HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4704
  • 4705
  • 4706
  • 4707
  • 4708
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#94101 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 12. 16. 21:00

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2015. 12. 16. 19:23

Jó kérdés. Pár éve én is így próbáltam utánanézni, hogy miafaszom az a sharepoint, mert előtte nem használtam, és semmit nem találtam róla ami értelmesen leírná mire való.
Lehet vannak még funkciói, de ennél több, most így hirtelen nem jut eszembe.

Azert ennel joval tobb. A sharepoint (foleg a 2013) egy keretrendszer amivel baromi sok dolgot meg lehet csinalni, kb csillio modulbol all. En egeszen jol ertek hozza, par eve fejlesztek ra, meg van is par certificate-em rola amit az ms-tol szervaltam (vert izzadas aran).

Kb mi ilyenekre hasznaljuk az alap kozos munka mellett: idopont foglalo rendszer, jovahagyoi rendszer, intranet erre epul, BI rendszer ami benyul a cognos kockakba es dinamikus vezetoi dashboardokat farag az adathalmazokbol, project nyomonkovetesi sit-ok (pl kurvajo gantt diagram, stb). Az auditorok imadjak, mert jol lehet jogosultsagozni, ilyenek. Egyik legjobb dolog nagyvallalati kornyezetben.

Amugy a ferrari.com alatt is sharepoint 2013 van :)

#94102 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 16. 21:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Tiga - Dátum: 2015. 12. 16. 22:00

Azert ennel joval tobb. A sharepoint (foleg a 2013) egy keretrendszer amivel baromi sok dolgot meg lehet csinalni, kb csillio modulbol all. En egeszen jol ertek hozza, par eve fejlesztek ra, meg van is par certificate-em rola amit az ms-tol szervaltam (vert izzadas aran).

Kb mi ilyenekre hasznaljuk az alap kozos munka mellett: idopont foglalo rendszer, jovahagyoi rendszer, intranet erre epul, BI rendszer ami benyul a cognos kockakba es dinamikus vezetoi dashboardokat farag az adathalmazokbol, project nyomonkovetesi sit-ok (pl kurvajo gantt diagram, stb). Az auditorok imadjak, mert jol lehet jogosultsagozni, ilyenek. Egyik legjobb dolog nagyvallalati kornyezetben.

Lehetséges, ezért írtam, hogy valszeg sokmásra is jó, mi azokra használjuk amit említettem. Az jó, ha fejlesztesz rá, viszonylag kevesen értenek hozzá :)
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#94103 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 16. 22:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Tiga - Dátum: 2015. 12. 16. 20:00

Jó tudni. Nem is gondoltam volna, hogy ez ennyi mindenre jó, én még soha nem használtam, futni sem láttam sehol. Van annyiféle szarja a Májkrémszaftnak, egyik nagyobb baromság, mint a másik. Kezdve az MS Projecttel, Visio, OneNote, Publisher, Server 2389 Pöcsvakaró Edition, stb.. Nem mintha a Silverlight és a .NET meg ilyenek sokkal értelmesebbek lennének. A sok ilyen Fa~sság helyett rámehetnének csak a Windowsra, és megcsinálhatnák inkább azt normálisan.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#94104 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 12. 16. 22:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2015. 12. 16. 22:42

Jó tudni. Nem is gondoltam volna, hogy ez ennyi mindenre jó, én még soha nem használtam, futni sem láttam sehol. Van annyiféle szarja a Májkrémszaftnak, egyik nagyobb baromság, mint a másik. Kezdve az MS Projecttel, Visio, OneNote, Publisher, Server 2389 Pöcsvakaró Edition, stb.. Nem mintha a Silverlight és a .NET meg ilyenek sokkal értelmesebbek lennének. A sok ilyen Fa~sság helyett rámehetnének csak a Windowsra, és megcsinálhatnák inkább azt normálisan.

MS Visioval mi a bajod? Tudsz valami hasonló cuccot rá, ami nem MS? Vagy az MS Projekt? Elég hasznos motyók, lehet vele termelni. OpenProjektet nyomkodtam, nekem kicsiben jó, de azért lófasz ahhoz képest amit az MSben össze tudsz szerelni.
Make love not Wor.

