HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3078
  • 3079
  • 3080
  • 3081
  • 3082
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#61567 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 08. 11. 11:53

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2011. 08. 11. 11:20

Ezek szerint rosszul tudtam, hogy mivel nincs bennük mozgó alkatrész sokkal tartósabbak?!

Ez sem törvényszerű, gondolj csak az első szériás pan driveokra. Alaplapon sincs mozgó alkatrész, ki is folyik a kondi vagy elszáll a chipset, vagy a lófasz forrasztásról nem is beszélve.
Make love not Wor.

#61568 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 08. 11. 11:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 08. 11. 12:53

Ez sem törvényszerű, gondolj csak az első szériás pan driveokra. Alaplapon sincs mozgó alkatrész, ki is folyik a kondi vagy elszáll a chipset, vagy a lófasz forrasztásról nem is beszélve.

És ezeknél konkrétan mi a behalás oka?
Gondolom ma már tart ott a technika, hogy tudnak jól forrasztani..
És azt se lehet mondani ezekre, hogy "olcsó húsnak, híg a leve", mert marhára nem azok...

#61569 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 11. 12:19

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2011. 08. 11. 12:40

Mi az, ami így el tud benne halni?

Igazából bármelyik alkatrész lehet gyári hibás, forrasztás elengedhet, tápellátás környéki kis alkatrészek elfüstölhetnek, satöbbi. Esetleg a drágább cuccokat szigorúbban átnézik minőségellenőrzéskor, a kevésbé drágábbaknál meg könnyebben átcsúszik a selejtes darab.

#61570 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 11. 12:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 08. 10. 22:56

@EGOKA: "Bangalore-i lelkisegélyszolgálat." Ó bazz, ez szíven ütött, régóta vérző, be nem segedt hegekbe rugott bele. Ottan is supportálunk néhány ezer jómunkásember szervereit szar pénzért, akik már ide is betették a lábukat konkurrenciaként. És legalább nem beszélni fehér embernek hosszú, nehéz munkával megérthető angol. 2-3 éve térdre borultam, és hálát adtam Allahnak, hogy az általunk supportált cég végre kivonult Pakisztánból. :respect: De Nigéria, India, Kína megmaradt a finom falatok között. Hosszadalmas rémtörténeteim vannak, ha valaki jártas a multi cégek által végzett IT support nemzetközi vonatkozásaiban. :omg:

Jahno tőled tanulja a magyar nyelvet? Ebből se sokat értettem.

Viszont azt bizton állíthatom, h Bangalore nem Pakisztánban van.
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#61571 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 11. 13:02

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2011. 08. 11. 12:58

Gondolom ma már tart ott a technika, hogy tudnak jól forrasztani..

Sajna nem egészen. Főleg mióta nem lehet olyan anyaggal dolgozni, ami valóban fog is. De ezt majd csöcsös elmagyarázza.
Make love not Wor.

#61572 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 11. 13:03

Guga, eztet szerezd be, érdemes okosság:

http://cserkiado.hu/...an-es-szinpadon

Qnadam meg majd linkel valami videósat, bár abból a plánokat miazmásokat már múltkor elraktad, weben tán jobb fényképezős tananyag van, mint hangtechnikás.
Make love not Wor.

#61573 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 11. 15:58

Üzenet megtekintéseIdézet: EGOKA - Dátum: 2011. 08. 11. 13:41

Jahno tőled tanulja a magyar nyelvet? Ebből se sokat értettem.

Viszont azt bizton állíthatom, h Bangalore nem Pakisztánban van.

Lehet, ha rendszeresen olvasta 2006-ig a közrebocsátott történeteimet akkor meg biztos is. :D
Bangalore az "Indiai Silicon Valley". A szupportált multinak ott is vannak szerverei, és Bangaloreból hihetetlen mennyiségben özönlik ide Banánisztánba is IT Outsourceing területre a sok barna bőrű jómunkásember. Jellemzően azt a nagyon kevés angolt is borzalmas akcentussal, hadarva beszélik úgyhogy képtelenség őket pontosan érteni, de legalább a képzettségük szinvonala is a béka ..csája alatt van. Sajnos tudom, mert szinte napi rendszerességgel kell indiai szerviztechnikusokkal beszélnem, instrukciókkal ellátni őket, azonnal leellenőrizni minden "elvégzett" munkafázist. Borzalom.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#61574 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 11. 16:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 08. 11. 16:58

