HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4707
  • 4708
  • 4709
  • 4710
  • 4711
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#94161 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 12. 17. 12:47

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2015. 12. 17. 13:32

Akkor magyarázd már meg, hogy kiköltözésre készülsz vagy ideiglenes kinti munkára? Mert baromira nem egyértelműen fogalmazol. Lehet ezért is kell folyton magyarázkodnod.

Családdal kiköltözni egyelőre nem lehet. 2 év múlva esedékes, kérdés, hogy ha a nagyobbik fiam végez, mit szeretne. Gyanítom, hogy nem kulibérért melózni itthon. Angolul tud, szabad a pálya, még ha kicsit kimegy 1-2 évre nyelvet tanulni, pénzt keresni, korrekt. Aztán ki tudja, hogy merre sodorja az élet. Már most nem látom egy hétig, ma hajnalban elment, fél nap suli, utána lelép melózni. Kemény, mert nem tud egy hétig aludni, mármint ágyban. Ha kieső idejük van, akkor egy fedett, szellős kurva nagy raktár.

Na mindegy, 2 év van még hátra. Esetemben meg az van, hogy már nem félek kimenni, mint régebben, de itthon nem is szeretnék munkát vállalni többet, mert vagy nem jelentenek be és úgy nem fizetnek eleget, vagy bejelentenek, de szaréhugyé lehet melózni. Van itt a faluban pár diplomás, akik a környékbeli multiknál mondjuk úgy, hogy nem szalagmelósok, hanem a főnökük, vagy valami irodai. Bruttó 200-220, azt nagyon nem tudják megugrani.

Viszont itt a karrier :Đ

Idézet

Németországba, bajorországi Mcdonalds éttermekbe keresünk gyorséttermi munkára németül legalább társalgási szinten beszélő és érettségivel vagy bármilyen felsőfokú végzettséggel rendelkező fiatalokat.

Sajnos még erről is lemaradtam :Đ nem férek bele, se fiatal nem vagyok, és még felsőfokúm sincs :nevet:

No de a lényegre, én mindenképpen visszamegyek, a család meg képlékeny.
Minden attól függ, hogy itthon mi történik. Családban idős nagyszülők, ezt nem bogoznám, de a szülők sem mai gyerekek. Elképzelhető, hogy valaki ránk lesz utalva. Azt már látom, hogy a nejemnek a továbbiakban a tanári pálya éhbérért nem pálya. Befejezi a diplomáját, utána jönni akar Ő is velem ki. Minden képlékeny. Semmi konkrétum, egyelőre én vagyok az, aki készül vissza, csak húzom az időt.

Nekem még úgy is megéri, ha lehúzok valahol 3-4-6 hónapot. Utána simán lehet itthon pihengőzni pár hónapot, ahogy most is.
Az ügynökség, ahol melóztam, nekem első eset, de tudom, hogy náluk nagyon is reális a 3-4 hónapos szerződés 10-12 jurós órabérrel.
Ha a következő évben csak ennyit kell melóznom, utána itthon ténykedni, már frankó. Pont ezért várok. Jelentkeztek már, de 4 jurós az órabér :-D

#94162 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 17. 12:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 12. 17. 13:46

Én azt sem értem ha pénzre gyúr, akkor miért az Audi beszállítóit nézegeti, mikor köztudott, hogy azokat éppen szándékosan tönkreteszik.

Hja, folyamatban van, nem saját kútfő, kapnak az arcukba rendesen. De, ha 3-4 vagy több hónapot lehúzok jó pénzért, s utána valamikor tényleg bedöntik az egészet, hol érdekel engem a sorsuk :-s

#94163 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 17. 12:53

Nem kell felsőfokú, elég az érettségi.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#94164 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 17. 13:04

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 12. 17. 13:53

Nem kell felsőfokú, elég az érettségi.

Na az sincs :nevet:
Pedig 3 alkalommal végeztem el az első osztályt :Đ

Egyet Gyulán, de utána kiraktak az utcára és börtönbe kerültem előzetesbe 2 hónapra.
Utána Budapesten a haverommal mentünk, de csajozás lett a vége meg füvezés.
Majd, amikor már házas voltam, de ott a magánsuli ment csődbe :cool:

De utólag visszagondolva jó volt ez így. Életem legnagyobb részét úgy töltöttem, hogy egyedül melóztam, magam felé meg nem kell CV :-D
Ma meg már nem a sulira van szükségem. Látom, hogy lehet pénzt keresni, csak elég keményen kell melózni, de az belefér, ezzel soha nem volt gondom.