#94105 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 16. 23:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 12. 16. 21:45

MS Visioval mi a bajod? Tudsz valami hasonló cuccot rá, ami nem MS? Vagy az MS Projekt? Elég hasznos motyók, lehet vele termelni. OpenProjektet nyomkodtam, nekem kicsiben jó, de azért lófasz ahhoz képest amit az MSben össze tudsz szerelni.

Nagy bajom nincs vele, de lófaszra sem jó. A Projectnek lenne értelme, ha normálisan megcsinálták volna, de ahányszor viszed be a projektet, annyifélét számol rá időben és erőforrásokban, egyszer ennyi jön ki, másodszor annyi, ugyanazon adatok és beállítások mellett. Komolytalan az egész ebben a formában. Igaz az OpenProject sem jobb, de az legalább ingyen játék hülyegyerekeknek pöttyös labda helyett, nagy kárt nem csinálnak vele, aki meg magát akarja szivatni, az lelkesen használja. Mondom, inkább a Winre és a Serverre gyúrhatnának normálisan, a többi sallang.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#94106 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 12. 16. 23:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2015. 12. 16. 23:03

Nagy bajom nincs vele, de lófaszra sem jó.

A Projectnek lenne értelme, ha normálisan megcsinálták volna, de ahányszor viszed be a projektet, annyifélét számol rá időben és erőforrásokban, egyszer ennyi jön ki, másodszor annyi,

Mivel rajzolsz folyamatábrákat, vagy hálózatosakat, akármit? Lassan itthonra nem lesz Visio licenszem és alternatíva is kellene hasonlóra.

Projektet itt-ott elég nagyban használták, de semmi hasonlót nem anyáztak rá. Ez is valami érdekes, olyan lehet, mint nekem a MAC vagy a Linux, szerintem add fel.
Make love not Wor.

#94107 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 16. 23:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Tiga - Dátum: 2015. 12. 16. 21:00

És kést hol éleztetsz?
Az fontosabb.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#94108 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 17. 05:21

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2015. 12. 16. 20:18

Még mindig nem érted.

Ez a levezetés olyan távol áll a valóságtól, mint az elképzelésed az UAZ-ról, fakitermelésről, de nem baj :omg:
Egyrészt, még bőven van idő, mert mindkét gyerkőc suliba jár, másrészt van egy kérónk, ahová bármikor hazajöhetünk. Külföldön meg vegyen a tököm ingatlant. Szalagmeló :-s néhol egész jól fizet, de nem kötelező, ezernyi más lehetőség is van pl. egy mezőgazdasági farm, ahol kényelmesen ellakhat az ember a családjával.
A nejem zenészként, zenetanárként hamarabb elhelyezkedne, mint én, ráadásul beszél németül.

Híd alá, hja oda :omg:
Kár ebbe a topikba a betű, mert olyan faszságokat kreáltok belőle, hogy öröm nézni :omg: már nekem fárasztó olvasni.
Gyönyörű történet, hogy neked van, rendelkezel felelősségérzettel, de én nyilván két gyerekkel, asszonnyal majd a híd alatt kötök ki :omg:

Na asszem egy időre nekem ebből elegem van, úgy is utazunk, úgyhogy majd eccer.

#94109 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 17. 05:32

Hja, tegnap hív anyósom, hogy kinek milyen a vércsoportja. Apósomat műteni kell, de csak akkor tudják megműteni, ha valaki a családból ad vért neki azonos vércsoportban :omg:
Szóval itt tartunk, Magyarország jobban teljesít :omg: nem véletlenül basznak rá az eü dolgozók és húznak plafon pénzért külföldre :omg:

Szlovákoknál ez is eccerűbbvót, voltak bent a cégnél a véradóközpontból, ebédlőbe mentek az emberek, s kaptak érte pénzt, kajacsomagot, osztrákok ugyanezt nyomják.

