HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4208
  • 4209
  • 4210
  • 4211
  • 4212
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#84171 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 04. 02. 20:40

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 04. 02. 16:40

Az informatika, és az orvosok, jogászok ott kiemelt kereseti lehetőség. Bőven meg lehet ugrani a látóhatárt is, mosogató, csomagoló, szalagmunka, takarító, igény erre is van, s amit nem értek, hogy miként lehetséges, hogy itthon 100küvecs, ott meg 500-600 vagy több?

Egy ember munkája nem országhatárokon múlik.

Egy jó informatikus itthon is megkeres 5-600k-t. Vagy többet. Kint lehet, hogy még annál is többet keres, de legalább a rezsije is sokszorosa az itthoninak. Az állami szektorban dolgozó orvosok bére valóban vérlázító, de amelyikük valamiben spíler az itthon is tud sokat keresni.
Viszont egy magyar BTK-t/PTK-t esetleg pl az önkormányzati törvényt fejből témázó jogász pedig max mosogatással kereshet kint pénzt. :-D A nemzetközi jogászok itthon is jól keresnek.

A külföldi munkavállalás azért lélekemelő, mert akárhol élsz/dolgozol, te mindig csak egy jólszituált bevándorló maradsz, de legalább távol élsz a családodtól, meg a barátaidtól. :cool:

#84172 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 02. 20:41

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 04. 02. 15:35

Mindenki a lóvé miatt települ külhonba. Haverom tesco-ban árufeltöltős, Anglia, havi 6-800 küvecs, attól függ mennyit éjszakázik. De csak panaszkodik, persze, mert bevándorló, a nyelvet annyira nem ismeri, de legalább letudta az itthoni hitelt, és van valami bérelt szar, amiben élhet.

Az olyan 1500-2000 font, itthonra átszámolva soknak tűnik, de ott élni belőle lófasz. Mennyit melózik érte? Ilyen melókért alapban adnak ottani mininálbért, ami óránkánt talán 6 font.

#84173 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 02. 20:44

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 04. 02. 16:40

Az informatika, és az orvosok, jogászok ott kiemelt kereseti lehetőség. Bőven meg lehet ugrani a látóhatárt is, mosogató, csomagoló, szalagmunka, takarító, igény erre is van, s amit nem értek, hogy miként lehetséges, hogy itthon 100küvecs, ott meg 500-600 vagy több?

Egy ember munkája nem országhatárokon múlik.

Mert ott a kiadás is több. Az 500-600e Ft-ból Londonban nem élsz úgy se, vagy talán úgy, mint itthon 100-ból.
Mosogatók? Egy saját albérletet nem tudnak fizetni, te. Együtt laknak 6-an egy 50 nm2-es kecóban (azt' ennél még sokkal rosszabbak is vannak néha), úgy jönnek ki a zsetonból.

#84174 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 02. 20:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Iguana - Dátum: 2015. 04. 02. 20:31

Úgy, hogy otthon 50e Ft-ért már van albérlet, Londonban meg 200e-től. Ha ugyanazt a kaját eszed ott, mint otthon, akkor arra is bejön a szorzó. És akkor még tömegközlekedésre is költs közel 100 fontot...
Egyébként mosogató sose keresett 5-600 ezret kint - örül az, ha a minimálbért meg tudja fejelni egy kis túlórával, hó végén meg tolja a Facebook-ra, hogy megkereste a mennyi pénzt.

Pontosan. Az otthon készült képeken meg mindig valami szakadt albérlet látszik, legalább 3 másik ember társaságában.

Talán bruttóban van annyi. Nettóban számolhatsz talán 1000 fonttal. Ha nem 6 órásban alkalmazzák, hanem rendes 8 órásban, mert volt ismerős úgy is, hogy heti 30 óra. Akkor rögtön ugrik a zseton arányos része. Aztán adta a szöveget, hogy milyen jó neki, heti 30 órából megél ... ja, ha itthon beköltöztök nyócan egy albérletbe, meg a legszarabb kajákat eszed, és nem költesz semmire, akkor itt is megélsz heti 30 óra mosogatásból.

Azt figyeltem meg, hogy jópár ismerős kiment, aztán aki ott vitte valamire, az már itt is boldogult. Aki meg itt is csóró volt, vagy lógós volt, vagy szart bele, az vissza is jött hamar, mert ott még szarabbul élt, mint itt.

#84175 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 02. 20:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 04. 02. 21:28

Jaja, van aki csak simán elviseli a pálmafákat télen is.

