Idézet: gazdi - Dátum: 2016. 05. 16. 15:46
De ha meg linuxosat reszel, akkor az lesz a vege, hogy inkabb reszelje mar innen aki ert hozza, meg a francba kar volt a linuxszal baszni. Ld. occsolaptopra windows nemtelepites.
Mondod ezt te, aztán nálatok sincs egy darab Apple-termék sem. Nem baj, értem, hogy magányos vagy, igényled a törődést, majd ha legközelebb találkozunk, akkor megtépázom a szakállad, hogy ne legyél annyira elárvulva.
Erre a fostos netbookra meg igenis a Linux vált be legjobban, ezt a használat bizonyítja, nem az én mániám. Használtam pár napig XP-vel (nem hivatalos VGA driverrel), 5 hétig Win7-tel (hivatalos VGA driverrel), mikor is rá kellett jönnöm, hogy Windowsra is hiába van hozzá VGA driver, ha lófaszt nem ér, 3D-ben épp úgy használhatatlan volt, és épp úgy tearingelt. Ment rá vissza a Linux, ami azóta is köszöni, de jól van. 3D-re továbbra sem alkalmas, meg nagyon minimális tearing azért előfordul (Win alatt is volt), de semmivel nem rosszabb rajta, mint egy Win. Cserébe töredéke a memóriafogyasztása, nem csak swapelésre tudom használni a gépet, nem kell mindenféle vírusoktól, ransomware-ektől, Win10-re való frissítési kényszertől tartani, cserébe tudom ugyanazokat a programokat használni, amiket Windows alatt, de normálisabb memóriakezeléssel, normálisabb fájlrendszerekkel. Sőt, míg Windows alatt 3-4 megnyitott alkalmazással már kaptam is a hibaüzenetet, hogy elfogyott a memória (1 giga fizikai, 2 giga swap), addig Linux alatt ugyanezeket az alkalmazásokat futtatva még marad fizikai memória, a swaphoz alig nyúl, legtöbbször 0-án van, de a legrosszabb esetben sem tett még 100 megánál többet a swapba. Azért nem kicsit simábban futnak ugyanazok a dolgok, plusz pl. a Firefox, Thunderbird eleve gördülékenyebben fut Linuxon, mert Gtk-ra fejlesztett dolgok, amik Windowsra máshogy vannak implementálva, emiatt Windows alatt több memóriát fogyasztanak, meg lassabban indulnak.
Megint más, hogy a gépvásárlást egyértelműen megbántam, de nem tudtam visszavinni az eladónak azon az alapon, hogy nem tetszik, plusz itt a környéken ezért a pénzért nem kaptam volna semmit. Én voltam sajnos hülye, nem néztem vásárlás előtt utána, úgy tudtam, hogy ezek az EEE PC-k jó driversupporttal rendelkeznek, ami így is van, de én pont kifogtam egy olyat, ami nem. Amúgy pedig nem lenne rossz gép, csak a RAM lenne benne több, meg ez a rohadt videochip egy hulladék benne. Nyilván nem fogom ezzel beérni, ha lesz pénzem, valaha talpra állok, akkor rendelek netről normális gépet. Teaszlapálóéknak rossz hír, hogy nem az 5-10-szeres áron fogom megvenni a helyi szarjukat, neked meg az a rossz hír, hogy bizony azon is ugyanez az Arch Linux lesz, csak nem LXDE-vel, hanem KDE-vel. Értem egyébként, hogy ez nagy lelki megrázkódtatás annak, akinek a világ a Windows Intézőnél ér véget, de nem tudok rajta segíteni.