Itt meg kapsz egy bociszeletet oszt jóccaka, a vért meg eladják külföldre :omg:

#94110 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 17. 05:38

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 12. 17. 05:32

Hja, tegnap hív anyósom, hogy kinek milyen a vércsoportja. Apósomat műteni kell, de csak akkor tudják megműteni, ha valaki a családból ad vért neki azonos vércsoportban :omg:
Szóval itt tartunk, Magyarország jobban teljesít :omg: nem véletlenül basznak rá az eü dolgozók és húznak plafon pénzért külföldre :omg:

Szlovákoknál ez is eccerűbbvót, voltak bent a cégnél a véradóközpontból, ebédlőbe mentek az emberek, s kaptak érte pénzt, kajacsomagot, osztrákok ugyanezt nyomják.

Itt meg kapsz egy bociszeletet oszt jóccaka, a vért meg eladják külföldre :omg:

Mikor voltál utoljára vért adni? Én egy elég nagy irodaházban dolgozom, havonta jön a Vöröskereszt és több százan adunk vért minden alkalommal. Ha valaki csak a pénz hiányában jár vért adni, azt majd költse gyógyszerre.

Szerkesztette: NauTiLUS 2015. 12. 17. 05:39 -kor

#94111 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 17. 06:28

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2015. 12. 17. 06:38

Mikor voltál utoljára vért adni? Én egy elég nagy irodaházban dolgozom, havonta jön a Vöröskereszt és több százan adunk vért minden alkalommal. Ha valaki csak a pénz hiányában jár vért adni, azt majd költse gyógyszerre.

Sokáig voltam rendszeres véradó, utoljára talán 4-5 éve. Amíg Budapesten éltem 3 havonta jártam.

Érdekes ez a beültetett hülyeség, hogy aki pénzért csinálja az dögöljön meg :omg:
Máshol teljesen természetes, hogy fizetnek érte, itt szopatják sportszelettel a népet :omg:
Gondolom hallottál már a vérplazma turistákról.

Nem tudom mi az aktuális helyzet, de azt igen, hogy az ingyenesen kapott, leadott vért jópénzért eladják külföldre.
Nem hiszem, hogy egyedi eset lenne, hogy műtétet csak úgy vállalnak, ha megy a család vért adni, hallomásból vannak ilyen sztorik, de eddig nem foglalkoztam vele. Most, hogy személyesen is érintett lettem, már érdekesebb.
Hja, nullás vércsoport kell a műtéthez.

#94112 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 17. 06:29

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2015. 12. 17. 06:38

Oké, akkor végül is mi változott?
Régen nem volt krónikus vérhiány, most meg van, pedig véradó is van.

#94113 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 17. 07:50

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 12. 17. 06:28

Sokáig voltam rendszeres véradó, utoljára talán 4-5 éve. Amíg Budapesten éltem 3 havonta jártam.

Érdekes ez a beültetett hülyeség, hogy aki pénzért csinálja az dögöljön meg :omg:
Máshol teljesen természetes, hogy fizetnek érte, itt szopatják sportszelettel a népet :omg:
Gondolom hallottál már a vérplazma turistákról.

Nem tudom mi az aktuális helyzet, de azt igen, hogy az ingyenesen kapott, leadott vért jópénzért eladják külföldre.
Nem hiszem, hogy egyedi eset lenne, hogy műtétet csak úgy vállalnak, ha megy a család vért adni, hallomásból vannak ilyen sztorik, de eddig nem foglalkoztam vele. Most, hogy személyesen is érintett lettem, már érdekesebb.
Hja, nullás vércsoport kell a műtéthez.

Hol adják el, ebayen?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#94114 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 17. 08:02

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 12. 17. 06:21

Ez a levezetés olyan távol áll a valóságtól, mint az elképzelésed az UAZ-ról, fakitermelésről, de nem baj :omg:
Egyrészt, még bőven van idő, mert mindkét gyerkőc suliba jár, másrészt van egy kérónk, ahová bármikor hazajöhetünk. Külföldön meg vegyen a tököm ingatlant. Szalagmeló :-s néhol egész jól fizet, de nem kötelező, ezernyi más lehetőség is van pl. egy mezőgazdasági farm, ahol kényelmesen ellakhat az ember a családjával.
A nejem zenészként, zenetanárként hamarabb elhelyezkedne, mint én, ráadásul beszél németül.

