HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4866
  • 4867
  • 4868
  • 4869
  • 4870
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#97341 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2016. 05. 20. 22:02

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 05. 20. 19:20

Nem akarok okoskodni, meg magas lóról beszélni. Ha tudsz melegíteni a cégnél, akkor nem lenne butaság főzni kaját. Elég sokat lehet vele spórolni a sima egyszer ehető cuccokhoz képest és jóval egészségesebb hosszú távon.

Ha tudsz főzni főzeléket és leporciózod, akkor már sokkal jobb a helyzet. Fagyasztóból előveszel egy adagot, cégnél megmelegíted és megeszed. Töltött káposzta is tipikusan egész héten ehető cucc. Szalonnával begöngyölöd a húsgombócokat, lesz íze is, rostos is, meg van benne hús is. Meg kell találni az értelmes beszerzési forrásokat.

Meg akkor már combosabb leveseket is tudsz főzni. IKEA ételhordókban simán lehet levest is vinni, legfeljebb dupla zacskóba kell rakni a biztonság kedvéért.

Ebben simán lehet levest melegíteni, mert az alja üveg.

Ez meg az általános kajahordó.

Én a cégnél az esetek 99%-ban otthonról hozott kaját eszem, mivel asszony szeret főzni. Abban az épületben, ahol most vagyok a menza rohadt drága és picik az adagok. Ha éppen nincs kaja otthon, akkor inkább átmegyünk a közeli másik épületbe enni, mert ott rendes adagok vannak és legalább 10-15 SEK-el olcsóbb a kaja. Leginkább az adagok miatt megyünk át, felháborítóan pici adagokat adnak.

Vettem legalapabb IKEA fehér tányért és levestányért a céghez, meg egy legalapabb étkészletet. A fiókban ott van, evéshez viszem, aztán elmosom és megy vissza a fiókba.

Amikor 2007-ben egy 13 kg-os bőrönddel "kiköltöztem" Svédországba nekem is elég ramatyul indult a dolog. De azt hamar felmértem, hogy a junkfood nem jó dolog, el kell kezdeni főzni. Ha nincsen meg hozzá az alap infrastruktura, akkor össze kell spórolni a pénzt rá, mert az egészség megéri.

Nem akartam hegyibeszédet tartani, ha segít a dolog, akkor talán volt értelme leírni.

Szoktam főzni, de csak vasárnap, és azt eszem 2-3 napig, munkába is viszek belőle. Viszont 5 napra nem főzök, mert annyi nem fér be a hűtőpolcomra, meg 5 napos kaja az már nem olyan, hét közben meg nem tudok főzni, ahogy bevásárolni se nagyon (az a bolt, ami olcsó, messze van, sokáig kell buszozni), csak nagyon kicsi bevásárlást (tej, kenyér, kisebb dolgok). Mondom, termoszom sincs, a leves meg kifolyik a zárhatós mikrós edényből. A tasakos levespor könnyen szállítható. A cégnél nem tudom tárolni a levesestányért, legfeljebb az öltözőszekrényemben, de a szünetek rövidek (10+20 perc, nincs idő állandóan a szekrényből cuccokat hordozgatni ki/be épületek között).

Mondom, a munkahelyi levesezésnek nem a kulináris élvezet a lényege, meg nem is az egészség, hanem az elektrolitháztartás helyreállítása. Nehéz fizikai munkánál sok vizet veszít a szervezet, nem feltétlenül csak izzadtsággal, hanem a vesék amúgy is jobban dolgoznak. A leves sokat segít, és furcsa mód csak a levessel működik, úgy nem, hogy ha valami sósra megiszol egy meleg teát, vagy kávét, az nem olyan frissítő, pedig elméletileg annak is ugyanolyan frissítő hatásúnak kéne lennie. Nem a Blikkben olvastam, tapasztalat. Azért merem Gugának is ajánlani.

Szerk.: valamennyire helyrejött a telefonom, nem értem miért javult meg. Talán azért, mert bekapcsolva hagytam a mobilnetet, pedig annak nincs köze a hanghívásos hálózathoz. A mobilnetet általában kikapcsolva tartom, pénzspórolás miatt, csak akkor kapcsolom be, mikor szükségem van rá, utána ki. Mindegy, így sem volt felesleges az új telefon, mert ennek kivan már a bele.

