HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4303
  • 4304
  • 4305
  • 4306
  • 4307
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#86081 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 06. 18. 09:10

Idézet: guga - Dátum: 2012. 02. 20. 21:00

Hja, de csak azért mert beszoptam egy gépet és szerintem éjfélig elkurvaanyázom.

Mondva lett, hogy minimum 3-4 havi kaját tartalékolni kell. Tészta, rizs, burgonya, hagyma, fokhagyma, zsír, szalonna, meg ami eláll. S, hogy miért? Mert amikor megnyomják a piros gombot, az kurvára necces lesz. Utcára kimenni tilos. Ajtót nyitni tilos. Amit a hírekben hallani fogsz az hazugság, sem tüntetésre, sem semmi megmozdulásra nem mész ki.
Önellátás a titok nyitja, én most ebben diózom. Ha van szabad 2-3 órám, akkor kint vagyok az erdőn fáért. Ma hajnalban is ott kezdtem.
Sajnos úgy fog jönni az egész, mint derült égből a villámcsapás.
De fel lehet készülni időben.
Akinek van megtakarítása at rakja befektetési aranyba, mert minden valutát szétkúrnak, egy sem marad meg. Vagy tegye ingatlanba. A cél a készpénz nélküli társadalom.
Halmozottan jönnek a dolgok, a válság kiterjed az egész bolygóra + pólusváltás. Az emberek most is két kézzel kapaszkodnak valami megmentő után. Ezt az egészet a bankárokon keresztül az Antikrisztus okozza. A végén a bankárokat odadobja prédának és a világforradalom élére áll, mint megmentő. Chip a kézfejre, alaposan megtolja küveccsel és hajrá, a gazdaság motorja újra beindul.

Nézd meg ezt a szart, saját magát reklámozza, ez a halálpontos menetrend:

Miért az ENSZ logó az elején?

Hogy bejött ez is :D
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#86082 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 06. 18. 09:13

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 06. 18. 09:36

:up:
Jaja, a többiek meg mind hülyék, mert hajtanak és nem azt csinálják, ami tetszik nekik.

Mondjuk EU igazgatónkat ma este kibaszták :-D Izé, elment a cégtől... Szerintem lesz még ilyen, mert tán szarok a számok.
Make love not Wor.

#86083 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 18. 09:15

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 06. 18. 10:10

Hogy bejött ez is :D

"Mert amikor megnyomják a piros gombot"

Megnyomták? Nem nyomták meg. Nahátakkor. Tessék kivárni a sorodat, piros gombot, levélhullást aztán ha jól viselkedsz Neked is jut világvége.
Make love not Wor.

#86084 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 18. 09:19

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 06. 18. 10:07

a zenészek vannak így, mulatoznak, megy a lóvé, aztán amikor elmegy a szekér, jön a rinya, hogy jajj kiöregedtem, éhenhalok

Meg sokan mások is.
Van rokon, 90-es évek elején benzint szállított, minden furvarból le tudott engedni asszem valami 200 litert, aztán árulta fél áron. Egy műszak alatt keresett annyit, mint sok más egy hónapban se.
Volt nagy kecó, nagy terepjáró, kafa élet. Csak nagyon fosott, hogy megbukik, és ülnie kell. Aztán pár év múlva felmondott, hogy már van elég lóvé élete végéig ... hamar elfogyott. Most se kecó, se család, az öccse egyik lakásában él, ahol néha fizet egy kis albérletet, néha nem. Mutterja odaköltözött a másik gyerekhez, kecót eladta, árát elfelezte a két gyerek között. Két hét múlva abból se volt, ment kérni, hogy mutter tudsz adni egy huszast ... szegény néni meg majdnem leesett a székről, hogy kisfiam, két hete adtam oda a fél ház árát, az már elfogyott????

#86085 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 18. 09:23

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 06. 18. 10:09

Igen, megvolt a világvége

Ő is ígért sört?
Akkor a sörgyár tulajdonosok terjesztették a hamis világvége tanokat :D

#86086 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 18. 09:25

Idézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 18. 10:13

Mondjuk EU igazgatónkat ma este kibaszták :-D Izé, elment a cégtől... Szerintem lesz még ilyen, mert tán szarok a számok.

Majd lesz máshol igazgató. Biztos nem őt vették fel 500-ért Guga helyett.

