The Pompous Marsh-hen VII.
Elküldve: 2015. 09. 25. 12:19
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!
Idézet
Elküldve: 2015. 09. 25. 12:20
Idézet: JonesC - Dátum: 2015. 09. 25. 13:19
ennyi
Elküldve: 2015. 09. 25. 12:22
Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 09. 25. 13:12
Lehet, ahogy sztem én sem. És nem is kívánom senkinek. Attól még valahogy túl kell élni, hiszen az élet megy tovább, bármilyen kegyetlenül is hangzik. És van aki arra hivatott, hogy ezt átélje. Ezek mind lelki dolgok és érzelmek. Nem lehet tudományosan megfogalmazni. És kell a negatív tapasztalat is, ahhoz, hogy tudjunk esetlegesen értékelni valami pozitívat.
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same

"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno
Elküldve: 2015. 09. 25. 12:25
Idézet: Jahno - Dátum: 2015. 09. 25. 13:18
Nemtudom, ezt majd ők fogják tudni. Nem arról van szó, hogy nekünk kell mások által megtapasztalt életet és lelket próbáló érzelmeket feldolgozni. Sőt, inkább elhatárolódunk tőle. Mi is inkább elhesegetjük a gondolatot, hogy mi lenne velünk ha nekünk is ez lenne a sorsunk. Továbblapozunk, uhhhh belegondolni is borzalmas, nemhogy átélni. Ezek után honnan tudhatnám, hogy nekik miért kell ezt átélni?
Nem feltétlenül kell büntetésnek felfogni. Az amikor te büntiből leírod 10x helyesen a szót gyerekként azt büntetésként éled meg, a szüleid pedig tanításként, nem?

"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno
Elküldve: 2015. 09. 25. 12:26
Idézet: JonesC - Dátum: 2015. 09. 25. 13:19
Oké ez a te véleményed. Ettől még nem lesz se neked, se nekem igazam. Nem egyezik a véleményünk és nem is vagy hajlandó ezt megismerni, innentől kezdve kár erről beszélni, tényleg.
Písz

Elküldve: 2015. 09. 25. 12:33
Ezek a gyerekek is meg akartak halni, hogy tanuljanak belőlük.
Elküldve: 2015. 09. 25. 12:37
Idézet: blueboi69 - Dátum: 2015. 09. 25. 13:26
Písz

miértkellene bármilyen célnak mögötte lenni? nem hinném, hogy bárki tevőlegesen így alakította volna a történéseket. shit just happens
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!
Idézet
Elküldve: 2015. 09. 25. 12:41
Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 09. 25. 13:33
Ezek a gyerekek is meg akartak halni, hogy tanuljanak belőlük.
Most egyébként mit vársz? Hány olyat szeretnél belinkelni aminek nem tudom az okát, sőt megírtam, hogy valszeg nem is a mi tisztünk megtudni?
Pl megtanulhatták az éhezést és az ezzel járó szenvedést, ezek nagyon bonyolult érzelmek, én végig sem tudnám gondolni, hogy mit érezhettek, micsoda kétségbeesést nap mint nap. Nem mondtam, hogy csakis pozitív dolgot lehet megtapasztalni. Ez is kell, hogy utána tudd értékelni a jót. Ha érzelmileg zéró lennél, akkor hogy tudnál bármit értékelni, akár jó, akár nem? Ezek mind bonyolult érzelmek és ezen a bolygón más élőlény nem is képes rá, csak az emberi lélek.
Legalábbis nekem ez a véleményem.

Elküldve: 2015. 09. 25. 12:43
Idézet: JonesC - Dátum: 2015. 09. 25. 13:37
oké, ez a véleményed. szerintem nincsenek véletlenek, én hiszek a sorsban éshogy minden okkal történik. Ha szerinted minden a véletlen műve, akkor rendben a továbbiakban ne folytassuk ezt a témát és beszéljünk másról, no para.

