HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4304
  • 4305
  • 4306
  • 4307
  • 4308
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#86101 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 06. 18. 11:16

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 18. 11:40

Gondolkodtam már róla, hogy full milliomosok miért játsszák ezt a rabszolgatartósdi játékot.

A kérdés az volt, hogy gondolkodtál-e rajta, hogy miért olyan melókat vállalsz el, amiért 500 fotintos órabért fizetnek.

#86102 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 18. 11:26

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2015. 06. 18. 12:08

És ha utazni/autózni kell 50-60-70km-t? Akkor beesik az eső?

Még mindig jobb, mint a Bánk-Bécs viszonylat. :-)

Sajnos az van, hogy marad az 500 Ft és az autó saját költséges.
Bécsből nem tervezem ingázni, egy jó ideig kint maradok, ha már képben leszek esetleg, de onnan haza lehet jutni úgy is, hogy beszálssz egy ilyen jurotrans-os autóba, jóval olcsóbb megoldás, és jönnek Rétságra rendszeresen hétvégenként + mennek is vissza.

Voltam már a bungiban eleget, pont rám fér egy kis kimozdulás :-D

#86103 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 18. 11:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 06. 18. 12:16

A kérdés az volt, hogy gondolkodtál-e rajta, hogy miért olyan melókat vállalsz el, amiért 500 fotintos órabért fizetnek.

A bánki tábor vezetése fasza volt, mert egész nyáron egyedül voltam, és buliztam.
A kisállatgondozás fasza volt, mert amíg toltam, végig egyedül voltam, a kutya sem szólt hozzám, hisz képes voltam önálló munkavégzésre, és igen szórakoztató meló volt.
Alapvetően semmilyen munkát nem vállalok el senkinek, mármint munkáltatónak, mint alkalmazott.

Eddig volt a számtech, amit lecseréltem 2 éve fakitermelésre, ezek is jók voltak, mert egyedül toltam és saját magamnak.

Szóval, ha van rá egy mód, akkor senkinek nem dolgozom.
Belefogtam a málnázásba, mind kirohadt :Đ de egyébként az nem is rossz meló, mert baromi jó pénz van benne, azt kint hamarabb összehozom (rávalót), mint az önálló gazdálkodást, állattenyésztést.

#86104 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 18. 11:31

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 18. 12:26

Sajnos az van, hogy marad az 500 Ft és az autó saját költséges.
Bécsből nem tervezem ingázni, egy jó ideig kint maradok, ha már képben leszek esetleg, de onnan haza lehet jutni úgy is, hogy beszálssz egy ilyen jurotrans-os autóba, jóval olcsóbb megoldás, és jönnek Rétságra rendszeresen hétvégenként + mennek is vissza.

Voltam már a bungiban eleget, pont rám fér egy kis kimozdulás :-D

Azt valóban mondtad, hogy Bécsben ingyen van a nyelviskola, olcsó a szállás, 3 havonta 85€ a biztosítás, jó a meló és nagy a fizetés, de én azért nem vennék erre mérget! :-)

#86105 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 18. 11:39

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2015. 06. 18. 12:31

Azt valóban mondtad, hogy Bécsben ingyen van a nyelviskola, olcsó a szállás, 3 havonta 85€ a biztosítás, jó a meló és nagy a fizetés, de én azért nem vennék erre mérget! :-)

Nyugi én sem, alaposan utánajárok mielőtt vándorbotot emelek.
Egyelőre tök normálisan kommunikál a fazon, nem úgy hangzik, mint ha átverés lenne, hisz pénzt nem kérnek semmiért még utólag sem. Csak melózni kell rendesen, de ez így van mindenhol.

Még a nejem is fontolóra vette, hogy kijön utánunk és melózik 2 hónapot, ha már tényleg sínen leszünk.

#86106 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 18. 11:44

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 18. 12:39

Nyugi én sem, alaposan utánajárok mielőtt vándorbotot emelek.
Egyelőre tök normálisan kommunikál a fazon, nem úgy hangzik, mint ha átverés lenne, hisz pénzt nem kérnek semmiért még utólag sem. Csak melózni kell rendesen, de ez így van mindenhol.

Még a nejem is fontolóra vette, hogy kijön utánunk és melózik 2 hónapot, ha már tényleg sínen leszünk.

Milyen meló az ahol jó a pénz, sok a juttatás és mindenféle tudás/betanulás nélkül csak úgy lehet dolgozni 2 hónapot?

Egyébként a szélhámos alapvető ismérve, hogy behízelgő modorú, a kiszolgáltatott emberek nyelvén ígéri a szivárványos életet, sőt ezért pénzt sem nagyon kér az elején. :-)

Szerkesztette: cyberde 2015. 06. 18. 11:50 -kor

#86107 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 18. 11:49

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2015. 06. 18. 12:44

Milyen meló az ahol jó a pénz, sok a juttatás és mindenféle tudás/betanulás nélkül csak úgy lehet dolgozni 2 hónapot?