#94165 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 17. 13:09

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 12. 17. 13:04

Na az sincs :nevet:
Pedig 3 alkalommal végeztem el az első osztályt :Đ

Egyet Gyulán, de utána kiraktak az utcára és börtönbe kerültem előzetesbe 2 hónapra.
Utána Budapesten a haverommal mentünk, de csajozás lett a vége meg füvezés.
Majd, amikor már házas voltam, de ott a magánsuli ment csődbe :cool:

De utólag visszagondolva jó volt ez így. Életem legnagyobb részét úgy töltöttem, hogy egyedül melóztam, magam felé meg nem kell CV :-D
Ma meg már nem a sulira van szükségem. Látom, hogy lehet pénzt keresni, csak elég keményen kell melózni, de az belefér, ezzel soha nem volt gondom.

Mondjuk nem sajnálnám tőled, legyen szerencséd, de szerintem az utsónál csak lejjebb fogsz találni.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#94166 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 17. 13:26

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 12. 17. 14:09

Mondjuk nem sajnálnám tőled, legyen szerencséd, de szerintem az utsónál csak lejjebb fogsz találni.

Meki?

Áhhh, sokkal értelmesebb melók vannak, most van időm utánajárni, kérdezősködni, levelezni.

Osztrákoknál, németeknél van veszélyes meló, mint pl. galvanizálás, porfestés.
Utóbbi a profilomba vág, mert oda festőket keresnek, veszélyes cucc az egészségre, de ha az ember nem évekig tolja, és hajlandó túlórázni szépen fizet. 2000 juró a netto, arra lehet pótlékozni. Galvanizálásnál meg betanítanak, utána olvastam, nem egy nagy kihívás. Német nyelvterülethez mérten kulimeló, nem vállalják. Nekem nem az, hanem max. tapasztalat.

Nem attól félek, hogy esetleg ilyen mások számára aljamelót kell elvégezni, mert nekem nem annak számít, ha rendesen megfizetnek szívesen megcsinálom, egyébként bármit, még mosogatást is, de azért ennyit nem fizetnek :-D

Na szóval, vannak spéci melók, ki lehet fogni.
Egy dolog zavar, általában 2 személyes a szállás minimum. Mi van, ha a másik ember olyan, hogy egy napot sem bírok ki mellette, holott szívesen dolgoznék :-s
Vagy, mi van, ha a főnök egy kibaszott állat, és a meló nem érdekli, csak gecizik. Pokollá tudja tenni az ember életét, bele lehet őszülni. Határátlépő blogon olvastam elég horror sztorit. Nem gyengék.

S, ha már kint van az ember, nem lehet hazarohanni szipogva, vagy beleőszülsz a hülyeségbe és még a munkakedv is elmegy, meg mindenre ráterheli magát, vagy azonnal lelép az ember.

Na ezért keresek, várok.

Szlovákoknál nagy mákom volt, mert az a műszak, amiben voltam, szó szerint nagyon csodálatos műszakvezetőnk volt. Soha nem szólt hozzánk egy szót sem, pedig kiba nagy fejhallgatóval hallgattam meló közben punk zenét :-D leszarta, mert arra volt kíváncsi, hogy a munka meglegyen, az meg minden esetben rendben volt. Folyamatos vihogás ment a románokkal, szlovákokkal. Hoztunk egymásnak kaját, stb. Nagyon jó volt a hangulat, de azt hiszem ez kivételes volt, ahogy a pénz is, mert nem ez az általános.

Na mindegy, attól tényleg fázok, hogy kikkel kerülök össze.

Hja, osztrákoknál az első pár napban volt ott 3 srác :-D kurva nagy arcok, évek óta együtt melóztak, le is léptek onnan az elején, nekünk is szóltak, hogy húzzunk a faszba, de már melóban voltunk. Na velük tényleg minden percben vihogtunk. Az egyik faszi idős volt, 60 éves. Ő mondta, hogy kurvára nem mmindegy kivel melózik az ember, mert ha nagyon negatív a figura, felemészti az embert belülről.

