HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4550
  • 4551
  • 4552
  • 4553
  • 4554
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#91021 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 09. 29. 09:04

Üzenet megtekintéseIdézet: gazdi - Dátum: 2015. 09. 29. 10:01

Szervezett kioktato.
Mennyi van meg ebben?

Vezetett kiszeremérabávatag
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#91022 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 09. 29. 09:05

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2015. 09. 29. 09:50

Olyan nincs, hogy te bevállalod, mert "kell a pénz".

Ja, aztán még nálunk is van nem hivatalos elszámolás.
Make love not Wor.

#91023 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 29. 09:07

Üzenet megtekintéseIdézet: FõDudu - Dátum: 2015. 09. 29. 09:45

ennyire nem vagom az otthoni jogszabalyokat.
Itt tudom, hogy van eves limit - lehet nem is 120.

Es ugye az a nem mindegy, hogy elrendelik vagy onkentes a tulmunka.

Nalunk ugye 7/24 van es az ejszakai meg a vasarnapi munka tobbszorosen fizet.
Ezert ezt nem elrendelik, hanem a dolgozok maguk iratkoznak fel az ilyen muszakokra.
Aztan ha marad ures idopont, akkor a vezeto beir valakit.

Ez jo a penzre hajtosoknak, ejszakazhat minden map, vagy csak vasarnap melozik, stb...
Ez nem tulmunka, de nincs belole gond ki-mikor melozik.

Műszak és műszak között hatalmas különbség van.

Másképp fizetendő az éjszakai/hétvégi műszak és másképp a nappali/pénteki műszaknak az éjszakába/hétvégébe belenyúló része.

És akkor jön az, hogy aki túlmunkára marad éjszakára, annak pl nem kell bemennie a másnapi műszakkezdésre, elég csak az előző ledolgozott műszakjának befejezése után 11 órával beérkeznie. :-)

Szerkesztette: cyberde 2015. 09. 29. 09:13 -kor

#91024 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 29. 09:10

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2015. 09. 29. 10:07

Műszak és műszak között hatalmas különbség van.

Másképp fizetendő az éjszakai/hétvégi műszak és másképp a nappali/pénteki műszak, annak az éjszakába/hétvégébe belenyúló része.

Fentebb irtam, hogy ejszakai es hetvegi melo tobbszorosen fizet.
Itt meghagyjak a muszakok beosztasat a dolgozoknak (ki mikor akar dolgozni), aztan ha az adott muszakra nincs jelentkezo, akkor oszt be valakit a vezeto.
Igy mindenki kvazi ugy dolgozik ahogy akar (es ahogy keresni szeretne).

Szerkesztette: FőDudu 2015. 09. 29. 09:11 -kor

#91025 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 29. 09:32

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 09. 29. 10:10

Fentebb irtam, hogy ejszakai es hetvegi melo tobbszorosen fizet.
Itt meghagyjak a muszakok beosztasat a dolgozoknak (ki mikor akar dolgozni), aztan ha az adott muszakra nincs jelentkezo, akkor oszt be valakit a vezeto.
Igy mindenki kvazi ugy dolgozik ahogy akar (es ahogy keresni szeretne).

Ha egy munkahely 3 műszakos, akkor minden műszak ugyanúgy fizet, esetleg adott műszakokra műszakpótlék adható. Olyat, hogy bizonyos műszak többszöröset fizet, nehezen tudok elképzelni. Az pedig egy agyrém lehet, ha valahol nem a vezető írja a beosztást, (a jogszabályoknak megfelelő túlmunkát, pihenőidőket figyelembe véve) hanem a beosztottak, hogy ki mikor ér rá/mennyi pénzt akar keresni, ad-hoc jelleggel.

Nyilván előfordulnak rendkívüli esetek/anomáliák, de akkor a munkabér elszámolásának alapja, a jelenléti ív konkrétan meg van hamisítva. :-)

#91026 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 29. 09:56

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2015. 09. 29. 10:32

Ha egy munkahely 3 műszakos, akkor minden műszak ugyanúgy fizet, esetleg adott műszakokra műszakpótlék adható. Olyat, hogy bizonyos műszak többszöröset fizet, nehezen tudok elképzelni.

