HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4645
  • 4646
  • 4647
  • 4648
  • 4649
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#92921 Felhasználó inaktív   zetor2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 10. 30. 17:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 10. 30. 17:07

csak az nem derült ki, hogy valóban kapott-e fizetést guga

Szerintem kapott, erre a 3 hónapra, és nem is keveset, mert 16 órázott. Nem tanított be senkit, de benyalta azt a melót, amit azoknak kellett volna végezni, akiket ő(k) taítanak be. Mivel bérrabszolga kuntakinte nem volt 1 sem, ezért őnekik ezt dobta a gép. De a szerződés szerinti összeg kifizetésre kerülhetett, mert lett dy laptop, meg Lidlis vásárlás, meg 2-3 családlátogatás.
Mostmeg erdőjáró verda megvétele van tervben... jogsi és / vagy forgalmi nélkül.
Ki az a Mailer Daemon, és honnan tudja az e-mail címem?

#92922 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 30. 17:45

Zetor jól összefoglalta. Annyi szerintem még, hogy valakik korrekt pénzt húztak azon, hogy az "oktatókkal" helyettesítették az egyszeri melósokat.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#92923 Felhasználó inaktív   zetor2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 30. 17:52

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 10. 30. 17:45

Zetor jól összefoglalta. Annyi szerintem még, hogy valakik korrekt pénzt húztak azon, hogy az "oktatókkal" helyettesítették az egyszeri melósokat.

Szerintem nem ez volt a cég legnagyobb üzleti fogása... 3 hónap, 3 havi kemény fizetés azoknak, akiknek nem tudtak embert szerezni, hogy hosszú távon olcsón dolgozzanak.
Ahogy Guga szavaiból kivettem, őket 11-12€/óráért foglalkoztatták a mormál munkarendben, erre jöhettek rá a klf. pótlékok -délutáni, esti, hétvégi, és ezek kombinációi. Naná, hogy gályázott. Betanított munkát végzett, betanítóként, jóval magasabb bérért, aminek a pótlékai is magasabbak.
Akiket ők tanítottak volna be, azok kaptak volna 6-8€-t, vagy annyit se, a románok kaptak más melóért 4-6€ közt. Bruttó. Volt valami, hogy 600€-t keresnek havonta, az 160 órás melóval 3,75€, ha ez nettó, akkor a bruttó cirka 5-6€.

#92924 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 10. 30. 18:03

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 10. 30. 17:45

Összköltség ki tudja, lehet rendesen kimatekolva nem is sok, ha így folyamatosan 2 ember helyett melózott. Most ki dolgozik, ha nincs melós? Oktatót sem nagyon lehet 16 órás éjszakai műszakosra elszámolni, mert minek, miképpen? Értelmes céges környezetben kb. összeáll, bár tetszik ahogy guga fikázta a különféle fontos embereket, aki akár befektető is lehetett, vagy kontroller, vagy akármi. Lehet azért építették le az egész bandát, mikor a kinti csókának ott mutogatott meg filterezgetett, ilyen majmokon hamar be bírnak sértődni. Protokol vaze, én saját érdekemben inkább ilyenkor kikerülöm őket, bár az egyik nagyfőnök titkárnője simán rám akart mászni :-D Először azt hittem, hogy előny lesz ha elmondja mindenkinek milyen jól toltam a melót, de aztán szívás volt, mert minden hülyeséggel engem találtak meg. Népszerűség sem mindig jó :-D
Make love not Wor.

#92925 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 30. 18:04

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2015. 10. 30. 17:14

oké világvégés postra mehet a ripláj azzal nincs baj, de így önmagában a semmibe nemá. lécci.

Ja, remélem Te is levédted az otthonod a gonosz lelkek ellen, mikor jönnek a fénykapukra:

http://www.fenyorven...is-szemmel.html

Van itt minden, meg ingyé energia.
Make love not Wor.

