Idézet: Csula kapitány - Dátum: 2015. 06. 24. 17:27
milyen düh? egy vallástörténeti műben megfogalmazott isten iránt? hátö. ez fura lenne.
pusztán arra akartam rávilágítani, hogy eme műben lévő istenalak milyen disszonáns. kicsinyes, bosszúálló, hatalmaskodó tömeggyilkos aki igazából soha, semmiért nem vállalja a felelősséget, és nagyon felelőtlen, mindig mossa a kezeit, minden rossz csak a sátántól és magától az embertől eredeztethető.
végül is, a maga képére teremtett minket, hogy ettünk az almából, olyanok lettünk mint ő(k). kivéve oersze az örök életet.
de mi van a jézusi szeretet elvével? te már rühelled az embereket... kárörvendően kineveted azokat, akiknek egyszer jól ment, most meg nem. akik hisznek a betegségben és ezért betegek. közben pedig dicsekszel, hogy neked biztosított a helyed a megüdvözülés különjáratra.
valahogy nem érzem ebben én a jézusi szeretet elvét. csak egy vallásos őrültét, aki folyamatosan a világ pusztulásán ábrándozik.
Nem vagyok vallásos, az egy másik kaszt, nem vagyok hívő, az is egy másik kaszt

téged csak valószínűleg az a magabiztosság zavar, ahogy ezt előadom s amihez társul a nem kívánt vehemenciám, lelkületem.
Isten a saját képére, igen, mert lélek, nemtest, így bennünk is van.
Akiben már élő lélek van, mert Jézus megelevenítő szellem, azt tudja. Akiben holt lélek van,azaz nincs az élő Istennel kapcsolata, az kénytelen a Sátán által uralt világból kiindulni, s abból meríteni.
Senkinek sem kívánom, hogy beteg legyen, de akiket eddig megismertem,ragaszkodnak hozzá, hogy betegek legyenek.
Istennek nincs ilyen célja, hogy az ember beteg legyen. Ez a Sátán munkája, samikorazt hallom, hogy ilyen orvos, olyan műtét,smagasztalja a gyógyszereket,amikigen sokba kerülnek, hát lelke rajta. Mivel ezt dicsőíti, ezt is kapja tovább.
Nem kíváncsi arra, hogy Jézus nem csaka világ bűneit vette magára, hanem a világ betegségeitis,ígymár nemaz embereké, de ez már hit kérdés. Ehhez kéne az, hogy elhiggye van Isten, mi amunkája, s hogy a betegségek márnemléteznekIsten számára, ahogy a bűn sem. Azértnemegyszerű,mert szemmellátható, de mégsem létezik. Valaki adjon egy spészgombot
Leredukálom. A világon minden egyes ember tartozik egy banknak visszafizethetetlen mennyiségű pénzzel. Erre jön valaki, sminden ember adósságát rendezi. S van, aki ezt elfogadja, hogymár szabad, s van aki továbbrais megy a bankhoz esdekelni,hogy kérem,nemtudok fizetni. A bank persze, hogy hülyén néz rá, hisz már nulla adóssága van, de ő továbbra is ragaszkodik hozzá,mertmásoktól, egyházaktól, tévében, rádióban, Magyar Hírlap ezt diktálja. Na ez amátrix.