Ismerek olyat. Csórikam már február végére le volt barnulva, mint egy jól képzett cigánygyerek.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#84176 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 02. 21:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 04. 02. 21:52

Pontosan. Az otthon készült képeken meg mindig valami szakadt albérlet látszik, legalább 3 másik ember társaságában.

Na, ilyet tőlem nem fogsz látni - egy hónap múlva költözünk egy három hálószobás kecóba, csak a tetőterasz saccra 80nm. Oszt vagyunk rá ketten.

Idézet

Azt figyeltem meg, hogy jópár ismerős kiment, aztán aki ott vitte valamire, az már itt is boldogult. Aki meg itt is csóró volt, vagy lógós volt, vagy szart bele, az vissza is jött hamar, mert ott még szarabbul élt, mint itt.

Aztán van olyan is, aki kint megszedte magát, hazament, 2 év alatt jól elvállalkozózta a kint összegyűjtött pénzét. Kijelentette, hogy basszátok meg, és visszament külföldre, ahol hagyják élni.

Szerkesztette: Iguana 2015. 04. 02. 21:01 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#84177 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 02. 21:01

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 04. 02. 16:40

Jó lesz ez. Ez a legjobb mankó az agynak. Bele fog telni egy kis időbe, de hozzá fog szokni az agyad, és egy idő után már az sem fog feltűnni, hogy nincs felirat.

Hát remélem is :-)
Köszi!

Egyébként hétszentség, hogy valami nem százas a hallásommal, emlékszem, hogy pl. kisiskolában olvasásnál irtó nehezen ment, hogy vesszőnél fel kellett vinni a hangsúlyt, pontnál meg le. Hiába mondták, nem értettem, mit kell csinálni. Vagy ének órán, jáááj, ne is mondd. Úgy kaptam négyest, hogy az énektanár szólt, hogy lehet menni énekkarba, persze senki nem akart. Mondta, aki megy, az legalább 4-est kap év végén. Poénból jelentkeztem, mondta, én ha nem megyek, akkor kapok négyest :D
Vagy pl. zaj van, mondjuk ablak nyitva és forgalom hangja bejön, bent meg beszélgetés megy, azt megfigyeltem, hogy mások még értik mit beszél valaki, én már nem mindig, vagy pár szót egyáltalán nem, vagy félreértem. Vagy ugyanez mondjuk buszon, ott még jellemzőbb, ha pl. öten beszélgetünk, van, hogy valaki mond valamit, hárman megértik, én meg lesek, hogy mi van, egy kukkot nem értettem.
Egyébként estek 98%-ában nem veszem észre, hogy rosszabbul hallanék, mint más.

#84178 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 02. 21:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Iguana - Dátum: 2015. 04. 02. 22:00

Na, ilyet tőlem nem fogsz látni - egy hónap múlva költözünk egy három hálószobás kecóba, csak a tetőterasz saccra 80nm. Oszt vagyunk rá ketten.

Van ilyen is, de ritka.
De nem is rólad volt szó, hanem aki kimegy mosogatni.
Örülök, hogy megy a szekér!

Üzenet megtekintéseIdézet: Iguana - Dátum: 2015. 04. 02. 22:00

Aztán van olyan is, aki kint megszedte magát, hazament, 2 év alatt jól elvállalkozózta a kint összegyűjtött pénzét. Kijelentette, hogy basszátok meg, és visszament külföldre, ahol hagyják élni.

Ha megszedte magát, akkor hülye volt visszajönni :think:
De gondolom nem úgy ment ki, hogy nuku nyelvtudás, meg semmi tudás. Meg egy példát mindenre lehet mondani.

Nagy átlagban ez volt, kiment itteni csóró ismerős, pár hónap múlva hazajött, hogy szar.
Kiment egy kicsit értelmesebb, nyelvet is jól beszélő ismerős, akinek volt értelmes melója itthon is, az inkább vitte valamire ott is.

Meg eleve sokan meg se nézték, utána se néztek, hogy mi van.
Pl. karosszériás haver: á, majd pár szakkifejezést megtanul, és karosszériázni fog. Ja. Valami konyhai melót tolt 2 hónapig, oszt' visszajött, hogy nem ilyennek képzelte.
Sofőr rokon: nem kell nyelvtudás, majd eléteszik papírcetlin a címet, ő meg beüti GPS-be és odahajt. És nem fogta fel, hogy ha nem tud beszélni, eleve fel se veszik sehova, nem jut oda, hogy elé tegyék a címet papírcetlin.
És nem kevés ismerős volt, ki hasonlóan, minden valós információ nélkül nekivágott, csak volt egy ködös elképzelése, hogy majd máshol jobb. Így persze hogy nem lehet.