Híd alá, hja oda :omg:
Kár ebbe a topikba a betű, mert olyan faszságokat kreáltok belőle, hogy öröm nézni :omg: már nekem fárasztó olvasni.
Gyönyörű történet, hogy neked van, rendelkezel felelősségérzettel, de én nyilván két gyerekkel, asszonnyal majd a híd alatt kötök ki :omg:

Na asszem egy időre nekem ebből elegem van, úgy is utazunk, úgyhogy majd eccer.

Na nehogymá pont az én hozzászólásomnál rohanj el baszki :Đ

Eleve arra reagáltam, hogy

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 12. 16. 16:42

No nem ez a követendő példa, de én is azon a véleményen vagyok, hogy aki károg, hurrog, hogy ha nem beszéled a nyelvet, akkor maradj otthon közmunkás, hogy :fuck:
Inkább maradj csöndben, és bízd arra az emberre, aki vállalkozik rá, ha már neked nincs ilyesmihez merszed :-D

Vázoltam neked, hogy mik lennének az aggályaim, de kb csak az jött vissza, hogy én félek kimenni, meg majd lesz valahogy és megoldod, ahogy 3hónapik .sk-ban is.
Megkérdezném, hogy mégis mi a terv? tegyük fel kimentek mind a 4en ausztriába. Hol fogtok lakni és miből, addig amíg nem találsz munkát?
Lépjünk túl ezen, mondjuk kimész előre, lehúzol 2-3hónapot, van kecó van némi bevétel, jöhet a család. Ha kirúgnak vagy nem bírod vagy akármi, akkor micsinálsz?
Előbb utóbb jön a lakástulaj, jön az akármilyen internet,telefon,lófasz szolgáltató levele, neadijsten kórház. Mégha minden egyes alkalommal épp találsz egy segítőkész ráérő embert aki segít akkor is az nem kiszolgáltatott érzés? Pont te aki annyira szeretsz a magad ura lenni, és beleszarni minden hivatali, törvényes dolgot. Ha kórházba kerülsz mi alapján fognak ellátni?
Mivan ha tényleg nem lesz munkád és nem tudjátok befizetni a számlákat? Hova mész ha nem a híd alá? :)
Ha már ennyire mondod, hogy a nejed kint előbb találna munkát, akkor miért vagytok még itt?

Ja és még két gondolat. Tudod kik jutnak eszembe az olyanokról, akik kb 0 nyelvtudásssal (a néhány szó, mondat és a nemzetközi szavak tudása az még 0) elmennek máshova dolgozni és élvezni az ottani rendszert egyszál gatyában? Ezek a kerítésmászó migráncsok, egyedüli különbség, hogy náluk háború van és annyi plusz okuk van, hogy mondjuk felrobbantották az otthonukat.

A másik, hogy nem állnánk neki úgy szokás szerint, ha eddig bármilyen terved is bejött volna amit úgy harangoztál be, hogy na az a tuti :Đ
BMWパワー
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#94115 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 17. 08:06

Haggyad Blubi, nem érti, hogy vele ellentétben, mi nem azon szurkolunk, hogy másnak szar legyen.

Nyelvtudásról meg annyi, hogy szimpla igénytelenség leszarni, "majd valaki tud helyettem".

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#94116 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 17. 08:18

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 12. 17. 09:06

Haggyad Blubi, nem érti, hogy vele ellentétben, mi nem azon szurkolunk, hogy másnak szar legyen.

Nyelvtudásról meg annyi, hogy szimpla igénytelenség leszarni, "majd valaki tud helyettem".

Nem érzem úgy, hogy ő azt szeretné, hogy másnak szar legyen, vagy legalábbis nem szándékosan. És szlovákoknál is vette a fáradtságot, hogy kezdjen nyelvet tanulni. De az ilyen hozzállással kint sem lesz jobb az életszínvonala az itthoninál.

