Idézet: blueboi69 - Dátum: 2015. 12. 17. 09:02
akkor miért vagytok még itt?
A másik, hogy nem állnánk neki úgy szokás szerint, ha eddig bármilyen terved is bejött volna amit úgy harangoztál be, hogy na az a tuti

Azért vagyunk még itt, mert a nejem tanul, mindkét gyerek tanul.
Ha az iskolákat befejezték, akkor jöhetnek, mehetünk.
Egyelőre ez csak elmélet, diózás, a legvalószínűbb, hogy hamarosan én megyek vissza melózni, ha van rá mód szlovákokhoz, ha jó pénz van, akkor szinte bárhova.
Általában az van, hogy sokat diózok, gondolkodok. De, hogy a gyakorlatban ebből mi valósul meg, s menet közben megint min diózok, az két külön dolog.
Most is éppen csinálok valamit, mindig valamin ügyködöm, nem szoktam tétlenül üldögélni. Na ez a része a gyakorlatban megvalósuló dolgok.
Mikor írtam, hogy megyek a szlovákokhoz, ugyanez a dörgicse volt. Hülye vagy hozzá, 3 nap múlva hazajössz, anyád, stb, nem értesz hozzá, ostoba vagy.
Sablonszöveg, már megszoktam a károgást, az igényt nem értem, hogy miért van rá + mindig ugyanaz megy, soha nem más
Egyébként külföldre kiköltözni nem annyira bonyolult.
Nagyobbik fiam 20 éves, nem is kell feltétlenül velünk jönnie, már most melózik.
A kisebbik miért ne tanulhatna tovább külföldön?
Miért ne találnék 1 napon belül állást magamnak? Rengeteg ügynökség van, sok ingyenes képzés cégeken belül, ahhoz csak nyelvet kell tanulni. A német nyelvtől sajnos fázok.
Egy biztos, itt Nógrádban nincs munka, ha van az 100 küvecs körül. Mindenképpen megéri kitelepülni úgy, hogy a kecót megtartjuk.
Már a nejemnek is szimpi a kinti élet, volt kint nálam a gyerkőcökkel, volt a melóhelyemen. Azt mondta ennyi pénzért bármikor bevállalja a gyári melót.
De ezernyi más meló van, s ma már nem kitétel, hogy életed végéig egy helyen dolgozzál. Szlovákiában maradhattam volna sofőrnek, szállítás Magyarországra furgonnal vagy targoncásnak, mert 4 évet targoncáztam papír nélkül. Erre azt mondták, hogy lehetséges, ha a képzést azonnal elkezdem.
Hja, de a fizu 3-4 euro óránként

meg annyira nem tudok szlovákul, hogy beüljek egy képzésre, ahhoz min. egy év kellene, hogy tűrhető szinten értsem.
eccómintcáz, baromi sok lehetőség van, de nem itthon

hja itthon is lehetne sofőrködni havi 100-120-ért

rengeteg sofőrt keresnek furgonra.
Ennél még szlovákia is jobb a 3-4 jurós órabérrel, de ennyi pénzért meg nem megyek ki. Ha már ki kell mennem, akkor fizessenek meg a távollétért.
Eddig még mindig Ausztria a legjobb megoldás pénzügyileg, de oda kell a német.
Na majd lesz valahogy, egyelőre levelezgetek, jelentkezek helyekre.