Csak saját példát tudok felhozni a mögöttem álló 20 évből: a délutános műszak pótléka 15%, a éjszakaié 30%. Ez nem adható, hanem a kötelező minimum, ettől felfelé el lehet térni (az utolsó otthoni melóm esetében 20, ill. 40% volt a műszakpótlék).
Hétvégi túlóra +100%. A hétköznapi túlóra általában +50%, de erre nem jön műszakpótlék, hiába csúszik át a munkavégzés másik műszakba.
Aztán lehet olyan megegyezés is, hogy a ledolgozott túlórákat a munkáltató szabadságkiváltással oldja meg, olyankor a százalékok szintén játszanak. Például egy 8 órás vasárnapi műszakért cserébe 2 szabadnap jár a 100%-os pótlék miatt.
A hétvégi túlóra esetén a műszakpótlék ugyanúgy érvényes a 100%-os hétvégi pótlék mellé (összesen 215% , ill. 230% az alap fizetés helyett).

Ez a saját tapasztalatom - hogy most is így van-e, nem tudom. A munka törvénykönyve jó néhányszor változott azóta (a munkavállaló kárára természetesen).

Nálunk volt még egy cseles megoldás: a szombati munkavégzés 50%-os, a vasárnapi 100%-os plusz pénzt hozott, ha viszont egész hétvégén dolgoztunk, akkor járt a 100% mindkét napra.

Szerkesztette: Iguana 2015. 09. 29. 10:04 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#91027 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 29. 10:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Iguana - Dátum: 2015. 09. 29. 10:56

Csak saját példát tudok felhozni a mögöttem álló 20 évből: a délutános műszak pótléka 15%, a éjszakaié 30%. Ez nem adható, hanem a kötelező minimum, ettől felfelé el lehet térni (az utolsó otthoni melóm esetében 20, ill. 40% volt a műszakpótlék).
Hétvégi túlóra +100%. A hétköznapi túlóra általában +50%, de erre nem jön műszakpótlék, hiába csúszik át a munkavégzés másik műszakba.
Aztán lehet olyan megegyezés is, hogy a ledolgozott túlórákat a munkáltató szabadságkiváltással oldja meg, olyankor a százalékok szintén játszanak. Például egy 8 órás vasárnapi műszakért cserébe 2 szabadnap jár a 100%-os pótlék miatt.
A hétvégi túlóra esetén a műszakpótlék ugyanúgy érvényes a 100%-os hétvégi pótlék mellé (összesen 215% , ill. 230% az alap fizetés helyett).

Ez a saját tapasztalatom - hogy most is így van-e, nem tudom. A munka törvénykönyve jó néhányszor változott azóta (a munkavállaló kárára természetesen).

Nálunk volt még egy cseles megoldás: a szombati munkavégzés 50%-os, a vasárnapi 100%-os plusz pénzt hozott, ha viszont egész hétvégén dolgoztunk, akkor járt a 100% mindkét napra.

Ne keverjük a műszakot, a túlórával.

A mtk legutoljára 2012-ben változott és valóban nem a munkavállalók javára. :-)

#91028 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 29. 10:07

Ha egy munkahely 3 műszakos, akkor minden műszak ugyanúgy fizet, esetleg adott műszakokra műszakpótlék adható. Olyat, hogy bizonyos műszak többszöröset fizet, nehezen tudok elképzelni. Az pedig egy agyrém lehet, ha valahol nem a vezető írja a beosztást, (a jogszabályoknak megfelelő túlmunkát, pihenőidőket figyelembe véve) hanem a beosztottak, hogy ki mikor ér rá/mennyi pénzt akar keresni, ad-hoc jelleggel.