Elküldve: 2015. 09. 25. 12:47
Idézet: blueboi69 - Dátum: 2015. 09. 25. 13:25
20 év múlva megvilágosodnak, hogy "jajj, akkor ezért, értem már"? Szerintem bármi történik 2 nap múlva már nem ehhez kötöd. Vagy bárkit megkérdeznék szerintem eszükbe sem jutna azzal foglalkozni, hogy büntetés. Itt csúszik el, hogy eddig a környékemen kb. Tőled hallok ilyet először, szóval a többiek még nagyon nem akartak megvilágosodni.
Elküldve: 2015. 09. 25. 12:49
Idézet: blueboi69 - Dátum: 2015. 09. 25. 13:43
Jaja, múzeumban a képet is a sors nagy tudása tartja fent a falon, nem azért, mert a szög bazira jól be van verve.
Elküldve: 2015. 09. 25. 12:50
Idézet: Jahno - Dátum: 2015. 09. 25. 13:47
Én sem világosodtam meg, viszont ami eddig balul sült el az életemben annak így utólag lett valami értelme. De fordítsuk meg a dolgot, helikopter vagyok. Történik valami az életemben, inkább megpróbálom megtalálni rá a magyarázatot, hogy ez azért történt, hogy megtanuljam ezt meg azt, biztos volt valami értelme. Előbb utóbb meg is találom, boldogan elkönyvelem, levonom a tanulságot és heló.
Ha gondolod egy sör mellett eldumálunk róla

Elküldve: 2015. 09. 25. 12:53
Idézet: blueboi69 - Dátum: 2015. 09. 25. 13:50
Ha gondolod egy sör mellett eldumálunk róla

Ha én rálépek a lábadra, annak inkább az az oka, hogy figyelmetlen vagyok, nem pedig az, hogy pl. gyerekkorodban egyszer későn értél haza, és a szüleid aggódtak érted.
Elküldve: 2015. 09. 25. 12:53
Idézet: Jahno - Dátum: 2015. 09. 25. 13:49

Elküldve: 2015. 09. 25. 12:54
Idézet: blueboi69 - Dátum: 2015. 09. 25. 13:50
Erre még egy konkrétabb példa is jó lenne. Guga is magyarázta, hogy régen kukoricát lopott és ezért az meg amaz történt. És akkor előre büntetjük a gyereket azzal, ha vaknak születik, mert majd attól erősödik és észhez tér? Még el sem tudott semmit követni.
Elküldve: 2015. 09. 25. 12:55
Idézet: Iguana - Dátum: 2015. 09. 25. 13:53
Nem baj, majd felírjuk egy dossziéba és alkalomadtán lesz valami.
Elküldve: 2015. 09. 25. 12:56
Idézet: Iguana - Dátum: 2015. 09. 25. 13:53
Igen, ilyen egyszerű események között nem kell mélyenszántó dolgokat keresni

Elküldve: 2015. 09. 25. 13:00
Idézet: Jahno - Dátum: 2015. 09. 25. 13:54
Igen, erre írtam azt Gömbinának, hogy annyi alapvető dolognak az elfogadása szükséges, hogy van valamiféle létezési forma a halálunk után is. Erre ugyebár nincs olyan fizikai bizonyíték amit az egész világ elismerne, mint ahogy az ellenkezőjére sincs. Fogalmam sincs, hogy egy vak embernek miféle kiszolgáltatottságot kell átélni és az ehhez tartozó szenvedést megtapasztalnia.

Elküldve: 2015. 09. 25. 13:03
Idézet: blueboi69 - Dátum: 2015. 09. 25. 13:56

Nem is azt írtuk, hogy azért mert élve feldaraboltál 3 óvodást, hanem párhuzamba lett állítva dolgokkal. Szóval arányosan kellene matekozni, de ha már emlegeted, akkor mi az a szint, amitől egyik vagy másik bünti jár? Vagy mindenkinek? Én csak a haveri kört meg csaáldot ismerem, de nem bírom érteni mivel kell a cslaádot, szülőket, kvázi MINDENKIT és a gyereket is megbüntetni egy ilyennel, hogy elradírozzuk a föld színéről? A lopós cigánykurvák és egyén lehúzók meg élnek, mint hal a vízben. Ezek szerint nagyobbat esemény kellene hozzá. De mekkora kaliber? Egy 3 éves gyerek mit követkehett el? Még mindig ott vagyok, hogy szabálytalanul játszott, bepisilt, hisztizik a Pokémonért. Jobbak nem jutnak eszembe.