HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4207
  • 4208
  • 4209
  • 4210
  • 4211
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#84151 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 04. 01. 14:22

Na mi van, "punny" adás?
Itt fröccs, reggel óta, kezdek észhez térni :-D

#84152 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 02. 08:15

ezgyó

#84153 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 02. 08:25

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 04. 02. 09:15

ezgyó

Eddig arra voltál nagy arccal, hogy nem beszélsz angolul.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#84154 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 02. 08:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Iguana - Dátum: 2015. 04. 02. 09:25

Eddig arra voltál nagy arccal, hogy nem beszélsz angolul.

Nem is :-D vajmi keveset, eladni nem tudnának, viszont nekem megjelent a felirat automatikusan.

#84155 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 02. 08:52

Egyébként meg sok feliratos filmet nézek, így ragad rám kevéske.
Még, ha beszélném is a nyelvet nem tudnám kihasználni, nincs kivel kommunikálni angolul.
Ha rá lennék kényszerülve, valószínűleg menne, mint bárki másnak.

#84156 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 02. 09:42

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 04. 02. 08:15

ezgyó

Ez inkább csak butuj.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#84157 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 02. 09:45

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 04. 02. 08:52

Egyébként meg sok feliratos filmet nézek, így ragad rám kevéske.
Még, ha beszélném is a nyelvet nem tudnám kihasználni, nincs kivel kommunikálni angolul.
Ha rá lennék kényszerülve, valószínűleg menne, mint bárki másnak.

Feliratos film az felejtős tanuláshoz. Legalábbis angol szöveg/magyar felirat.

Ha tanulni szeretnél, autodidakta módon, akkor olvasás + szótárazás. Ha felszedtél egy használható minimális szókincset, akkor jöhetnek az angol nyelvű filmek, angol felirattal. Az segít a kiejtésben és a szövegértésben.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#84158 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 02. 11:20

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 04. 02. 10:45

Ha tanulni szeretnél, autodidakta módon, akkor olvasás + szótárazás. Ha felszedtél egy használható minimális szókincset, akkor jöhetnek az angol nyelvű filmek, angol felirattal. Az segít a kiejtésben és a szövegértésben.

Jogos, érthető.
De szerintem mindenki másként tanul, nincs sablon.
Én az előadótól tudok tanulni, ha...
Volt olyan tanárom, akinél nagyon gyengén teljesítettem (matek, fizika) reálból amúgy sem jeleskedtem. Magyarból, töriből kiváló voltam, meg biológiából, de a tanárok is nagyon jók voltak.

Ha valaha is rákényszerülök arra, hogy nyelvet tanuljak, azt csak is úgy tudom elképzelni, hogy tanártól, aki elmagyarázza. Sok ismerősöm évek óta kint él, de fel nem fogom, hogy még mindig nem beszélik a nyelvet :-D hogy a faxba tudnak érvényesülni? Azt értem, hogy gyári meló, vagy szalagmunka és a főnökök magyarok, akik beszélik a nyelvet, de a hétköznapokban csak-csak meg kell szólalni.

#84159 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 02. 11:21

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 04. 02. 10:42

Ez inkább csak butuj.

Nekem az utolsó mondat alapján átjött a film mondanivalója. No meg ahhoz elég absztrakt volt, hogy szerethető legyen, ez nem utópia, létező dolgot figurázott ki.

#84160 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 02. 14:23

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 04. 02. 12:20

Jogos, érthető.
De szerintem mindenki másként tanul, nincs sablon.
Én az előadótól tudok tanulni, ha...
Volt olyan tanárom, akinél nagyon gyengén teljesítettem (matek, fizika) reálból amúgy sem jeleskedtem. Magyarból, töriből kiváló voltam, meg biológiából, de a tanárok is nagyon jók voltak.

Ha valaha is rákényszerülök arra, hogy nyelvet tanuljak, azt csak is úgy tudom elképzelni, hogy tanártól, aki elmagyarázza. Sok ismerősöm évek óta kint él, de fel nem fogom, hogy még mindig nem beszélik a nyelvet :-D hogy a faxba tudnak érvényesülni? Azt értem, hogy gyári meló, vagy szalagmunka és a főnökök magyarok, akik beszélik a nyelvet, de a hétköznapokban csak-csak meg kell szólalni.

Hát az ismerőseid akkor nem sokra vitték az évek alatt.
Volt nekem is pár ismerős, aki úgy ment ki, hogy "majd ott rám ragad", meg ilyenek.
Fenét ragad. Konyhai melón, meg egyéb kulimelón, mi ragad rá? Főképp ha eleve tudják, hogy nem érti a nyelvet, és max. szavakat mondanak, ha nagyon kell vele beszélni, se ragozás, se komplett mondatok, se semmi.

Hétköznapokban meg mutogatnak kézzel lábbal, vagy annyit megtanul a boltban mondani az eladónak, hogy "ájm lúkingfor ..."