#86087 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 18. 09:56

Idézet: guga - Dátum: 2015. 06. 15. 19:14

a fiam jó helyen mindjárt végez.

oszt be tud-e szintezni egy hangot mondjuk úgy, hogy -9 dBfs legyen a teteje, és a loudness ebu r128 ajánlás szerint 23 lufs (pluszmínusz 1) legyen? csak mert ismerős hangász pl simán elcsúszott már azon, hogy mondtam a paramétereket, és bele se kezdett.

fyi a nyolcadikán beadott személyiigénylésről tegnap jött az sms, hogy átvehető.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#86088 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 18. 10:02

Idézet: qnadam - Dátum: 2015. 06. 18. 10:56

oszt be tud-e szintezni egy hangot mondjuk úgy, hogy -9 dBfs legyen a teteje, és a loudness ebu r128 ajánlás szerint 23 lufs (pluszmínusz 1) legyen? csak mert ismerős hangász pl simán elcsúszott már azon, hogy mondtam a paramétereket, és bele se kezdett.

Éljenek a fesztiválok, broadcastos hülyék meg mondjanak le. Főleg míg a reklám "hangosabb" :-D
Make love not Wor.

#86089 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 18. 10:03

fyi a nyolcadikán beadott személyiigénylésről tegnap jött az sms, hogy átvehető.

Én meg bementem a bankba, és módosíttattam a kért doksit személyiről útlevélre. Csak emiatt kellett volna új személyi.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#86090 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 18. 10:08

Idézet: Iguana - Dátum: 2015. 06. 18. 11:03

Én meg bementem a bankba, és módosíttattam a kért doksit személyiről útlevélre. Csak emiatt kellett volna új személyi.

Akkor ennek örömére megnézem pűcolódik-e a valami. Ha nem, akkor veszek nyersen és oldja meg :-D
Make love not Wor.

#86091 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 18. 10:09

Idézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 18. 11:02

Éljenek a fesztiválok, broadcastos hülyék meg mondjanak le. Főleg míg a reklám "hangosabb" :-D

hát ezaz, hogy már csak kicsit lehet hangosabb, aztán ezért vannak szabályok :)

#86092 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 18. 10:15

Fogalmam sincs, hogy mit tud, mit ért az egészből, mert már rég nem tudom követni, túlhaladt, túllépett. Folyamatosan képzi magát valami szarral, a suli viszont szeptemberben kezdődik, gondolom, ha már elvégezte, akkor a kérdésed értelmetlenné válik, mert hangmérnök lesz, meg még néhány dolog, ami filmezéssel, világítással kapcsolatos.

Ide megy:

http://www.szgyf.hu/

S már most vannak ott kapcsolatai.

#86093 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 18. 10:25

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 06. 18. 09:58

Ott se lépne tovább, mert ott is az menne, hogy szarik mindenre, csak laza meló legyen, meg kötetlen. Vagy gondol egyet és kilép a postától is. Oszt' abból ott se él meg jobban. Max. ha ingázik és hazajár élni, oda meg melózni.

Heti 7 nap melót tervezek, nem ingázást, de csak a kezdetekben, hogy valami alapot megteremtsek.

Lestem most kérókat, ha a bivalyszállást szeretném elfelejteni, már pedig szándékomban áll, akkor 400 juróért már van valami + jönnek az egyéb költségek, mint autó, kaja, egyebek.

Ha jó a meló, s a környezet, felesleges ott hagyni, ilyesmit csak abban az esetben, ha több pénzért találok jobb vagy másik munkát. De mindenki ezt csinálja, aki kimegy és még nincs képben, nem tud nyelvet olyan szinten, hogy érvényesülni tudjon. Hát tegnap olvastam angliai horror történeteket :-D

#86094 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 18. 10:30

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 06. 18. 09:53

És? Én is felnőtt fejjel jártam suliba, meg sokan mások is.

Gondolod, hogy a tanulással van bajom? Ami a legfőbb vágyam az egy itthoni, önálló gazdálkodás, ami eltartja a családot. Ehhez pont nem tanulni kell, továbbá 17 éves koromig volt egy baromi nagy családi gazdaságunk, amiből nem kevés pénzt keresett mostoha fater, de elbacta, azóta a negyedik felesége, meg ki tudja hány gyerek. De tudom mi az a meló az állatokkal, ehhez szintén értek, és tetszene is, de se földterületem, se kezdő tőkém. Így emiatt egy kis időre érdemes kimenni, hogy megkeressem a rávalót. Aztán lehet folytatni itthon.

Nem nagyon tetszik, hogy 48 évesen kell megtanulnom pont azt a nyelvet, amit rühellek, de ez van :-D
Doulingo-t már nyomom pár napja, de ott csak angolul lehet németet tanulni, a kezdő szint megy simán, nem is tudtam, hogy ennyi német szót ismerek.

