HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4860
  • 4861
  • 4862
  • 4863
  • 4864
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#97221 Felhasználó inaktív   sanda_banda 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2016. 05. 17. 06:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 15. 11:35

Telefont szeretnék venni, ezt a topikot talán olvassák is, nem úgy, mint a többit.

Tönkrement a telefonom, nincs rajta térerő már szinte sehol. Mit érdemes venni és hol? Online boltra gondoltam, 30 ezer alatt szeretnék egyet, ami vagy androidos vagy linuxos, de ha androidos, akkor legalább 5-ös Android legyen rajta, de még inkább 6-os. Nem kell szupernek lennie, csak használható legyen, nem játszok rajta vagy ilyesmi, csak telefonálásra, SMS-re, és vészesetben netezésre, navigációra használnám. Jó a noname kínai telefon is, csak ne legyen teljesen bóvli, nem ragaszkodok a nagy márkákhoz. Ha annyira szuper, akkor 30-35-öt adok érte, de a 35 ezer forint az abszolút felső határ, így is a megélhetésem kerül miatta veszélybe, de muszáj venni, nem tudom tovább húzni. Itt kint Angliában nagyon drágák a telefonok is, a legolcsóbb butatelefon kerül 26 ezer forintba, az az ócskaság, amit otthon 2-3 ezer forintért utánad dobnak a Tescóban, de a piacon sem sokkal olcsóbb, és ott használt meg lopott telefonok vannak, annyiért kapok rendes online boltban új telefont, ami nem lopott, nem használt, nem buherált, újabb kiadás.

Egy jó ideje nem követem már az okostelefonos fejlesztéseket, így nem tudom, hogy mit érdemes és mennyiért.

http://www.tinydeal....e-p-158572.html

#97222 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 17. 12:17

Üzenet megtekintéseIdézet: sanda_banda - Dátum: 2016. 05. 17. 06:49

Kösz szépen neked is. Utolértem végre a fateromat, nagy telefonos az öreg, ezt a Lenovo K3-at, illetve a Doogee X5 Prót ajánlotta ő is. Végül a Doogee X6 Pro lett belőle, 68 fontért (valamiért 97,12 USD-t vont le, nem tudom honnan szedte), ami JonesC linkelt, meg mellé egy 32 gigás class10-es SD kártya a tinydealről. Igaz a telefonra csak 61 font lett betervezve, de elkapkodtuk a neten vásárlást, szomszéd csinálta, ráböktünk a fekete színű EU-s modellre, gyorsan kattintgatta végig, és már későn vettem észre, hogy ez megdrágította feleslegesen 7 fonttal, ha ezt tudom, akkor maradtam volna a fehérnél, annyira nagy bajom nincs azzal a színnel sem.

Gondolkoztam ezen a K3-on, mert mégis csak márkásabb, meg 8 magos proci, nagyobb felbontású kamera, stb., szóval sokkal jobban megérte volna, de nem tudtam beleszorítani a keretbe, meg szerintem ennyire erős telefonra amúgy sincs szükségem, még a Doogee is bőven túllicitál az igényeimen. Most is csak egy Alcatel Smart Touch Minit koptattam, előtte meg egy muzeális Omnia2-őt.

Egy szépséghibája lesz, lesz vagy 2 hét, mire a teló ideér, a memóriakártya meg 2-4 hét lesz (addig használom a 16 gigásomat), de ez van. Sajnos nem lehetett megsürgetni, a telefonnál nem is volt gyorsabb szállítási opció, a memóriakártya meg +2 fontért 2 hét alatt ért volna ide, sokkal előrébb nem lettem volna vele.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#97223 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2016. 05. 17. 12:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 17. 13:17

a memóriakártya meg 2-4 hét lesz (addig használom a 16 gigásomat), de ez van.

Telefonban is lennie kell 16 gigának, nem?
Make love not Wor.

#97224 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 17. 12:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 05. 17. 13:22

Van is.

#97225 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 17. 13:08

Ja, van is, mínusz rendszer. Nekem is van benne kártya, de még a telefon saját tárolójának a felét sem töltöttem be, szal nekem nem is kell bele.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#97226 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 17. 13:12

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 05. 17. 14:08

Ja, van is, mínusz rendszer. Nekem is van benne kártya, de még a telefon saját tárolójának a felét sem töltöttem be, szal nekem nem is kell bele.

Én a kocsiban arról tolom a metált, úgyhogy kell az SD, de a programok és a fényképek miatt tök felesleges lenne nekem is.