Lehet, ha rendszeresen olvasta 2006-ig a közrebocsátott történeteimet akkor meg biztos is. :D
Bangalore az "Indiai Silicon Valley". A szupportált multinak ott is vannak szerverei, és Bangaloreból hihetetlen mennyiségben özönlik ide Banánisztánba is IT Outsourceing területre a sok barna bőrű jómunkásember. Jellemzően azt a nagyon kevés angolt is borzalmas akcentussal, hadarva beszélik úgyhogy képtelenség őket pontosan érteni, de legalább a képzettségük szinvonala is a béka ..csája alatt van. Sajnos tudom, mert szinte napi rendszerességgel kell indiai szerviztechnikusokkal beszélnem, instrukciókkal ellátni őket, azonnal leellenőrizni minden "elvégzett" munkafázist. Borzalom.

Miért jön onnan ide? Betanulni? Vagy már nyugatra viszik az outsource-ot?

Az indiai angol még hagyján, de a pakik, jesszum pepi! Multkor telefonon kellett beszélnem eggyel, mikor harmadszor ismételtettem el vele minden mondatát, feladtam, hogy megértsem. De legalább segített. Bár cserébe rögtön udvarolni kezdett...
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#61575 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 11. 16:27

Üzenet megtekintéseIdézet: EGOKA - Dátum: 2011. 08. 11. 17:05

Miért jön onnan ide? Betanulni? Vagy már nyugatra viszik az outsource-ot?

Nyugatra mennek a barna bőrű jómunkásemberek szapportálni az ottani fizetés akárhányadáért. Dublinban pl. 3000 indiai van egy "helpdesk" cégnél.
Infoparkban a következő miatt vannak kurva sokan: A "cigányok" elnyertek egy melót a T elől, de Indiában nem volt meg a szükséges infrastruktúra. Ezért a "cigányok" idejöttek, a T-től bérlik a helyet, az infrastruktúrát, meg mindent. :eek: :omg:

Aztán két év múlva legkésőbb a cigányok meg fognak bukni, mert olyan fostalicska munkát végeznek, amit csak a kínaiak Kínában, nomeg Fekete Pákó yoruba harcos rokonai Nigériában. És ezek folyamatosan versenyeznek azon, hogy hogyan múlják alul a "konkurrenciát". Példa: alaplapcsere a szerverben 2 x 10perc telefonos beszélgetés a "FÁK" országokban, összes időszükséglet 1 óra. Ugyanez Nigériában 9 óra telefonálás. Azért van különbség. :OOO :nevet2:
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#61576 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 11. 16:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 08. 11. 13:03

Guga, eztet szerezd be, érdemes okosság:

bookmark

#61577 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 11. 16:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 08. 11. 17:27

Példa: alaplapcsere a szerverben 2 x 10perc telefonos beszélgetés a "FÁK" országokban, összes időszükséglet 1 óra. Ugyanez Nigériában 9 óra telefonálás. Azért van különbség. :OOO :nevet2:

De bazmeg ezt nyílt titok, csak a döntéshozók basznak rá, mi meg szopolunk. Ellenben a döntéshozó az bír ütni, hogy na mi van már, és üssem a supportot, meg a szerződés. Amivel kitörölhetem a hajam.

HPnál is sikerült valakibe belefutni, nem tudta mi az az iLO és miképpen tudok a gép biosában matatni a világ másik végéről. Édesfaszom. Holott elszállt a raidkontroller, jöjjön ki, cserélje ki. Aztán meg lett fejtve, még mindig jobb volt, mint sarki Pistikével verekedni, csak meglepődtem, hogy amikor idehaza Aloha/Delta vonal csont jól működik, meg a helyi HP, addig egy nemzetközi dolog már valahova Indiába vagy akárhova futhat be, ott meg szépen felolvassák a default dolgoakt, el sem hiszik, hogy tán értünk hozzá.
Make love not Wor.