Nyilván előfordulnak rendkívüli esetek/anomáliák, de akkor a munkabér elszámolásának alapja, a jelenléti ív konkrétan meg van hamisítva. :-)

A vezeto irja a beosztast, csak a dolgozoknak lehetoseguk van elore feliratkozni.
Egy google drive dokumentumot kepzelj el amibe 1-2 hettel elotte fel lehet iratkozni adott muszakokra.
Aztan par nappal a datum elott mar nem irhato es a vezeto kitolti az ures reszeket.
Innentol az az ervenyes munkabeosztas.

Dehogy van meghamisitva a jelenleti iv. Kartyas beleptetorendszer van, becsekkol a kezdeskor, kicsekkol a munka vegeztevel.
A biztonsagi orok elott van a leolvaso, tehat olyan nincs, hogy mas behuzza a tavollevo kartyajat is. Meg kamera is van.
Meg azert van a fonok, hogy ellenorizze ki volt adott nap dolgozni (jelenleti iv alapjan).

A beleptetorenszerbol honap vegen lekeri a berszamfejtes ki mikor dolgozott (export), azt a berszamfejto progi (SAP) feldolgozza, automatikusan tudja melyik muszakra mennyi jar az adott dolgozonak, minden automatikus. Ehhez kepest a vezetok meg leadnak jelenleti ivet is - (excelben, a gugli drive es az alairt jelenleti iv alapjan), azt is beolvassa a SAP, ha elteres van akkor azt tisztazzak berfizetes elott. A dolgozo pedig alairja a leadot jelenleti ivet.
Tudjak, ha nem csekkol be, akkor magyarazkodhat, mert nem lesz arra a napra fizetese a Sap szerint.

Ne ugy kepzeld el, hogy valaki harom muszakozik, ezt nem lehet. Sap azonnal kidobja, ha nincs meg a piheno ido vagy nincs meg az eloirt x nap per het tavollet. Ugyanigy beszol a tulmunkara is. Csak azt tudja varialni a dolgozo, hogy adott napon melyik muszakban melozik, illetve akar-e hetvegen dolgozni.
Aki nem akar tobb penzt az nappali muszakra jon, aki meg penzre hajt az ejszakai es hetvegi melot vallal. Ennyi.

Es tevedsz,ugyanis az ejszaki munka dupla penz, a hetvegi (ejszakai) meg negyszeres. De csak vasarnap negyszeres, szombaton csak dupla. Hogy ez most alapber vagy potlek az alapberrre azt nem vagom. Csak kollegak elmondasa alapjan tudom a szamokat.

Szerkesztette: FőDudu 2015. 09. 29. 10:10 -kor

#91029 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 29. 10:09

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2015. 09. 29. 11:07

Ne keverjük a műszakot, a túlórával.

A mtk legutoljára 2012-ben változott és valóban nem a munkavállalók javára. :-)

Nem kevertem, csak szóba hoztam azt IS. Olvasd el újra, ha úgy érzed, hogy összemostam a kettőt.

2012-ben rám már nem vonatkozott a munka törvénykönyvének a műszakpótlékkal és a túlórával kapcsolatos része, akkoriban már szinte csak kávézni jártunk be egy műszakban.

Szerkesztette: Iguana 2015. 09. 29. 10:14 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#91030 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 29. 22:14

most nem olvasok vissza mindent a lenyeg az hogy a legios srac elutazott francia orszagba s hogy ne legyen fennakadas a termelesben viszem az o muszakjat is 4 napig meg a sajatomat.

tovaba itt a szlovak munkaugyi torvenyek a mervadoak.

joejt.

#91031 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 30. 06:02

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 09. 29. 23:14

most nem olvasok vissza mindent a lenyeg az hogy a legios srac elutazott francia orszagba s hogy ne legyen fennakadas a termelesben viszem az o muszakjat is 4 napig meg a sajatomat.

tovaba itt a szlovak munkaugyi torvenyek a mervadoak.

joejt.