Szerkesztette: Raynes 2016. 05. 20. 22:10 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#97342 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 20. 22:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2016. 05. 20. 21:20

Én lusta vagyok mindennap főzni, pedig jobb lenne. De ahhoz bevásárolni, kitalálni, aztán este megcsinálni, pedig a gyerekkel is játszhatnék...
Majd jahnot kicsábítom a lehel piacra jövőhéten kóbászozni

szólhattok ám nekem is
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#97343 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 20. 22:13

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2016. 05. 20. 20:30

Én simán Doogee X6 Prot vennék, árban verhetetlen két nap alatt jön Magyarországról eustock.hu-n keresztül. Persze nekem nincsenek nagy igényeim, menjen rajta a CoC és kész.

ha most kellene, akkor xiaomi note 3 pro lenne, de kicsit nagy... ha pénznemszámít, akkor huawei p9. de ennyit nem adok telefonért. de igazából szeretem a mi3-at, meg is próbálom gariban cseréltetni a szélén elszíneződött kijelzőt, és ha már ott van, kap egy nem törött házat is.

#97344 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 20. 22:16

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2016. 05. 20. 21:47

Hogy neked semmi sem jó. Sosem fogod megérteni, hogy a csóró keleteurópainak ez lehúzás, ott kint ez a szolgáltatás díja és szemrebbenés nélkül kifizetik. Cserébe kapni is valamilyen elfogadható szintű ellátást. Aki a minősíthetetlen keleti, ámde ingyenes, Tb alapú lepukkant Eü-höz van szokva, annak ez felfoghatatlan.
Végülis a napidíjad kb 80%-a nem vészes egy ellátásra.

Az, meg hogy csak HD-ben tölthető le valami annak már inkább alapnak kéne lennie. Nem is értem miért szemetelik tele a torrent oldalakat itthon is, mindenféle fostalicska kódolással.

érdekes egyébként, hogy mennyire hullámzó a kórházak színvonala. anyámnak mostanában az kékgolyóval volt dolga meg az amerikai úti idegsebészettel, meglepően korrekt helyek.

érdemes megnézni, még mindig az sd verziókat töltik a legtöbben, viszont nehogy beszóljak az 1080as bdripekre, hogy csomónál milyen csúnyán blokkosodnak a homogénabb részek :PP

Szerkesztette: qnadam 2016. 05. 20. 22:17 -kor

#97345 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 20. 22:49

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2016. 05. 20. 22:16

érdekes egyébként, hogy mennyire hullámzó a kórházak színvonala. anyámnak mostanában az kékgolyóval volt dolga meg az amerikai úti idegsebészettel, meglepően korrekt helyek.

Az amerikai úti idegsebészet tényleg normálisabb hely, de nagyon sokat kell sorakozni, meg nehezen lehet bejutni, brutálisan túl vannak terhelve, az egész országból mennek oda. Mindig is egy kiemelt intézmény volt. A kékgolyót nem tudom micsoda, nem ismerem.

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2016. 05. 20. 22:16

érdemes megnézni, még mindig az sd verziókat töltik a legtöbben, viszont nehogy beszóljak az 1080as bdripekre, hogy csomónál milyen csúnyán blokkosodnak a homogénabb részek :PP

Igen, ezt írtam én is, az SD-s verziónál 10-100× annyi a seeder/leecher. Az 1080p-s anyagoknál az szokott lenni a baj, hogy a magas felbontás ellenére relatíve alacsony bitrátával dolgoznak (a fájlméret, net és busz sávszélessége miatt), és talán annyira nem is a blokkosodáson látni, hanem inkább a gyorsabb mozgások csíkozódásán. Nem ez utóbbi a legnagyobb baj, nekem az élesítőmaszkkal van bajom, ami szemcsésedőssé teszi a képet, és ez nem is bitrátafüggő sajnos.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#97346 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 20. 23:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 20. 23:49

A kékgolyót nem tudom micsoda, nem ismerem.

onkológiai intézet

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 20. 23:49

Igen, ezt írtam én is, az SD-s verziónál 10-100× annyi a seeder/leecher. Az 1080p-s anyagoknál az szokott lenni a baj, hogy a magas felbontás ellenére relatíve alacsony bitrátával dolgoznak (a fájlméret, net és busz sávszélessége miatt), és talán annyira nem is a blokkosodáson látni, hanem inkább a gyorsabb mozgások csíkozódásán. Nem ez utóbbi a legnagyobb baj, nekem az élesítőmaszkkal van bajom, ami szemcsésedőssé teszi a képet, és ez nem is bitrátafüggő sajnos.

van ott minden, a rilízerek jelentős része szerintem szimplán vak...