#84161 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 02. 14:26

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 04. 02. 10:45

Na, én most vagyok így egy ideje, hogy filmeket nézek angol felirattal. Csak szerintem a hallásom szar, vagy nem tudom, zenei hallásom sincs. Van akinek abszolút hallása van, nekem meg abszolút nincs hallásom :D
Szépen tagolt beszédeket egész jól megértek már felirat nélkül is, pl. Steve Jobs termékbemutatókból kb. minden szót. Viszont pl. Trónok harcát is néztem egy évadot, hát ... :think:

#84162 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 02. 14:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 04. 02. 15:23

Hát az ismerőseid akkor nem sokra vitték az évek alatt.

Mindenki a lóvé miatt települ külhonba. Haverom tesco-ban árufeltöltős, Anglia, havi 6-800 küvecs, attól függ mennyit éjszakázik. De csak panaszkodik, persze, mert bevándorló, a nyelvet annyira nem ismeri, de legalább letudta az itthoni hitelt, és van valami bérelt szar, amiben élhet.

Számomra a német nyelv az, amit valószínűleg soha nem tudnék megtanulni. Nos, másik haverom kiment úgy Németországba, hogy egy kukkot sem tudott. Szintén lakás, és autó hitel + válás után. Napokban találkoztam vele, 4 hónapot volt kint, nem fizették ki :omg: kezdheti előröl a szart itthon.

Tyúktubon elég sok beszámoló van arról, hogy kinek hogy sikerült. Nyelvtudás nélkül marhára nem éri meg, mert végig ott lesz benned, hogy nem teljes értékű tagja vagy a társadalomnak, vagy a fasz tudja. Nem vágyom ki, remélem soha nem kerül rá sor, hogy el kelljen hagynom az otthonom, családom lóvé miatt.
Nem irigylem azt a pénzt, amit kint megkeresnek.

#84163 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 04. 02. 14:47

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 04. 02. 15:35

Mindenki a lóvé miatt települ külhonba. Haverom tesco-ban árufeltöltős, Anglia, havi 6-800 küvecs, attól függ mennyit éjszakázik.

Sokkal előbbre nincs, bár kimondva nagy az összeg. No meg nekem is ennyit akartak adni infósként vidéken, így lehet valamelyik számmal nem stimmel, vagy kavarjuk a nettót a bruttóval.
Make love not Wor.

#84164 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 02. 14:59

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 04. 02. 15:35

Mindenki a lóvé miatt települ külhonba.

Ez fasság.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#84165 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 02. 15:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 04. 02. 15:47

Sokkal előbbre nincs, bár kimondva nagy az összeg. No meg nekem is ennyit akartak adni infósként vidéken, így lehet valamelyik számmal nem stimmel, vagy kavarjuk a nettót a bruttóval.

6-800 font. :D

#84166 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 02. 15:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Iguana - Dátum: 2015. 04. 02. 15:59

Ez fasság.

Akkor javítom magam, a nagy többség.

#84167 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 02. 15:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 04. 02. 15:47

Az informatika, és az orvosok, jogászok ott kiemelt kereseti lehetőség. Bőven meg lehet ugrani a látóhatárt is, mosogató, csomagoló, szalagmunka, takarító, igény erre is van, s amit nem értek, hogy miként lehetséges, hogy itthon 100küvecs, ott meg 500-600 vagy több?

Egy ember munkája nem országhatárokon múlik.

#84168 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 02. 15:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 04. 02. 14:26

Na, én most vagyok így egy ideje, hogy filmeket nézek angol felirattal. Csak szerintem a hallásom szar, vagy nem tudom, zenei hallásom sincs. Van akinek abszolút hallása van, nekem meg abszolút nincs hallásom :D
Szépen tagolt beszédeket egész jól megértek már felirat nélkül is, pl. Steve Jobs termékbemutatókból kb. minden szót. Viszont pl. Trónok harcát is néztem egy évadot, hát ... :think:

Jó lesz ez. Ez a legjobb mankó az agynak. Bele fog telni egy kis időbe, de hozzá fog szokni az agyad, és egy idő után már az sem fog feltűnni, hogy nincs felirat.

Idézet

#84169 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 02. 19:31

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 04. 02. 16:40

...amit nem értek, hogy miként lehetséges, hogy itthon 100küvecs, ott meg 500-600 vagy több?

Úgy, hogy otthon 50e Ft-ért már van albérlet, Londonban meg 200e-től. Ha ugyanazt a kaját eszed ott, mint otthon, akkor arra is bejön a szorzó. És akkor még tömegközlekedésre is költs közel 100 fontot...
Egyébként mosogató sose keresett 5-600 ezret kint - örül az, ha a minimálbért meg tudja fejelni egy kis túlórával, hó végén meg tolja a Facebook-ra, hogy megkereste a mennyi pénzt.

Szerkesztette: Iguana 2015. 04. 02. 19:33 -kor

#84170 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 04. 02. 20:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Iguana - Dátum: 2015. 04. 02. 15:59

Ez fasság.

Jaja, van aki csak simán elviseli a pálmafákat télen is.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4207
  • 4208
  • 4209
  • 4210
  • 4211
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.