Rabszolgadroid :D
Jóéj

#91032 Felhasználó inaktív   Tassadar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 30. 06:21

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 09. 29. 10:07

A beleptetorenszerbol honap vegen lekeri a berszamfejtes ki mikor dolgozott (export), azt a berszamfejto progi (SAP) feldolgozza, automatikusan tudja melyik muszakra mennyi jar az adott dolgozonak, minden automatikus. Ehhez kepest a vezetok meg leadnak jelenleti ivet is - (excelben, a gugli drive es az alairt jelenleti iv alapjan), azt is beolvassa a SAP, ha elteres van akkor azt tisztazzak berfizetes elott. A dolgozo pedig alairja a leadot jelenleti ivet.

Mink nem a nyugat vagyunk! :)
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam.
Vannak gyümölcsbor receptek normál (bóti sör (candida albicans)) élesztővel.

#91033 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 30. 06:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Tassadar - Dátum: 2015. 09. 30. 07:21

Mink nem a nyugat vagyunk! :)

Még szerencse, mert a beléptetőkártyásrendszer nem tudom mit kezdene a sok otthonról dolgozással meg kávézással ami közben pl dolgozunk is, stb stb

#91034 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 30. 06:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 09. 30. 07:30

Még szerencse, mert a beléptetőkártyásrendszer nem tudom mit kezdene a sok otthonról dolgozással meg kávézással ami közben pl dolgozunk is, stb stb

Egyszeru. A belepesnel van egy kulon terminal es azon megy a ki/becsekkolas.
Ha az epuletben vagy az munkaido. :)

Hogy effektiven mennyit dolgozol az csak rad tartozik. Ha a fonokod elegedetlen, ugyis megmondja.
Az senkit nem erdekel, ki mennyit kavezik. A munka legyen elvegezve, azon kivul senkit nem erdekel mennyit kavezol/beszelgetsz/ulsz a budin :)

Ez nem szalag munka ahol nonstop ott kell allni.
Aki meg otthonrol dolgozhat, mint en, annak eleve kotetlen a munkaideje, es a szerzodeseben van egy megfeleloen nagy osszeg ami kompenzalja az otthonrol dolgozast :)

#91035 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 30. 06:54

4 műszakos munkarend van, hónapokra előre megírva. Ebből 3 műszak dolgozik, egy pihen.
Van jelenléti ív, ami alapján az ügynökség kiszámlázza az óraszámokat az itteni anyacégnek.

Az előre levezényelt műszakoknak fix. óraszámai vannak, annál több nem, csak kevesebb lehet.
Azért lesz néha kevesebb, mert valaki nem tud bejönni.
Ezen belül viszont van mozgástér. Ha valaki előre szól, hogy x ideig nem jön, akkor van lehetőség helyettesíteni. Az anyacég csak a kiszámlázott óraszámokra figyel, a többit mi döntjük el magunk között, hogy ki mikor ugrik be a másik helyett. Túl sokat nem lehet bevállalni.

Egyébként ezt a 16 órázást a légiós gyerek helyett már akkor írtam, amikor egyik vasárnap bejöttünk 16 órázni és az eleve dupla pénz + éjszakai pótlék.

#91036 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 30. 08:00

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 09. 30. 07:52

Hogy effektiven mennyit dolgozol az csak rad tartozik. Ha a fonokod elegedetlen, ugyis megmondja.
Az senkit nem erdekel, ki mennyit kavezik. A munka legyen elvegezve, azon kivul senkit nem erdekel mennyit kavezol/beszelgetsz/ulsz a budin :)

Aki meg otthonrol dolgozhat, mint en, annak eleve kotetlen a munkaideje, es a szerzodeseben van egy megfeleloen nagy osszeg ami kompenzalja az otthonrol dolgozast :)

Nálunk simán bármikor lehet otthonról dolgozni, ez nyugat itt már kérem :D
És nem kell hozzá kötetlen munkaidő. Nekem pl rugalmas, az a kötetlen? Essetudom.
De van mindenkinek laptopja, vpn-je alanyi jogon, oszt kész. Avayaval meg laptopról is megy a konferenciahívás, de ehhez úgyis jobban értesz, én csak használom.
Szóval itt pl egy belépőkártyát néző rendszer semmit sem érne.
Ráadásul a gödöllői iroda meg a pesti között is sokan ingáznak néha

#91037 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 30. 08:00

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 09. 30. 07:54

4 műszakos munkarend van, hónapokra előre megírva. Ebből 3 műszak dolgozik, egy pihen.
Van jelenléti ív, ami alapján az ügynökség kiszámlázza az óraszámokat az itteni anyacégnek.