#86095 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 18. 10:40

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 06. 18. 09:51

Azon nem gondolkodtál, hogy ez miért van?
Mitől lehet az, hogy ennyit fizetnek, ki tehet róla? Csak saját magad. Most se késő változtatni, nekiugorhatsz egy egyetemnek, fősulinak.
Persze, most mondhatod, miből lesz abból valami, 4 év mire végzel. De ha 10 éve kezdted volna, most nem kéne panaszkodnod, hogy ötszáz. Meg a gyerekednek is tudnál segíteni, hogy mehessen nyaralni vagy vehessen egy autót. És milyen gyorsan eltelt az a 10 év. Gyorsabban el fog telni a következő.

Gondolkodtam már róla, hogy full milliomosok miért játsszák ezt a rabszolgatartósdi játékot.
Engem nem zavar, mert hosszú évek óta egyedül melózom, pontosabban 1998-óta.
Mint írtam a testsúlyproblémák miatt elvállaltam a bánki tábort, akkor még csak 400-at fizettek, de az egész országban, most felértékelték 500-ra :-D

A seszit a nejem miatt vállaltam be, hogy el tudjon utazni Argentínába fellépni.
Általában feltalálom magam, s mindig keresek magamnak olyan melót, amit egyedül tolhatok. Sok tényező összejött mostanában, ami arra sarkallt, hogy jó oké, elmegyek melózni, mert kell egy kis + pénz, bevállalom.

Ha meglesed a jófogáson az álláshirdetéseket, akkor a kiemelt órabér 7-800 Forint.
Szerintem ez tragikus.

Jó, azt tudom, hogy a cég minél több fizetést szeretne adni, annál több rajta a járulékos költség, na e mögött szándékosság van, mert ugyan nem vagyok gazdasági szakember, de ha lehetővé tennének egy hazai szakmunkásnak 500 küvecses fizetést, akkor azt úgy is elköltené örömmel, s máshol lehetne bevasalni. De nem ez a célja a mindenkori kormánynak, hanem a vállalkozások, cégek szándékos ellehetetlenítése, szarrá büntetése túlszabályzásokkal.

Valami ez van mögötte, hogy a legnépszerűbb a bejelentés nélküli 500 Forintos órabér.
Szerintem ez nem egy normális dolog. Félre ne értsd, mert marhára leszarom, hisz alig van hozzá közöm, ha egy mód van rá, akkor elkerülöm a melóhelyeket. Régebben egyedül toltam a környéken a számtech-et, később a fakitermelést.

#86096 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 18. 10:41

Idézet: guga - Dátum: 2015. 06. 18. 11:25

Heti 7 nap melót tervezek, nem ingázást, de csak a kezdetekben, hogy valami alapot megteremtsek.

Lestem most kérókat, ha a bivalyszállást szeretném elfelejteni, már pedig szándékomban áll, akkor 400 juróért már van valami + jönnek az egyéb költségek, mint autó, kaja, egyebek.

Ha jó a meló, s a környezet, felesleges ott hagyni, ilyesmit csak abban az esetben, ha több pénzért találok jobb vagy másik munkát. De mindenki ezt csinálja, aki kimegy és még nincs képben, nem tud nyelvet olyan szinten, hogy érvényesülni tudjon. Hát tegnap olvastam angliai horror történeteket :-D

Ha elmész vagyonőrnek, 24/48-as beosztással, + 1-2 extra szolgálattal a Bánk közelében is megkereshetsz 140-150 rugót, de legalább min 15* otthon alszol, meg még szabadidőd is marad.

Szerintem a fejesugrás egy link osztrák ismeretlenbe többe fog kerülni, mint egy okj-j vagyonőr vizsga de még pénzt is kevesebbet fog hozni.

#86097 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 18. 10:47

Idézet: cyberde - Dátum: 2015. 06. 18. 11:41

Ha elmész vagyonőrnek, 24/48-as beosztással, + 1-2 extra szolgálattal a Bánk közelében is megkereshetsz 140-150 rugót, de legalább min 15* otthon alszol, meg még szabadidőd is marad.

Szerintem a fejesugrás egy link osztrák ismeretlenbe többe fog kerülni, mint egy okj-j vagyonőr vizsga de még pénzt is kevesebbet fog hozni.

Ezen is gondolkodtam már, de itt nincs munka, felhívtam a kapcsolatokat, akiknek tavaly ősszel melóztunk ilyet, gépőrzés, stb. Az ember ül a kocsiban, zenét hallgat, könyvet olvas, még bográcsoztunk is.
Semmi nincs a környéken jelenleg, ami lenne az csak ilyen 1-2 hetes, amire hosszútávon nem lehet építeni.