Az én nevem alatt fognak melózni. A fiam jön velem, én leszek az egyéni vállalkozó, papíron én tolom a területet, de valójában ő. Ez nyitott lehetőség, mert eleve rákérdeztem, hogy a fiam 2 hónapra kijöhet e.
Fickó azt válaszolta, hogy kap egy területet közvetlenül mellettem, így elég egy autó. Betanulás mindenkinek 3 nap, utána önálló munkavégzés. Ez gondolom abból áll, hogy bejárjuk a területet, hogy merre mi a menetrend, s hogy hova miként lehet bejutni.

De erre még külön rá fogok kérdezni.
Várom a hétvégét, mert az ürge akkor lesz Magyarországon.

#86108 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 18. 11:50

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2015. 06. 18. 12:44

Újságkihordás, heti 350 juró.

#86109 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 06. 18. 11:53

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 18. 11:15

akkor a kérdésed értelmetlenné válik, mert hangmérnök lesz, meg még néhány dolog, ami filmezéssel, világítással kapcsolatos.

Hangmester lesz nem hangmérnök :-D Na jó, csak kötekszem, de az a rendes neve.

Amúgy a filmezéshez félig van köze, világításhoz semmi, de nem kell aggódni. Amúgy melyik fajta világítás? Általában nem szokták érteni, hogy ha JÓL szeretnénk csinálni, akkor tér/színház/stúdió már 4 külön szakterület, világításból is stúdió/színház/koncert/fotós műterem a következő adag, meg ahány név a naptárban.

Én is úgy vagyok, hogy kezdem átlátni, de nagy részét még elfogadható szinten sem vágom. Repülő Disznó pld. évek óta nem volt a kezem alatt, nagy részéhez folyamatos gyakorlat kell és mondogattam rég, hogy lehet fesztiválokon trógerolni, akkor kapcsolatot is építhet vagy betanulja gazdagon és mindenféle képzés nélkül lesz melója, ezzel meg vagy foglalkozik később, vagy nem. Fesztiválon viszont mindenféle cuccot, márkát, eszközt lát, folyamatosan fejlődnek, jönnek a LEDes robotok, új szabványok, hang már optikán megy, digit pultok, iszonyat mód lehet haladni. Nyilván ott elméletet nem szed össze, hang fizikáját sem kezdik magyarázni, vagy sok "miért-re" sem kap választ, azt rendesebb doksikból össze lehet szedni, esetleg fog egy mentort, oszt jó idő. Közben 1-2 fizetős hakni, vagy ami kijön.

Nyilván senki nem tudja mi a jobb, vagy merre legyen. Utólag könnyebb okoskodni, beszéljünk sok év múlva :-D

Hangemberes sztoriban meg az a jó, hogy szerintem már legalább kétszer írtad, hogy "szeptembertől kezdi" vagy "jövőre". És eleinte még nem ez az iskola volt :-D
Make love not Wor.

#86110 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 18. 11:56

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 18. 12:49

Az én nevem alatt fognak melózni. A fiam jön velem, én leszek az egyéni vállalkozó, papíron én tolom a területet, de valójában ő. Ez nyitott lehetőség, mert eleve rákérdeztem, hogy a fiam 2 hónapra kijöhet e.
Fickó azt válaszolta, hogy kap egy területet közvetlenül mellettem, így elég egy autó. Betanulás mindenkinek 3 nap, utána önálló munkavégzés. Ez gondolom abból áll, hogy bejárjuk a területet, hogy merre mi a menetrend, s hogy hova miként lehet bejutni.

De erre még külön rá fogok kérdezni.
Várom a hétvégét, mert az ürge akkor lesz Magyarországon.

És aki addig ott hordta a sajtót, azt átküldik a város másik végébe? Két hónapra? Vagy mi a fasz? :-s

És ha a te szomszéd területeden terítő arcnak megy a fia 2 hónapra lazázni, akkor téged zavarnak el a shoppig city südhöz? Vagy mi a fasz? :-s

#86111 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 18. 11:56

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 18. 11:30

Gondolod, hogy a tanulással van bajom? Ami a legfőbb vágyam az egy itthoni, önálló gazdálkodás, ami eltartja a családot. Ehhez pont nem tanulni kell, továbbá 17 éves koromig volt egy baromi nagy családi gazdaságunk, amiből nem kevés pénzt keresett mostoha fater, de elbacta, azóta a negyedik felesége, meg ki tudja hány gyerek.

Neki kellett volna ugrani egynek, de komolyan. Bár az megint papírral és kötöttségekkel jár, ismerősi körben talán fél van, aki szépen sorban kinövi magát. Passzpiros. Majd elbaszod, mint faterod, vagy EUra és államra kened, mert mert csak.
Make love not Wor.

