Idézet: blueboi69 - Dátum: 2015. 12. 17. 13:32
Családdal kiköltözni egyelőre nem lehet. 2 év múlva esedékes, kérdés, hogy ha a nagyobbik fiam végez, mit szeretne. Gyanítom, hogy nem kulibérért melózni itthon. Angolul tud, szabad a pálya, még ha kicsit kimegy 1-2 évre nyelvet tanulni, pénzt keresni, korrekt. Aztán ki tudja, hogy merre sodorja az élet. Már most nem látom egy hétig, ma hajnalban elment, fél nap suli, utána lelép melózni. Kemény, mert nem tud egy hétig aludni, mármint ágyban. Ha kieső idejük van, akkor egy fedett, szellős kurva nagy raktár.
Na mindegy, 2 év van még hátra. Esetemben meg az van, hogy már nem félek kimenni, mint régebben, de itthon nem is szeretnék munkát vállalni többet, mert vagy nem jelentenek be és úgy nem fizetnek eleget, vagy bejelentenek, de szaréhugyé lehet melózni. Van itt a faluban pár diplomás, akik a környékbeli multiknál mondjuk úgy, hogy nem szalagmelósok, hanem a főnökük, vagy valami irodai. Bruttó 200-220, azt nagyon nem tudják megugrani.
Viszont itt a karrier

Idézet
Sajnos még erről is lemaradtam

No de a lényegre, én mindenképpen visszamegyek, a család meg képlékeny.
Minden attól függ, hogy itthon mi történik. Családban idős nagyszülők, ezt nem bogoznám, de a szülők sem mai gyerekek. Elképzelhető, hogy valaki ránk lesz utalva. Azt már látom, hogy a nejemnek a továbbiakban a tanári pálya éhbérért nem pálya. Befejezi a diplomáját, utána jönni akar Ő is velem ki. Minden képlékeny. Semmi konkrétum, egyelőre én vagyok az, aki készül vissza, csak húzom az időt.
Nekem még úgy is megéri, ha lehúzok valahol 3-4-6 hónapot. Utána simán lehet itthon pihengőzni pár hónapot, ahogy most is.
Az ügynökség, ahol melóztam, nekem első eset, de tudom, hogy náluk nagyon is reális a 3-4 hónapos szerződés 10-12 jurós órabérrel.
Ha a következő évben csak ennyit kell melóznom, utána itthon ténykedni, már frankó. Pont ezért várok. Jelentkeztek már, de 4 jurós az órabér