Na a lényeg, soktényezős a munkakeresés. Távolság, pénz, munkakörülmények, szállás, kollégák. Minden nem lehet nagyon ideális, mint a szlovákoknál volt :-D

#94167 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 17. 13:31

Háhá, szlovákoknál beszopattam egy küldöttséget :-D
Németek voltak, jöttek meglesni a beszállító céget. Nem tudtam róla előre, de arról igen, hogy vittem be pár doboz jó hideg alkoholmentes sört.
Akkor még baromi meleg volt kint is bent is.
Elővettem a gyöngyöző hatospakkot, s odahívtam a haverokat, bontogattuk, vihogtunk, s pont akkor jöttek minket is megnézni :-D szép volt, elállt a lélegzetük :-D

Aztán lenyugtatták őket, hogy nem munkahelyi piálás.

#94168 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 17. 13:59

Most hogy áll a teherautó projekt?

#94169 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 17. 14:00

Ja gumik meggyöttek?

Idézet

#94170 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 17. 14:29

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 12. 17. 08:51

Kinek akarok én rosszat :-s :-s :-s ezt már megint honnan a faszból szedted :-s miről beszélsz?????
Miféle faszom kreálmányt hozol már össze megint? Kinek akarok én rosszat???

Tanulj meg olvasni picit.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#94171 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 17. 14:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Iguana - Dátum: 2015. 12. 17. 10:44

Nem arról van szó, hogy te rosszat akarnál bárkinek.
Inkább arról, hogy mi se akarunk neked rosszat, tanácsokat kaptál és kapsz a mai napig. Felhívjuk a figyelmedet olyan dolgokra, amiken mi már átestünk.
Ésszel legyél már, baszki.

:wub:

#94172 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 17. 14:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Tiga - Dátum: 2015. 12. 17. 11:11

Azért nincs vér, mert nagyon kevés a véradó..és akik adnak vért sem mind jó. Pl én egyszer adtam vért, 2 napig nem tértem magamhoz (alacsony amúgyis a vérnyomásom, de megpróbáltam) és nem volt jó a vérem :-(

Próbálják népszerúsíteni (fesztiválok, rendezvények, cégeknél, stb), mert a véradó központokba már kevesen járnak.

Ezt a kevés vért pedig elhasználják.

Az a baj, hogy ezt is tovább gondoltad, sőt inkább tovább költötted, mint megannyi dolgot.

Betegségem előtt 3 havonta adtam vért.de azt láttam hogy egyre kevesebben teszik...amikor melóhelyre jöttek, matávhoz, akkor még csak csak, de amúgy az emberek lusták rá.
De az enyém pl b poz, legkommerszebb, nem sokmindenre jó...

#94173 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 17. 14:38

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 12. 17. 11:30

Egy része stimmel, a kapja be már nem.
Persze, ki az a hülye, aki szándékosan ki akar menni külföldre dolgozni, s itt hagyni a családját, pontosabban lemondani a családról önként?
Eszem ágában sem volt külföldre menni, ezért próbálkoztam helyben mindenfélével, ami belefér az életvitelembe.
Assenemjött össze, de ez nem gond.
Ausztriasenemjöttössze, hol érdekel 2 hét, tapasztalatnak jó volt.
Szlovákia bejött, nyilván ezért keresgélek náluk, de mivel már tudom, hogy a nagy multicégek szeretnek dolgoztatni látástól mikulásig, így azt választom, amelyik a legtöbb szolgáltatást nyújtja, s a legtöbb pénzt.

Oda meg nem jutottam el, hogy aki nem mer kimenni :omg: semmi közöm hozzá, hogy ki hova akar menni.
Oda viszont eljutottam, hogy ha valaki nyelvtudás nélkül, rákényszerülve nekivág, nemá, hogy beszóljunk neki, hogy maradj a seggeden közmunkás.
Erre írtam azt, hogy ilyenkor inkább csöndben kell maradni, és vagy sok sikert kívánni neki.

Unom a folyamatos magyarázkodást.

Fogalmad sincs milyenek a nagy multicégek. Amúgy meg senki nem írt neked olyanokat amiket képzelsz.

#94174 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 17. 14:40

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 12. 17. 14:00

Ja gumik meggyöttek?

A medvetalpasak

#94175 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 17. 14:47

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2015. 12. 17. 14:59

Most hogy áll a teherautó projekt?

Parkol, addig nem viszem ki, amíg nincs rajta a normális gumi, és Zolcsi haverom nem nézte át tüzetesen. Nem szeretnék kint ragadni megpakolva.
Két ünnep között átviszi magához Pusztaberkibe. Akkor ér rá, most kőkemény fakitermelés van, s ráadásul összetörte a saját UAZ-át :-D hol máshol, mint az erdőn, de ez benne van a pakliban.