#86112 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 18. 11:58

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2015. 06. 18. 11:48

mostanában kellett volna, készítettem egy reklámot, aztán leadsánál jöttek a paraméterek, én meg nem vagyok broadcast hangmérnök. utánaolvastam, az alapján megcsináltam valahogy, de ha visszadobják, jó lett volna valaki, aki némi pénzért beszintezi rendesen :)

Azt mondtam-e, hogy unokatesómmal ugyan ritkán sörözöm, de vágós hangemberes az RTLnél?
Make love not Wor.

#86113 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 18. 12:00

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 18. 12:49

Majd fáradt lesz és hazazavarják :-D Ez jó, tetszik, már vállalkozó vagy és valaki a nevedben dolgozik. Eleje szintén nem ez volt, csak a segélyre gyúrós aztán lelépős sztori. Végén még magyar kényszervállalkozásdiba kell belefognod.
Make love not Wor.

#86114 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 18. 12:02

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2015. 06. 18. 12:56

És aki addig ott hordta a sajtót, azt átküldik a város másik végébe? Két hónapra? Vagy mi a fasz? :-s

De figy! Már autó is kell. Amivel most nem hordja a fát. És 2 ember összehangolt melója, hogy ugyanannyira haladjanak, bármennyit is pöcsöl az ügyfél.
Make love not Wor.

#86115 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 18. 12:02

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2015. 06. 18. 12:56

És ha a te szomszéd területeden terítő arcnak megy a fia 2 hónapra lazázni, akkor téged zavarnak el a shoppig city südhöz? Vagy mi a fasz? :-s

Folyamatos az üresedés, és elég közeli az időpont, így nyilván tudnak tervezni.
Általában ugródeszkának használják ezt a melót.

#86116 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 18. 12:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 18. 12:56

Neki kellett volna ugrani egynek, de komolyan. Bár az megint papírral és kötöttségekkel jár, ismerősi körben talán fél van, aki szépen sorban kinövi magát. Passzpiros. Majd elbaszod, mint faterod, vagy EUra és államra kened, mert mert csak.

a papír droidoknak való, akik még a világvégében sem hisznek
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#86117 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 18. 12:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 06. 18. 13:03

a papír droidoknak való, akik még a világvégében sem hisznek

Meg a tengervízben :-D
Make love not Wor.

#86118 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 18. 12:13

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 18. 12:31

A bánki tábor vezetése fasza volt, mert egész nyáron egyedül voltam, és buliztam.
A kisállatgondozás fasza volt, mert amíg toltam, végig egyedül voltam, a kutya sem szólt hozzám, hisz képes voltam önálló munkavégzésre, és igen szórakoztató meló volt.
Alapvetően semmilyen munkát nem vállalok el senkinek, mármint munkáltatónak, mint alkalmazott.

Eddig volt a számtech, amit lecseréltem 2 éve fakitermelésre, ezek is jók voltak, mert egyedül toltam és saját magamnak.

Szóval, ha van rá egy mód, akkor senkinek nem dolgozom.
Belefogtam a málnázásba, mind kirohadt :Đ de egyébként az nem is rossz meló, mert baromi jó pénz van benne, azt kint hamarabb összehozom (rávalót), mint az önálló gazdálkodást, állattenyésztést.

Erre próbáltam rávilágítani: mindig olyat vállalsz el, ami jó, meg ami tetszik, de azért ennyit fizetnek.

#86119 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 18. 12:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 06. 18. 13:13

Erre próbáltam rávilágítani: mindig olyat vállalsz el, ami jó, meg ami tetszik, de azért ennyit fizetnek.

Ha nekem a bulizásért és a lazaságért ennyit fizetnének lehet jól el lennék és mellé még a sajátom is tudnám tolni. Ez a nyócórás megfojtott, elfáradtam, újat tanulni meg nem bírok, aztán csak csodálkozva olvastam blubeszt, mit összeszedett Mikrobiban meg ebbenabban. Cég nem ad lehetőséget, de azt is egyre kevesebbet így egyre érdekesebb a folytatás. Tanfolyam nincs, előbbre lépési lehetőség nincs, de ne járnak feltűnően nagy logós pólóban, mert az fontos :-D
Make love not Wor.

#86120 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 18. 12:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 06. 18. 13:13

Mint a pincerseg nalunk.
Megkap 800-1000 Euro nettot - de csinalja akinek ket anyja van....
Reggel 3-4 ora, este 3-4 ora. Split shift.
Azaz mondjuk reggel hattol este tizig tart a napja - igaz kozben tiztol mondjuk otig mehet a tengerpartra.
Fiatalnak bulibol jo - en mar tuti nem vallalnek ilyet (split shift).

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4304
  • 4305
  • 4306
  • 4307
  • 4308
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.