Bazz, volt itt tavaly egy faszi, amikor felújították az összes utat, közel egy hónapig aludt egy autóban, néha feljött hozzánk fürdeni, kajálni valami meleget.
Na az ezzel a kib. cigányélettel havi szinten vitt el haza óránként 500 Forintot, na de 24 órában, és ő is bejelentés nélkül, mert ugye ilyen munkát lehetetlen törvényesen végezni, hogy valaki lehúzzon 30 napot 24-ben :-D
De ez is ejus lóvé volt.

Szóval nem egyszerű életek vannak, meg amit vállalni kell. Hja, és a faszinak volt érettségije, de ma ez már nagyon kevés.

#86098 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 18. 10:48

Idézet: guga - Dátum: 2015. 06. 18. 11:15

Fogalmam sincs, hogy mit tud, mit ért az egészből, mert már rég nem tudom követni, túlhaladt, túllépett. Folyamatosan képzi magát valami szarral, a suli viszont szeptemberben kezdődik, gondolom, ha már elvégezte, akkor a kérdésed értelmetlenné válik, mert hangmérnök lesz, meg még néhány dolog, ami filmezéssel, világítással kapcsolatos.

Ide megy:

http://www.szgyf.hu/

S már most vannak ott kapcsolatai.

mostanában kellett volna, készítettem egy reklámot, aztán leadsánál jöttek a paraméterek, én meg nem vagyok broadcast hangmérnök. utánaolvastam, az alapján megcsináltam valahogy, de ha visszadobják, jó lett volna valaki, aki némi pénzért beszintezi rendesen :)

#86099 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 18. 11:08

Idézet: guga - Dátum: 2015. 06. 18. 11:47

Ezen is gondolkodtam már, de itt nincs munka, felhívtam a kapcsolatokat, akiknek tavaly ősszel melóztunk ilyet, gépőrzés, stb. Az ember ül a kocsiban, zenét hallgat, könyvet olvas, még bográcsoztunk is.
Semmi nincs a környéken jelenleg, ami lenne az csak ilyen 1-2 hetes, amire hosszútávon nem lehet építeni.

Bazz, volt itt tavaly egy faszi, amikor felújították az összes utat, közel egy hónapig aludt egy autóban, néha feljött hozzánk fürdeni, kajálni valami meleget.
Na az ezzel a kib. cigányélettel havi szinten vitt el haza óránként 500 Forintot, na de 24 órában, és ő is bejelentés nélkül, mert ugye ilyen munkát lehetetlen törvényesen végezni, hogy valaki lehúzzon 30 napot 24-ben :-D
De ez is ejus lóvé volt.

Szóval nem egyszerű életek vannak, meg amit vállalni kell. Hja, és a faszinak volt érettségije, de ma ez már nagyon kevés.

És ha utazni/autózni kell 50-60-70km-t? Akkor beesik az eső?

Még mindig jobb, mint a Bánk-Bécs viszonylat. :-)

#86100 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 18. 11:15

Idézet: guga - Dátum: 2015. 06. 18. 11:30

Gondolod, hogy a tanulással van bajom? Ami a legfőbb vágyam az egy itthoni, önálló gazdálkodás, ami eltartja a családot. Ehhez pont nem tanulni kell, továbbá 17 éves koromig volt egy baromi nagy családi gazdaságunk, amiből nem kevés pénzt keresett mostoha fater, de elbacta, azóta a negyedik felesége, meg ki tudja hány gyerek. De tudom mi az a meló az állatokkal, ehhez szintén értek, és tetszene is, de se földterületem, se kezdő tőkém. Így emiatt egy kis időre érdemes kimenni, hogy megkeressem a rávalót. Aztán lehet folytatni itthon.

Nem nagyon tetszik, hogy 48 évesen kell megtanulnom pont azt a nyelvet, amit rühellek, de ez van :-D
Doulingo-t már nyomom pár napja, de ott csak angolul lehet németet tanulni, a kezdő szint megy simán, nem is tudtam, hogy ennyi német szót ismerek.

És 17 éves korodtól 48-ig mi volt, hogy se egy kis föld, se kezdő tőke, se semmi?
Még a múlt héten is az volt, hogy a laza meló kell, ami kötetlen és megad osztod be az idődet és hülye aki minimálisan is melózik valamiért olyat, ami nem tetszik neki, és nem azt csinálja, ami tetszik neki.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4303
  • 4304
  • 4305
  • 4306
  • 4307
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.