#92926 Felhasználó inaktív   zetor2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 30. 18:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 10. 30. 18:03

Összköltség ki tudja, lehet rendesen kimatekolva nem is sok, ha így folyamatosan 2 ember helyett melózott. Most ki dolgozik, ha nincs melós? Oktatót sem nagyon lehet 16 órás éjszakai műszakosra elszámolni, mert minek, miképpen? Értelmes céges környezetben kb. összeáll, bár tetszik ahogy guga fikázta a különféle fontos embereket, aki akár befektető is lehetett, vagy kontroller, vagy akármi. Lehet azért építették le az egész bandát, mikor a kinti csókának ott mutogatott meg filterezgetett, ilyen majmokon hamar be bírnak sértődni. Protokol vaze, én saját érdekemben inkább ilyenkor kikerülöm őket, bár az egyik nagyfőnök titkárnője simán rám akart mászni :-D Először azt hittem, hogy előny lesz ha elmondja mindenkinek milyen jól toltam a melót, de aztán szívás volt, mert minden hülyeséggel engem találtak meg. Népszerűség sem mindig jó :-D

Ott inkább valami kontroller lehetett, vagy minőség/munkaellenőr, és nem akarta megb*szatni magát, vagy az egész céget, vagy valami kisgóré, aki termelést, produktumot akart látni.

A leépítést én simán a VW botrányra vezetem vissza, most minden pénzt meg akarnak fogni. Sok legyártott, eladatlan autóra ilyen állapotban nem sok vevő lesz. Lesz persze hogy lesz, csak nem annyi.

#92927 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 30. 20:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 10. 30. 17:00

ameddig be nem ismeri a hazugságait :D
mert így folyamatosan újra és újra elkezdi a világvége tanait, én meg szembesítem a hazugságaival

Meggyozodest nem lehet meggyozessel megvaltoztatni. Ahhoz a masik fel erdeklodese is kell. De o szarik rad, igy csak az idodet vesztegeted az uzenetek beirasaval is.
Szerintem.

#92928 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 30. 20:52

Üzenet megtekintéseIdézet: zetor2000 - Dátum: 2015. 10. 30. 17:33

Én meglátásom szerint az eredeti meló is az lehetett, hogy betanít másokat. 3 hónap szerintem elég egy 3 műszakos brigád betanítására. Csoportonként 10-12 ember, hogy legyen váltás, meg kiesős (szabadság, betegség, miazmás) ember helyett is. Fényezést felejtsd el, az nem kellett, csak a szórópisztolyt kellett felismerni, képről :) A meló lényege szerintem a ragasztóanyag felhordása volt. Esetleg, amikor a gépek álltak, addig más, szórható dolgokat kellett fújni.
Szerintem egy hazai munkaközvetítőn keresztül kapott kint állást. Innen a magyar faszi, aki a mellékes lovettát is kivitte. Valszeg a kafetériát a csehszlovákok adták, a szállást is, munkába járást is ők szervezték le. A többi fejes meg ahhoz a céghez tartozott, ahol a munkavégzés zajlott. Azért lehetett szerintem annyi, mert sok cégnek szállítottak be, és körbehordozták őket, vagy körbesétálhattak maguk is, mert ők dobták össze ezt a beszállító céget.
De ez csak az én teóriám, mivel én sem láttam a munkaszerződést.

Azért ez nekem nem teljesen kerek.

Közvetítő az kiközvetíti, megkapja a jutalékot, oszt jónapot.

Aki alkalmazta, az egy magyar (esetleg szlovák (de inkább magyar, mert itt magasabb az áfa)) munkaerőkölcsönző cég lehetett, (akit némi egyszerűsítéssel csak ügynökségként hallottunk emlegetni :-) ) akikről tudjuk, hogy mindegyik masszív adó és járulékcsaló. Komolyabb ügyvédi és könyvelői háttérrel, mint amit az általa alkalmazott egyszeri melós valaha is el tud képzelni.

Ebből adódóan egy ilyen burkoltan fenyegető levélre nem fog odarohanni senki sehonnan és kp-ban pénzt adni senkinek. Előbb ássák el és savazzák le, minthogy beszarjanak egy guga féle betanított melóstól.

