézitek, vagy én, a párhuzamos dolgok csak gubancot okoznak.

#55798 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 23. 04:57

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2011. 04. 23. 04:50

Amit tudok, segítek, de akkor egyezzünk meg, hogy vagy ti intézitek, vagy én, a párhuzamos dolgok csak gubancot okoznak.

Gjijjó! Nekem tökéletesen megfelel az a lapleosztás, hogy te megmondod mire van szükséged, én elintézem.

Egyelőre ott tartok, hogy helyileg védetté területté nyilvánítsák. Amíg nem az, civil egyesület nem tud pályázni rá pl. régészeti ásatás miatti forrásra. Ahhoz például biztos, hogy kellesz, mert a pályázati anyagnak már tartalmaznia kell a régészeti feltárás költségvetését, meg valami tanulmányt, hogy van e értelme belefogni + szerződést.

#55799 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 23. 05:34

Elindulunk reggelit főzni :Đ tegnap délután jártunk egy helyen, a fiam leste ki, ő már volt ott. Talált egy forrást, meg egy kisebb erdőt, egy nagyobb dombot, ahonnan belátni távcsővel Bánkra. Kimegyünk krumplit sütni :Đ hozzá nyers vöröshagyma, fokhagyma. Na jó, kicsit megbolondítom a mangalicával is :Đ

offer-koffer

#55800 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 23. 07:22

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2011. 04. 23. 06:34

Elindulunk reggelit főzni :Đ tegnap délután jártunk egy helyen, a fiam leste ki, ő már volt ott. Talált egy forrást, meg egy kisebb erdőt, egy nagyobb dombot, ahonnan belátni távcsővel Bánkra. Kimegyünk krumplit sütni :Đ hozzá nyers vöröshagyma, fokhagyma. Na jó, kicsit megbolondítom a mangalicával is :Đ

offer-koffer

mangalica jo cucc...
Asszony csinalt valami rakott krumpli szeruseget mangalica szalonnaval.
Krumpli, tejfol, turo, metelohagyma, mangalica szalonna.
A turo bekeverve a tejfollel es a hagymaval, majd retegesen a krumplival jenai talba rakva es bele szorva a kockara vagott mangalica szalonna.
Egy kis sajt a tetejere - es kurva jo lesz....

Nem annyira brutal mint egy rakott krumpli - nem olyan zsiros.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2788
  • 2789
  • 2790
  • 2791
  • 2792
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.