Mi 1-2 napon belül elutazunk egy kisebb Erdélyi körútra, meg a szüleimet is meglátogatom.
Fa egyelőre van itthon, nem szorít az idő + megvan hirdetve, ha elviszik akkor a haverom billenccse lesz helyette.

#94176 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 17. 14:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 12. 17. 15:40

A medvetalpasak

:up:

Magam nem értek hozzá, de ésszerűen el lett magyarázva, hogy miért ne a vízmintást, fenyőmintást, s miért a medvetalpast. Zolcsi gyerekkora óta berhel, autószerelő, van LKT, UAZ, Traktor nekije, egész télen az erdőn melózik 20 éve.
Gondolom csak tudja, hogy mit akar, s a medvetalpas mit takar.

Én értem, hogy miért azt, súlyelosztás, fatuskókon átmenni, stb.
Szóval igen, a medvetalpas.

#94177 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 17. 14:54

Hja meg még az is van, hogy valaki be kell, hogy tanítson UAZ-t vezetni.
Zolcsi lesz. Megnézte a filmet a tyúktubon, azt mondta azt a faszit felejtsem el, mert tiszta hülye hozzá :-D
De tényleg az volt, hogy Joco nem tudta berakni összkerékbe, jó tényleg 15-20 éve ült utoljára UAZ-ban. Zolcsi meg bepattant, azt mondta nagyjából minden rendben, összkerék, hajtások, letesztelt mindent. Rükverc ment neki elsőre, Jocó meg ott szopózott vele percekig.

Szóval nem mindegy ki ül a volán mögé. Mivel még egy métert sem vezettem, megvárom míg Zolcsi által üzembiztosnak lesz mondva, és betanít. Mert, ha csak úgy beülök baszakodni, tönkreteszem.

A lényeg, hogy már itthon van.

#94178 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 17. 15:01

Ez teljes mértékben nem normális, beteg, mármint, hogy komoly dolgok helyett azon megy a rugózás, hogy ki mit mondott :omg:
+ gazdaságilag megint egy mínusz, egy lépéssel közelebb a zállamcsőszhöz.

Idézet

Az összes minisztérium felmondja szerződését a Magyar Telekommal

Mert kirúgták Ákost.
Telekom-bojkottra szólítanak az Ákos-rajongók

Szerintük semmilyen szerződésben nincs lefektetve az, hogy az embernek nem lehet normális értékrendje, ezért szolgáltatóváltásra buzdítanak.

Ennek az a betegsége, hogy Ákos kömcsi, sajnos, pedig régen bírtam a nenéit, ma meg már tudom, hogy miről szól valójában.
Összemeccseltek, hogy lesz egy hülye nyilatkozat, emberek összeugrasztva megint valami faszságon rágódás, de a végeredmény ugyanaz, mint a vasárnapi boltbezárás, stb.

Mindegyiket leszarom, de tyúklépésben lehet látni az aknamunkát, hogy valójában mi a pontos cél.
Amikor már a 85 éves nyugdíjasokat fosztogatják életbiztosítással, hogy nincs kérdés, stb. Meg 10+10 millát ígérnek 3 gyerekért, akkor lehet tudni, hogy a kapunál járnak, nincs vesztenivaló.

#94179 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 12. 17. 15:18

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 12. 17. 15:01

egy lépéssel közelebb a zállamcsőszhöz.

tyúklépésben lehet látni az aknamunkát, hogy valójában mi a pontos cél.

Ezeket Te bármiből kikombinálod.
Make love not Wor.

#94180 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 17. 15:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 12. 17. 16:18

Ezeket Te bármiből kikombinálod.

Elég tudni, hogy ki kicsoda, és kinek a szolgája. Ákos a máltai lovagrend tagja, ahogy edda bácsi is meg norbi update a zötven százalékkal csökkentett nátrijum sójával. Nincs semmi kombináció. Van egy külső, látszólagos történés, vagy folyamat, meg van a valódi.

Amit bedobnak a médiába, mint gumicsont, az csak lószar a verebeknek. Ami a valódi cél, arról nem tud senki, ezért aztán bőszen rágódnak a gumicsonton.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4707
  • 4708
  • 4709
  • 4710
  • 4711
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.