#61578 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 11. 17:08

Nesztek, péntekre kis hepizene:

Make love not Wor.

#61579 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 11. 17:26

ez nem is rossz
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#61580 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 11. 17:31

ja, ez legalább végigment a háttérben úgy, hogy nem zártam be.
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#61581 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 11. 17:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 08. 11. 17:40

De bazmeg ezt nyílt titok, csak a döntéshozók basznak rá, mi meg szopolunk. Ellenben a döntéshozó az bír ütni, hogy na mi van már, és üssem a supportot, meg a szerződés. Amivel kitörölhetem a hajam.

HPnál is sikerült valakibe belefutni, nem tudta mi az az iLO és miképpen tudok a gép biosában matatni a világ másik végéről. Édesfaszom. Holott elszállt a raidkontroller, jöjjön ki, cserélje ki. Aztán meg lett fejtve, még mindig jobb volt, mint sarki Pistikével verekedni, csak meglepődtem, hogy amikor idehaza Aloha/Delta vonal csont jól működik, meg a helyi HP, addig egy nemzetközi dolog már valahova Indiába vagy akárhova futhat be, ott meg szépen felolvassák a default dolgoakt, el sem hiszik, hogy tán értünk hozzá.

Az indiainak én mondom, hogy mit csináljon, én utasítom, csak baszik angolul is érteni, meg baszik ahhoz is érteni ami a dolga lenne. No meg lekapcsolják az APC tünetmentest, oszt behunyja a szemét a master switch is meg a router is oszt akkaor baszhatom az ILO-t, ameddig az állatjával meg nem értetem, hogy szerverszereléshez nem kell, sőt TILOS kikapcsolni az APC-t, mert visz magával minden aktív hálózati eszközt. No meg amikor ML370 G3-as szerverben szalagos egységet kell cserélni, akkor az egyik buzi élve akar szervert boncolni, a másiknak meg hiába magyarázom, hogy hol kellene beállítani a tape drive SCSI ID-ját és hogyan.

Ja, a szervízcég egyik központi irodája Indiában van, a másik meg Egyiptomban. Ma az indiai faszit leállítottam: "Stop interrupt me at once because I am the responsible for servers not you and I want to talk to the field engineer in Prague". Bekussolt, többet nem mert megszólalni. A cseh technikussal meg a tolmácsával meg elintéztünk mindent 20-25 perc alatt.

#61582 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 11. 17:43

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2011. 08. 11. 18:31

Várgyá, van olyan verziója, amiben 2 suna is előad, gondolom ezért volt bajod a verzióval:

No meg ennek kicsit más a hangszerelése. Érdekes, olyan arab zenét is tolnak, hogy becsinálsz. Ne már mindig a hülyeség.
Make love not Wor.

#61583 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 11. 17:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 08. 11. 17:40

Döntéshozók (németek) a világcégnél csak minimumot fizetnek a szervízcégnek, ezért van az, hogy Dél-kelet Ázsiában + India + Kína + Nigéria + Dél Afrika (a néger uralom óta) -banx4 gyakorlatilag félanalfabétákat küldenek szervert szerelni. Peruban az indián a Limai repülőtéren megkér egy ott dolgozót hogy tolmácsoljon angolul, és ugyanolyan gyorsan és pöpecül elvégzi a munkáját mint Mihail Vasziljevics Kazahsztánban, igaz, hogy Mihail Vasziljevics folyékonyan és tökéletesen érthetően beszél angolul, nemhiába dolgozott a hely KGB iroda technikai részlegénél 15 évig. :nevet:

ui: ja a döntéshozó az max. 30 éves manáger, lófaszhoz se ért, ráadásul még a jogsimnál is fiatalabb egy évvel

Szerkesztette: Zsivaagoo 2011. 08. 11. 17:56 -kor

#61584 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 11. 17:55

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2011. 08. 11. 18:31

Jahh, Neked is a kalapálós basz jön be?

Make love not Wor.

#61585 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 11. 18:06

Egyik kedvenc diszkó számom: :]

#61586 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 11. 19:55

ez se kutya...
http://index.hu/bulv...sepeli_erdoben/
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3078
  • 3079
  • 3080
  • 3081
  • 3082
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.