#92929 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 30. 21:07

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2015. 10. 30. 20:52

Aki alkalmazta, az egy magyar (esetleg szlovák (de inkább magyar, mert itt magasabb az áfa)) munkaerőkölcsönző cég lehetett, (akit némi egyszerűsítéssel csak ügynökségként hallottunk emlegetni :-) ) akikről tudjuk, hogy mindegyik masszív adó és járulékcsaló. Komolyabb ügyvédi és könyvelői háttérrel, mint amit az általa alkalmazott egyszeri melós valaha is el tud képzelni.

Opciósan az is közvetítő, aki kvázi fejvadászként csak tolja a híreket és embert keres a valamire. Ezt akár el is adhatja a munkaerőpiacon egy külsős cégnek, akik már kiközvetítik a gyárba. Csak guga nem tudja mit írt alá, milyen feltételekkel és kinek :laugh: És biztos leszarja. Besírnék ha kis adokkapokkal bruttós lét kapott volna, amiből majd saját magának kellene idehaza adózni.
Make love not Wor.

#92930 Felhasználó inaktív   zetor2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 31. 07:36

Ebből adódóan egy ilyen burkoltan fenyegető levélre nem fog odarohanni senki sehonnan és kp-ban pénzt adni senkinek.

Lehet, hogy magyar faszi volt, de a szlovák cégtől, és nem akart problémát... Ezt szerintem sosem tudjuk meg, és lehet, hogy ez meg sem történt. Én arra a levélre létrehoztam volna egy szűrőt, a feladóra vonatkoztatva, hogy menjen a lomtárba, ha mégegyszer onnan érkezik levél. :) Lehet, hogy egy nagy múltú multi volt a munkaerő-kölcsönző, és ők sem akartak problémát. Lehet, meg sem történt az egész, bár több bejegyzésben volt róla szó, semhogy ignorálni lehessen. Lehet, hogy az érintett egyszercsak lerántja a leplet valahogy.

Előbb ássák el és savazzák le, minthogy beszarjanak egy guga féle betanított melóstól.

Ez fordítva szokott lenni, de utána nem feltétlen kell ásni. Néha lemegy a maradék a lefolyón. :-) volt valami filmben,

Szerkesztette: zetor2000 2015. 10. 31. 07:40 -kor

#92931 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 31. 08:12

Üzenet megtekintéseIdézet: zetor2000 - Dátum: 2015. 10. 31. 07:36

Lehet, hogy magyar faszi volt, de a szlovák cégtől, és nem akart problémát... Ezt szerintem sosem tudjuk meg, és lehet, hogy ez meg sem történt. Én arra a levélre létrehoztam volna egy szűrőt, a feladóra vonatkoztatva, hogy menjen a lomtárba, ha mégegyszer onnan érkezik levél. :) Lehet, hogy egy nagy múltú multi volt a munkaerő-kölcsönző, és ők sem akartak problémát. Lehet, meg sem történt az egész, bár több bejegyzésben volt róla szó, semhogy ignorálni lehessen. Lehet, hogy az érintett egyszercsak lerántja a leplet valahogy.

Ez fordítva szokott lenni, de utána nem feltétlen kell ásni. Néha lemegy a maradék a lefolyón. :-) volt valami filmben,

:nevet:

Nagy multú munkaerőkölcsönző? Amelyik kihúz egy évet, az már nagy multú. Az átlagos élettartamuk 6-8 hónap. Multinak meg attól multi, hogy ukrán/szerb/albán/... az ügyvezetőjük. :-)

