Idézet: Jahno - Dátum: 2016. 02. 18. 13:24
Már lehet angolul mondja meg a frankót a mindenféle felsővezetőknek.
Ó, az a veszély itt az angoloknál nem fenyeget. A nagyfőnök meg úgy általában az irodisták elszeparálva dolgoznak, a legmagasabb vezető, akivel rendszeresen találkozni lehet, az a csoportvezető (nem is mindig angol, de általában igen), nagy ritkán a műszakvezető (mindig angol), de ha az utóbbit látja az ember, vagy még oda is jön az emberhez, ott akkor nagy baj van. Nagyon nincs is lehetőség sem a frankót megmondani, sem nyalni.
Idézet: gazdi - Dátum: 2016. 02. 18. 12:51

Megy a mantra megint, hogy mas a hibas es nekem ugy sem lehet jo sehogy.
Kicsit osszeszedned magad kivul-belul, mar irodaban ulnel. Egyedul rajtad mulik.
Vagy keressek neked megint allast meg alberletet?
Jajj, kösz nem kell az 50. fájörfaakszos fülről valami hirdetés. Ezt vagy megoldom én, vagy senki nem fogja megoldani helyettem. Mondjuk a Blue Arrow ügynökséges munkát nagy hiba volt otthagyni, mert még az volt a legkönnyebb, pedig az sem volt könnyű. Talán ott már valamelyik cég átvett volna mostanra, akkor volt kár pattogni, viszont az albérlethez kellett ez a kingstoni hűtőraktár. Találkoztam most az egyik ottani angollal a buszon, és jól tettem, hogy otthagytam, mert én már a 300-as óránkénti normát sem tudtam hozni kellő rendszerességgel, azóta felemelték 400-ra, nagyon sokan az angolok közül is otthagyták a céget, azt már nem nagyon bírja senki, a lengyelek közül sem. A hűtőraktári állás nélkül nem találtam volna albérletet. Albérletnél meg már ezt is alig tudom hétről hétre fizetni, nem hogy egy drágábbat, ahol még akár sok havi kauciót is le kell tenni megint. Annak is örülök, ha ezt a helyzetemet is szinten tudom tartani, és ebbe nem bukok bele. Aztán itt röhögtök, hogy kisbusz, meg rendtétel. Persze, azt teszem, rendet teszek, de idő rá pénzt szerezni, meg csak fokozatosan lehet. Nem lehet mindjárt feltörni a semmiből. Nyilván nem azt gondoltam, hogy életem végéig ezt akarom csinálni. Előbb állandós állás kell ügynökség nélkül, aztán félretenni pár ezer fontot, jogsi, kocsi, szép sorban haladni, mindig, ami épp reálisan elérhető, de arra törekedni. Adott esetben pedig igen, kisbuszozáson is átvezethet ez az út, de jó lenne, ha már ott tartanék. Nagy váltásokkal csak kockáztatni és nagyon bukni lehet.
Természetesen itt kint is ugyanazok a szabályok mindenben. Itt csak annyi a különbség, hogy van munka, meg itt idegen az ember, ami még plusz hátráltató tényező, de nem kezelhetetlen. Csak másfajta kezelést igényel. Most egy ideig azzal is sokat nyerhetek, ha a seggemen maradok, kivárom, míg márciusban több a munka, meg áprilisban országos minimálbéremelés is lesz, közben meg kell ragadni az egyik cégnél állandósba. Csak legalább ez sikerüljön, már nem lennék elégedetlen, mert érezném, hogy megyek egyről a kettőre.
Szerkesztette: Raynes 2016. 02. 18. 14:59 -kor