És hiába hazudja be, hogy elégedett az életével, akkor nem lennének ilyen kétségbeesett külföldi próbálkozások. Sokkal jobban bírtam a jófej gugát a számtechbótban, amikor még volt valami értelme is annak amit csinált. Teljesen más volt a hangulat itt és élőben guga körül is. :( amióta az befuccsolt, szépen pörög a szokásos forgatókönyv, hogy elmegyünk vidékre mert ott olcsóbb az élet, aztán mostmár ott sem pörög a számtech, meg a hangosítás meg a kolbász is elfogyott a kerítésből, jönnek a külföldi szalagmelós próbálkozások :( És hiába magyarázza, ez a szlovák izé is szalagmeló volt, mégha fizikailag nem is volt ott szalag. Bár minden rendes üzemben van.

Szerkesztette: blueboi69 2015. 12. 17. 08:19 -kor

BMWパワー
Kép

#94117 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 17. 08:22

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2015. 12. 17. 09:02

akkor miért vagytok még itt?

A másik, hogy nem állnánk neki úgy szokás szerint, ha eddig bármilyen terved is bejött volna amit úgy harangoztál be, hogy na az a tuti :Đ

Azért vagyunk még itt, mert a nejem tanul, mindkét gyerek tanul.
Ha az iskolákat befejezték, akkor jöhetnek, mehetünk.

Egyelőre ez csak elmélet, diózás, a legvalószínűbb, hogy hamarosan én megyek vissza melózni, ha van rá mód szlovákokhoz, ha jó pénz van, akkor szinte bárhova.

Általában az van, hogy sokat diózok, gondolkodok. De, hogy a gyakorlatban ebből mi valósul meg, s menet közben megint min diózok, az két külön dolog.

Most is éppen csinálok valamit, mindig valamin ügyködöm, nem szoktam tétlenül üldögélni. Na ez a része a gyakorlatban megvalósuló dolgok.
Mikor írtam, hogy megyek a szlovákokhoz, ugyanez a dörgicse volt. Hülye vagy hozzá, 3 nap múlva hazajössz, anyád, stb, nem értesz hozzá, ostoba vagy.

Sablonszöveg, már megszoktam a károgást, az igényt nem értem, hogy miért van rá + mindig ugyanaz megy, soha nem más :nevet:

Egyébként külföldre kiköltözni nem annyira bonyolult.
Nagyobbik fiam 20 éves, nem is kell feltétlenül velünk jönnie, már most melózik.
A kisebbik miért ne tanulhatna tovább külföldön?
Miért ne találnék 1 napon belül állást magamnak? Rengeteg ügynökség van, sok ingyenes képzés cégeken belül, ahhoz csak nyelvet kell tanulni. A német nyelvtől sajnos fázok.

Egy biztos, itt Nógrádban nincs munka, ha van az 100 küvecs körül. Mindenképpen megéri kitelepülni úgy, hogy a kecót megtartjuk.
Már a nejemnek is szimpi a kinti élet, volt kint nálam a gyerkőcökkel, volt a melóhelyemen. Azt mondta ennyi pénzért bármikor bevállalja a gyári melót.

De ezernyi más meló van, s ma már nem kitétel, hogy életed végéig egy helyen dolgozzál. Szlovákiában maradhattam volna sofőrnek, szállítás Magyarországra furgonnal vagy targoncásnak, mert 4 évet targoncáztam papír nélkül. Erre azt mondták, hogy lehetséges, ha a képzést azonnal elkezdem.
Hja, de a fizu 3-4 euro óránként :omg: meg annyira nem tudok szlovákul, hogy beüljek egy képzésre, ahhoz min. egy év kellene, hogy tűrhető szinten értsem.

eccómintcáz, baromi sok lehetőség van, de nem itthon :omg: hja itthon is lehetne sofőrködni havi 100-120-ért :omg: rengeteg sofőrt keresnek furgonra.
Ennél még szlovákia is jobb a 3-4 jurós órabérrel, de ennyi pénzért meg nem megyek ki. Ha már ki kell mennem, akkor fizessenek meg a távollétért.
Eddig még mindig Ausztria a legjobb megoldás pénzügyileg, de oda kell a német.

Na majd lesz valahogy, egyelőre levelezgetek, jelentkezek helyekre.

#94118 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 17. 08:25

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2015. 12. 17. 08:18

Nem érzem úgy, hogy ő azt szeretné, hogy másnak szar legyen, vagy legalábbis nem szándékosan. És szlovákoknál is vette a fáradtságot, hogy kezdjen nyelvet tanulni. De az ilyen hozzállással kint sem lesz jobb az életszínvonala az itthoninál.