Szerkesztette: Sparow2 2015. 04. 02. 21:16 -kor

#84179 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 02. 21:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 04. 02. 21:01

Hát remélem is :-)
Köszi!

Egyébként hétszentség, hogy valami nem százas a hallásommal, emlékszem, hogy pl. kisiskolában olvasásnál irtó nehezen ment, hogy vesszőnél fel kellett vinni a hangsúlyt, pontnál meg le. Hiába mondták, nem értettem, mit kell csinálni. Vagy ének órán, jáááj, ne is mondd. Úgy kaptam négyest, hogy az énektanár szólt, hogy lehet menni énekkarba, persze senki nem akart. Mondta, aki megy, az legalább 4-est kap év végén. Poénból jelentkeztem, mondta, én ha nem megyek, akkor kapok négyest :D
Vagy pl. zaj van, mondjuk ablak nyitva és forgalom hangja bejön, bent meg beszélgetés megy, azt megfigyeltem, hogy mások még értik mit beszél valaki, én már nem mindig, vagy pár szót egyáltalán nem, vagy félreértem. Vagy ugyanez mondjuk buszon, ott még jellemzőbb, ha pl. öten beszélgetünk, van, hogy valaki mond valamit, hárman megértik, én meg lesek, hogy mi van, egy kukkot nem értettem.
Egyébként estek 98%-ában nem veszem észre, hogy rosszabbul hallanék, mint más.

Lehetséges, hogy van ilyen probléma a hallásoddal, de az angol szövegértésed javulni fog, bagyon sokat, ha kitartasz így. Nekem is volt olyan film, sorozat az elején amiben egyszerűen nem tudtam szétválasztani a szöveget, most meg már simán megy 3-4 stream angol nyelven (néha némelyik németül vagy spanyolul, de ahhoz még csak szoktatom magam :) ) és simán szétválogatja az agyam a 3-at, tökéletesen értem egyszerre már.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#84180 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 02. 21:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Iguana - Dátum: 2015. 04. 02. 21:55

Ismerek olyat. Csórikam már február végére le volt barnulva, mint egy jól képzett cigánygyerek.

Most jottem meg Becsbol. Tuzfalas csoka azt mondta, majd majusban le tudjak auditalni a tuzfalunkat Maltarol, ugyis aprilistol oktoberig onnan tavdolgoznak :)

Mustar nem volt Hoferben. Kurva osztrakok egyik kartyankat sem akartak elfogadni.
Pedig kettonknel volt 4 kulonbozo. Nagy zacskos Mozartkuglit meg husveti tesztabaranyt azt vettem :)
Nekem 2 Visa, azt elbol nem akarta elfogadni, havernal mstar es amex corporate - azokat sem.

Ugy szedtem ossze az aprot a zsebembol...
Hol elnek ezek?
Nem csak sparkasse letezik...

Szerkesztette: FőDudu 2015. 04. 02. 21:14 -kor

#84181 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 02. 21:23

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 04. 02. 22:08

Lehetséges, hogy van ilyen probléma a hallásoddal, de az angol szövegértésed javulni fog, bagyon sokat, ha kitartasz így. Nekem is volt olyan film, sorozat az elején amiben egyszerűen nem tudtam szétválasztani a szöveget, most meg már simán megy 3-4 stream angol nyelven (néha némelyik németül vagy spanyolul, de ahhoz még csak szoktatom magam :) ) és simán szétválogatja az agyam a 3-at, tökéletesen értem egyszerre már.

Igen, észrevettem, hogy javult. Régen a Steve Jobsot se értettem, egyáltalán. Vagy ilyen alap howto jellegű youtube videókat, amiket most elég jól megértek.
Egyszerre 3-4 filmet nézel??? Le a kalappal, még magyarul se tudnék annyira odafigyelni :D
És ennyi nyelven.
:respect:

#84182 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 02. 21:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 04. 02. 21:23

Igen, észrevettem, hogy javult. Régen a Steve Jobsot se értettem, egyáltalán. Vagy ilyen alap howto jellegű youtube videókat, amiket most elég jól megértek.
Egyszerre 3-4 filmet nézel??? Le a kalappal, még magyarul se tudnék annyira odafigyelni :D
És ennyi nyelven.
:respect:

Nem filmet, többnyire játék streameket, de ott pont legkevésbé a játék a fontos, hanem a streamer, szóval többnyire csak hallgatom :) Filmet/sorozatot egyet szoktam egyszerre, ott azért sztori meg a legtöbben a jócsajok is érdekesek :)

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#84183 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 04. 02. 22:55