#97347 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 21. 06:39

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2016. 05. 20. 23:11

szólhattok ám nekem is

Meglesz
Meg a dzsonszi is arra van
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#97348 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 21. 06:40

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2016. 05. 20. 23:16

A kaposvári is fasza, én oda járok
Bár az orvos kurvára leterhelt, de most volt valami év orvosa választáson a második

#97349 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2016. 05. 21. 10:47

Raynes, talan itt lenne vegre az alkalom a vegzettsegnek es/vagy kepessegnek megfelelo munka megszerzesere forditani az idot meg az energiat.
Normalis helyen a munkaltato fizet private healthcare-t.
Es ez most basztatas volt, megint.

Szerkesztette: gazdi 2016. 05. 21. 10:47 -kor

Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#97350 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 21. 14:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2016. 05. 21. 07:40

A kaposvári is fasza, én oda járok
Bár az orvos kurvára leterhelt, de most volt valami év orvosa választáson a második

Kép

Szerkesztette: qnadam 2016. 05. 21. 14:39 -kor

#97351 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 21. 17:03

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2016. 05. 20. 23:32

onkológiai intézet
Ajjajj, részvétem, nagyon nagy bajt jelent ilyen helyekre járni.

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2016. 05. 20. 23:32

van ott minden, a rilízerek jelentős része szerintem szimplán vak...
Egyrészt vak, másrészt meg ez tendencia, amit nem a rö líszörök találtak ki eredetileg. Tévében és streamszolgáltatóknál is kisebb bitrátán megy a HD, szarrá tömörítve, az akadásokat elkerülendő, sávszélességgel spórolandó, ezért a HDTV-s, iTunes/WEB-DL/netflixes, stb. streamek is ezt követik. A letöltők megszokták ezeket, BD-s tartalmaknál is keresik a hasonló bitrátás RIP-eket, nem akarnak akkora anyagokat letölteni, mint a valódi BD. Így az eredeti BD anyagok maradnak az vizuális ínyenceknek. Azért letöltésben sem mindegy, hogy filmenként 30-50 gigát húzol le, vagy 8-10-et.

Üzenet megtekintéseIdézet: gazdi - Dátum: 2016. 05. 21. 10:47

Raynes, talan itt lenne vegre az alkalom a vegzettsegnek es/vagy kepessegnek megfelelo munka megszerzesere forditani az idot meg az energiat.
Normalis helyen a munkaltato fizet private healthcare-t.
Es ez most basztatas volt, megint.
Elhiszem, hogy nem basztatás, de most olyan nagy bajban vagyok, hogy megint nem akadhatok le képességezni, végzettségezni, válogatni. Keríteni kell nagyon gyorsan valami másik munkát. Még abban reménykedek, hogy a magánorvos eléri hétfőn a kórházi orvost, és mégse bukom a FedEx-es melót. Nagyon nagy szarban vagyok tényleg, két hétre való pénzem maradt, és tartozok a 125 fonttal a szomszéd magyar gyereknek is (teló, kártya, magánorvos alapdíja). Ha nagyon gyorsan nem kerítek valamit, vagy nem tudok visszamenni napokon belül dolgozni, utcára kerülök, és még vissza sem fogok tudni repülni. Pedig már majdnem egyenesbe jöttem, és mindig történik valami, mintha a sors nem akarná, hogy boldoguljak.

Egyébként még fordíthatok a helyzeten, vagy beállhat pozitív változás, de csak matematikai, elméleti esélye van, az élettapasztalatom azt súgja, hogy gyakorlatilag buktam az egészet.