#97227 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 17. 13:24

Én rádigózok.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#97228 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 17. 15:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 05. 17. 12:22

Ez is igaz. Nincs is szükségem amúgy 16 gigánál több tárhelyre (az is csak zenetárolásra kell, meg némi doksi, fénykép), igaz annak a tárhelynek a rendszeren, telepített programokon felül kell lennie. Most csak azért vettem új kártyát, mert ez a mostani 7. éves már, sokat lett nyúzva, belassult, és nem akarom, hogy visszafogja a telót sebességben. 32 gigás meg azért lett, mert nem sokkal drágább, mint egy 16-os, és nem akartam alulméretezni, 32 gigát legalább nem fogok kinőni, igaz talán kihasználni sem. Egyébként sem baj, ha nagyobb, minél inkább nincs betelítve, annál kevésbé fáradnak a szabad memóriacellák, míg a mostani 16-osomnál pont az volt a baj, hogy általában csak fél-két giga szabad hely maradt rajta, és emiatt az új írások zöme specifikusan csak egy-egy területet fárasztott.

Azt is remélem, hogy az 5-ös Android kezeli végre a linuxos fájlrendszereket, és nem leszek ilyen FAT32-es szarra korlátozva, ahogy a 4-es droidnál. Szeretnék rajta f2fs vagy ext2-őt használni lehetőleg, azt is lehetőleg titkosítva, nem az agyontöredező májkrémszoftos fost.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#97229 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 17. 16:02

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2016. 05. 17. 13:12

Én a kocsiban arról tolom a metált, úgyhogy kell az SD, de a programok és a fényképek miatt tök felesleges lenne nekem is.

Szintén zenész. Sokat mászkálok mindenfelé (igaz busszal és gyalog), és zenével ütöm el az időt. Én is csak szinte metált hallgatok, általában bizonyos bandák, összes albuma fent van, plusz némi nyelvtanulós anyag, könnyebb rock, latin, ez meg az, plusz nyelvgyakorláskor néha hangfelvételeket is csinálok, igaz az nem foglal sokat. Általában 10-15 giga között változik a zeneállomány a kártyámon, ami egyszerre fent van, persze mindig változik, ha megunok valamit, vagy azon kapom magam, hogy rég nem hallgattam, akkor teszek a helyére mást.

Rádiót általában nem hallgatok, utálom, unalmas. Kispolgári szarokat, popnyálakat adnak rajta, meg azokból is csak 1-1 számot, a többire nincs szerzői jogi engedélyük, én meg szeretek egész albumokat hallgatni. Ez az egy extra igényem van, ha ez nem lenne, akkor tényleg nekem sem kéne a telóba extra tárhely, megférnék a beépített 16 gigán. Fényképet nem sokat csinálok, plusz néhány pdf/szöveges doksi (abból is a legtöbb e-könyv), meg 5-6 szótár, amiből az első 5 elfoglal mindössze 90 megát (ezek Goldendict-formátumú, dictzippel csomagolt, egynyelvű angol nagyszótárak, főleg kiejtéshez és szódefiníciókhoz, szerkezetekhez, vonzatokhoz), a 6. viszont 700 megát foglal (freeware DosBox, abandonware Win3.1, ingyenes GIB 3.0 16bit, legális Országh-féle akadémiai angol-magyar nagyszótár). Plusz a navigáció is elfoglalhat párszáz megát az offline térképek miatt, de még mindennel együtt is beleférnék talán a 8 gigába is, nem hogy a 16-ba.

Vagyis hallgatok rádiót is, de csak netes rádiót, és akkor is csak amerikait (country, beszélgetős adók, esetleg némi rock) viszont ilyenkor is inkább nyelvtanulási célból hallgatom, nem annyira szórakozásból.

#97230 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 17. 18:11

Mennyi bajod van neked, gib telefonra, dosboxon...
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#97231 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 17. 18:19

Gugával mivolt? Volt dolgozni?

Idézet

#97232 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 17. 18:25

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 05. 17. 18:19

Gugával mivolt? Volt dolgozni?

hja

#97233 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 17. 18:35

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 05. 17. 19:25

hja

Marhagyárban?

Idézet

#97234 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 17. 18:45

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 05. 17. 18:25

hja

Annyit írtál róla, hogy jó meló, meg jó fejek, láncfűrésszel tolod, de azt nem, hogy mit kell csinálni, hány órás, mennyivel könnyebb, mint a másik. A beígért védiou elmaradt!