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 04. 02. 22:09

Most jottem meg Becsbol. Tuzfalas csoka azt mondta, majd majusban le tudjak auditalni a tuzfalunkat Maltarol, ugyis aprilistol oktoberig onnan tavdolgoznak :)

Na, én meg mit hallottam kocsmában. Egyes szám első személyben írom, mert úgy ismét egyszerűbb:

Nálunk nem sikerült belépniük a helyi gépre, de összevissza beszéltek, DMZ-t akartak auditálni, de nem mondták meg merre és honnan, viszont csináljak hozzá egy gépet, amire SEMMI nem kell. Account sem és ne legyen domainos, mert majd arra belépnek :-D Mondom ha semmi, akkor el sem kell készíteni, de ki is húzhatom, mert valami kell. 2 hétig szopattuk egymást, végén minden lett, de nem értenek hozzá...

Egyik főnök elmélete, hogy ne üljünk mindig az asztalnál, lényeg a jelenlét, simogassuk a júzereket nap közben is. Másik meg lebaszott, hogy minek lófrálunk szerteszét, tessék az asztalnél lenni ahol mindig megtalálnak, amit lehet azt úgyis távolról kell tolni.

Egyik srác takarításkor talált egy szerződést és szoftverlicvenszeket, erre aktuális vezető azt mondta, hogy ki lehet dobni, mert nincs nyilvántartás, nem fűzik le, nincs dosszié. mappa, céges wiki, adattár, keepass, mert fontos cuccokra support van, majd azok tudják és kész, mi a fenének ez a szemét?

Én nem értettem, felénk gyárban wiki volt jogosultségszintekkel, szériaszámokkal, keepass a jelszavakkal, de 1-2 licenszet abba is tettünk, ott lehetett keresni a szkennelt pdf-eket, ésatöbbit, keepassban meg a portálokhoz tartozó login/emlékeztető kérdés meg a többi.

Nem értem ezeket az új multikat.
Make love not Wor.

#84184 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 03. 06:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 04. 02. 23:55

Na, én meg mit hallottam kocsmában. Egyes szám első személyben írom, mert úgy ismét egyszerűbb:

Nálunk nem sikerült belépniük a helyi gépre, de összevissza beszéltek, DMZ-t akartak auditálni, de nem mondták meg merre és honnan, viszont csináljak hozzá egy gépet, amire SEMMI nem kell. Account sem és ne legyen domainos, mert majd arra belépnek :-D Mondom ha semmi, akkor el sem kell készíteni, de ki is húzhatom, mert valami kell. 2 hétig szopattuk egymást, végén minden lett, de nem értenek hozzá...

Egyik főnök elmélete, hogy ne üljünk mindig az asztalnál, lényeg a jelenlét, simogassuk a júzereket nap közben is. Másik meg lebaszott, hogy minek lófrálunk szerteszét, tessék az asztalnél lenni ahol mindig megtalálnak, amit lehet azt úgyis távolról kell tolni.

Egyik srác takarításkor talált egy szerződést és szoftverlicvenszeket, erre aktuális vezető azt mondta, hogy ki lehet dobni, mert nincs nyilvántartás, nem fűzik le, nincs dosszié. mappa, céges wiki, adattár, keepass, mert fontos cuccokra support van, majd azok tudják és kész, mi a fenének ez a szemét?

Én nem értettem, felénk gyárban wiki volt jogosultségszintekkel, szériaszámokkal, keepass a jelszavakkal, de 1-2 licenszet abba is tettünk, ott lehetett keresni a szkennelt pdf-eket, ésatöbbit, keepassban meg a portálokhoz tartozó login/emlékeztető kérdés meg a többi.

Nem értem ezeket az új multikat.

Nekem olyat mutatott az egyik biztonsagis csoka, hogy ha nem a sajat szememmel latom nem hiszem el.
User letolt egy PDF-et (vagy szetszornak par USB keyt az adott cegnel es a kivancsisagra epitenek), elinditja, adobe betoltodik, mukodik.
Ikonja PDF ahogy kell.
De:
- a pdf fajl egy celzott tamadas.
- a pdf nem pdf, hanem exe - de nem latod, mert a kiterjesztese PDF
- a neveben van egy unicode karakter ami miatt a kiterjesztest felcsereli a pont elotti 3 karakterrel (slaries_exe.pdf).
- ezutan nyilvan betoltodik, de nagyon keves tuzfal vagy antivirus fogja meg, mert az van beleprogramozva, hogy 15 masodpercig felzabalja a teljes processzor eroforrast amire a legtobb virusirto ugy valaszol, hogy engedi a processzt mert nem jut nekik eleg prociido a vizsgalatra.
- termeszetesen kikonnektal egy ip cimre es mehet a moka. Jelen esetben csak metasploit nevu cuccal mutatta be mit is lehet tavolrol csinalni.
Egyedul az olyan antivirusok/tuzfalak tudnak vele mit kezdeni amik karantenozzak az uj processeket (meg persze exe futtatasi jogot sem kap mindenki)
Durvan egyszeru egy egesz halot lenyomni, domainostul/mindenestul. Tan csak a 2012R2 vedett a copyhash ellen amit akar hallgatozassal is osszeszed a halon....
Vagy szimplan system/admin jogosultsagokkal futo SQL szerverek (javas baszok a legrosszabbak (Tomcat es tarsai), mert abba meg telepiteni is tud).
Onnantol meg admin passworddel azt csinal amit akar.