#92932 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 31. 09:30

Üzenet megtekintéseIdézet: zetor2000 - Dátum: 2015. 10. 30. 18:05

Én megpróbálom összerakni a képet, ha nem lenme mminden villany.
Adott a cég, aki Gugát alkalmazz(t)a (?), és kikézbesítette a csehszlovákokhoz. Őneki az lett (volna) a feladata, hogy másokat betanítson a vele kötött szerződés ideje alatt. Mivel a cég, ahova Guga közvetítve volt, nem tudott/nem akart embereket toborozni, akik a szórópisztoly kezelését szerették volna betanulni, Gugára meg a haverjaira maradt a feladat. A pénzt megkapták, mert a közvetítő cég kialkudta, a foglalkoztató cég meg benyalta. Ráadásul a melónak haladnia kellett.
Szerintem még valami kafetéria jellegű dolog is lehet(ett volna) a dologban (béren kívüli juttatás), ez volt az, amit a szobatárs említett, és rohamléptekben, KP-ban kifizettek neki. Aztán láthatták, hogy ez a pár (ön)fényező ember jól dolgozik, meg van rendelés, befogták őket 8-12-16 órára, mert azt a pár eurocentet simán kiköhögte a cég nekik, ők meg örömmel mentek éjszakába nyúlóan melózni. Vagy piros.
Most, hogy csökkent a rendelés, a meló visszaesett, a jólfizetettektől meg kell válni (lehet is, lejárt a 3 hónapos szerződés), jöhetnek e bérrabszolgák jóval olcsóbban. Azt, hogy milyen lesz a munka, most ne említsük, pár autóról hallottam, nem volt mindegy, melyik műszak szerelte össze, és milyen nap.

Ez így kerek, ahogy szépen összeraktad. Egyrészt 3 hónapra szerződtem, amit meghosszabbítottak volna, ha nem üt be a VW botrány, így visszafogták a termelést. Rövidre fogom, mert most melóm van a kertben.
Csak, hogy konkrétan válaszoljak.

1. havi bér 460küvecs volt, de a szobatársamnak köszönhetően a 3. hónapban visszamenőleg megkaptam a fasztuggya mit.
2. havi bér 790küvecs, mert már krv sokat túlóráztam. Eddig ezeket a pénzeket utalták ill. hozták kápéban.
3. havi fizetésem elvileg átlépi a millát, mert már szinte folyamatosan jelen voltam.

Helyettünk 2.5 juró/óra vettek fel igénytelen embereket, akiket az egész nem érdekel, csak valami kell alapon, így a minőség rovására fog menni.
Egyetlen srác van, aki nem cigány, szlovák gyerek, baromi intelligens, neki nincs más lehetősége, s rendesen rám is vert időben, gyorsaságban + tervez, halad, előrelát, gondolkodik. Na ő tényleg bevált, de azt mondta csak addig marad, amíg nem talál mást helyette, ami többet fizet.

#92933 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 31. 09:36

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2015. 10. 30. 21:52

Ebből adódóan egy ilyen burkoltan fenyegető levélre nem fog odarohanni senki sehonnan és kp-ban pénzt adni senkinek. Előbb ássák el és savazzák le, minthogy beszarjanak egy guga féle betanított melóstól.

Nem volt a levélben fenyegetés, masszív tények csak.
De, ugyan nem rohantak, de kp-ban megkaptam.
Nem én jelentettem számukra veszélyt, hanem a saját pitiánerságuk, hogy a tudtomon kívül lenyúlnak tőlem pénzt, amit az anyacég azért fizetett nekik, hogy ideadják. Emberenként/óra 25jurót vettek fel, ebből nekem 11-et fizettek ki. Kerestek rajtunk bőven, a szlovák srácok vállalkozóként 15 jurót kaptak, az egyik kiszámlázott az utolsó hónapban 4500 jurót nekik. Szép summa, mert a szlovák vállalkozó első évben majdnem adómentes + le lehet írni minden szart.

Abban igazad van, hogy nem minden kerek, teljesen jól látod a dolgokat. A cég hamarosan nevet változtat. Gondolom ennyi elég.

#92934 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 31. 09:37

És hány embert tanítottál be guga?

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#92935 Felhasználó inaktív   zetor2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 31. 09:38

Én senk zsebében nem szerettem volna turkálni, Te írtad le, még anno, mennyi az órabéred, meg a többi nációé, akivel o vagy.
Az meg a másik, hogy 16 óra munkahelyen való léért (még csak nem is dolgoztál semmit) is rendes pénzt kell kapni, mert van más, jobb dolga is az embernek. Ha a hazától távol, családtól távol, egyedl vagy, akkor is van jobb dogod, mint a munkahelyen lenni. Ha meg hajtás is van, akkor meg naná, hogy adjanak pénzet. Rendeset.

#92936 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 31. 09:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 10. 30. 22:07

Opciósan az is közvetítő, aki kvázi fejvadászként csak tolja a híreket és embert keres a valamire. Ezt akár el is adhatja a munkaerőpiacon egy külsős cégnek, akik már kiközvetítik a gyárba. Csak guga nem tudja mit írt alá, milyen feltételekkel és kinek :laugh: És biztos leszarja. Besírnék ha kis adokkapokkal bruttós lét kapott volna, amiből majd saját magának kellene idehaza adózni.