#97235 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 17. 18:54

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2016. 05. 16. 11:29

Lassan kinőhetnél a Winfos Ifos egyébfos szintről. Kezembe nem vennék bazdmeg?, nem kibaszott mindegy? működik, el lehet velük azt a funkciót végezni amire készültek.

A kezembe nem venném, az csak Ganinéninek szólt. Annyi igazság van benne, hogy még használtan sem vennék. Egyszerűen nem éri meg a 3-5-10-szeres árat az, hogy rágott alma legyen rajta. Lehet vannak emberek, akiknek ennyire nem fontos a pénz, de én biztosan nem fogok közéjük tartozni soha, ráadásul nem is érzem úgy, hogy veszítenék valamit. Ugyanazt a funkciót elvégző készülékek vannak töredék áron, általában ráadásul akár erősebb hardverrel. Pl. most helyben lehet nézhettem volna neten hirdetett használt sziPhont, kb. 50-60 font körül vannak, de a franc tudja, hogy mit csinált vele az előző tulaj, mikor döglik be, honnan lopta, hamisított-e, ha valami baj van vele, vagy lezár, csak Apple-boltban/szervizben tudnám megcsináltatni, ahol igazolni kéne, hogy hol vettem újonnan, csak a saját töltője, kábele jó hozzá, ami megint baromi drága, stb.. Kösz, de én pont azért, mert kinőttem a hülyülésből meg a márkabuziságból, azért nem szopok vele.

Szerkesztette: Raynes 2016. 05. 17. 18:57 -kor

#97236 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 17. 19:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 17. 19:54

A kezembe nem venném, az csak Ganinéninek szólt. Annyi igazság van benne, hogy még használtan sem vennék. Egyszerűen nem éri meg a 3-5-10-szeres árat az, hogy rágott alma legyen rajta. Lehet vannak emberek, akiknek ennyire nem fontos a pénz, de én biztosan nem fogok közéjük tartozni soha, ráadásul nem is érzem úgy, hogy veszítenék valamit. Ugyanazt a funkciót elvégző készülékek vannak töredék áron, általában ráadásul akár erősebb hardverrel. Pl. most helyben lehet nézhettem volna neten hirdetett használt sziPhont, kb. 50-60 font körül vannak, de a franc tudja, hogy mit csinált vele az előző tulaj, mikor döglik be, honnan lopta, hamisított-e, ha valami baj van vele, vagy lezár, csak Apple-boltban/szervizben tudnám megcsináltatni, ahol igazolni kéne, hogy hol vettem újonnan, csak a saját töltője, kábele jó hozzá, ami megint baromi drága, stb.. Kösz, de én pont azért, mert kinőttem a hülyülésből meg a márkabuziságból, azért nem szopok vele.

Azért az ne felejtsd el, hogy az egy dolog, hogy az androidos telóban erősebb a hardver, cserébe kókányolt operendszert kapsz, ami alá kell a 2x jobb hardver, hogy ne akadjon úgy, mint egy windóz telefon vagy egy csutkás.
Egyébként kezem ügyébe került egy néhány éves blackberry (nem tudtam még beazonosítani), nemkicsit esett le az állam, hogy mennyire jól összerakott cucc. Simán megállja a helyét ma is, leszámítva a kameráját.
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#97237 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 17. 19:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 17. 19:54

Rinyagep

#97238 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 17. 19:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Iguana - Dátum: 2016. 05. 14. 08:45

ha én valamit nem szeretek, akkor nem csinálom, csak azért, mert van időm

:up:
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#97239 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 17. 19:54

A gyerek meg már tud flipperezni az amigás thomasos játékkal

#97240 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 17. 19:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 17. 18:54

Azért itt nagyon le lett egyszerűsítve minden. Én nem szeretem Applet x okok miatt, de tudom, hogy akinek almás telója van, az elég nagy százalékban megint almás telót fog venni és nagyon sokszor nem a rohadt alma feeling miatt. Mondjuk úgy, hogy van akinek megéri annyit kiadni érte, amennyibe kerül, azonban nagyon sok embernek nincs rá szüksége és mégis megveszi, meg vannak olyanok is, mint te, aki leszarja milyen a telefon, csak ne kelljen érte 50 €-nál többet adni.
Meg aztán nehéz összehasonlítani az almát a körtével és a szilvával. ;)
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4860
  • 4861
  • 4862
  • 4863
  • 4864
  • Utolsó »