Az előre levezényelt műszakoknak fix. óraszámai vannak, annál több nem, csak kevesebb lehet.
Azért lesz néha kevesebb, mert valaki nem tud bejönni.
Ezen belül viszont van mozgástér. Ha valaki előre szól, hogy x ideig nem jön, akkor van lehetőség helyettesíteni. Az anyacég csak a kiszámlázott óraszámokra figyel, a többit mi döntjük el magunk között, hogy ki mikor ugrik be a másik helyett. Túl sokat nem lehet bevállalni.

Egyébként ezt a 16 órázást a légiós gyerek helyett már akkor írtam, amikor egyik vasárnap bejöttünk 16 órázni és az eleve dupla pénz + éjszakai pótlék.

Én a magam ura vagyok, nem leszek pénzért droid

#91038 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 30. 08:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 09. 30. 09:00

Nálunk simán bármikor lehet otthonról dolgozni, ez nyugat itt már kérem :D

Nem támogatott, nem elszámolható. Haversrác is ezzel szívott, tolta hétvégén is, vagy jöttek a gázosok, nem akart kivenni szabit, hazavitt egy napnyi papírmunkát és letolta. Csak erre később senki nem emlékezett és HR basztatta az időelszámolás miatt.

Nálunk laptop sok van, bár hivatalosan az sincs, amihez külön kell kérni wifi és VPN jogot. Tök unalmas, szerintem lehetne az egész cégnek wifi joga és összes laptoposnak VPNje, csókolom, 3 adminisztrálásnyival kevesebb fasság.

Csak tökre fasság, hogy ember kiáll, nagy mellénnyel mondja, hogy nem támogatjuk az otthoni munkát, közben fogalma sincs arról, mi az az üzemeltetés és mit csinál az IT. Mellé pont saját magának most dobott be egy ilyet:

"
Hardware Request:
Laptop

Business Justification:
Home office is needed on a temporary basis de to
"

Mert az nem jár. Én is 1-2szer tesztelgettem odahaza wifit, kutyát nem érdekelet az eredmény, de legalább litániát írtam a főnöknek milyen okosságos vagyok. Az sem érdekelt senkit, de majd nagyot fogunk szopni miatta :-D
Make love not Wor.

#91039 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 30. 08:24

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 09. 30. 07:52

Itt is ez van, mikor ráugrottak a munkaidőre és kimászkálásra, akkor hirtelen tele lett a konyha. Amúgy 8,5 órát bent kell lenni, felet mindenképp levonnak az ebéd miatt. Ezért kell legalább 2x1 órát kávézni a konyhában, hogy szokják.

Itt ugye nincs olyan, hogy "a munka legyen elvégezve", bár HRes ezt mondta, de mivel pont nem szalagmunka, ahol napi X darabot meg kell csinálni (bár ez gyárban sem működött) aztán vége és munka mindig több lenne, mint idő és erőforrás, így megint nehéz számolni. Gyárban is volt, mikor 14h a kilépés, óra, porta, miazmás. Volt amikor délben vége lett a szalagnak, nem volt mit tenni, 13:55-ig lézengtek az udvaron (én max. aludtam), cigi, kávé, cigi, utána sorbaállás a kapunál, 14:01-kor rohnanás ki a kocsmába.

Aztán persze volt amikor alig értem haza, szóltak, hogy beesett kis meló, menni kellene vissza :-D
Make love not Wor.

#91040 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 30. 08:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 09. 30. 09:00

Én a magam ura vagyok, nem leszek pénzért droid

Én most igen, csak legalább kevés pénzért.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4550
  • 4551
  • 4552
  • 4553
  • 4554
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.