Nyugi, rendben vagyok.
De ezt a részét már biztos, hogy nem fogom kitárgyalni.

#92937 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 31. 09:42

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 10. 31. 10:37

És hány embert tanítottál be guga?

4-et, ebből 1 maradt, a szlovák srác, a többi elment 1-2 nap alatt, mert büdös volt a meló, alacsony a fizu, stb. A vége felé már voltak emberek körülöttünk, de akik ott maradtak, abból csak 1 ember használható, s az is csak addig marad, amíg nem talál mást.

#92938 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 31. 09:45

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 10. 31. 09:42

4-et, ebből 1 maradt, a szlovák srác, a többi elment 1-2 nap alatt, mert büdös volt a meló, alacsony a fizu, stb. A vége felé már voltak emberek körülöttünk, de akik ott maradtak, abból csak 1 ember használható, s az is csak addig marad, amíg nem talál mást.

És mennyi időt tett ki egy ember betanítása?

Idézet

#92939 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 31. 09:45

Üzenet megtekintéseIdézet: zetor2000 - Dátum: 2015. 10. 31. 10:38

Én senk zsebében nem szerettem volna turkálni, Te írtad le, még anno, mennyi az órabéred, meg a többi nációé, akivel o vagy.
Az meg a másik, hogy 16 óra munkahelyen való léért (még csak nem is dolgoztál semmit) is rendes pénzt kell kapni, mert van más, jobb dolga is az embernek. Ha a hazától távol, családtól távol, egyedl vagy, akkor is van jobb dogod, mint a munkahelyen lenni. Ha meg hajtás is van, akkor meg naná, hogy adjanak pénzet. Rendeset.

Baromi elégedett vagyok az elmúlt 3 hónappal, fasza hely volt, jó meló, és jó arcokat ismertem meg. Hajtás az még az utolsó éjszakán is volt, pedig azt hittem csak vihogás lesz már :-D

Ezért a pénzért nagyon keményen megdolgoztam Volt a 4X16 órázás egymás után, annak a végén alig bírtam kisétálni a buszhoz, meg néha olyan fáradt voltam, hogy azért nem tudtam elaludni. Cserébe viszont rendesen megfizettek. Kárpótolva lettem az osztrák baromságért, na de azokat most fogom elővenni, mert már van rá időm :-D semmi fenyegetés, telefonálás. Udvarias felkérés a táncra :-D

#92940 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 31. 09:51

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 10. 31. 10:45

És mennyi időt tett ki egy ember betanítása?

3-4 nap alatt a munkát esetleg értelmezni tudja, de hasznos termelő tevékenységet nem tud folytatni. Ahhoz min. 4 hét kell, mert több munkafázis van, mire mindegyikbe beleássa magát, átlátja és saját maga mozdulataira alkalmazni tudja, ahhoz kell 2 hónap, de nem ilyen kaliberű emberekkel, s nem ennyi fizetésért. Érdektelenség van, volt minden téren. A vezetőket nagyon nem érdekli, mert nagy rajtuk a nyomás, alacsony bérért kell embereket alkalmazni, és a termelést visszavenni. A melósok beleszarnak, valahogy elvegetálnak. Egyedül a műszakvezetővel van kibaszva, mert nem tudja tartani a normát ilyen emberekkel.

Szóval értelmetlen volt az egész. De nem rajtam múlott, én odatettem magam, ahogy a csövön kifért.
Sőt a szlovák srác a végén baromira megköszönte, hogy velem tanult be, mert azt mondta bár kommunikációból elégtelen, de emberileg jeles voltam, és hogy nagyon sokat segítettem neki :-D hívhattam volna valakit, hogy fordítson folyamatosan, de inkább izzadtunk némettel, angollal, szlovákkal. A végén már csak szlovákul beszélgettünk, mármint ő, nekem csak meg kellett értenem.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4645
  • 4646
  • 4647
  • 4648
  • 4649
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.