#84185 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 03. 11:25

Ezen szétröhögtem magam, a faszi szándékosan csinálja, provokál :-D megnéztem még pár filmjét, annyira nem hülye, mint, ahogy eljátssza.

#84186 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 03. 12:07

Ez az ember fogyatékos.

Idézet

#84187 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 03. 12:18

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 04. 03. 13:07

Ez az ember fogyatékos.

Első ránézésre igen, de elég csalóka, melózik ez csak szándékosan bosszant :) egy másik filmjében egyszerű, de egész jó meglátásai voltak. Jelen korunk fekélye a youtube.

#84188 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 04. 03. 12:20

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 04. 03. 13:18

Első ránézésre igen, de elég csalóka, melózik ez csak szándékosan bosszant :) egy másik filmjében egyszerű, de egész jó meglátásai voltak. Jelen korunk fekélye a youtube.

Nincs hangom, de már kérdezni akartam, hogy hogyan találtad meg ezt a vackot. Így már értem, ha visszatérő vagy.
Make love not Wor.

#84189 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 03. 12:40

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 04. 03. 07:52

Nekem olyat mutatott az egyik biztonsagis csoka, hogy ha nem a sajat szememmel latom nem hiszem el.
User letolt egy PDF-et (vagy szetszornak par USB keyt az adott cegnel es a kivancsisagra epitenek), elinditja, adobe betoltodik, mukodik.
Ikonja PDF ahogy kell.
De:
- a pdf fajl egy celzott tamadas.
- a pdf nem pdf, hanem exe - de nem latod, mert a kiterjesztese PDF
- a neveben van egy unicode karakter ami miatt a kiterjesztest felcsereli a pont elotti 3 karakterrel (slaries_exe.pdf).
- ezutan nyilvan betoltodik, de nagyon keves tuzfal vagy antivirus fogja meg, mert az van beleprogramozva, hogy 15 masodpercig felzabalja a teljes processzor eroforrast amire a legtobb virusirto ugy valaszol, hogy engedi a processzt mert nem jut nekik eleg prociido a vizsgalatra.
- termeszetesen kikonnektal egy ip cimre es mehet a moka. Jelen esetben csak metasploit nevu cuccal mutatta be mit is lehet tavolrol csinalni.
Egyedul az olyan antivirusok/tuzfalak tudnak vele mit kezdeni amik karantenozzak az uj processeket (meg persze exe futtatasi jogot sem kap mindenki)
Durvan egyszeru egy egesz halot lenyomni, domainostul/mindenestul. Tan csak a 2012R2 vedett a copyhash ellen amit akar hallgatozassal is osszeszed a halon....
Vagy szimplan system/admin jogosultsagokkal futo SQL szerverek (javas baszok a legrosszabbak (Tomcat es tarsai), mert abba meg telepiteni is tud).
Onnantol meg admin passworddel azt csinal amit akar.

Nem csak inkább szimplán nem ismeri a víruskereső?

Az unikódos karakter a Right-to-Left Override, amitől az utána jövő részeket visszafelé jeleníti meg a kiíró alkalmazás (pl. ha arab írást akarsz mutatni), de attól még .exe a filenév vége, csak kiírva lesz visszafelé. Így az ikonján látnád, hogy az nem PDF, kivéve, ha az EXE-ben van saját ikon, ami történetesen a PDF file-ok ikonja.

#84190 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 03. 12:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 04. 03. 13:20

Nincs hangom, de már kérdezni akartam, hogy hogyan találtad meg ezt a vackot. Így már értem, ha visszatérő vagy.

Szándékosan nem kerestem, egyszer csak ott volt jobb oldalon az ajánlott filmek között. Nem nagy szám, de a nagyobbik fiammal kétszer végigröhögtük.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4208
  • 4209
  • 4210
  • 4211
  • 4212
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.