Egyébként a kórháznak nem tudom mi volt a jó abban, hogy így kibaszott velem. Nekik semmiből nem tartott volna kiadni egy papírt, hogy dolgozhatok, mert az orvos szóban ezeket nekem elmondta, csak tőlem írásba kérik. Még ha lenne valami díja ennek a papírkiadásnak, azt is kifizetném. Egyébként nem kizárt, hogy nem csak hogy a kórházigazgatónak írok, de hétfőn megint bemegyek a kórházba, de most illendelmes viselkedés helyett mocsok nagy cirkuszt rendezek le. Tényleg nem igaz, hogy kibaszott 3 sort nekem valamelyik orvos nem tud leírni. A kórházat már így is beperelhetném, hogy későn műtöttek, és emiatt nyomorodtam meg, erre még itt van ez is. Ha nem basznak ki velem, már több mint egy hete doloznék, és csak 4 napi keresetet vesztettem volna.

Szerkesztette: Raynes 2016. 05. 21. 17:12 -kor

#97352 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2016. 05. 21. 17:44

Tehat mar egy hete munkakepes vagy. Ez alatt mit sikerult intezni?
De igen, basztatas. Ahogy irtam.

Az orvosi papirjaidon rajtavan, hogy munkahelyi eredetu a betegseged? Ha eddig nem, most irasd ra, kulonben egy fillert sem fogsz viszontlatni.
A korhazban meg cirkuszolhatsz, legfeljebb kidobnak. Egy orvos, aki nem is latott eddig, nem fogja alairni, hogy munkakepes vagy, csak hogy fel ev mulva a kovetkezo mutet utan a gatyajat is le lehessen perelni rola.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#97353 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 21. 18:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 21. 18:03

Ajjajj, részvétem, nagyon nagy bajt jelent ilyen helyekre járni.

köszi, most úgy néz ki, hogy a kedves ügyfél gyógyultan távozott (bár nyilván van ennek még utánkövetése)

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 21. 18:03

Azért letöltésben sem mindegy, hogy filmenként 30-50 gigát húzol le, vagy 8-10-et.

pedig tulajdonképpen de :-D

#97354 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 23. 12:07

Most nem azért Raynes bro, külsőnézetből ez, ahogy te csinálod, iszonyat fail.

Úgy lett volna értelme ebbe az egész angliába belevágni, ahogy Gazdi is mondja.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#97355 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 23. 12:17

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 05. 23. 13:07

Most nem azért Raynes bro, külsőnézetből ez, ahogy te csinálod, iszonyat fail.

Úgy lett volna értelme ebbe az egész angliába belevágni, ahogy Gazdi is mondja.

Haver ugyanígy ment ki, még ruhából is én adtam neki, fősuli után.
Bébisintérnek eladták egy nigger családhoz. Onnan átmenekült bringás futárnak.
Ott majdnem elkapták a rendőrök, aztán hazajött :) az ott vett bringát természetesen itthon ellopták

Jah a különbség, hogy ő huszonkettő volt

Szerkesztette: Gabibácsi 2016. 05. 23. 12:18 -kor

#97356 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 23. 12:18

Nice.

Mondjuk gugát se értem, minek rohant ki ilyen módon. De ő dolga.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#97357 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 23. 12:20

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 05. 23. 13:18

Nice.

Ennyi idősen már több eszüknek kéne lenni

#97358 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2016. 05. 23. 12:23

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 05. 23. 13:18

Nice.

Miközben most haver 150ezres melódíjat tolt le pár napos festéses munkáért. Haverral tegnap kocsmáztunk, öccse tol Hollandiában fényezős mókát. Pénze nem marad, de van melója, odakint is el van család nélkül, mint a befőtt és megkap olyan orvosi kezelést, amit idehaza nem. Világot megváltani ott sem fogja.
Make love not Wor.

#97359 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 23. 12:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 05. 23. 13:23

Pénze nem marad
...
megkap olyan orvosi kezelést, amit idehaza nem

van összefüggés, csak nem mondta ki

Szerkesztette: Iguana 2016. 05. 23. 12:38 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#97360 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2016. 05. 23. 13:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Iguana - Dátum: 2016. 05. 23. 13:37

van összefüggés, csak nem mondta ki

Nem, nem a pénzéből kapja meg okosban. Elsőre csak pislogott, hogy "járt" a sima alapellátás keretében. Amúgy kb. 1400 Euró körül termel havonta.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4866
  • 4867
  • 4868
  • 4869
  • 4870
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.