És hiába hazudja be, hogy elégedett az életével, akkor nem lennének ilyen kétségbeesett külföldi próbálkozások. Sokkal jobban bírtam a jófej gugát a számtechbótban, amikor még volt valami értelme is annak amit csinált. Teljesen más volt a hangulat itt és élőben guga körül is. :( amióta az befuccsolt, szépen pörög a szokásos forgatókönyv, hogy elmegyünk vidékre mert ott olcsóbb az élet, aztán mostmár ott sem pörög a számtech, meg a hangosítás meg a kolbász is elfogyott a kerítésből, jönnek a külföldi szalagmelós próbálkozások :( És hiába magyarázza, ez a szlovák izé is szalagmeló volt, mégha fizikailag nem is volt ott szalag. Bár minden rendes üzemben van.

Dehogynem.

Persze, régen jó arc volt, de már elmúlt.

Idézet

#94119 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 17. 08:27

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 12. 17. 08:22

...
Most is éppen csinálok valamit, mindig valamin ügyködöm, nem szoktam tétlenül üldögélni. Na ez a része a gyakorlatban megvalósuló dolgok.
Mikor írtam, hogy megyek a szlovákokhoz, ugyanez a dörgicse volt. Hülye vagy hozzá, 3 nap múlva hazajössz, anyád, stb, nem értesz hozzá, ostoba vagy.

Sablonszöveg, már megszoktam a károgást, az igényt nem értem, hogy miért van rá + mindig ugyanaz megy, soha nem más :nevet:

...

Ezt majd idézd már be. Mert szerintem meg nem volt ilyen, Legalábbis nem különösebben. Az ausztriai előtt volt, amikor összehordtad a végtelen mennyiségű baromságot vállalkozósdiról, meg három hónap utáni hitelekről.

Idézet

#94120 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 17. 08:32

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2015. 12. 17. 09:18

Vidékre nem azért költöztünk, mert olcsóbb. Már évek óta terveztük, hisz mindketten vidéken nőttünk fel + gazdálkodni szerettem volna, ami részben be is jött.

Továbbmenve, 2007-ben jöttünk ide, egész végig elboldogultam egyedül a számtech-el. 2015-ös év volt amikor már elmentem melózni Nőtincsre, ahol nem jelentettek be :omg: itt mindenhol ez a divat + az 500-as órabér. Hja, voltam 24h-s őr is, meg fakitermeléssel is melóztam, meg próbálkoztam mindennel, ami jött.

Sajnos azt kell, hogy mondjam, elfogyott a levegő, nincs itt senki. Mindenki elment külföldre. Maradtak a nyugdíjasok, közmunkások, meg akiknek még van állása. De itt halott a környék, pénze senkinek, még csak lehetősége sem.
Van meló, mert keresnek embereket 3 műszakba, meg sofőrnek, szerelőnek, mehetnék kábeltévézni is. Menjen a tököm 100-120 rugóért melózni. Tegnap is mondták, hogy menjek 24-48-as őrnek papírok és bejelentés nélkül. Hoznak visznek Budapest.

Na menjen a tököm :-D ez nekem már nem pálya. Inbkább pihizek itthon még 1-2 hónapot a családdal, közben azért tevékenykedek, de ez az idő elég arra, hogy megtaláljam a legjobb lehetőséget, legjobban fizető melót. Az is elég, ha óránként 1-2 juróval többet fizetnek valahol, már megérte keresni, várni.

Tarsolyban most is van 2 meló, ami 2500 jurót fizet, baromi sok meló és Németország közepe, nyelvet egyelőre nem kérnek, mert magyar főnök van, de nem vagyok benne biztos, hogy bírnám a 6 hét távollétet úgy, hogy heti 5 nap meló. Azért meg felesleges olyan messzire utazni, hogy menet közben jöjjek rá, hogy baszki nem bírom a huzamos távollétet.
Ezt is gyakorolni kell.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4704
  • 4705
  • 4706
  • 4707
  • 4708
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.